Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 3x11 – Se had, se harc, se háború

2007. november 21. 07:00 - Tm

A tapasztalatlanok azt hihetik a cím alapján, hogy csendes apátiába süllyedtek a Lila akác köz lakói, esetleg megbánták bűneiket, és kéz a kézben andalognak mostantól a réten. A rutinosak viszont nem dőlnek be. Csekkolják a hurráoptimista musicaldalt, amiből az eredeti No fits, no fights, no feuds származik, majd legyintenek egyet és kezüket dörzsölve elhelyezkednek a fotelban.

A legutóbbi rész végére épp eggyel több Mrs. Hodge-unk lett, mint amennyi a mi kultúránkban konfliktusmentesen tartozhat ugyanahhoz a Mr. Hodge-hoz. Alma Hodge ráadásul nem az a fajta nő, aki megjelenik bűnbánóan a semmiből csak azért, hogy az őt megcsaló férj körül keringő gyilkolászós pletykákat eloszlassa. Még, ha ezt is állítja Breenek. Aki elsőre elájul, másodikra meg teával és piskótával kínálja, ahogy kell, ahelyett, hogy orrbanyomná egy szeneslapáttal. Aztán Alma bevallja, hogy eltűnésekor valóban tönkre akarta tenni Orsont. De már nem. Sőt, helyre akar hozni mindent. (Kérdés persze, hogy milyen dolgoknak, hol a helye szerinte.) Bree úgy tűnik, beveszi a bűnbánómagdolna-előadást. Orson nem annyira, de tagadhatatlanul jól jön neki egy élő ex, akit Bree egy "mégsem gyilkos a férjem" - parti keretében fel- illetve bemutathat majd a barátainak.

No meg Susan Mayernek. Aki az epizód jelentős részében Mike megmentésén és ezzel összefüggésben Orson bemószerolásán fáradozik. Elpletykálja Lynette-nek és Gabrielle-nek, hogy Orsont elmegyógyintézetben kezelték. Majd kisminkelve meglátogatja Mike-ot. Ez Julie szerint jelent valamit, Susan szerint meg egy nagy semmit. Ühüm. Biztos a nagy semmi miatt hallgatja ellágyultan az egyre dögösebb szerelő (halleluja!) mea culpáját Edie bevett meséi miatt, meg pirul kb. köldökig, amikor jó barátnak nevezi ez a márcsak-egy-barát. De mielőtt bekunyerálná magát Mike mellé a zárkába - ami mellesleg lehetővé tenné, hogy összefusson Paul Younggal (nem ezzel), aki valahogy szintén a helyi börtönbe navigálta magát mióta nem láttuk-, szóval mielőtt bekunyerálná magát Mike mellé a zárkába gyorsan hazaszalad, hogy amúgy Susan Mayer-esen, alaposan bénázva fölnyomja Orsont Monique és pszichiátria témában Ridley nyomozónál. Meg, hogy besúgás közben elfogadja Bree vacsorameghívását a kettesen.


A másnapi Bree-féle, nyilván kíváló vacsorát ezúttal senki nem méltatja. A vendégek inkább az egymást követő szokatlan eseményeket igyekeznek megemészteni. Az első a háziasszonynak köszönhető, aki - néhány Susannek címzett epés megjegyzés kíséretében - elővezeti a díszvendéget, Orson ártatlanságának élő bizonyítékát, a jó egészségnek örvendő Almát. (Legalább is egyelőre élő meg örvendő. A vacsi előtt ugyanis titokban beinjekciózza magát, és a szeme sem áll jól közben. Hatás jövő héten, kérdés azonnal: mit szúr a dög?)


Desszert helyett a rendőrök érkeznek a házigazdáért. Orson értetlenkedik, Susan lebukik, és Bree egy tüchtig konyhájában bulizó népes patkánycsaládra is kedvesebben nézne, mint - most már - egykori barátnőjére. Susie az igazságra és Mike elgyötört arcára hivatkozva védekezik, ami egyáltalán nem hat Breere. Ianre annál inkább. Kiakad, amiért a csaja megint beszélőre ment, és idegesen elrohan, divatot teremtve ezzel. A vacsorának úgy tűnik vége. Az asztalnál ragadt Tom kínjában hideg kanadai telek témakörben kezd társalgást egyetlen megmaradt asztaltársával, az elképedt díszvendéggel.


Ian őrjöng a féltékenységtől - már amennyire egy jólnevelt angol képes erre. Susan szerencsére magyarázkodás közben kiejti a bűvös I love You varázsigét, ami meglágyítja a mérges angol szívét, és máris féktelen szexszel ünneplik a békülést. (Sajnos nem mutatják.) Szexről azonban még bőven van szó. Julie hosszasan filózik azon, hogy odaaadja-e a szüzességét Austinnak. Andrew szerint mindenképp, mert csak a meleg csávók bírják hosszú ideig szex nélkül egy csajjal. És a kidolgozott testű nem meleg - három sör után se. (Nocsak, nocsak, csak nem bepróbálkozott valaki?) Danielle viszont a szüzesség, az önbecsülés meg a kiérdemlés szavakat használja. Kár, hogy a suliban a beceneve Miss Van de Ká. És még nagyobb kár, hogy titokban Austinnal dug. Julie végül megadja magát. Austinnak eggyel több szeretője lesz, a Mayerek és Van de Kampek kapcsolatrendszerén pedig egy újabb, egyelőre láthatatlan, de bazi nagy repedés éktelenkedik.


Scavoékhoz beköltözik Kayla. Tom a nyitás előtt álló pizzériájára koncentrál, így a kiscsaj családba integrálását Lynette kísérli meg. Hát mit mondjak, a helyzet majdnem reménytelen. Kayla nem is titkolja: apucin kívül mindenki bekaphatja, főleg Lynette, aki miatt meghalt a mami, és akit ezért kicsinálok. Lynette négy gyerek mellett sokat látott, de Kayla mindenen túltesz. És mégcsak ordítani se lehet vele. Ráadásul sikeresen kezdi szétzilálni a három fiú mellett amúgy is nehezen betartható családi rendszabályokat. Nem részletezem, jó nagy szívás az egész mindenkinek. Végül Tom közbenjárására Kayla felfüggeszti a hadviselést, és megígéri, hogy jó lesz. Na nem a viszony, csak a viselkedése, de már ez is valami.


Gabrielle új világot fedez fel Ezerfogú Billlll mellett. Ami meglehetősen taszító számára. Billll ugyanis imád piknikezni. És Billl szeret hosszú dokumentumfilmeket nézni. Ráadásul – ó borzalom! – Bill szép ruhákat szokott hajléktalanoknak adományozni. Viszont Bil nem küld virágot, és egyáltalán nem féltékeny. Még akkor sem, amikor egy rejtélyes valaki egész szakajtónyi rózsát küld a csajának. Gabrielle Carlosra tippel, ő tagadja. Gaby meg megszállottan bizonyítani akarja, hogy mégis. Ezzel eléri, hogy Bill kirúgja. Ezt, és a csajozás/pasizás nehézségeit meglepően békés hangulatban tárgyalja meg Carlosszal a verandán borozgatva. Mr. Solis egy egész virágszótárt is kanyarít meghatott exének, majd kölcsönösen biztosítják egymást a másik nagyszerűségéről. Mondjuk szerintem Gabynek az őszinteségen kívül a segge az egyedüli jó tulajdonsága, Mr. Macsó meg egyszerű, mint egy kavics, de minden zsák megtalálja a foltját. És valaki csak küldte Gabrielle-nek azt a csokrot.


A záróképen Edie vevőt talál a volt Applewhite-házra. Az új lakó Alma, és nincsen neki vágya semmi, csak, hogy tökéletesen be tudjon illeszkedni a Lila akác közbe. Mary-Alice szerint sikerülni fog. Ő meg csak tudja.

9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.11.21. 10:04:37

Amikor kiderült, hogy Julie még szűz, rögtön az ugrott be, hogy akkor kivel használta el a pasija azokat a gumikat, amiket Edie nekik tulajdonított? Hát meg lett rá a válasz...

pogacem 2007.11.21. 10:29:17

Kis korrekció: Solisék nem is boroznak, hanem valamilyen tömény italt (legjobb tippem szerint whiskeyt) fogyasztanak a verandán.

Tm 2007.11.21. 12:20:31

Tényleg. Ráadásul Solisék eleve inkább tűnnek puccos töményesnek, mint borosnak. Biztos bezavart a kispál-szám.

blökikutya 2007.11.21. 12:34:49

Wiszki volt az.. én is láttam :)
Solisék megint összejönnek vajon?

Bunko 2007.11.21. 14:58:14

Most akkor Susan lányát megfektették?

Boise 2007.11.21. 20:10:23

Ez baromi jó mondat volt:
A legutóbbi rész végére épp eggyel több Mrs. Hodge-unk lett, mint amennyi a mi kultúránkban konfliktusmentesen tartozhat ugyanahhoz a Mr. Hodge-hoz.
Meg ez :)
Sőt, helyre akar hozni mindent. (Kérdés persze, hogy milyen dolgoknak, hol a helye szerinte.)

Köszi, ez nagyon jó hogyvolt volt!

Madmoazell 2007.11.26. 13:31:01

Na:) Végre, ilyet, még még :)
süti beállítások módosítása