Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 1x05 - Wildfire (18+)

2018. május 25. 10:00 - Chat Géza

5.1.jpg

Az esti zombijárás kicsit megtizedelte a bandát, mindenki serényen aprítja és porciózza a zombi fejeket, csak Andrea ül kővé dermedve megharapott és meghalt tesója, Amy hullája felett. Ez egy kicsit beszaratja a többieket, Lori odamegy hozzá nyugtató jelleggel, hogy majd ők humánusan elbánnak a lánnyal, majd a kamera diszkréten átsvenkel Darylre, aki úriember módjára csákányozza szét egy kóborló fejét. Andrea nem szól, csak nézi bambán Amyt. na, majd Rick megoldja. Lép kettőt Andrea felé és máris kapja az arcába a pisztolyt, hogy egyrészt húzzon el a bús picsába, másrészt meg tudja hogy működik a fegyver, elintézi maga a dolgokat, köszi.

Ha az még nem lenne elég, hogy van egy időzített bomba a csapatban, a bármikor bezombulható Amy, az is kiderül, hogy Jimbót kurvára megmarták az éjjel. Na, a malmozás helyett Daryl megragadja az ominózus csákányt és megindul Jim felé, de jön Rick és pisztolyt szegezve Daryl fejéhez azt mondja: „Nem fogunk élőket ölni!” Elég nagy paradoxon tesókám, hogy mordállyal csiklandozva a halántékomat mondod ezt, nem? De.

5.4.jpg

Rick a helyiJézus Krisztus máris rohanna a patikába, hogy valami kencével meggyógyítsa Jimbót, de legközelebb a járványügyi központ van ami segíthet, és azt a legközelebbet pedig úgy értsük, hogy cirka 100 mérföldre. Nincs az az isten, hogy annyit utazzon egy ekkora konvoj, szólal meg a Tamáskodó Shane, aki a hitetlenkedését tovább folytatva Lorit is betalálja, hogy győzze meg Ricket és maradjanak ezen a fasza kis kempingen, amit tegnap éjjel támadt meg pár ügyesebb kóborló, ugye, de erre ki emlékszik már, és különben is táborozni gecijó, eh.

5.5.jpg

Túl a morális válságon, hogy a zombikat tűzre vetjük, de az ex-élőket elkapáljuk, és azon, hogy Carol dühből szarrá trancsírozta megharapott, majd meghalt férjének hülye fejét, jött az, amikor Amy lassan de biztosan átalakult zombivá. Andrea ugyanott ül felette és ellent tart, hogy a testvéri szeretet ne jusson el a harapdálásig, aztán füléhez hajolva egy utolsó szeretleket elsuttogva fejlövéssel iktatja Kóbor Amyt. Egy gonddal kevesebb. A temetés alatt Jimbo izzad a lakókocsiban és haluz jobbra-balra zombikat. Nem lesz ez így jó, Rick is hiába beszél vele, csak valami fáról, meg valami hajóról tud hadoválni, ami a legkevésbé sem főzhető az eddigi beszédaktusok bármelyikéhez. Jimbo agyát kikezdte a zombiság, ennek bezony gatter.

A menjünk vagy maradjunk téma is eldől, pár jellegtelen statisztát leszámítva, mindenki megy  a Járványügyi központba. Heroikus zenei aláfestéssel hajtanak elfelé. Aztán lerohad az egyik gépsárkány, így Jimmel is lehet pár szót váltani. Jim dönt, basszák ki az út mellé, aztán megcsinálja magának a frankót. Ő döntése, hadd csinálja. Kis puszizkodás után már mennek is, mert a kocsi is hirtelen megjavult magától.

5.9.jpg

Eközben a Járványügyiben: egy fickó beszél a webcamerába és mondja, hogy ma se volt semmi izgalom, úgyhogy megy is inkább kémcsövezni, felölti a gúnyát és végül sikerül is borogatnia, amitől az inteligens labor tisztítás címszó alatt feléget minden mintát. Ettől a tudós ember se lesz boldog, így már kicsit bebaszva jelent a webcamerának, hogy EL-KÚR-TA. Dühből elhajítja a teremben az üres borosüveget, mert mint száminkra is egyértelművé válik: tök egyedül van a központban, csórikám. Rickék kívülről kémlelik a Járványügy patinás épületét, amit aszott hullák százain keresztül lehet csak megközelíteni. Szépen odasomfordálnak az ajtóhoz, de senki sem válaszol, a zombik meg szépen ébredeznek. Óbazmeg, hát itt nem cellázhatunk, menni kell! – ezzel nyomasztják a zsákutcába hajtott Ricket, aki meg pont kiszúrja, hogy követi a kamera. És ha automata, te barom, akkor mi van. Lófaszt, olyan nincs. Nincs is. kis fejvakarás után a kémcsöves főszer megnyitja a kapukat. Hál’ Istennek. Megmenekültek.

Címkék: 18+ twd
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AniBlues 2014.02.25. 09:30:23

"megruházott mosónő" :)

Nagyon jó a hv, köszi, feldobtad vele a napomat.
Jó újra felidézni a régi szereplőket, és így még szembetűnőbb a karakterek alakulása, mivé lettek azóta...
Várom a folytatást! :)

fingerbangs 2014.02.25. 12:36:35

Megneztem az elso 5 reszt de nem latom benne az extrat, sokszor bele is tekerek annyira gyotrelmesen lassu

Csak az eleje ilyen vagy vegig?

gabborka 2014.02.25. 13:07:57

@fingerbangs: Csak rosszabb lesz... A második évad felénél szálltam ki. Az első még kifejezetten jó volt a folytatáshoz képest!

Battenfeld 2014.02.25. 14:17:55

@fingerbangs: A második évad tényleg lassú, a harmadik szerintem nagyon jó, a negyedik eleje iszonyat vontatott, de a második fele eddig nagyon jó.

victor vacendak 2014.02.25. 15:35:27

a sorozat azért ment át a viszonylag logikus, élvezetes drámából a teljes képtelenség, irreális döntésekkel, irritáló karaterekkel kategóriába, mert szinte minden részt más ír, és minden iró saját szabályokat alkot erről a világról, mintha nem néznék meg, vagy olvasnál el, amit a korábbiak összekamuztak.
és vajon, ha mindnekiben ott a vírus, akkor mi a jó fenéért kell amputálni a megharapott testrészt...?

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2014.02.25. 19:54:32

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: A Foxon küldik magyarul. :)
Kövi héten már jön is a második évad.
Elég izgi újranézni. Én a második évadot is imádtam. Szerintem a harmadik volt egy merő trágyalé. De aztán lehet, hogy én emlékszem szarul.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.02.25. 20:01:22

@Chat Géza: anyámmmmmmm, kimarad az életemből egyelőre. Nincs Foxim :(

Tölteni meg egy jogásznak nem szabad :P:P:P

marge_gunderson 2014.03.03. 20:17:07

:)) kedvem támadt újranézni, olyan jó hv. köszönet
süti beállítások módosítása