Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Babilon Berlin 2x01 – Buddha és Szent József

2018. február 23. 09:00 - szde

Gereon ébred, a keze remeg, gyorsan beveszi a gyógyszerét, készülődik. Kintről kopogás, telefonon keresik, a kormánytanácsos az. Megtalálták Kurdakowot és 14 másik hullát, a helyszínre kéne menni, ott van a Buddha is, a gyilkosságis főfőfő-valaki.

vlcsnap-2018-01-31-09h55m52s562.png

A helyszínen Gereon érdeklődik, hogyan azonosították a férfit: egy távirat alapján, de mivel oroszul van, még nem tudták dekódolni, szerencsére az egyik helyszínelő pont beszélni a nyelvet, meg is kapja a feladatot. Gereont Kurdakow holttestéhez vezetik, de az nem ő, mondja főhősünk. A fegyverek, amivel a kivégzést végrehajtották, orosz módszerhez vezetnek, vagy svédhez, azok vadásznak ezzel a típussal jávorszarvasra, szól közbe az egyik rendőr. Mivel ez az ügy politikailag kényes, ezért Gereon mostantól gyilkossági nyomozó, és összeállíthat egy saját csapatot az ügy megoldása érdekében.

Gereon új irodát is kap, majd Jänickével megy ebédelni, szeretné, ha a fiú az asszisztense lenne. Jänicke mondja, hogy van nála is alkalmasabb erre a feladatra, Gereon szerint, ha Lotte-t akarná, akkor őt kérdezte volna meg a munkáról, és most számítha-e rá vagy sem. Számíthat, rögtön el is mondja a nyomdát, hogy nem hivatalosan voltak ott, meg a hengerkirályt, ami pedig… Lotte-nál van.

vlcsnap-2018-01-31-10h01m58s149.png

Lotte és Greta fürdőben vannak, előbbi szomorú, hogy Gereon nem kereste, biztosan leírta. És Jänicke?, kérdezi a barátnője. Ő álmodozó, jön a válasz, Rudi pedig fafej. Greta szerint valamit akkor elszúrt, ha három pasiból egyik sem keresi/tartja megfelelőnek, mire Lotte játékosan lefröcsköli vízzel.

Otthon Lotte húga – Hugi – varr, a sógora és egy ismeretlen faszi veszik körül, a tag hozott neki ajándékot, egy kombinét. Ráparancsol, hogy vegye fel, különben nem kaphatja meg. Hugi bevonul a szobába, ahol anyu alszik, kint pedig a két jómadár pénzt vált: jó kis pénz jó kis áruért. Ugye, az ember a családját nem választhatja meg.

Jänicke érkezik a házba, Lotte-ék lakását keresi, bent pedig Hugi hiába szólongatja anyut, már meghalt. Kopognak, az egyik faszi nyit ajtót, el akarják zavarni szerencsétlen Jänickét, majd amikor megmutatja a jelvényét, akkor máris normálisabbak lesznek. Hugi elmondja, hogy ma van fürdésnap, a népfürdőben lesz a lány.

vlcsnap-2018-01-31-10h07m14s382.png

Greta öltözködik, Lotte a gyerekéről kérdezi, akit a barátnője örökbe adott, kisfiú volt. Őket is megzavarják, Lotte egy szál törölközőben nyit ajtót, Gereon az, a hengerkirályért jött. Apróbb veszekedés, majd Lotte belemegy abba, hogy ha elárulja a biztos helyet, ahol a lapot tartja, a rendőr ad neki még egy esélyt, ráadásul, ha ragaszkodik hozzá, meg is magyarázza, miért árulta el annak idején. Gereonnak mindegy, csak öltözzön fel a lány.

Lotte a rendőrségen az egyik irattartó polcon rejtette el a hengerkirályt, egyre pakolja Gereonra a mappákat, amíg végül megtalálja a keresett papírt.

vlcsnap-2018-01-31-10h10m14s641.png

Gereon eligazításra jön a kerekasztalhoz, a helyi vezér úgy mutatja be, mint a kormánybiztos megbízottját, mivel ez az ügy jóval túlmutat a bevándorlók miliőén. Vegyes főhősünk fogadtatása, aki update-eli a jelenlévőket Csávóka2 holttestértől. A következő téma egy pap, akit a cementben találtak meg, lelőtték, Gereon láthatóan rosszul van, a boncteremben van a holtteste, de nem kell odamenni, mivel az első évadból megismert roppant unszimpatikus rendőrnyomozó (RUR) felismeri: ő Szent József, a jól szituált antipatikus fiatalember (JSZAF) verőlegény-papja.

Gereon mégis ellátogat a hullaházba kedvenc és egyetlen berlini boncnokunkhoz, a golyó érdekli, amit a papban talált. A boncnok mondja, hogy ez nem olyan volt, aki tényleg Istent szolgálta, verőlegény-papunk keze mellett a felsőteste is ki van varrva. Főhősünk távozik, flashbackel arról, mi történt azon az éjszakán: ő lőtt, és miután bevett egy újabb adag gyógyszert, visszamegy a golyóért, hogy majd RUR-nak elviszi.

vlcsnap-2018-01-31-10h28m33s999.png

Sebhelyes arcú gyárosunkért a börtönbe érkezik az ügyvédje, végre kiszabadult, rögtön munkába is állna, de a kedves mama előrébb hozta az igazgatótanács éves közgyűlését, holnap esedékes.

Gereon Szent Józsefről, verőlegény-papról érdeklődik a kollégáinál, megtudja, amit mi már az első évadban, hogy ő volt az alvilág verőlegénye, főleg az örmény, aka JSZAF szolgálatában állt, Gereon köszöni, de tudja ki az, már dolga is volt vele. A távirattal még nem foglalkozott a megbízott, és Gereon is egyedül menne a dolgára, de Jänicke mondja, hogy várja a családja. Helga és egy kisfiú, itt, Berlinben.

vlcsnap-2018-01-31-10h31m34s677.png

Gereon irodájában Helga elmondja látogatásuk okát – a levelét megkapta, és bár eléggé Dear John hangzása volt a dolgoknak, mégis eljöttek utána a német fővárosba. Megjött ugyanis a hivatalos papír, hogy Gereon bátyját halottnak nyilvánították. Itt főhősünkön nem az a lelkesedés látszik, amire Helga számított, mert a nő megismétli, mintha a saját tízéves fiához beszélne: meghalt, tehát nem háborúban eltűnt, hanem háborúban elesett. Köszönjük, megértettük. És most itt vannak, ha Gereon akarja őket. Főhősünk végre elmosolyodik, és telefonál Wolternek, akit már eléggé hiányoltam.

Lena nézi, ahogy Helga és mini Arno elmennek az erkölcsrendész kocsiján, majd vigyorogva körbenéz a teremben, örül, mint majom a farkának, hogy nőként bejutott a gyilkosságiakhoz.

vlcsnap-2018-01-31-10h34m43s374.png

Gereon tisztítóba érkezik, a ruháját nem tudták teljesen foltmentessé varázsolni, mert a cement már belekötött. Így egy sikátorba megy, ahol elégeti a bizonyítékot, és ráadásul a golyót is kicseréli arra, amit az első napján Woltertől kapott. Később a rendőrségre jön, hozta RUR-nak a bizonyítékot, de mielőtt elsprintelhetne, alá kell írnia a jelenléti ívet, hogy ő adta át a golyót.

Hugi érkezik a rendőrségre, Lotte-t keresi, vágás, máris otthon vagyunk, Sógor és Nővér meg éppen a temetésről beszélgetnek, vagyis arról, hogyan ússzák meg a kifizetését. Ha kéne unszimpatikus szereplőgárdát választani, Lotte és családja nyert nálam. Érkezik a két fiatalabbik leánygyermek, aki nem engedi, hogy csak fogják és elvigyék az anyját, majd ő kifizeti a temetést és intézkedik.

vlcsnap-2018-01-31-10h37m08s173.png

vlcsnap-2018-01-31-10h37m48s170.png

Érkezik a sebhelyes a tanács ülésére, már nagyban készül az éves összefoglalóra, amikor az ügyvédje a kedves mamát szólítja, mint a gyár főigazgatóját. Ráadásul jön a következő pofon, mert a kedves mama felmenti a fiát minden kötelezettsége alól, ezután már csak az alapítvánnyal kell foglalkoznia, ráadásul mindezt saját kérésre csinálják. Gyér taps, sebhelyes pedig majd felrobban mérgében.

Gereont Wolter furikázza, gondolom, miután Jänickének új melója van, mostantól a főfelügyelő fogja ellátni a sofőr dolgát, és a családról érdeklődik, nem is tudta, hogy van egy fia (nincsen) és hogy a nővérének van egy gyereke (nővére sincsen). Erre Wolter kajánul vigyorodik: értek én az özvegyekhez. A mellékeséből kiindulva igen, ért hozzájuk.

vlcsnap-2018-01-31-10h40m58s626.png

Wolteréknél Helga megígéri, hogy nem sokáig fognak maradni, az erkölcsrendész boxolni tanítja mini Arno-t, Wolternéni pedig miután jön vissza valahonnan, látja a meghitt pillanatot Gereon és Helga között. Ennek kapcsán támad az a remek ötlete, hogy főhősünk maradjon éjszakára.

Sebhelyesnél Sveta jelenik meg, már három órát várt, amikor volt szeretője méltóztatta fogadni. Elmeséli a vagon történetét: azt Sorokin papa építette a forradalom előtt, és azóta rejtegették, Sveta pedig évek óta akarta már rátenni a kezét a kincsekre. Sebhelyes vonatja volt az utolsó esélye, hogy visszakapja a családja vagyonát, és igen, látta az aranyat.

vlcsnap-2018-01-31-10h46m52s432.png

RUR jön a bárba, ahol az első évad végén Gereonék ünnepeltek, a pultos nőt/férfit faggatja, hogy mi történt – Wolter végig ott volt, de főhősünk nem sokkal azután távozott, hogy Szent Józsefet sem látta többet.

vlcsnap-2018-01-31-10h48m48s153.png

Helga végzett az esti rituáléval, köntösben jön a szobába, majd ledobja magáról a textilt.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása