Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reaper 1x05 - Mi van a pacával?

2008. április 19. 10:37 - Sonrisa

Kezdésként néhány összevágott jelenet a korábbi részekből. Majd a záróra előtt, a WB-ben találkozunk Sammel és Andyvel, aki egy karaoke-estre invitálja hősünket. És Sam igent mond, úgy beszél, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga volna. Lemaradtam valamiről? Andy előresiet, addig Sam lekapcsolja a villanyokat. Hirtelen zajt hall a sötétben, mi meg rágjuk a körmünket, de csak egy pokolbéli postás hozta meg Samnek a Szerződést. Ami kb. 20 kg, 1x1 m, és 50 centi vastag. Így első saccra nem valószínű, hogy az Ördög félmunkát végzett, gondosan lezárhatott minden jogi kiskaput. Az a könyv van vagy tízezer oldal! Az átviteli elismervény ennél jóval-jóval karcsúbb, de vagy 800 helyen kell aláírni. És közben Andy vár. Sam megpróbál gyorsan túlesni a formaságokon, nem sok sikerrel. Tuti elkésett. Főcím.

Sock ébreszti Samet, aki kihagyta az esti programot, ugyanis 3 órán keresztül kellett mindenfélét alászignóznia. Ráadásul felüti a fejét az újabb IK: nem tud egyenesen megállni a szilárd talajon, mindig elcsúszik. Újabb értelmes képesség. A melóhelyre is csak nagy nehezen tud bejutni, Sock megoldásként ragasztószalaggal próbálja meg orvosolni a helyzetet. Közben pedig kiderült, hogy miközben tegnap rá várt az egész bagázs a szórakozóhelyen, betoppant Greg, a fősulis eminens, és egész jól elvoltak Andyvel. Szívás. A ragszalagos tornacsuka így is elég hülyén néz ki, és tetézve a bajt, Sam összefut a parkolóban Andyvel. Már-már úgy tűnik, megússza a kérdőre vonást, ugyanis épp Ted magánszámát követik figyelemmel, amint egy nemlétező horpadást keres a kocsiján. A hecc ötlete egyébként Andytől jön, mégis bírom a csajt. Ám ezután kínos kérdések sorozata, még kínosabb válaszok, tuti alibi persze nuku, csak mellébeszélés. Már megszoktuk.

Síron túli hangok jönnek ki a férfimosdóból, Sam benyit – mi megint félünk, hiszen horrofilmekből tudjuk, hogy soha nem nyiss be a szobába, ahonnan hangokat hallasz. Ám csak Devilfőnök az, szemfényveszt, és a csatornában találjuk magunkat. Ötletes prezentálásban 2 áldozatot ismerünk meg, és azt, hogy nem méltatlan halál a WC-kagyló környékén elhunyni. Fél perces néma csend Marilyn Monroe-ért és George-ért a Dead like me-ből. Persze használható nyomot a Szökevényhez most se várjunk. Sam csak valami zöld trutymót talál a csatorna mélyén. Ki tudja, talán hasznát vesszük. Követi, kijut a felszínre, majd a távolban egy embert elüt egy autó. Ám az ember az ütközés pillanatában zöld ragaccsá változott. HE? Igen, jól láttunk, a ragacs emberi alakban sétálgatott, szép kis kavarodást okozva az úton. Az áldozat ezúttal egy ügyvéd.

Az aktuális weapon viszont már tényleg a cikis kategória: egy nagymamikötött-hóemberes pulcsi (Marc Darcy irigykedhet). „Talán Samnek viselnie kell, és a lélek visszaröhögi magát a Pokolba.” (by Sock).  Apuci váratlanul felbukkan a WB-ben, azzal az ürüggyel, hogy elhozta fia otthonfelejtett pénztárcáját. Közben meglátja a Szerződés igen vaskos könyvét, elönti a bűntudat, és az a buta (tényleg az!) ötlete támad, hogy majd ő személyesen meggyőzi Devilfőnököt, ugyanmár, eressze szabadon pici fiacskája lelkét. Jah, mintha a dolgok így működnének. Ezután megcsodálhatjuk a Greg által küldött ciklámen virágcsokrot, Sam kicsit értetlen, Ted pedig áldását adja Andy kibontakozóban levő kapcsolatára. Az igazság pillanata megint eljön, ám a helyzet kihasználatlan marad, nem lesz ennek jó vége Sam, egyszer úgyis be kell vallanod mindent a csajnak. Valószínűleg ez lebegett a szeme előtt, vaktában megígér egy esti találkát, ahol majd mindent elmond. Mibe fogadunk, hogy valami közbejön majd?

A kis csapat lelép a munkából, s miután meggyőződnek róla, hogy ez az egyetlen út, leereszkednek a bűzös csatornába. Hamarosan zöld taknyot találnak a földön, követik is, és egy villanegyedbeli lakás hátsó kertjében jutnak ki. Épp valami kertipartit rendeznek az öltönyös fickók, barátaink be is jutnának, ott van előttük az ingyen whisky kósza képe, ám kiejtik az elhunyt ügyvéd nevét, erre pedig nemkicsit diszkréten közlik velük, hogy húzzanak el. Ám Sock magánakcióba kezd, aminek az a vége, hogy rendőrök vezetik el hősinket, nagyipulcsi pedig elkeveredik. A börtön pedig igazán siralmas hely, Sock próbálná kiharcolni a dominanciát, elkerülve azt, hogy ne ők legyenek a „kislányok”, de nem jár sikerrel. A nap hőse Josie, aki kihozza őket a sittről, sőt, még azt is elárulja, hogy a csóka (akinek a partiján voltak) illegálisan tárolja a vegyi hulladékot, és ezért az ügyvédek kedvelt célpontja. Ami nélkül most igazán meglenne, hiszen nem tesz jót a politikai karrierjének. Már az apja is ezt csinálta, de ő időközben elhunyt. Az apa lenne a Szökött Lélek?

Snitt, vissza a valóságba. Sam agyában fény gyúl, és rájön, hogy 3 órát késett a találkáról Andyvel. Nem kispályás. Sock és Ben ígéretet tesz arra, hogy visszaszerzi a nagyipulcsit (tuti kidobták, ergo csak egy kukából kell kibúvárkodniuk). Sam elrohan Andyék házához, ahol a lány anyja elárulja, hogy Greg mentette meg a helyzetet, és leléptek valahová. Hát ezt elcs*szted Sam. Felbukkan Devilfőnök is, és felajánlja a lehetőségét Greg besarazásának: kamu partifotók róla, egy ikerpárral. Sam azonban alantasnak tarja ezt a fajta „hátbatámadást”, s fölényesen visszautasítja a lehetőséget. Szerintem az egyetlent egyébként, amivel talán ismét Andy kegyeibe férkőzhetne. Mielőtt Ördögpapa távozna, közli, hogy szó sem lehet arról, hogy találkozzon Apucival. Nem is tudom, hogy mit gondolt Apuci, amikor ez egyátalán az eszébe jutott. Mintha ez olyan magától értetődő lenne, hogy beülünk egy kis esti sörözésre az Alsó Világ Urával.

Sam és Sock épp a kukák módszeres átvizsgálását végzik, Ben cikket olvas, kiderül, hogy azok, akik anno Szökött Lelket beperelték, mind halottak mára. Meghallgathatunk egy tanulságos sztorit Sock életéből, ezután végre megtalálják a sok szemét között az Edényt, majd hirtelen jön Nyálkaman és elkapja Bent. Rövid csetepaté, Ben megmenekül, Zöldtakony meg visszakúszik a csatornába. Otthon Apucinak felforr az agyvize, hiszen milyen dolog az már, hogy az Ördög nem áll szóba vele. Aztán ígéretet tesz arra, hogy átnyálazza a Szerződést, és talál valami kiutat. Hiszen Sam a fia. Gondolt volna rá előbb. Sam Josienál rendezi a hivatalos papírokat a lecsukás miatt, Andy telefonál, esti programra megy Greggel. Sam nem bírja tovább, és elárulja, hogy látott fotókat Gregről egy prosti ikerpárral. Josie ezen felháborodik, el fogja mondani barátnőjének. Kis baleset, kiderül, hogy nagyipulcsi kiváló nedvszívó. De miért néz ki ennyire bénán?

Befut Sock is, aki az aznapi újságot lóbálja kezében, és közli, hogy Szökevény Lélek elleni pert egy bátor ügyvéd újrakezdi, immár a fia a gyanúsított. Josie megerősíti az infót. Gyorsan elrohannak az ügyvéd házához (aki mellesleg egy csinos nő, hőseinknek is bejön), figyelmeztetni próbálják. Az ereszcsatornát azonban zöld trutyi díszíti, sietniük kell. Csinos Ügyvéd épp zuhanyozik, mikor Nyálkaman felbukkan, barátaink színre lépnek, ám a Szökevény idejében eltűnik a lefolyón. Újra a csatornában, kis malőr, Nyálkaman elkapja Samet, a nagyipulcsi pedig Socknál és Bennél maradt. Sock felveszi magára a pulcsit, csatakiáltással pedig beveti magát a harcba, megmenti barátját. A pulcsi azonban betonkeménnyé vált a felszívott nyálka miatt, így Sam és Sock egymás karjaiban továbbra is, miután már véget ért az örömmámor.

A méltatlan helyzetet Gladys oldja meg, kíváncsi lettem volna részletekre is. Vágás, WB, Andy közelít, és kiderül, hogy az ikerpár a fotón Greg testvérei. Magyarázkodás, Sam ismét elásta magát. Az esélye annak, hogy összejönnének, bármikor is a későbbiekben egyre jobban közelít a nulla felé. Szegény Sammy. Devilfönők is tiszteltét teszi, és kijelenti, hogy mindezt azért tette, mert Sam nem árulhatja el a lánynak, hogy a fejvadásza. Ennek ugyanis beláthatatlan következményei lesznek, minden jóbarátjára és családtagjára nézve. Én feljelenteném a munkaügynél, ez munkahelyi fenyegetés. Az embereknek, ha valakit szeretnek, néha biztonságosabb tudatlanságban tartaniuk szeretteiket. Az utolsó képeken ezt teszi Apuci is, kitép egy oldalt a Szerződésből és a tűzbe dobja. Több titok van még itt elásva, mélyen, mint azt gondoljuk.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sonrisa 2008.04.19. 20:58:36

Végre sikerült szinkronosan is megnézni a sorozatot:)
Hát mit mondjak, csapnivaló. Az egy dolog, hogy nem mindegyik szinkronhang illik a karakterhez, de sok az apró félrefordítás is (persze lényegi infók nem vesznek el) + csak nekem fura, h Sam simán letegezi Devilfőnököt. Lespanolni az Ördöggel azért nem szoktunk:)
süti beállítások módosítása