Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 1x02 - Rising II.

2008. március 01. 12:00 - the black ball

Ott hagytuk abba, hogy Ford az állát szedegeti fel éppen, mert átjött a kapun három vijjogó űrhajó. Gyors odarádiózik a Terminátornak, hogy hát jön az ellen. Mindenki rohan, persze más-más irányba. Miután abbahagyták a légi bemutatót, a hajók egy bazi nagy lézerporszívóval elkezdik felszivattyúzni az emberkéket. Ez már a Terminátornak is sok, parancsot ad a gyilkolászásra. A fák között mozgó cigifüst jelenik meg, ami teljesen kiakasztja a robotunk processzorát. Biztos leszokott már. Közben jön már Teyla és
Shephard is, mert ugye a csaj az érzi a Lidérceket. Ez a második töri leckéből derült ki, amit otromba módon kifelejtettem. Shephard is megijed közben a cigifüsttől, de csak addig, amíg nem jön Teyla. Ő nem szarozik, beleáll a füstbe, ami eltűnik. Hatásos, hatásos. Kiderül, hogy csak a Lidércek vetítik oda. Szemetek.


Közben a hajók megunták a porszívózást egy kicsit, úgyhogy aljas módon szétlőnek pár sátrat. A Terminátor egyenesen pánikol, és egy katonával leszedeti az egyik hajót. Aknavetővel. Alapfelszerelés. A másik két hajó bepöccen, porszívó bekapcs, Terminátort beszív, Teyla-t beszív, Shephard megint zakózik egyet, de most már nem értékeljük a humorát. Hopp, na de mi van Forddal? Szegény még ott didereg a kapunál, amikor is beindul a tárcsázó. Hajók elmennek, Ford gyorsan memorizálja a címet, amiért a későbbiekben még kap egy buksisimogatást. Shephard odarohan a lelőtt hajóhoz, amiből egyik kedvenc Addams Family szereplőnk, Thing alias Kéz kecmereg kifelé. Shephard nyilván nem szerette a filmet, mert széjjellövi a védtelen kezet.


Vissza Atlantiszra, a város egyre több helyen ereszt. Weir tök ideges. Amúgy Weir lassan Steven Segal ellentétévé válik, mert minden jelenetben húsz vadiúj arckifejezéssel örvendezteti meg a nézőt. McKay nagyon siet, Weir most még idegesebb, de ez van: el kell hagyni a várost. Megremeg minden, tárcsázás megindul, de nem ér sokat, mert bejövő féregjárat jön. Shephard meg pár falusi visszatér, és az egyik statiszta úgy elmosolyogja magát, mint annak a rendje. Weir és az őrnagy egy jót vitatkoznak, aztán a pajzs leválik, víz jön, mindenki kiabál. Viszont valami történik, a város megint felfelé igyekszik, és voilá:
kapunk egy félpercnyi tömör gyönyör CGI-t a város kiemelkedéséről. Weir nagyon hatásvadász, mert megint elmond egy bölcsnek szánt gondolatot, ami ugyan nem az, de még mindig ő a góré, úgyhogy áldásunk rá.

McKay felvázolja a harci helyzetet. Az ős-duracell lemerült, ennek ellenére van energia, mert miért ne. Shephard-öt viszont a Terminátorék érdeklik, és mentőakciót ordít az atmoszférába. Weir azonban félrehívja, nem tetszetős számára az ötlet. Shephard jó katona módjára nem hagy hátra senkit, érvelni viszont nem tud. („Ez a helyes dolog! Miért? Mert az.”) Weir házisárkánykodik egy ideig, mert szerinte nincs esélyük. Shephard elviharzik duzzogni. Drámai.


Ugrunk. Valami lidércbörtönben vagyunk, vagy esetleg a porszívó porzsákjában. A Terminátor még ilyen reménytelen helyzetben is keménykedik az egyik falusival, de aztán jön valaki. Megkapaszkodni! A Lidércek! Ezek az izék Gandalf-szerű hosszú fehér hajjal, mátrixos bőrkabáttal, hüllőszemmel és randa nyálkás bőrrel megáldott valamik. Az ellenségeimnek se kívánom, hogy pucéran lássák őket. A Terminátor a szociális szoftverének köszönhetően megpróbál illedelmesen bemutatkozni, de csak egy pofonnal és egy 3 méteres repüléssel lesz gazdagabb. Ezek a Lidércek nagyon köcsögök. Remélem az ő fajuknál is van egy John Connor, mert a Terminátor nem komálja, ha dobálják. Az egyik Lidérc elvisz egy falusit, a Terminátor tiltakozik, de most már távolabbról.


Atlantiszon közben megtalálják a helyes címet. A bökkenő ott van, hogy a kapu az űrben libeg. McKay elviszi Shephard-öt a berregő űrhajós terembe. Shephard ugye amihez ér, az működővé válik, amolyan Mini Isten ő ebben a galaxisban. Szóval beindítja a berregőt, sőt még láthatatlanná is tudja tenni. Weir-t ez lenyűgözi, engedély megadva, irány menteni.
Egy ideje hanyagoljuk Carson dokit, de most eljött az ő ideje. A szétlőtt lidérckezet macerálja. (Na de kérem… Egy széktől fél órán át parázik, de a nyálkás alien-testrészeket se perc alatt szétszedi. Én mondom beteg ez az ürge.) Kiderül, hogy a Lidércek ilyen hegylakók, maguktól nem igazán szeretnek elpatkolni, gyorsan gyógyulnak, szóval igazi keménylegények.

Vissza a berregőhöz. Ford kerül az anyósülésre Shephard mellé és elnevezi a berregőt Kapuhajónak, mert ugye ez egy hajó, ami átmegy a kapun. Az őrnagy ezt nem nézi jó szemmel, megfosztja a hadnagyot a névválasztás jogától. Bizony, kemény a katonaélet. Shephard puddle jumpernek kereszteli el a kicsikét (magyarul Pocsolyaugró), ami magas intelligenciaszintre vall. Shephard elkezd gondolkodni, aminek eredménye a hajó által egy PDA lesz. Megpróbálkozik egy szendviccsel is, de azért a hajó sem hülye.


Közben a Lidércek elmennek a Terminátorért, aki nagyon domináns akar lenni, ezért csúnyán néz. Vágás. Shephard-ék leszállnak. Vágás vége. A Terminátor egy teremben van, ahol egy asztalnál ül egy csontváz, magán az asztalon pedig valami lófej virít. Keresztapa crossover erősen. Leugrik valahonnan egy vörös hajú Lidércnémber, aki baromi ronda. Közben Ford teleplasztikozza a létesítményt, és kiderül, hogy PDA egy életjel-detektor, de mivel Ford nevezte el megint, marad a PDA. Megtalálják Teyla-ékat, szabadítanak.

A Lidércnémber társalog egyet a Terminátorral. Itt sok minden kiderül végre. A lidércek emberekből táplálkoznak, kiszívják az életerejüket a tenyerükön lévő hadd ne mondjam mivel. Elkezdenek érdeklődni a Föld felől, gondolom nem nyaralni szeretnének ott. A Lidércnémber elkezd enni a Terminátorból, aki egy nagy ordítással nyugtázza azt. Mivel a robotunk nem igazán együttműködő, a némber hamar nyugdíj közeli állapotba juttatja. De aztán jön Shephard, és lelövi, hogy ne szenvedjen már annyit. Elkapják. A némber megtalálja a PDA-t, és érdeklődik a beszerzési hely felől, biztos megtetszett neki. Bumm, jön Ford, lő, robbant. Shephard végre leszúrja a némbert. Ideje volt. Meg nem is. Ugyanis kiderül, hogy az őrizte a többi lidércet, akik így most fölébrednek.

Otthon Weir aggódik. Fontos jelenet. A lidércek kiküldenek egy rakat hajót, Ford is meglátja a cigifüstöt, Teyla őt is kioktatja jól. Sőt! Még meg is menti a porszívó elől. Shephard szerez egy gépkarabélyt és Rambót játszik, győz. Spuri az Ugróhoz, lidércek utána. A kaput is jól körülvették. Az Ugróban viszont van olyan élő rakéta (kamikázemedúza), aztán leszedik vele a hajókat. Kapuba be, lidércek megint utána. Odaát Shephard jól befékez, páran biztos elhányják magukat a hullámvasút effekt miatt, írisz bekapcs, az ellen jól fennakad. Ugrunk. Nagy alkoholizálás megy Atlantiszon, Shephard lesz a főkatona, nagy bölcsességek hangzanak el, Carson barátnőt akar, McKay allergiás a citromra, kizoomolunk Atlantiszra. Pilot vége.

Címkék: atlantisz
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2008.03.01. 16:43:10

Ezmiez? Most a 4x19 ment. ;)

eternity · http://eternity.blogter.hu 2008.03.01. 16:46:53

Ez a széria most megy valamelyik magyar adón?
Bocs, nem tévézek, nem vagyok képben.
Csak mert a hálón már a 4. széria fut.

eternity · http://eternity.blogter.hu 2008.03.01. 16:47:23

Egyébként mért nézed, ha ennyire szenvedsz tőle?
Valami kötelező penitencia?

szabiaki (törölt) 2008.03.01. 17:22:03

fárasztó a tipikus blogos-poénkodós stílus

the black ball 2008.03.01. 17:50:39

eternity: Én nem szenvedek tőle, akkor tenném, ha nem nézhetném. A stílus direkt olyan, amilyen. Nem negatívan írok róla, hanem kiforgatva.

szalesz123 2008.03.01. 17:54:10

nekem tetszett, szórakoztató :)

szabiaki (törölt) 2008.03.01. 18:07:09

az még rosszabb, ha direkt ez az izzadságszagú poénkodás

the black ball 2008.03.01. 18:32:59

szabiaki: Ez van. Nem tetszhet mindenkinek. Mellesleg az első három részt szántam ilyennek, a többinél még nem döntöttem el.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.03.02. 13:16:23

szabiaki: elolvastad, nem tetszett, megmondtad, örültünk. és most nyugodtan távozhatsz, kibírjuk nélküled is valahogy.

Mhaelt 2008.03.06. 18:32:06

Nekem egy olyan apro problemam van, hogy ha nem lattam volna ezt a ket reszt, akkor ez alapjan a ket hogyvolt alapjan meg mindig fogalmam sem lenne rola, hogy mi tortent.

Lehet, hogy ez igy OK, nem tudom ki a celkozonseg, de en azt hittem, hogy a hogyvoltok azoknak is szolnak, akik nem lattak az adott reszt/sorozatot.

Az eroltetett poenkodassal nekem (egyelore) nincs bajom, csak akkor gaz, ha csak a poen van a cselekmeny helyett, akkor abbol nem mindig derul ki hogy mit is akartal parodizalni (megint csak felteve, hogy ez azoknak is szol, akik nem lattak).

Hogy ertsd mire gondolok, olvass el egy (vagy sok) 24 hogyvolt-ot. Vicces is, es teljesen kepbe kerulok, hogy mi tortent a reszben.

the black ball 2008.03.06. 20:57:51


Fentebb írtam, hogy az első három részt egyhuzamban csináltam, azért lettek hasonlók.

De igazad van, úgy gondolkodtam, hogy mivel ez már régen lement itthon, lehet nagy lépésekben haladni.

Az 1x04-től már más lesz, mert az amúgyis pörög, történéscentrikus, meg parodizálnivaló is kevesebb van.

Olvasok én, mondjuk 24-t pont nem, de nem akarok 'utánozni'. De elvégre nem magamnak csinálom, úgyhogy meglátom, mit tehetek. :)

PantiRóka 2009.01.24. 21:28:30

Nekem akkor is tetszik. Nagyon nagy munka az összes részt így megcsinálni, és az igaz, hogy aki nem nézte, annak talán nem esett le, de szerintem, ha valaki nem ismerte akkor miért keresett volna rá?
süti beállítások módosítása