Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 01x11 - Velem, vagy ellenem

2007. november 23. 13:06 - kiricsiz

Intro. Úgy látszik, Bordás igent mondott Szabó ezredes meghívására, habár nem hajtás lett a dologból, csak agyaggalamb lövészet, no de e közben is lehet nyugodtan diskurálgatni. Szabó valamiért úgy döntött, őszinte lesz. Első körben azt árulja el Bordásnak, hogy Kolonics igenis tud a megfigyelésekről. Aztán azt, hogy Kolonics szólt rá Gergő bácsira, hogy ne baszkurálja Bordást, mert neki, ha törik, ha szakad, az őrsön kell maradnia. Aztán Szabó ezredes újabb kemény ütése: Zsuzsa lehet, hogy be van avatva az akcióba. Nehezen hihető, hogy a belső ellenőrzés feje felett zajlik az egész. De Bordás szerint kizárt, hogy Zsuzsa benne lenne, ugyanis az ő lakása is tele van hintve poloskával. Bordás elkezdi szívatni Szabó ezredest, hogy akkor most rögtön felhívja Kolonicsot, és rákérdez. Persze csak Zsuzsát hívja és megkéri, hogy nézzen utána Kolonics titkosszolgálati múltjának.


Johnny és Pircsi próbálnak. Pontosabban Pircsi próbálja az új előadás szövegét, Johnny csak segít neki. Bordás viszont megint megtalálta Móriczot. Most éppen amiatt basztatja, hogy Kálmán bát Móricz betegszabadságra küldte. Persze Kálmán bá azóta "nem érzi jól magát", amióta szabadon engedte a lányát, és persze Móricz volt az ügyeletes, amikor "elszökött" a kurva, szóval fedezik egymást. A végén Bordás brutálisan ordítani kezd Móricz-cal, egyre durvább a hangulat az őrsön. Szerencsétlen Móricz meg csak néz ki az arcából. Az ember már kezdi sajnálni ezt a Móriczkát, habár mindannyian ismerjük ezt az oktondi, mindent jobban tudó típust, ritka idegesítő állatfajta.

Otyó bejelentést vesz föl. A Kisróka utcában betörés. A 'szekrényes banda' garázdálkodott a telepen, csóró, telepi prolicsaládot raboltak ki. Annak legalább örülnek, hogy a szekrény az övék marad.

Az őrsre besettenkedik Kálmán bá, ballon kabátban és satyekban. Otyó elaludt az ügyeletben, úgyhogy simán be tud osonni. Az öltöző felé lopakodik, de Móricz észreveszi és utánamegy. Kálmán bá a jogsiájért jött be egy pillanatra, aztán szökne is tovább. Bordás persze rájuk nyit és elkezdi elszámoltatni Kálmán bát, hogyan is volt ez a kurvaszöktetés.


Telep. Betörés. Johnnyhoz odajön egy kisrác és szól neki, hogy Hosszú beszélni akar a rendőr úrral. Hosszú megint a pénzét követeli, de most azért, mert ő a múltkor megmondta volna, hogy itt lesz a betörés, de elhajtották a kapitányságról. Hát most sem kap pénzt.

Közben a kemény jelenet folytatódik az őrs öltözöjében. Kálmán bá először kamuzni próbál, de Bordás mindenáron ki akarja húzni belőle az igazságot, úgyhogy kénytelen elmondani, hogy az a kurva nem más, mint az ő Edit nevű lánya. Ez egyébként eléggé jól megcsinált jelenet. Együtt is érzünk Kálmánnal, aki elcseszte Edit nevelését, mert nem volt eleget otthon, nem foglalkozott vele, a lány csavargott, az utca nevelte, végül az lett, ami lett. Bordás természetesen úgy dönt, hogy nem rúgja ki Kálmánt.


Zsuzsa és Bordás egy parkban találkoznak. Ez a csaj egyre hisztisebb és kelletlenebb, pofán kéne már csapni. Zsuzsa azzal nyit, hogy ő legalább nem hazudik, nem úgy, mint Bordás, aki titkolja, hogy kiskorú csajokat kúrogat szolgálat közben. Dr. Kirner ugyanis felnyomta Bordást a belső ellenőrzésnél kiskorú zaklatásának vádjával. Szóval, hogy Bordás meghúzta Picurt. Az a szánalmas, hogy ezt Zsuzsa tövig be is szopta. Vagy legalábbis nagyon úgy tesz, mintha. De van ennél még rosszabb hír is: Zsuzsát bízták meg az ügy kivizsgálásával. Zsuzsa teljesen megkattant, játssza itt az érzelemmentes kivizsgálót, aki majd jól kivizsgálja az ügyet. "Nem leszek elnéző." És van még egy ennél is rosszabb hír. Zsuzsa utánanézett Kolonics Nemzetbiztonsági kapcsolatainak, Dénes a 90-es évek közepéig a Titkosszolgálatnál volt vezető beosztásban.

Ezekután Zsuzsa szakít, vagy mi. Merthogy Bordás hazaköltözött Erikáékhoz. (Ezt eddig nem is tudtuk.)


Őrs. Móricz telefonál, most tudja meg a jó hírt, hogy Bordást feljelentették. Marhára örül, hogy az őrnagyot most végleg elmeszelik. Persze a vicc az egészben az, hogy ez az idióta Móricz bent volt kihallgatás közben az irodában, pont azért, hogy ne lehessen vádolni semmivel Bordást. Csak hát Móricznak nem biztos, hogy érdeke, hogy a kommandós mellett tanúskodjon. Persze Móricz egyből elújságolja Otyónak a jó hírt, ügyesen sejtetve, hogy nem zörög a haraszt, ha nem zörgetik.


Begurul karikalábain a kapitányságra Hosszú is, Bordást keresi. Hosszú a változatosság kedvéért továbbra is az ezresét követeli, mert tuti információkat hozott akkor, amikor elzavarták a múltkor. Szerinte úgy is jár az ezres, ha nem mondta el az infót, csak majdnem. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy az őrnagy irgalmatlanul felhúzza magát azon, hogy Móricz elzavart egy informátort. Kicsit mondvacsinált konfliktus ez, mert Hosszú nem a tuti tippjeiről híres, na, de tegyük föl, hogy a rendőrségnél tényleg minden fülest megvizsgálnak. Ahogy Hosszú elhúzza a belét, Bordás azonnal ráront Móriczra, már messziről ordít. Móricz éppen kajáltatja a kutyát, Bordás nagyon-nagyon bunkó módon gorombítja le. Móricz is azzal próbál védekezni, hogy Hosszú a legmegbízhatatlanabb informátor, de Bordás azzal torkolja le, hogy Móricznak fogalma sincs az emberekről, miért nem ment inkább állatkerti gondozónak. "Minek jött maga a rendőrséghez, hogyha csak hátráltatni tudja a munkát?" Móricz elkezd sivalkodni, hogy nem beszélhet velem így csak azért, mert a főnököm. Bordás visszakérdez, hogy mér' mit csinál? "Magára még a ruhát is az anyja adja fel reggelente." Ez egy mélyütés szerencsétlen hadnagynak, úgyhogy Móricz azzal vág vissza, hogy rendezze inkább a saját kapcsolatait az őrnagy. Erre Bordás hazaküldi Móriczot a fenébe.

Kemény ordibálás volt, és baromi jól megrendezett jelenet, minden elismerésem a színészeké. Na, de Bordás szerintem kurva nagyot hibázott azzal, hogy a hadnagyot ennyire megalázta, hiszen pont akkor fordította maga ellen teljesen Móriczot, amikor annak tanúskodnia kellene. Mondjuk lehet, hogy tökmindegy, mert Móricz így is, úgy is keresztbe tett volna neki.


Erika meg lazán besétál az őrsre és Bordásra bízza megint a gyereket, mert nem tud senki vigyázni rá éppen. Bordás meg Kendére bízza.

Otyó az öltözőben vigasztalgatja a gatyáját húzogató Móriczot. Móricz meg azt fejtegeti, hogy tulajdonképpen neki kéne a parancsnoknak lenni, nem ennek a Bordásnak. "Ez az ember beteg, az is lehet, hogy pedofil." Hajjaj, látjuk már mi lesz itt a támadási irány. Gondolom, Móricz még rárak egy lapáttal a "kiskorú zaklatása"-vádra, érdekes részek jönnek.

Bordás Kirner ügyvédet hívja, de a titkárnőjét éri csak el, akiből kihúzza, hogy Kirner este a Copland sörözőben fog kártyázni.

Pircsi az öltözőben Johnnyval a kapcsolatukról próbál beszélni. De Johnny tulajdonképpen otthagyja a francba az érzelmes monológjával együtt a csajt. Jólvan Johnny, így kell ezt! Csak keményen!


Benéz az őrsre Szivar. Bordástól bocsánatot kér, Bordás meg persze megbocsát neki is. Krisztával meg megbeszéli, hogy összebútoroznak, mert Szivar baromi egyedül érzi magát.

Bordás megbeszéli Mike-kal mobilon, hogy este találkoznak. A Coplandba mennek megdolgozni egy kicsit Kirnert. A taktika az, hogy Mike bemegy a sörözőbe, és a vécébe csalja a barom ügyvédet - aki éppen pókerezik -, azzal a dumával, hogy infókat akar eladni neki Bordásról. Persze a klotyóban már várja Kirnert az őrnagy. Bordás az ügyvéd kezébe ad egy viperát, aztán elkezdenek dumálgatni Norbiról. Kirner szerint Bordás megölte Norbit. Bordás szerint nem ölte meg, csak kilőtte a kocsija kerekét, Norbi meg belefulladt a Dunába. Kirner agyát persze elönti a szar, meg akarja ütni Bordást a viperával, de az őrnagy meg épp erre vár. Kicsit péppé üti az ügyvédet. Odakint persze be akar jönni egy kidobófiú, de Mike meg őt üti le.

Őrs. Pircsi Otyót kérleli, hogy tanítsa meg valami cigánytáncra. Bordás a munka végeztével taxiba száll, azt mondja Mike-nak, hogy először az őrsre megy, aztán haza.

Kirner véres fejjel kitántorog a sötétbe, közben arról motyog, hogy úgyis véged lesz, fogalmad sincs, ki vadászik rád. Beszáll a kocsijába, ekkor megszólal mögötte Malek: ne forduljon hátra. Elindulnak, Malek nem mondja meg, hova. Kirner egyből felismeri, ki ez. Ugyanis Kirner valahonnan megtudta, hogy Maleknak személyes elszámolnivalója van Bordással, és találkozót kért a gengszterkirálytól, ami úgy tűnik, így jött össze. Kirner össze akar fogni Malekkal, hogy kicsinálják az őrnagyot. Megállnak a kocsival.


Kolonics közben mobilon társalog a kukkoló fickóval, aki jelenti, hogy elvesztették szem elől. Hogy kit, azt nem tudjuk meg. Legvalószínűbb persze, hogy Bordást, de nem biztos - beugratós film ez.

Malek közben felteszi az idióta ügyvédnek a kérdést, hogy ilyen senkiházi, mint maga, hogy veszi a bátorságot, hogy üzenjen értem? Hogy lehet az, hogy a világ összes rendőrsége vadászik rám, és egy ilyen kis pöcsnek sikerül becserkésznie. "Malek úr, ez Magyarország. Itt hogyha az ember érvényesülni akar, kell hogy legyen egy kis gógyija." Kirner ekkor hátrafordul (vagyis látja Malek arcát, amit nem szabadna). Itt követi el a hibát, és mi rohadtul örülünk, hogy ezt a seggfejt, aki épp most fejtette ki az összes pofátlan tetű ars poéticáját, az "érvényesülést", meg a "gógyit", ami valójában gátlástalanságot és ostobaságot takar, szóval ezt a seggfejt, aki nagyon jól megtestesíti a mindenáron érvényesülni akaró magyar barom típusát, na azt most jól főbe lövi Malek. Hátulról, csöndesen. Az ügyvéd véres gógyija meg az ablakra fröccsen. Hejj, de vártuk már ezt a pillanatot. Mégiscsak rendes gyerek ez a 'sötét király'.

Malek átszáll gyorsan a saját kocsijába és elhúz a helyszínről. Majd egy számot hív a mobilján, "a magyar csajét". És a telefon az őrsön cseng ki. Kriszta mellett. Főcím.

24 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.11.23. 14:14:53

Na erre mondtam én, hogy "húbazmeg"! Nem volt semmi ez a rész...

Van egy olyan érzésem, hogy az ügyvéd megverését is, megölését egyaránt Bordásnak róják majd fel (előbbit ugye jogosan), és tekintve, hogy ez az ügyvéd képviselte a "megerőszakolt kiskorút", sok csúny dolog néz ki a jövőre nézve...

Szolgálati közlemény: köszi a fotókat, de legközelebb nem lehetnének teljes képernyősek? Értem én, hogy szélesvásznú a film, azért van így vágva, de ott van rajta az a szerencsétlen m1 logó meg a 12-es karika félbevágva, és ez erősen ront a kép élvezeti értékén. Tudom, nekem a szar is keserű :-)

sixx · http://comment.blog.hu 2007.11.23. 16:13:23

bruti kartárs készítette őket, neki címezd :)

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2007.11.23. 16:44:22

ja, valszeg rá akarják majd verni bordásra a gyilkosságot is. izgi lesz.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.11.23. 18:21:40

"Annak legalább örülnek, hogy a szekrény az övék marad."
Nem hinnám, mint bizonyítékot, kis lezárható tetejű zacskóban el kell szállítani :-)

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2007.11.23. 19:26:18

vadász! nem szép dolog mások kárán viccelődnöd :))

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.11.23. 20:04:26

Viszont kösz a képeket, így már tényleg kezd hasonlítani egy hogyvoltposztra!

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.11.24. 05:51:48

Fedor! Hidd el, hogy így jobban néz ki, mint szélesvászonba (kipróbáltam). Ha lett volna még 20 perc időm, akkor kiphotoshoppolom a logot, meg a karikát, de már annak is örülünk, hogy van kép a cucchoz.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.24. 22:05:08

"Az ügyvéd véres gógyija meg az ablakra fröccsen. " na ettől a mondattól röhögtem, nem kicsit :DDD
hisztispicsa zsuzsát is lelőhetné valakit. hogy lehet egy ilyen ostoba nő, aki a kettő meg kettőt sem tudja összeadni, rendőr vezető???!!
na mindegy! a sorozat, egyre jobb:))

mirko vosátka · http://vosatka.blog.hu 2007.11.25. 00:42:37

hisztispicsa zsuzsát sztem nem lelőni kell, hanem nyakon verni, aztán megdugni. bocs... :)
úgy értem, hogy még ne írjuk le, hátha megjön az esze. :))

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2007.11.25. 15:20:21

A mai adás beharangozóját láttátok?

Kálmán bá' megmutatja..

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2007.11.25. 16:46:10

nehogy elmondd, mert kimoderállak :)))

elvből nem nézek beharangozót, én a nulla tolerancia elvén vagyok. :) mindent akkor és ott szeretek megtudni. szeretem a meglepetéseket. az eldugott karácsonyi ajándékokat sem néztem meg soha gyerekkoromban :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.25. 18:07:04

nyomasek
ne is mond! véletlenül beleszaladtam. és baromira dühös lettem ettől a pofátlanul baromi nagy spoilerttől. miért nem az előző részekkel promóznak. el is ment a kedvem az egésztől:((

kiricsi..
ezzel én is így vagyok de most annyira hirtelen adták be , hogy nem volt időm elkapcsolni. akkora geciség volt ez tőlük. majd még erről, ha lement az epizód...

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2007.11.25. 18:07:53

Nyugi, nem mondom, úgyis mindjárt kiderül. (Meg port.hu-n is van 1-2 mondat a mostani meg a következő részről, akit nagyon érdekel.)

Viszont: a 2 hét múlva menő adás címe már elhangzott korábban, a billiárdos rész elején (3.). Lehet, az mindennek a kulcsa?!

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2007.11.25. 18:09:06

(ja, néha adást írok rész helyett, sorry)

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2007.11.26. 01:52:47

hehe, ez nagy poén volt. hoppá!

kálmán bá nem kicsit meglepett minket.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.11.26. 15:02:55

Egy-két napot várjatok a következő hogyvolttal, még nem volt időm megnézni a legfrissebb részt :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.11.26. 15:03:44

Ja, és előzetest se láttam, szóval most már tényleg kiváncsi vagyok, hogy mit is mutatott meg Kálmán bá. Csak nem...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.26. 16:08:41

kiricsi..
és ez a jelenet, egy az egyben benne volt a promóban! na' ez mekkora böszme spoiler!!!

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2007.11.26. 17:41:56

basszus, hatalmas taplóság. ez a volt az epizód legdurvább fordulata, poénja, erre lelövik.

akyyy 2007.11.26. 18:18:24

én nem láttam az előzetest, sőt a komenteket se olvasta, és dúrván meglepett:D:DD ott pityereg, kiszalad, és nesztek:D

dupi 2007.11.27. 12:09:12

csatlakozok tomához, én is várom :) határozottan gyorsan-töltős-gyorsan megnézős lett, ennyit nem vártam tőle előre.
süti beállítások módosítása