Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 7x16 – A hátra lévő életed első napja

2018. szeptember 29. 10:00 - hektor_

Sasha izzadva flashbackel, hagymázas álmában egy kedves délután úszik elő, mikor még Abrahammal boldogan smároltak a kanapén. A lány kéri a vöröst, hogy ne menjen Rickékkel legyakni a Megmentőket.. ekkor azonban Neganra riad fel, aki a cella ajtajában a Downton Abbeyből kölcsön vett tálalóedénnyel áll a kezében, a búra alatt palacsinta, áfonya és minden egyéb nyalánkság, amiket alsó hangon 3 éve még csak nem is látott senki, a Megmentők csapatán kívül legalábbis. Az új kedvenc párosom úgy vitatkozik a „segítesz, de attól még X embert megölök” ajánlat utóbbi felének darabszámán, mint a halaskofák a piacon, végül a lánynak sikerül lenyomni az árat háromról egyre, ami lássuk be, elég jó deal.

w1.png

Dwightnak közben szar napja van, hiába segíteni jött, Alexandria egyik cellájában mindenki csak a sérelmeit hányja a szemére – ha Rick nincs ott, lincselés lenne a vége. Daryl disznóölőjét detektálva centikre az arcától a férfi előhúzza a „csajom segített neked megszökni” kártyát, majd kitálal Negan másnapi tervezett látogatásáról, a saját tervét előrevetítve a Megmentők leigázásáról:

  • ti megölitek holnap az idelátogatókat
  • én visszaszólok a bázisra, hogy minden ok
  • velem jöttök, beengedlek titeket és ellátjuk a baját az összes telephelynek

Így elmondva elég egyszerűnek tűnik, annyira, hogy este már mennek is kifelé. Másnap a szemétdombi emberek is megérkeznek a Killing the Saviors fesztiválra, Fufru Milla Jovovich csöves verziójaként tündökölve erősen indít Michonnenak címezve, hogy mit szólna hozzá, ha a harc után Rickkel reszelne, mármint nem Michonne, hanem ő, haha. Megkezdődik a szervezkedés, úttorlaszolás, a feka csaj őrhelyet cserél az egyik szeméttelepessel, ebből még baj lesz.

w2.png

A Királyságból Carol vezetésével indulnak csatlakozni a harchoz az önkéntesek, az út egy helyütt megint bevásárlókocsikkal van eltorlaszolva, előugrik oldalról Morgan egy madzaggal összetákolt páncélban, amit csak a jóisten tart rajta, egyedül akarok nekimenni a Megmentőknek, haggyál van, mondja, de az uralkodó végül rábeszéli hogy velük tartson. 

w3.png

Közjáték: Sasha a sötétben zenét hallgat és visszaesik a delíriumba, majd jelenetváltás, Eugene kíséri ki a cellájából, indulás van Alexandriába.

w4.png

Végre összeérnek a szálak, a Megmentők a megafonon át beszélő Eugene-nal az élen megérkeznek Alexandria falaihoz, több arcon látszik a városlakóknál hogy gondolkodás nélkül belelőnének a szarházi áruló frizurájába, mikor a hol van Negan kérdésre én vagyok Negan válasszal felel. Rosita megnyom egy gombot, gyanítom detonációra számítottak, de nem történik semmi, a kurva nagy kussban csak a szemétdombiak kakasra húzása hallatszik, ahogy pálfordulásukban odatartják a fegyvereket az alexandriaiak koponyájához – jaj de kellemetlen ez, apám, de aki erre nem számított az vagy hülye, és/vagy Rick.

w5.png

Negan pofánröhögi a seriffet, majd intésre felrántják a leplet a ládáról, ami valójában egy koporsó, nem is olcsó darab, és felállítják a platóra, a vezér meg osztja az új dealt: Sasha a koporsóban van, ideadjátok MINDENETEK, választasz egy embert, akit agyonverek, de utána Sashát elengedem, és uzsonnára otthon lehet mindenki. Flashback pár órával korábbról: Sasha kap egy ipodot Eugenetól indulás előtt, majd Negan egy emberi, sőt, megható megnyilvánulás keretében befekteti a koporsóba, ahol a lány beveszi a mérget. Nyílik a koporsó, előugrik belőle a zombi Sasha és ledönti Negant a lábáról, kitör a lövöldözés. Simon megmenti Negant, az alexandriaiak közül jó páran megsebesülnek, Michonneból az egyik szemétnő veri ki a szart is, szóval akárhogy is volt a helyzeti előny, a Megmentők állnak nyerésre.

w6.png

w7.png

sashacoffin.gif

Összegyűjtve az embereket úgy tűnik, kezdődik elölről az évad első részének a rémálma, a távolból egy vetőtrázó sikoly ritmusára zuhan le valaki a tetőről, Negan közli Rickkel, mi lesz: most vesztetted el Michonnet? Jó, legalább nem lesz újdonság, hogy most elveszíted a fiad, aztán mindkét kezed is. A seriff nem rezzen meg, letolja ugyanazt a dumát mint legutóbb egy hasonló helyzetben, Negan erre feláll és nekilendíti az ütőt Carl fejének – de ekkor a semmiből beszökken a tigris a Királyék társaságában és újrakezdődik a harc, tűz és füst mindenütt, valahol épp most születik egy Targaryen, a Megmentők pedig magukat mentik és elszelelnek. Rickék megtalálják Michonnet, nyilván nem ő halt meg, viszont a másik tyúk alaposan helyben hagyta.

w8.png

tiger.gif

Valójában így: http://www.digitalspy.com/tv/the-walking-dead/news/a825424/the-walking-dead-tiger-shiva-lreal-life-blue-lycra/

Otthon Negan előveszi Eugenet Sasha koporsóbeli halálával kapcsolatban, de a csávó kivételesen nem hugyozik a gatyájába, kőmerev arccal hazudja szembe a vezért. Maggie és a Messiás megtalálják az erdőben kóborló Sashát, ez sem indokolt, hogy kerülne oda mikor a vacsora tálalva volt Alexandriában? A Pearl Harboréra hajazó zenére temetés, nagy szavak, nagy összeborulások, „Nem tudtam” üzenet egy fakatonán valakitől, és egy nagy éljen, hogy nem kell kivárnom fél évet, mi lesz a nyolcadik évadban. Csucsu.

Címkék: 18+ twd
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

julie0812 2017.11.09. 14:25:50

Jó volt, köszönjük, várjuk az új részeket :)
süti beállítások módosítása