Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 4x13 - Nightingale

2007. december 30. 21:48 - sixx

A fülemüle avagy csalogány szócska, amit Sonia Braga elsuttogott oly gyanúsan Vaughn fülébe a főszereplője ennek az epizódnak, legalábbis a címből erre gondolunk, de az is lehet, hogy szimplán csak egy ornitológus fog 43 percen keresztül természetfilmeket vetíteni. Nem fog, Washingtonnal nyitunk, ahol Vaughn a CIA épületében kószál, a fater emlékére emelt csillagot nézegetve. Álmodunk, még jó, az ember egy ilyen helyen nem áll neki két kézzel kikaparni a már említett csillagot, pedig Vaughn pont itt keresi a csalogányt/fülemülét/kitudjamit. A rémálomnak ott van vége, hogy a csillag lakója megunja a kapirgálást, és kinyúl, hogy megrázza Vaughnt, mint Krisztus a vargát. Vaughn csuromvizesen ébred Syd mellett, minden a legnagyobb rendben.

Szibéria, isten háta mögötti atomreaktor, az Alias-írók másik kedvelt helyszíne, ha titokzatos kísérletek folytatásáról van szó. Egy faszit beinjekcióznak valamivel, otthagyják egy teremben, amit jól rázárnak, aztán beindítják a reaktort, és két nagyon gyanús alak kezdi figyelni a csávót, hogy akkor most mit is fog csinálni. Az előttük levő pulton gombok, meg egy monitor, rajta felirat oroszul: csalogány/fülemüle, hoppácsak. A piros gomb megnyomása után az ekkorra már az életéért könyörgő csávó arca elkezd kajakra lerohadni, egy jobb B-kategóriás horrorra emlékeztet a dolog, kicsit nevettünk is. A tesztalany kibírja röhögés nélkül, viszont nagyon kiabál. A végén az orosz tesztfőnök megunja a dolgot, és egy zöld gombbal leállítja a kísérletet, emberünk odabent teljesen halott (vagy csak úgy tűnik), lehet ez volt a cél. Na, ezt tudja a csalogány/fülemüle, amibe a másik gyanús alak pénzt fektetett, fene az ízlését.

Los Angeles, Syd és Vaughn reggeliznek, meg újságot olvasnak, tiszta normális családi élet, de nem az, mert a CIA telefonált Vaughnak a csalogánnyal/fülemülével kapcsolatban, de semmit nem mondtak. Nem hát, mert szerintem KémFater minden nyomot eltüntetett Arvinbácsival, a két vén gazember valami nagyon illegálisban van benne nyakig. Vaughn nagyon ideges és ezt Syden vezeti le, ezért mi haragszunk rá, és bunkóságokat írunk a buborékjaiba, már ha kap egyáltalán. Mondjuk azt a lelkére köti a csajának, hogy odabent ne pofázzon a dologról. Syd útja így természetesen KémFaterhez vezet, ahol egy keresztkérdés után kinyögi, hogy van egy napló, benne írással, és hát Vaughn apja lehet zombi, mert 1982-ben is írt a naplóba, miközbe KémMuter már 1979-ben kinyírta, ja és van egy ilyen csalogány/fülemüle dolog is, ehhez meg kell KémFater hatos szintű hozzáférése, mert hátha úgy kiderül valami. Victor Garber feje kicsit eltorzul, amikor a csalogány/fülemüle téma felmerül, miafasz, Syd? Ja, és van ez a nő is, aki ismerte Vaughn apját, és felnevelte KicsiSydet, adod a hatos szintet? Adom.


Syd kideríti, hogy az orosz gonoszember a CIA-nek dolgozott, míg azok rá nem jöttek, hogy emberi alanyokon kísérletezik, olyat pedig a jenkik soha nem tennének, nem bizony, így kihajították a picsába, a kutatásával együtt, amit ezek szerint Szibériában vígan lehet folytatni, nagy ország, sok ember, satöbbi. A befektető egy német fickó, természetesen mindent tudunk róla, L-es boxeralsója van, és Toten Hosenre ébred reggelente, Hans Dietrich néven, ami teljesen ROTFL, olyan, mint a Kovács János in Ungarisch. Dietrich nem egy nagy észlény, csalogány/fülemüle kódnevű bankszámlára utalgat eurómilliókat, ahelyett, hogy Project Goulaschnak nevezné, de az Alias világa már csak ilyen, nem tölthetünk el 23 percet azzal, hogy kiderítsük honnan a lóvé. Az infót honnan szedted babám? Hát Kémfatertől. Kurvaéletbasszameg, mondja Vaughn Összeráncolt Szemöldöke. Még infó? Van, hogyne lenne, Dietrich irodája Münchenben, a sörözője felett van (nesze neked változatosság, nem diszkó, nem night klub, söröző), küldetést látok magam előtt és bajor népviseletbe öltözött Sydet.


Arvinbátyámhoz jön KémFater, és összeesküdnek, ugye megmondtam. A naplókról és a csalogány/fülemüle témáról tudtak eddig is, a plusz egy naplóról nem, de sebaj, hagyják a két bohó ifjoncot, hogy kiderítsék mi van, mert az apai szeretet olyan végtelen, hogy a lányt akár az Arcolvasztó Miskulancia közelébe is odaengedi, csak le ne bukjon a Nagy Terv. Köcsög ez mindkettő. München, sörház, sör, részeg bajorok, sör, éneklés, sör, faasztal, sör, két kém, sör, Dietrich. A vakáció örve alatt "ellógó" párocska a németet sasolja, aki szereti tapizni a pincércsajokat. Terv születik, Marshall kütyüjei helyett kurválkodás? Syd leüt egy pincérnőt, beöltözik német pultoslánynak, és megy, hogy Dietrich letapizza, vagy elvigye pársztorórára. Viszi is, közben Vaugn Weiss haverral telefonoz, aki természetesen a legrosszabb pillanatban hívja.


Az irodában Syd kimutatja a foga fehérjit hamar, és agyonrúgja a felhevült germánt, aztán kikényszeríti belőle a passwordod a gépéhez, és azt hiszi, hogy minden oké, így bátran eszméletlenre veri. Kár volt elsietni a dolgot, mert a csalogány/fülemüle akta kódolva van, na baszod, most mi lesz. Közben a testőrök mennek be az irodába, Vaughn megállít vagy kettőt, de az egyik bejut, azt megverik, mint a Rejtő-könyvekben szokás. Utána jön egy nagyon jó jelenet, Syd egy asztalon csúszik végig, fejberúg egy csávót, és aufvidelzénnel elköszön, a teuton sörivók meg hörögnek az örömtől. LA, Sydék házibarkács módszerekkel akarják feltörni a lenyúlt merevlemezt, van kalapácsuk is. Telefon, egy hang aszongya Vaughnnak, hogy hazudjon Sydnek, s lőn: Weiss hív, kicsim. A hang ezek után azt mondja, hogy hát ez a müncheni dolog nem volt rossz, de a csalogány/fülemüle izé nem vezet Bill Vaughn nyomára, csak ő, a Titokzatos Hang. Ha kell az infó, irány a könyvtár, Syd ne jöjjön, mert különben. A könyvtárban újabb telefon jő, menj a polchoz, nyisd ki a könyvet, add be magadnak az injekciót, teljesen normális ez így, mi? Vaughn szerint nem, kihajítja a fecskendőt, hess picsába Titokzatos Hang. Aztán csak beadja magának, mert csak.


Arvin közben idegbeteg, mert KémFater nem tud semmit a müncheni útról, mi van már, nem azért engedtük el őket, hogy infót hozzanak nekünk? De, majd szólok Sydnek, hogy mondjon el nekem mindent, és mivel én vagyok az apja, pontosan tudom, hogyan kell manipulálni. Fel is hívja Sydet, gyere velem vacsizni, ez milyen geciség már? Szegény KémBarbie csak erre vágyik már vagy hat éve. Közben a házibarkács kódtörés működik, és Syd szeme elkerekedik a csalogány/fülemüle infó láttán, mint a kurucinfo főszerkesztőjéánek Hanuka alatt. Vaughn ekkorra megbénul a szérumtól, és ül a fal mellett, amikor megjelenik a Drót egyik legfaszább szereplője, Omar, a homokos gengszter, aki puskával írtja a többi drogdílert, és van humorérzéke. Itt titokzatos informátort hoz, akinek kell egy hogyishívják a csalogány/fülemüle dologból, valami tekercs, cserébe mindent elmond Bill Vaughnról, de mivel rendes ember, csepegtet egy is morzsát, egy név képében. Vaughn meg sem tud mozdulni, pedig látszik rajta, hogy szétkapná a csávót, mint bolond a hógolyót.


KémFater-KémBarbie vacsi, Syd elmond mindent: a csalogány/fülemüle project a DNS-t változtatja meg, de eddig minden tesztalany balehalt, és van még valami AD9 nevű gén vagy mi a fene is, az fontos. KémFater összeráncolja a szemöldökét, és már tudjuk, hogy most nagy geciség jön, hát igen: ideje bevonni a többieket is, lyányom. Ezt már csak úgy lehet folytatni, ha bízunk egymásban. Rohadék. Ismét Arvin, aki le van nyűgözve, hogy KémFater ennyire szemét tud lenni a lányával, mert ő ugye erre nem képes, na ja, csak telenyomta valami zöld folyadékkal, mert egy 500 éve halott csávó azt mondta neki. Azonnali csapást akar, amit KémFater megtorpedóz, mert akkor vége lenne a résznek, helyette inkább várjuk meg, míg Syd előálljon a tutival, oszt akkor megyek vele én is, elkapom az oroszt, kihallgatom, megverem, megtudok mindent. És elhangzik egy olyan mondat is, amitől még mindig áll a szőr a karomon: "Ha az orosz beszél Syddel, az a végét jelenti mindannak, amiért annyit dolgoztunk." Mi a fene folyik itt? De most komolyan?


Vaughn rákeres Philip Burke-re, a faszira, akiről Omar beszélt neki, és kiderül, hogy a) aznap halt meg, amikor az apja, b) egy orosz pisztollyal lőtték le, c) a fogászati kartonja megegyezik Bill Vaughnnéval. Helló, a fater él? Syd ennek nagyon örül, de van egy kérdése: honnan az infó? Vaughn kipakol, Syd ideges, Vaughn visszaidegeskedik, aztán megegyeznek aban, hogy mindent (na jó, majdnem mindent) elmondanak odabent, és az akció során majd saját szakállra ellopják a tekercset vagy mit Omarnak. Ez érdekes lesz, az akcióban mindenki a saját pecsenyékét sütögeti majd. Biztos Weiss szívja majd meg.


Szibéria, reaktor, rohanás kétfelé, KémFater megy a muszka után, Sydék a tekercsért, KémFater hamarabb ér oda, ahová kell neki, mert lelő mindenkit aki szembejön. Az orosz természetesen nagyon jól ismeri Miszter Brisztót, nem mintha csodálkoznánk rajta. KémFater kikapcsol minden biztonsági berendezést, így Sydék bejutnak a kontrollszobába, kiiktatják a geekeket, kokettálnak Marshallal, megvan a tekercs, Syd megy érte. KémFater közben KémMuterSógornő hollétéről érdeklődik az orosztól, és alkalomadtán pofánvágja a miheztartás végett. Tiszta Jack Bauer. Aztán lábon lövi, mert csak nem beszél.


Közben a reaktorban szar kerül a palacsintába, mert Random Őr elkezd lövöldözni, és eltalál valamit, amitől beindul a cucc, ó jaj, Sydnek egy perce van, míg le nem szakad a pofája, kár lenne a baltaarcért, esküszöm. Vaughn Marshall segítségével próbálkozik a megoldással, de nem nagyon megy a dolog, mert úgy nem lenne elég drámai ez az egyébként is halál feszült epizód, így KémFater jön, aki először lelövi az oroszt, hogy ne köphessen, majd elrohan, hogy puszta kézzel kihúzza a reaktor fűtőelemeit, ami azt hiszem nem annyira fasza az egészségére.


Iszonyú jól vágott a következő öt perc, Syd a pokol tornácán/Vaughn kínlódik/KémFater valami ajtót nyit/Marshall utasításokat kiált és hekkel, a vége az, hogy most akkor vagy KémFater nyitott ki egy ajtót és állította le a reaktort (meg a saját szervezetét örökre) vagy Marshall hekkelte meg a rendszert, ezt most még nem tudjuk meg. Sdyék kirohannak a tekerccsel, jön a B-terv: Vaughn leüti az asszonyt, de izomból, és elszalad a cuccal, Syd meg megy KémFaterhez, és közli, hogy Vaughn elvitte a tekercset, ez van, de sebaj, fő, hogy egészség legyen, meg a jószág hízzon.


Otthon Arvin úgy van az egésszel, hogy ilyen baromságot még nem halott, a lányod maga a Terminátor bazmeg, azt nem lehet leütni csak úgy, nem kóser a dolog. Hát ja, Vaughnnak minden bizonnyal van valami infója valahonnan, oszt azért kellett neki a cucc, mondja KémFater, és csak szerintem szürkébb a bőre a szokásosnál? Nem, már a karját sem tudja mozgatni, és jön Marshall, aki közi, hogy nem ő kapcsolta le a cuccot, hanem KémFater, aki ezek szerint igen kemény sugáradagot kapott, viszlát Victor Garber, és kösz a halakat! 2008-ban újabb Alias hogyvoltokkal jelentkezünk, addig is kellemes berúgást mindenkinek.

Címkék: alias
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2007.12.31. 01:17:26

Syd dirndliben, ilyen még nem volt!

- Én Klaus unokahúga vagyok!
- Én vagyok Klaus!

És utána a csúszás végig a pulton, nagyon tetszett a müncheni öt perc.

BÚÉK sixx, és kösz az egész évi szórakoztatást!

candyperfumegirl 2007.12.31. 01:21:22

"Vaughn csuromvizesen ébred Syd mellett, minden a legnagyobb rendben."

Ennél már csak akkor lenne még nagyobb rendben a dolog, ha én ébrednék Vaugh mellett, de minden reggel.

Amúgy nagyon bírtam ezt a sörözős magánakciójukat, kellett a humor ebbe a részbe, mert a vége azt aztán...

k.Tomi 2007.12.31. 02:22:23

Jó volt a hogy volt megint. :) Egy apró hiba:
"KémFater közben KémMuter hollétéről érdeklődik az orosztól."
Nem KémMuter, hanem KémSógornő hollétéről érdeklődik.

Dark Wolf 2007.12.31. 15:55:24

Istenem, ez volt az első rész a 4. évadból, ami olyan volt, mintha az Alias lenne. Végre lógva hagyott szálak, a szibériai akcióban az egymás előtti titkolózás mintha csak a régi száp SD6-os időkből lett volna. Ínséges 12 rész volt eddig.

Sitrep 2007.12.31. 18:27:46

dettó, remélem innentől már rollercoaster a szezon végéig. Csak nem értem mér kellett 13 részt várni arra hogy beinduljon valami?

Gabba 2008.01.01. 00:59:22

Hát igen, sajnos kezdenek kifújni az ötletek a készítőknél, az látszik.

Nekem spec a 2. szezon jött be a legjobban, ott a szezon felénél már nem győztem kapkodni a fejem, itt meg elég nyugdíjas tempóban haladunk előrefele.

Dark Wolf 2008.01.01. 15:21:31

Az 1. és 2. évad eszméletlen pörgés, hajletevős fordulatok, beszarok, olyan isten, meg még a 3. is nagyon ott volt.

s3v3n 2008.01.01. 16:27:14

a 4. évad utolsó 6-7 része legalább olyan ütős.

Sitrep 2008.01.01. 23:46:48

hú, ez a mai jó kis rész volt, remélem nem kell olyan sokat várni megint hogyvoltra

sélli 2008.01.02. 10:05:13

Persze PONT ezt a részt nem láttam, mikor végre történik valami... bekavart a karácsony. Tiszta szerencse, h van HV :)
Az ucccsó buborék visz mindent! Köszi sixx!
süti beállítások módosítása