Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 3x18 – The Devil Comes Here and Sighs

2017. május 01. 09:00 - A_Rézi

Lucien Aurorával múlatja az időt: vért szívnak, pezsgőznek, nosztalgiáznak. Lucien igyekszik levenni a lábáról a lányt azzal, hogy erőt, uralmat, bosszút ajánl, de Aurora óvatos duhaj, hiszen a legtöbb pasinak csak a szája jár… Erre persze a 2.0-ás ősi rögtön elmeséli, hogy egy sötét varázslatnak köszönhetően erősebb, mint bárki vagy bármi, a harapása pedig, nos… Finn Mikaelson spec belehalt. És hamarosan sorra kerülnek a többiek is! Lucien arra kéri a szérummal a kezében a grófkisasszonyt, hogy csatlakozzon hozzá, töltsék együtt halhatatlan életüket, ráadásul örök szerelmet is fogad. (Ó, a szerelmes bolond!) Aurora viszont praktikus, az első gondolata természetesen a bátyja. Erre lovagja újabb ígéretet tesz: a nap végére vagy előkeríti Tristant, vagy megöli Elijah-t, hogy megszabadítsa a szenvedéstől…

vlcsnap-2017-04-22-19h57m23s72.png

Freya veszettül rajzol, Klaus pedig, mivel nem tud mit kezdeni magával, felajánlja, hogy idehozza Vincentet segítségnek. Csakhogy a régens sem tudja, hogyan lehet megölni Lucient, mellesleg, ha eljön a Saint-Jamesből, megint az ősök játékszerévé válhat, ami most nagyon nem hiányzik. Elijah hozza a hírt, hogy úgy fest, a szellemek most inkább Kol terrorizálásával vannak elfoglalva – Davina már rajta van az ügyön, szóval mindenki más foglalkozhat Luciennel. Remek! Klaus indul is, mert ideje cselekedni.

vlcsnap-2017-04-22-19h59m14s166.png

A Saint-Jamesben élőzenés buli van – ahogy Kol körülnéz, olyan képet vág, mint az alkesz, akit levittek egy borospincébe. De amint átlépi a küszöböt, a vérszomja megszűnik, hiszen a menedékben nincs mágia, az ősök itt nem férhetnek hozzá. Mintha egy hatalmas szikla gördült volna le a mellkasáról, amit ismét Davinának köszönhet. A lányt egy cseppet sem zavarja, hogy folyton meg kell mentenie a szerelmét, sőt, ötlete is van, hogyan oldják meg a problémáikat. Ehhez valószínűleg a bárpultnál ücsörgő Vincent segítségére is szükségük lesz.

vlcsnap-2017-04-22-20h01m14s72.png

New Orleans utcáin megint zenés fesztivál van. Cami odahaza A háború művészetét olvassa, amikor Klaus érkezik hozzá, de nem tud bemenni. Ahogy más vámpír sem. Cami az egyik szomszédjára íratta a lakását, úgyhogy nem járkálhat be hozzá senki illetéktelen. Ügyes! Klaus nem akar bejönni, és azt ajánlja a lánynak, hogy ne is hívjon be senkit, még őt sem! Csak azért jött, hogy meggyőződjön arról, hogy biztonságban van, ennyi. Cami részvétet nyilvánít Finn halála miatt: pontosan tudja, hogy egy tesó elvesztése szörnyű; majd rákérdez Aurorára, de Klaust nem érdekli Aurora, Cami érdekli – noha pontosan tudja, hogy az érzés nem kölcsönös… Azzal lelép.

Az utcán hömpölygő tömegben sétálva meglátja Lucient, aki viszont egy pillanattal később eltűnik. Klaus persze követi – vesztére. Nála van PT pengéje, ami mondjuk nem rossz ötlet, csakhogy az ellenfél gyorsabb és erősebb, mint ő. Lucien villámgyorsan lefegyverzi teremtőjét, és a penge végül Klaus mellkasában köt ki, miután a 2.0-ás közli vele, hogy valójában Elijah-ra fáj a foga. Cami érzékeny vámpírfülei meghallják a bunyót, de mire a helyszínre ér, Klaust már legyőzték (na, nem mintha sokat tudott volna segíteni).

vlcsnap-2017-04-22-20h02m00s15.png

Vincent azt próbálja kiszedni Kolból, hogy mielőtt feltámadt volna, a bosziősök beszéltek-e hozzá, fenyegették-e, vagy valami? Talán, ha tudná a miérteket, talán meggyőzhetné a szellemeket, hogy van jobb megoldás, hiszen egyszer a holtak is élők voltak, és meg akarják védeni az övéiket. Mesél a gyerekkoráról, amikor ünnepnapokon béke volt a boszik közt, és az ősök is békésen figyeltek – aztán jöttek a vámpírok, és minden elromlott. Márpedig amíg az ősiek itt vannak, nem lesz béke. És a szellemek sajnos Lucienben látják a fegyvert… Vincent azonban, Davinára való tekintettel, segíteni akar.

vlcsnap-2017-04-22-20h03m48s82.png

Mint kiderül, Freya egy pecsétet rajzolgatott egész nap, ami ideális formájában fegyverként is használható. Ha mázlijuk van, be lehet vetni Lucien ellen… Ekkor dörömbölés hallatszik. Odalent Cami vár bebocsátásra, Freya pedig azonnal behívja (hoppá, óvintézkedés ötös!). A csaposlány egyenesen iderohant, miután látta, hogy Lucien elkapta Klaust, és a luxus-kéglijébe hurcolta. Elijah már kapja is az üzenetet: 2.0 találkozóra hívja, most azonnal, ha késlekedik, Klaus meghal…

vlcsnap-2017-04-22-20h08m56s87.png

Klaus kikötözve kínlódik a nappali közepén, Lucien kihúzza belőle a pengét, Aurora pedig élvezettel figyeli exe szenvedéseit. Kár minden próbálkozásért, a spéci bilincseit még az ókori egyiptomiak készítették, és semmiféle természetfeletti lény nem képes szabadulni belőlük – Luciennél tele a padlás ilyen dolgokkal. Évszázadokig várt erre a pillanatra, úgyhogy az öntömjénezés nem maradhat el, de Klaus persze nem hajlandó fejet hajtani. Aurora szerint előbb-utóbb úgyis megtörik, és már dörzsöli a tenyerét, hogy miután megitta a szérumot, miféle kínzásokban részesítheti majd az ősit, bosszút állva Tristanért és saját magáért… Lucien indul a találkára Elijah-val, de arra azért megkéri „szerelmét”, hogy lehetőleg ne ölje meg Klaust – utálná, ha lemaradna róla.

vlcsnap-2017-04-22-20h10m44s139.png

Hayley számonkéri az indulófélben levő Elijah-t, hogy mi értelme volt Freyára íratni a házat, ha mindenki elhagyja a biztonságot nyújtó fészket? Ráadásul olyasvalakivel akar bunyózni, aki akár végezhet is vele… Az öltönyös belátja, hogy ez valóban meggondolat-lanság, de attól még ezt kell tennie! Hayley nem állítja meg (felesleges próbálkozás volna), csak annyit kér, hogy legyen óvatos.

A LaFayette-ben Vincent az ősökhöz szól: ők akarták, hogy régens legyen és vezesse a boszikat – de úgy egy kicsit nehéz, ha bábuként rángatják! A szellemek nem felelnek, Van Nguyen annál inkább. Az idegesítő kölyök még mindig él, ráadásul Vincent fejére olvassa, hogy a kiátkozott Davinával lóg (aki ugye megölte az anyját). Nem csoda, hogy az ősök el akarják tüntetni… Remek! Ha ilyen jóban van a szellemekkel, akkor akár meg is kérdezheti tőlük, miért bíznak Lucienben, aki feszt gyilkol, mióta a városba jött… Hát, de legalább megölt egy ősit. Itt bizony háború lesz, és Vannek hála, ezt a háborút a boszik fogják megnyerni! Azzal falhoz csapja Vincentet, akinek a mágiája viszont nem működik – immár Van a régens.

vlcsnap-2017-04-22-20h12m34s229.png

Miközben Aurorával „cseveg”, Klausnak jár az agya, hogy miként szabadulhat. Próbálja meggyőzni a lányt, hogy azért falazta be, mert nem tudta megölni – szóval azt akarja beadni neki, hogy még mindig érez iránta valamit. Aurora először belemegy a játékba, aztán közli, hogy szép szavak ide vagy oda, átlát a szitán. Jót nevet a helyzeten, de Klaus azt azért kihúzza belőle, hogy nem szereti Lucient, csak eszköznek tekinti a céljai eléréséhez. Ha pedig a fiú meg akarja menteni Tristant, hogy a kedvére tegyen, hát miért ne? A szérumot is elfogadta tőle. Klaus arra apellál, hogy a lány az ő megölésével elveszítené a rokonlelkét, de Aurorát már ez sem érdekli – csak megissza a szérumot.

vlcsnap-2017-04-22-20h14m38s186.png

Elijah megérkezik a Whiskey Caskbe, ami tök üres, sehol senki. Aztán persze előkerül Lucien, akivel előbb a jazz nagyjairól eszmecserélnek, majd jöhet a lényeg, némi fenyegetéssel körítve: Klaust-vissza-most! 2.0 ellenben testvért kér a testvérért, szóval Elijah vagy megmondja, hol van Tristan, vagy meg fog halni…

Aurora az totózik, hogyan haljon meg, legszívesebben lekapná a gyűrűjét és elégne a napfényben, hogy aztán újjászülessen, mint egy főnix. Klaus még húzná az időt, amit a lány persze észrevesz, és jót vigyorog rajta – hiszen, ha az ősi ki is szabadulna, mihez kezdene vele. Ha megölné, csak az ő malmára hajtaná a vizet. Klaus erre taktikát vált: Aurora őrült, menthetetlenül, évszázadok óta nem találnak gyógyszert a bajára – és lehet, hogy ő a nap végére halott lesz, a lány viszont kínlódni fog az örökkévalóságig, és nem vethet véget neki… Aurora nem fenyegetőzik tovább, inkább átszúr egy karót Klaus torkán, hogy végre befogja.

vlcsnap-2017-04-22-20h17m00s41.png

Hayley és Cami megbeszélik a mentőakció stratégiáját. Mivel a csaposlány nem léphet be a lakásba, egy sötét tárgyra lesz szükségük, azután már Hayley intézi a piszkos munkát. Cami bizonytalan – hiába edzett egy csomót, ez valódi harc lesz, nem is akárki ellen. Anyuci arra biztatja, hogy irányítsa az érzelmeit: a félelmét vagy hagyja maga mögött, vagy változtassa haraggá. Cami bólint, és egy gyógyszertárat meglátva támad egy ötlete…

vlcsnap-2017-04-22-20h20m33s139.png

Elijah levette a kabátját, de egyelőre nem felelt Luciennek, ami 2.0-át kezdi egy kicsit idegesíteni. Az öltönyös úgy fest, kihasználja, hogy az ellenfél szeret pofázni – hát hagyja, és így némi időt nyer. Aztán végül kijelenti, hogy fogalma sincs, hol van Tristan, és biztos benne, hogy Lucient sem érdekli… Hát, tényleg nem, de legalább azt mondhatja Aurorának, hogy megpróbálta. Azzal már indul is a bunyó.

vlcsnap-2017-04-22-20h23m24s74.png

Davina és Kol a Saint-Jamesben romantikáznak tánc közben, de az ősi egyszerre furán kezdi érezni magát. Davina rosszat sejt, megpróbál varázsolni, ami kis híján sikerül is. A menedék mágiamentessége veszélybe került – ez csak az bosziősök műve lehet. Marcel jelenik meg hirtelen és töri ki Kol nyakát, hogy megelőzzön egy vérfürdőt; aztán a méltatlankodó kis boszit Vincent után küldi a temetőbe, merthogy elég nagy gebasz van.

Elijah továbbra is az öccsét követeli, de nem kapja – Lucien már most olyan magas lóról beszél vele, mintha legyőzte volna az ősit. Meg is indulna felé, de a terem közepén láthatatlan falba ütközik – Freya a semmiből előtűnő mágikus pecsétje fájdalmas csapdába ejti. Ami spec nem öli meg, de legalábbis Lucien azt fogja kívánni, hogy bárcsak…

vlcsnap-2017-04-22-20h25m45s210.png

Aurora kihúzza a karót Klausból, aki sajnos kifogyott az epés megjegyzésekből – úgyhogy jobb híján a grófkisasszony maga felé fordítja a karót, hogy megtegye az utolsó lépést az átalakulás felé. Csakhogy lift érkezik, Camivel. Klaus elsápad, Aurora pedig örül, hogy ez a nap egyre csak jobb lesz… A csaposlány azért jött, hogy „megköszönje” a vámpírlétet, azzal kést ránt. Aurora magabiztosan felröhög, hiszen erősebb és gyorsabb is, mint az ellen – Cami arcán pedig félelem tükröződik, ahogy a teremtője közelít hozzá. Ám a megfelelő pillanatban megint nyílik a liftajtó, és Hayley ront elő belőle és teperi le Aurorát. Már éppen kikapná a szívét, amikor Klaus sietve közli, hogy bevette a szérumot, ne! Hayley-t kizökkenti a megjegyzés, épp annyi időre, hogy földön fekvő Aurora kitörje a nyakát… Cami érzi, hogy most ő következik.

vlcsnap-2017-04-22-20h27m48s168.png

Davina a temetőben a kőoltáron egy bűbájra bukkan: gyertyák, melyek fokozatosan egymás után gyulladnak meg, a kör közepén pedig talán egy Saint-Jamesből származó valami van (gyufa?). Szóval valaki tényleg azon munkálkodik, hogy megszüntesse a menedék körüli varázslatot. Vincent is előkerül, elmondja, hogy az Nguyen gyerek lett a régens, és egy veszélyes bűbájba fogott. Amint mind a hat gyertya meggyullad, a semleges zónának annyi – és vele együtt Kol önkontrolljának is… Noha egyiküknek sincs már hozzáférése az ősök erejéhez, közösen talán tehetnek valamit.

vlcsnap-2017-04-22-20h31m28s50.png

Kol az üres Saint-Jamesben ébred, Marcel egy vértasakot vág hozzá, hogy lenyugtassa, de az ősi rövid úton dühbe gurul. A főni viszont nem hagyja, hogy lelépjen, pláne, hogy Davina közelébe menjen. Hát, ez nem igazán az, amit Kol hallani akart. Leteperi Marcelt, aki próbál a jobbik eszére hatni, de az ősi kis híján megfojtja, mielőtt előhúzza az utolsó aduját: el kell mennie a városból, mert a szellemek nem fognak leállni, és így veszélyt jelent mindenkire, leginkább Davinára… Közben a boszik ezerrel varázsolnak, és épp mikor az utolsó gyertya kerülne sorra, sikerül megszakítani a folyamatot – a menedék semlegessége helyreáll. Kol rögvest elengedi Marcelt, és megesküszik, hogy sosem bántaná Davinát. Hát, akkor ideje helyesen cselekedni!

vlcsnap-2017-04-22-20h33m31s243.png

Mintha a pecsét veszítene az erejéből, mert Lucien már nem ordít, hanem Freyával csacsog. Sebaj, a boszinak még van néhány trükk a tarsolyában, és közönséget is hívott hozzá. Több tucat Strixes érkezik a terembe, a terv pedig az, hogy a segítségükkel Lucient vagy ezer tonna cement alá temessék… 2.0 viszont magabiztos, hiszen a bosziősök mellette állnak – annyira, hogy immár a pecsét sem akadály.

vlcsnap-2017-04-22-20h39m09s54.png

Aurora választás előtt áll: vajon Klaus álmai nőjét, vagy gyermeke anyját ölje meg először – az ősi saját magát ajánlja, de Aurora látni akarja a férfi arcát, miközben a szeretteit bántja. Cami viszont kezdi unni a felesleges locsogást és ennek hangot is ad. Aurora persze secperc alatt kicsavarja a kezéből a kést és érdekes ötlete támad: nézzük meg, mi történik azzal a vámpírral, aki invitálás nélkül lép be valahova! És Klaus könyörgése ellenére betaszítja Camit a lakásba, aki felsikolt fájdalmában. A szeméből vér patakzik, és szaggatni kezd a dobhártyája. Aurora nagyon élvezi a helyzetet, ezért nem veszi észre, hogy Cami a fájdalom ellenére némiképp észnél van. Lassan elővesz egy tűt a kabátja zsebéből, aztán arcul üti az őrült exet, akit váratlanul ér a támadás. Aurora már-már végezne Camivel, de Hayley feltámad, és lecsapja őt, éppen a csaposlány ölébe, aki azonnal beadja neki a szurit. Aurora elájul, Cami fellélegzik, Klaus szívéről pedig egy hatalmas kő esik le – de egy vigyorra azért még futja! :) Remek tervezés, csajok!

vlcsnap-2017-04-22-20h37m28s64.png

Lucien alaposan megtizedeli a Strixet, abszolút fölényben játszik. Freya megpróbálja mágiával kikapni a szívét, de a bosziősök a bajnokuk segítségére sietnek és kompenzál-nak, így ősi 2.0 szíve a helyén marad. Viszont a figyelme elterelődik, így Elijah neki tud rontani. Miután feltápászkodik, csak ájult/leölt vámpírok vannak a teremben, de Mikaelsonék sehol…

Davina visszatér a Saint-Jamesbe, de Kol sehol. Marcel elmondja, hogy mi történt, mire sírva fakad. Pedig, ha valaki, hát a kis boszi képes rá, hogy megoldást találjon a fiúja problémájára. És fog is, addig viszont Kol lelépett, hogy D biztonságban legyen. Marcel arra is rámutat, hogy kétszáz éve ismeri az ősit, de az még sosem cselekedett helyesen – mostanáig. Davina fontos neki! Eközben Kol kocsival éppen elhagyja New Orleanst, és meglepetésére a tábla után a vérszomj megszűnik. Fellélegzik. De egy pillanattal később elkezd kiszáradni, úgyhogy kiszáll és visszarohan a „határ” másik oldalára, ahol viszont újra a vérszomj várja. Szóval, vagy ez, vagy az, de lényegében nincs jó döntés.

vlcsnap-2017-04-22-20h40m54s63.png

Lucien üresen találja a kéglijét, viszont észreveszi az üres szérumos üvegcsét is. Azonnal fényt derít a történtekre, ugyanis, mint kiderül, a tükör mögött kamerát rejtett el… Megtudja, hogy Aurora csak kihasználta (szóval összetörik a szíve, megint), és mintha Klaus egyenesen a kamerába kacsintana, miután a lány elárulta magát… Touché! :)

vlcsnap-2017-04-22-20h43m52s83.png

Mikaelsonék otthon beszélik ki a történteket, amikor Hayley csatlakozik hozzájuk: Aurora kiütve, no de meddig? Freya elvileg bűbájt tett rá, tehát elég sokáig ahhoz, hogy megvizs-gálhassák a szérumot és a vérét is, és rájöjjenek, hogyan végezhetnek mindkettővel. Klaus megköszöni Anyucinak a mentést, aki szerint az ősi Camit is igazán meglátogathatná hálálkodás céljából… Klaus nem tartja jó ötletnek, de Hayley azt mondja, attól, hogy valaki távolságot akar tartani, az érzései még nem biztos, hogy megváltoztak, sőt… (címezve ezt Elijah-nak is hallgatólagosan) Mindezt bizonyítja, hogy Cami mi mindent képes volt kiállni, hogy megmentse Klaust.

vlcsnap-2017-04-22-20h50m26s167.png

Csakhogy Camit végül nem Klaus, hanem Lucien látogatja meg, aki pontosan tudja, hogy nem léphet be a lány lakásába, merthogy nincs behívva. Ám kiderül, hogy ősi 2.0 már kiderítette, ki az a szomszéd, akinek a nevén van a kéró – és meg is ölte. Szóval nincs akadálya annak, hogy belépjen… Rátámad Camire és a bunyó hevében megharapja a karját. NANEMÁR!!!!

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása