Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Aranyláz Alaszkában 7x19 - Kotró vagy mosóüzem

2017. június 02. 13:00 - Chat Géza

Ez itten a kérdés. Már csak négy hét van hátra a szezonból. Tél tábornok már az arannyal teli befőttes üvegekkel felpolcolt spájzban van, de még lehet bányászni. Hát ezek az emberek bányásznak is. Még jól megnyomják a végét.

kepernyofoto_2017-06-01_22_05_13.png

Tony eldöntötte, hogy megmérkőzteti a kotrót és a mosót. Nagy ki-ki harc lesz, aminek pusztán annyi értelme van, hogy kiderüljön végre, az old school vagy a new school a jobb. Monica viszi a modern mosóüzemet, Kevin meg a kotrót irányítja. Két nap áll rendelkezésükre, aki több profitot termel, az nyer. Persze igazából Tony nyer, amikor a kocsmában elmondhatja az őt hülyének néző embereknek, hogy bezzeg ő megmondta, nem azért vett két kotrót, mert egy félnótás barom. Lehet sejteni a konklúziót. Tony mindig is azt hangoztatta, hogy a kotró sokkal költséghatékonyabb, mert kevesebb munkaerőt igényel, és nem zabál annyi üzemanyagot. És ez most a gyakorlatban is megmutatkozik. Kevinnek ugyan 3-4 órára le kellett állnia, mert a kotróról lerohadt valami alkatrészt, Monica meg csak logisztikai szünetet tartott, hogy megmondja az egyik markolós legénynek, hogy a mocsarat nem, a száraz földet kell csak belapátolnia. Így az jött ki, hogy a kotrócirka 10 unciával kevesebbet termelt, mint a modern mosó, de, és most jön a lényeg, a költségeket kifizetve a kotró több tiszta profitot termelt. Erre szokás azt mondani, hogy ennyikeh.

kepernyofoto_2017-06-01_22_05_02.png

Parker nyomatja, mint süket a csöngőt. Négy hét van hátra és még 1600 uncia hiányzik a 4000 unciás álomhatár eléréséhez. Ki is adja ukázba Ricknek, hogy tegyen csodát a Big Reddel, mert valahogy több aranyat kell hoznia. Oszt hogy? Heti hét napot szívnak, plusz a futószalag is elszakad, de hosszába ám. Arra meg Parker nem ad lóvét, hogy vadiújat vegyenek, húgyhogy valami leselejtezett, ippenhogy jó anyaggal sikerül helyettesíteni azt. Ha Rick nem hoz 100 uncia környéki aranyat, akkor a Big Redet bedarálják a francba kábé. Hát 120 lett a vége. Parker erre kihozza nagy edényt és megmutatja, hogy az mb1-es aranyásók, hogy nyomják. Le is pattint egy 300 unciát. Ezzel máris 1200-ra vannak a 4000-es álomhatártól.

kepernyofoto_2017-06-01_22_05_30.png

És persze Hoffmanék is itt vannak. Na, ő elment a haverjával megnézni a hegyen, de tényleg, fönt a francba, hogy milyen ott a föld. Csinálnak egy 600 jardos próbamosást, amiből kiderül, hogy tökig lehet gázolni az öklömnyi aranyrögökben. Szinte. Csak a terület tulajdonosai tűnnek elég türhőnek, de az legyen a jövő zenéje. Otthon a fiúk szépen dolgozgattak, egy hét alatt összeizzadtak 140 unciát, amivel szinte biztos, hogy meglesz az idei 1000, így Hoffman aszongya: "Urak!, ha idén lesz egy kis profitunk, akkor szerintem jövőre célozzuk be az 5000-et, és nyissunk egy harmadik bányát a hegytetőn!" Mire a többiek: "Úgy legyen!" Az amúgy mindegy, hogy a magaslati levegő miatt full berosszult, majd a többiek megoldják, ugye.

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása