Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Maffiózók 6x06- Élj szabadon, vagy dögölj meg

2008. február 14. 06:56 - leeann

Idilli kisvárosi kép. Tony kiül a kertbe olvasni. Hirtelen fura zajra lesz figyelmes. Valaminek (nem tudom, hogy mi az) a teteje zörög. Tony kézrátéttel próbálja megjavítani, de kétszeri próbálkozás után inkább egy lendületes dobással a bokorba hajítja a zörgő valami tetejét, majd visszaül olvasni. Csak nem megint zörögni kezd? De bizony. Szerencsétlen Vitohoz megyünk, aki épp a szeretőjénél van. És a szeretője nő, na ez sem biztos nála azonnal. Szóval Vito szeretője éppen napozni megy, hívja Vitot is, de visszautasítja azzal, hogy nem akar bőrrákot kapni, pedig a jelen helyzetben ez lehetne a legkisebb baja. A szex kivédésére Vito a „sokat fogytam, rossz a vércukorszintem” kifogást, találja ki, ami borzasztó gyenge.


Vissza a törzshelyre, ahol Tony és Chris megtárgyalják Rusty likvidálásának menetét. Megérkezik a „család” fiatal részlege is, köztük Tony új sofőrje, akit az előző részben helyben hagyott, hogy megmutassa, ki a főnök. Tony renoméja megmaradt, így Perrynek, a sofőrnek némi pénzt ad fájdalomdíjul. Christ elkísérjük csoportterápiára, ahol erősen figyeli őt egy alak. Mikor cigiszünetet tart Chris, a figyelő alak ismerkedni kezd vele. Miután kiderül, hogy ismerik egymást, elmeséli Chrisnek, milyen helyzetben látták Vitot.

Hiszti Kriszti szalad is Tonyhoz elmesélni, hogy mit hallott. Persze Tony és az összes kapitány hüledezik és hangosan gondolkodik, hogy vajon mi is lehet a szerintük rágalom hátterében. Chris persze azonnal jön az „én már rég tudom” szöveggel. Patsy kicsit védeni próbálja Vitot, amit Paulie a „Talán te is köcsög vagy?” kérdéssel nem hagy szó nélkül. Patsy válasza nem szavakba önthető, inkább egy darab ujjba önthető. Tony nem hiszi el és utána akar járni a dolognak. Silvio vállalja a dolgot. Meadow a központban, ahol önkéntesként dolgozik, szembesül egy afgán család gondjaival, és a családi reggelinél kifakad az amerikai kormány és az F.B.I. ténykedéseire. Persze mikor öccse nevet ezen, olajat önt a tűzre és Meadow még dühösebb lesz. Carmela elintézi azzal, hogy Bushra szavaztam. Tony azért meghallotta, amit a lánya mondott a reggelinél, mert Christ faggatni kezdte az arabokról, akiket ismernek, hogy lehetnek-e terroristák vagy nem. Abban maradnak, hogy szerintük nem azok.


Vitot megtalálja a fiatal részleg. Kedvesen üdvözlik egymást, majd Vito tőle szokatlan módon okosan kijátszva az érte jövőket, elhajt a találkahelyről. Ugyan elég komótosan ült be Vito a kocsiba, de annál gyorsabban hajtott el, ezzel felbosszantva a fiatalokat. Szegény Vito. Esik eső csendesen és Chris találkozik egy fegyvert szerző emberével, akihez már szintén elért a kövér Vito buzeráns szóbeszéd. Jót mulatnak rajta, majd Chris elintézi a pletykát azzal, hogy a szeretőjénél dekkolt, és ha mégis meleg, arra nem mentség még a kapuzárási pánik sem. Vito hazaruccan az éjszaka közepén egy kis készpénzért, megpuszilja a gyerekeit és lelép. A lefogyott (Persze lefogyott mi?), vezetés közben tömi a majmot, kidobja az ablakon a mobilját, majd defektet kap az úton.


Talál egy házat, ahol szoba kiadó és megszáll éjszakára. A házinéni felajánlja neki, hogy segít rendbe hozatni a kocsit, amit Vito egy adag pénzzel hálál meg. Reggel nagyot fujtatva ébred, mint akinek hatalmas kő esett le a szívéről. Carmela az épülő háznál lődörög, majd feldúltan a szüleihez megy és leteremti az apját, hogy miért nem figyelt oda a félbehagyott házra. Vito telefonálni próbál, de nem jön össze neki, majd betér egy helyre reggelizni, ahol jobbra, balra figyelget szerencsétlen. Silvio meglátogatja Vito feleségét, aki azt hiszi, hogy Vito legnagyobb baja a szeretője. Sil közli Tonyval, hogy meglátása szerint Vito felesége és Vito nem él házaséletet, persze nem ezzel a szavakkal. Tony mobilon próbálja elérni Vitot, de egy útépítő munkással tud csak beszélni, aki néhány szóváltás után egy úthenger alá dobja a talált telefont. Carmela és a barátnői ötyézést tartanak Artie-nál, ahol egy jótékonysági árverés és Vito gondjai a téma. Persze itt a „Vito és a felesége szétmennek” verzió él, de Carmela még ezen is megrökönyödik.


Tony Melfi doktornőnek is a Vitos gondjait és a melegekkel kapcsolatos gondolatait sírja el. Persze a leszbikus nyali-falit nem veti meg Jennifer Beals-szel. (Az L című sorozatra utalva ezzel.) És igazából az is mindegy lenne neki, hogy Vito kivel él nemi életet, de nem nézheti el, mint a család feje. Carmela ezerrel készül az árverésre, és sebkenegetős, beszélgetős estét tart férjével. Megkéri Tonyt, hogy nézzen utána a félbehagyott ház engedélyeinek. Persze szóba kerül a Junior ügy is. Carmela másnap Rosalie-val értekezik érdemben arról, hogy Vito meleg. Nemsokára Meadow is csatlakozik a Vito témához és megadja szegény lefogyottnak a kegyelemdöfést.


Elmeséli anyjának és Rosalie-nak, hogy mikor Finn az építkezésen dolgozott és korábban ment dolgozni, Vito épp egy laza cigit eszközölt a biztonsági őr lógóján, illetve az eseménykor állóján. Carm és Rosalie nem kap levegőt a meglepődéstől, persze ezt Tonynak is hallania kell, majd Tony elmondatja Finn-nel a kapitányoknak is, amit látott, akik hirtelen nem kapnak szikrát. Cristopher azzal nyugtatja Finn-t, hogy terápiára küldik. Persze mindenki likvidálni akarja Vitot, mint terápia a bajára. Paulie különösen kikelve magából kardoskodik Vito kinyírása mellett. Vito felesége is megtudta a titkot, amit már mindenki tud, és próbálják kitalálni Phillel, hogy mit is tegyenek. Carmela és Rosalie megint pletyiznek.


Tony Vito üzletét Carlo Gervasinak adja. Vito jól keres és Tony igényt tart rá, de az emberek nem akarnak vele dolgozni, vallásra és az elvekre hivatkozva. Silvio véleményt nyilvánít Vitóról, de Tony inkább olvas. Meadow jól érzi magát az ügyvédi irodában, és már a főnöke is tudja, kinek a lánya. Tony még mindig nem intézte el Carmela ügyét. Finn és Meadow egy esti füvezős veszekedést tart az olaszok kontra nem olaszokról. Vito bolyong jobbra-balra és nem találja a helyét. Egy antik bolt kirakatán keresztül meglát egy rendszámtáblán egy feliratot, ami „live free or die” vagyis „élj szabadon vagy dögölj meg” fordításban lett a rész címe is. A boltos az elkeseredett Vito régiségekhez való őstehetségét dicséri.

Címkék: maffiózók
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mándruc 2008.02.14. 09:53:04

Én csak azt kérdezném, hogy a DSM hogyvolt nem folytatódik? Pedig tökjól indult...

sixx · http://comment.blog.hu 2008.02.14. 09:56:51

dede, ma lesz a következő.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.02.14. 09:57:11

minden héten egy dsm-et írok, heti sorozatként kezelve, csütörtökre:) ma jön ki a 1x02.

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.02.14. 10:06:27

sikerült elaludni és nem láttam.
jó rész volt, szegény Vito:)))

Gabba 2008.02.14. 10:32:18

Vito szerintem már az urnának valót nézegeti...
Az elején a zörgő izé valszeg a légkondi külső egysége volt.

tommygun 2008.02.14. 10:33:59

Sikerült elsütni a legnagyobb poént a végén? Angolul ugyanis a régiségkereskedő valahogy úgy dicséri meg Vito-t, hogy "igen, rögtön sikerült kiválasztani a legdrágább köcsögöt, csodálatos érzéke van hozzá".

Gabba 2008.02.14. 10:46:21

Hát nem. Valami olyasmi volt, hogy ez a legrágább darab az egész üzletben. A köcsög nem hangzott el, úgy emléxem.

mándruc 2008.02.14. 11:39:15

OK! Nagyon örülök neki! Bocs a türelmetlenségért :)

Tony Accardo 2008.02.14. 12:49:13

Tony és Chris Satriale's előtti beszélgetése Rusty-ról klasszikus "mobspeak" eredetileg. Kb. az hangzik el, hogy a kis ember kap egy új öltönyt és a nápolyi barátjuk a két legjobb szabót küldi el, hogy ráigazítsák. Néhány ollóra is szükségük lesz a munkához... Sajnos a szinkronban semmi nem jött át ebből.

Chris szerint Ahmednek és csajának springer spániel kutyája van, a szinkronban pedig már cocker spánielt hallhattunk...

Tony Carlo-nak: "Jó kapitány leszel!" Itt se ez hangzik el eredetileg, főleg, hogy Carlo már régóta kapitány...

Kedenc: Angie testfestésre (!) ajánl fel 2 ezer $-t. Valójában azonban karosszéria-javítás és/vagy festés hangzik el (body work and/or paint). Pedig elég egyértelmű az alapján, hogy milyen üzletet vezet...

Nem ez a kedvenc részem a VI. évadból, de azért Paulie hozza a formáját; jók azok a jelenetek, amikor a buzi-témát vitatják meg a Bing-ben és a Satriale's-ban. Meg ugye "maradjon köztünk a dolog", közben pedig lassan fél Jersey tud róla...

mjordan 2008.02.14. 14:27:19

"Én már régóta tudtam..."
"Igen?"
"Igen,de nem mondtam..."
:DDD.Chris hatalmas.

netiltsálle 2015.01.12. 14:11:03

De rosszul van ez is megírva. :(
süti beállítások módosítása