Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A mi kis falunk – 2x01

2018. február 23. 17:00 - Gillotte

Pajkaszeg, Pajkaszeg, te csodás! Aki látta az első évadot, annak nem kell bemutatni a zöldellő dombokkal határolt kicsiny falut, amiről annyi drónfelvételt kapunk egy rész alatt, hogy szinte orrunkban érezzük a friss, trágyával fűszerezett vidék illatát. A második évad első részében gyors emlékeztetőt kapunk az első évadból, tételesen a török kamionosról, aki füvet szállított, a susogós melegítős Gyuriról, aki az Istennek nem akarja elvenni Erikát, Tecáról, akinek kocsmája által igen nagy hatalom van a kezében, a papról, akibe a legtöbb nő szerelmes – pedig nem egy Don Camillo, a három iszákos gügyéről, és persze a halastavát féltőn óvó polgármesterről. Nem lövök le nagy poént azzal, ha előre jelzem, hogy hozott anyagból dolgoztak, új szereplőről nem érkezett hír. De jó lesz ez így is! (Vagy?...)

mi_kis_falunk_1_1.jpg

Susogós Gyuri otthonában a padlón tér magához, nyáltengerben. Reggeli rutinnal a lábában indul az árnyékszék felé, amikor is meglátja, hogy imádott autójának se híre, se hamva. Éget rengető ordításban tör ki ,,a kocsim, a kocsim!” – és el is hangzik az első poén a szomszédságból: ,,biztos leszarta egy madár” – mondja az állatorvos. Még jó, hogy Stoki rendőr arra jár, és megállapítja a tényállást, miszerint az autót valószínűleg ellopták. Veled is kivagyunk a szarból Stokikám, de a rendőr örül, hogy végre komoly ügyön dolgozhat, úgyhogy helyszínelést tart, és fel-alá járkálva kávét fogyaszt, mint ahogy a filmekben látta. Úgy magába feledkezik, hogy tűzforrón kortyolgatja a fém bögréből a kávét, és öt percen keresztül szenved a megégett nyelvével (,,én vagyok a eööndőszég, ész feladatom a bűnüldözész!”) Istenem, mekkora poén! Nyilván Erika az elsőszámú gyanúsított, hiszen neki is van kulcsa a gépjárműhöz. Neki nincs ideje baromságokra, megy a hivatalba, de előtte finoman lebaszarintja Gyurit, amiért részegen mászott haza és a világát nem tudta.

mi_kis_falunk_1_2.jpg

Teca takarítja a kocsmát, ugyanis előző este tartották Szifon közmunkás születésnapját. Gyuri ott is ordít a kocsija után, mert ha nem vitte haza, nyilván ott hagyta a kocsma előtt. ,,Hát itt nem hagytad, apám az biztos, mert együtt mentél el Szifonékkal”. Míg a gépjármű tulajdonosa kihord lábon négy infarktust, Szifon és Baki ismeretlen helyen tér magához Gyuri autójában. Matyi, harmadik kerék a szabad ég alá került, és ki tudja hogyan, de nála vannak a kulcsok, és indokolatlanul rókázik is egyet. Nyilván mindhárom tősgyökér egymásra mutogat, hogy ki a hibás, Matyinál a kulcs, Szifonon a melegítő, tuti egyikük volt, vagy a harmadikuk. Próbálnak visszaemlékezni az előző estére. Megállapítják, hogy a kocsmából a szomszédos Pajkarétre mentek volna tovább inni, és Gyuri felajánlotta, hogy elviszi őket. Valószínűleg előbb metéli körül magát, mint hogy három bugyutának ülést biztosítson az autójában. Na mindegy, tovább emlékeznek: a tortára Szifon akart még szórni kakaót, Teca elmondta neki, hol találja a kakaót és a pult mögé vezényelte. Nyilván már csak a doboz alakját látta a nyomorult Szifon, ami stimmelt a kakaóhoz, úgyhogy ismeretlen eredetű ,,fűszerrel” bolondította meg a tortáját. Az is eszükbe jut, hogy miután Teca kidobta őket rongálás miatt, valóban megindultak volna Pajkarétre, de Gyuri olyan csatak részeg volt, hogy úgy hagyta ott az autót, hogy benne volt a kulcs, no meg a nagy nehezen levetett susogós felső is. Tovább gondolkodnak: elvitték a verdát, kifogyott a benzin, de szerencséjükre az egyik pajkaréti ház előtt állt egy autó, úgyhogy leszívták belőle a benzint tankolásképp. Persze addig balfaszkodtak, míg a lakos (a bajusszal rettenetes Csőre Gábor) észrevette őket, de még időben elhúztak, így a károsult csak idegesen szitkozódott Gyuri kocsiját látva.

mi_kis_falunk_1_3.jpg

Károly, a polgármester is ordít, mint a fába szorult féreg, ugyanis randira készül, szóval hajat festett, remélvén, hogy így nem csak ősz hajszálainak, hanem éveinek száma is csökken. Az eredmény azonban nem úgy néz ki, amit a doboz remélni engedett, ezért az ordítás. Az állandó csicska unokaöcs, Laci spurizhat a boltba fekete hajfestékért, de ez sem úgy sül el, ahogy kéne, úgyhogy pirosas színekben pompázik a város első embere. Így találja meg Pajkarét polgármestere és a sértett is, akinek szándékában áll komolyabb kárt tenni Gyuriban a benzinlopás miatt, mert hát ’98-as volt!

mi_kis_falunk_1_4.jpg

Na, most, hogy minden emlék a helyére került a három vedelőnél, ideje úgy tenni, mintha ez az egész meg sem történt volna. Visszavinnék a kocsit a faluba, de megint elfogy a benzin, úgyhogy a trakort veszik segítségül, a kocsit pedig szénával (szalmával?) takarják le, így szándékozzák feketén a faluba juttatni. Na de ott van Stoki, akinek akkora mákja van, hogy Matyi eltüsszenti magát a szalmával bevont kocsiban, és így az ügy megoldódik, ,,Ti voltatok!” – kiált győzedelmesen a rend éber őre. Gyuri újra egyesül a kocsijával, megkergeti Szifonékat és mindenki boldog. Teca persze rájön közben, hogy beszívtak a srácok a kakaópornak hitt fűtől, amit még az előző évadban a török próbált átcsempészni a falun keresztül, de ezt a titkot – és a füvet – megtartja magának.

mi_kis_falunk_1_5.jpg

A hajfestéses szál végkimenetele annyira semmilyen, hogy a végére hagytam. Laci tehát befesti Károly haját, amitől ekkora nagyjából szivárvány-színű lesz, ezért minden tanok tudójához, az állatorvoshoz fordul, hogy segítsen. A doktor fekete cipőpasztával hozza rendbe az elrontott hajkoronát, így elindulnak a dupla randira. Valószínűleg az állatorvos és Károly testvére, Udvaros Dorottya közt lesz valami, mert nagyon félve ismeri be neki az állatorvos, hogy randira készülnek. A beígért hajadonok nem érkeznek meg, csak két korukbeli hölgy. ,,Lehet, hogy ők is múlt századi képet tettek fel a netre?” – teszik fel a kérdést, majd férfiasan elhúznak, míg lehet. Nyilván most jön a slussz poén, hogy amint elgurulnak az autóval, kilibben két fiatal nő, de nem találnak senkit, így a két agytröszt hoppon marad.

Címkék: A mi kis falunk
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2018.02.23. 18:32:15

Csodálkoztam, hogy így visszanyúlnak az első évadba, a törökhöz és a füvéhez. Szerintem a két fiatalabb nő ugyanúgy elhúzott volna a Polgmesteréket meglátva, mint ők az öregasszonyok miatt :-) Köszi a hv.-t!

Gillotte 2018.02.23. 22:34:15

@Pácsó Ármándó: Nem csak ebben a részben nyúltak vissza az első évadba, de szerencsére van az elején emlékeztető, hogy kapcsoljon az egyszeri hogyvoltozó, hogy miről van egyáltalán szó :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.02.24. 08:41:14

Muszáj megjegyeznem hogy a sorozat legjobb nőjéről (Lovas Rozikáról) egy kép nem sok, annyi nem került fel ! :zokogok :foldhozvagdosommagam
Ebből a sorozatból sokkal többet kilehetne hozni, mert Rozi és a Lengyeltomi, meg a Teca elvinné a hátán a sorozatot, csak ugye a poénok nem igen jönnek.
Bödőcsöt berendelném tripla gázsiért, mert Kormos Anették nem sokat tesznek hozá sajnálatos módon.
Az írás jó volt egyébként ;)

Gillotte 2018.02.24. 14:25:55

@szociál: Ne félj, lesz kép Lovas Roziról, csak az első részben alig szerepelt, tán két rövidke jelenetben volt.
Lengyel Tomit nagyon bírom, a Válótársakban valahogy nem érzem azt hogy ő ezt élvezné, és hogy meg van győződve arról, hogy mit csinál, de ahogy mondják, ebben lubickol, látszik rajta hogy élvezi, és ettől annyira jó! Ha másért nem, a színészek miatt érdemes nézni ezt a sorozatot! :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.02.24. 15:57:01

@Gillotte:

Valotarsakban fogyatékost alakít az a baja, itt simán csak autista :)
süti beállítások módosítása