Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 1x07 - Poisoning the Well

2008. március 16. 15:09 - the black ball

Ebben a részben foglalkozunk már a lidércrabbal, el is nevezzük, megpróbáljuk kiirtani a lidérceket úgy általánosan, Carson csajozni fog (!!!), kiderül, hogy a földiek mennyire naivak, és kihalásra lesz ítélve egy újabb nép, de most nem a mi hibánkból. Megkezdjük a működést.


Hoppá, nem ugróval indítunk! Már alapból egy aránylag ronda és romos iparvárosban vagyunk. Egy nagyszakállú öregember vezeti a csapatot egy koszos folyosón, és arról dumál, hogyan fognak fűteni. Geotermikus energiával. McKay már itt is sznob, de Sheppard nyakon csapja. Teyla-nak feltűnik, hogy kissé fejlettebbek a szokásosnál, mert azt a lidércek nem szokták hagyni. Megtudjuk, hogy nem igazán izgatja, mert egy ütőképes fegyverrel kísérleteznek. Azt mondja, hogy 50 évük van tökéletesíteni, amíg a lidércek újra erre járnak. Szegénynek fogalma sincs róla, hogy Sheppard-nek hála, már holnap itt lehetnek. Kikecmergünk az alagsorból, és egy nyomasztó, fehér folyosóra érkezünk. Állítólag hasonlít az 51-es körzetre. Állítólag. A szakállas odanyújt egy fiolát Sheppard-nek, és csak kinyögi végre: ez a szer immunissá teheti őket a lidércekkel szemben. Ez már döfi.


Atlantiszon vagyunk. Tudatjuk Weir-rel a dolgokat, és McKay megint sznob, szerinte úgyse fejezik be. Teyla viszont védi őket, mert ő ilyen. Mellesleg az 1x05 óta megint elcsúfult. Na szóval, Sheppard segíteni akar a hoffoknak (mert ez a nevük), és még Carson dokit is beleráncigálja a tudta nélkül. Már át is utaztunk a hoffékhoz. És Carson hisztizik. Már megint. A többiek meg szívatják. Megint. A doki átnézi az orvosi cuccokat, ő már kevésbé sznob, ám ekkor megjelenik egy szőke ciklon, és a dokinak beremeg a lába. Dadogva bemutatkozik, ami a skót akcentusa miatt brutálisan vicces. Rodney is bemutatkozik, de ő sznobosan. A csaj rá se hederít. Hehe. Carson elröhögi magát rajta.

Ott a dokit otthagyjuk, és a többiekkel elmegyünk sétálni. Megint a szakállas beszél, valamilyen kancellár. Újat nem mond, csak azt, hogy már többször újjáépítették a várost, de a tudásukkal lidércet győznek. McKay nem szól, de biztos sznob gondolatai támadtak. Viszont amikor megmutatnak egy gigászi földalatti könyvtárat, akkor azért elkerekedik az ő szeme is. Amiből ráadásul nem is egy van. Mármint a könyvtárból. Most egy hosszabb rész jön a doki és a szőke nő között. A lényeg az, hogy régen volt egy ember, aki túlélte, hogy ettek belőle a lidércek, és így a teste olyan fehérjét termelt, ami ellenállt annak az anyagnak, amit a lidérc bocsát ki ebéd közben. És a hoffok lemásolták azt a fehérjét. Amúgy a nőt Perna-nak hívják. Még lidércsejtjeik is vannak, azzal kísérleteznek.


Irány Atlantisz. Carson győzködi Weir-t, hogy szálljanak be a kísérletekbe. Hiszen aduászuk van: egy élő lidérc. Na végre. Weir leokézza, mehetünk is érte. Sheppard kapja a feladatot, hogy beszéljen vele. Mivel az nem mondja el a nevét, Sheppard elnevezi Steve-nek. Buzerálja rendesen a lidércet, aki kiakad. Végül aztán ajánlatot tesz az őrnagy. Adnak neki kaját (embert), ha beszél a lidércek haderejéről. Azonban Steve sem hülye, tudja, hogy nem áldoznának fel egy embert. Patthelyzet. De nem sokáig.

A tárgyalóban Carson elmondja, hogy élő sejtek kellenek a kísérletekhez. Mivel Steve nem éppen együttműködő, elhatározzák, hogy elkábítják, és akkor majd szereznek. Hamar megtörténik. Ugrunk hoffékhoz. Carson megint csajozik. Kiderül, hogy egy új „hordozóra” van szükség ahhoz, hogy sikerüljön. Itt most kapunk egy hangulatos intermezzót arról, ahogy folyik a munka. Ez azzal zárul, hogy a doki és Perna egymás nyakába ugrik, ergo siker van. Megyünk a kancellárhoz, örül neki, örömhír, léphetünk a következő fázisba. Itt egy kicsit lelohad Carson öröme, ugyanis a hoffok tesztelni akarják Steve-n a szert.


Weir aggódik megint, nem tudom, mi van vele. Sheppard szerint Steve úgyis meghal, így legalább hasznát vesszük. Amúgy a tesztalany egy halálos beteg hoff lesz, úgyhogy azért csak beleegyezik Weir. Steve-nél vagyunk, Sheppard újra ajánlatot tesz, most elfogadja. Belepakolják egy ugróba. Úgy lekötözik, hogy azt Hannibal Lecter is megirigyelné. Ezalatt Carson és Perna a tesztalannyal beszél. A doki le akarja beszélni, de az ilyen patrióta, úgyhogy nem áll le. Aztán Pernát is, de ő sem hallgat rá.

Megkezdődik az ebéd, vagy teszt, kinek melyik tetszik. Sheppard először kérdez. Megtudjuk a lidércek taktikáját. Az összes hajójuk beindult, elmennek felkészülni, aztán amikor már elég erősek, az egész hóbelevanccal egyszerre támadnak. Sheppard a dátumra is kíváncsi, de előbb a kaját. Nem igazán tetszik Steve-nek a fogás, de azért nekilát. Legalábbis próbál. A szer működik, alig bírja pár másodpercig. Meglepődik rendesen, a fagyi visszanyalt.


A kancellár már pezsgőzik is, és a sorozatgyártáson gondolkozik. Carson megint aggódik, még tesztelni akarja a fickót. A kancellár látszólag beleegyezik, de igazából le se tojja. Na de hoppá, Steve vonaglik a padlón. Utolsó leheletével el akarja kapni Sheppard-öt, aztán összeesik, és kampec. A doki később nekilát boncolni. Kiderül, hogy minden szerve leállt, és nem az éhségtől.  A szer végzett vele, úgyhogy szépen megmérgezték. Ismét a kancellárnál. Ő örül neki, hogy még értékesebb lett a szer, azonban Sheppard szerint a lidércek ezért elpusztítják a hoffokat. Csakhogy már elkezdték beoltani az embereket, nincs visszaút.

Carson pakol. Jön Perna és közli, hogy a tesztalany meghalt. A doki le akarja beszélni megint, hogy maradjon ki az egészből, de kiderül, hogy őt is beoltották. Egy kicsit visszamegyünk még vitatkozni a kancellárral, de Teyla szól rádión, hogy bajok vannak a gyengélkedőn. Elkezdtek hullani a hoffok, mint a legyek. Na most lett kissé ingerült Sheppard. Beront a kancellárhoz, és mondja neki, hogy a beoltottak fele haldoklik. Az meg kihangsúlyozza, hogy csak a fele. Azok túlélik, és megölik a lidérceket. Aztán el akarják terjeszteni a szert a galaxisban. Sheppard rohadtul nem ért egyet. A kancellár mondja, hogy szavazni fognak az ügyben. Sheppard a szívére köti, hogy ha a nemek győznek, akkor leállnak a szerrel.


A gyengélkedőn közben Perna is kidől. Megható részekről nehéz hogyvoltozni, legalábbis nekem, de ez olyan volt. A doki kezei között hal meg. Ezután úgy döntenek, hogy távoznak. A kancellár tudatja a szavazás eredményét, az igenek nyertek fölényesen. Sheppard közli vele, hogy tehát mire ők egyszer visszatérnek, már nem lesz itt senki. Aki hülye, haljon meg. Carson végszóként egy Churchill-idézettel zár, amivel most már nem ért egyet: Győzelem mindenáron.


Címkék: atlantisz
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása