Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

25 éves az X-Akták

2018. szeptember 11. 15:48 - Dzsudibí

2015_2f05_2f11_2f02_2fxfiles_3dbb2.jpg

Egy korábbi posztban már színt vallottam, de mivel témába vág, újra megteszem: gyáva szar vagyok. Nekem nem való semmi olyasmi, amiben vészjósló zene szól, miközben a főhős félhomályban ácsorog kezében egy védekezésre totálisan alkalmatlan eszközzel, és nem tudjuk, hogy akkor most vérszomjas veszett vérfarkasok, agyvelővel táplálkozó földönkívüliek, vagy mutáns, radioaktív sugárzást kibocsájtó csótányok fognak rátámadni egy sötét sarokból. Logikusan következik a fentiekből, hogy az X-Faktornak X-Aktáknak nem kimondottan én voltam a célközönsége. Egyetlen részt láttam gyerekkoromban egy sulis kirándulás alkalmával, amikor a tanárok kidőltek és mi sunyiban bekapcsoltuk a TV-t. Csak annyira emlékszem, hogy a rettegéstől fájt a hasam, és egészen addig bírtam csak tettetni, hogy mennyire király a műsor, amíg egy bácsit be nem szippantott valami óriás ventillátor, ez volt az a pont, amikor egy elcsukló "mindjárt jövök" kíséretében eloldalogtam, és vissza se néztem. Azóta persze igyekeztem bepótolni a lemaradást, mert azért mégiscsak egy kultikus sorozatról beszélünk, de egy-egy részt végignézve még felnőttként is görcsben volt a seggem.

Igen sokat elárul szerény személyem genetikai hulladék mivoltáról, hogy én a kevésbé népes tábort erősítem, ugyanis a 11 évadot megélt sorozat hatalmas népszerűségnek örvend mind a mai napig, olyannyira, hogy 2016-ban rebootolták a sorozatot, és megélt két újabb évadot. Na de, nem rólam van itten mostan szó, hanem a sorozat pilot-jának 25 éves évfordulójáról, a napról, amikor Mulder és Scully először találkoztak. Az első részt Chris Carter írta, és a legkevésbé sem aprózta el az indulást: földönkívüliek, ijesztő duzzanatok, óramegállás, dokumentumfilmre hajazó elemek, csak hogy azok is összeszarják magukat, akik úgy ültek le megnézni az első részt, hogy kihaénnem. A történet sikeréhez persze kellett Anderson és Duchovny egymást tökéletesen kiegészítő párosa, bár rühellem a kifejezést, az ő esetükben mégsem jut más eszembe: működik a kémia. Mulder hinni akarása, és Scully örök racionalizmusa annyira hihetővé és emberivé teszi a sorozatot, hogy az ember néha el is felejti, hogy ha lekapcsolja a villanyt, nem fognak mindenféle szörnyecskék előmászni az ágy alól. Fun fact a végére: Cigarette Smoking Man Morley márkájú cigijét a Marlboro ihlette.

Címkék: x akták
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása