Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 2x13 - A Good Day To Die

2017. április 07. 11:00 - Szencsike

A múlt epizód végi drámai események egy autós száguldással folytatódnak, Lucifer padlógázzal repeszt a kórház felé. Chloe orrvérzése ugyan már elállt, de végigpörgeti, hogy fertőződhetett meg. Üldözés közben a prof. megütötte, meg is nézi a helyét, ott van a szúrás nyoma. Lucifer bizakodik, a kórházban majd segítenek rajta, ám Chloe realista. A többi betegnek sem tudták időben előállítani az ellenszérumot a kórházban, neki sincs esélye ott. A prof. által kifejlesztett ellenszérumot kell megtalálni. A páros már a rendőrségen keresgél a prof. lefoglalt cuccai között, hátha ott van valamilyen támpont az ellenanyaghoz. Ellát is riasztották, aki az ágyból kikelve, mókás pizsiben érkezett segíteni. Nem mondják el neki az igazat, de lehet még egy fertőzött. Ella kétli, szólt az összes kórháznak, hogy minden mérgezéses esetet jelentsenek, eddig semmi, de már neki is kezd az anyagok átnézésének. Luciék a háttérben veszekednek, hogy elmondják-e vagy sem, Ella közben talált egy injekciót, amiben a méreg apró nyomai még ott vannak, szóval igen, kószálhat valahol még egy fertőzött. Lehet, van hozzá ellenszer, de az iratok nagyját a doki megsemmisítette. Ella elég drámai módon festi le mi lesz az áldozattal, Chloe egész belesápadt. A csajok megnézik a lefoglalt anyagokat, addig Lucifer kimegy az érkező Ámenkához.

1.png

Angyalka Luci üzenete miatt jött, bemennek a kihallgatóba, ott Luci a falhoz keni a tesót. Ámenka meséljen szépen Apu tervéről, mielőtt kitépi a gerincét és azzal veri őt össze! Ámenka vágja, miért dühös Luci, de rossz hírei vannak. Apu őt is csak kihasználta akkor, semmit tudott 35 évvel ezelőtt Apu pontos tervéről és ez most is így van. Csak annyi biztos, hogy Chloénak fogalma sincs, hogy milyen szerepet kapott Aputól. Lucit ez sem nyugtatja meg, de legalább Ámenkát elengedi. A tesó szerint az Apjuk mindkettejüket kihasználta, csak bábok a kezeiben! Ámenka azt hitte, hogy fontos feladatot kapott, ehelyett csak Lucinak kreált egy barátnőt. Lucit nem hatja meg a kis vallomás, de vajon ez a mérgezés is része a tervnek? Na, Ámenkának földig zuhan az álla, semmilyen mérgezési tervről nem tud, vagyis Luci most kezdhet csak igazán aggódni. Érkezik Chloe, négyszemközt kéne Lucival beszélni, lenne egy ötlete. Burt (ő volt Jana és Raj utaskísérők gyilkosa) csempészte a profnak az anyagot, hátha az ellenszerről is tud valamit. A palit óvadék ellenében elengedték, de házi őrizetben van, őt fogják meglátogatni.

2.png

Burt kihasználja a házi őrizet előnyeit, hatalmas tömeget csődített a lakásába és egészen a tárgyalása napjáig bulizni fognak. Chloe is a partizók között van, véletlenül nekiütközik a palinak és egy csábos  mosoly után mennek is a hálóba. Igaz, Chloe orra elkezd megint vérezni, Burt kedve el is megy a szextől, majd máskor, de nem lesz máskor. Chloe belöki a palit a szobába, ott már a vörösen villogó szemű Lucifer várja, Burt sikolyait a hangos zene elnyomja. Később Luci már végzett is, ellenszert nem csempészett a pali, de a prof. őt egy Dave Maddox nevű alakon keresztül találta meg, őt is megnézhetnék. Legyen, de sajnos Chloe állapota rosszabbodik, megszédül, majd összeesik. Ez már kórházat jelent, Lucifer és Dan már veszekednek is, hogy miért nem került Chloe hamarabb kórházba. Persze mindezt Chloe kórtermében, a nyomozó felébredt és persze tiltakozik, nem kéne itt lennie, az ellenszert kellene keresnie! A teste azonban rácáfol, gyengül, Dan és Luci együtt folytatják a nyomozást. Trixie-nek is hamarosan jönnie kell, Dan megy is utánanézni, hol a lányuk, Chloe pedig azon aggódik, hogy mennyire fest rosszul, nehogy Trixie megijedjen. Luci szerint mennyeien, érdekes szóhasználat.

3.png

Luci és Dan Dave Maddox házában van, épp kiállítási partit ad, a pali valami művészféle, de elég gyerekes munkái vannak, bohóc-sellőket fest. Lucinak nem tetszik, Dan már magyarázza is, hogy a festmények valójában csak a piszkos pénzeket kendőzik el. Az ügyfél kér valamit, Maddox beáraz egy képet és mehet a menet. Maddox is feltűnik, Dan megígérteti Lucival, hogy nem csinál semmit, majd azonnal a tárgyra tér, kell Carlilse prof. ellenszere a feleségének. Luci gyorsan javít, csak volt feleség, de Maddox azon agyal, hogy milyen őrült lehet Dan, hogy segíteni akar az exének, ő maga nem tenné, az ő exe ennyit nem érne meg neki. Ezt lehet nem kellett volna, Dan leüti a művészurat, ami egyenes utat jelent egy hangszigetelt szobába két verőlegénnyel. Dant ütik először, de neki csak annyit sikerül elérnie, hogy Maddox is beszállna az ütlegelésébe, csak keres valami nehéz tárgyat, a puszta kezét mégse használná, azzal fest. Luci is ott csücsül, és megkérdi, hogy megveresse magát?  Dan kiakad, az egész szitu az ő hibája, túlreagálta, hogy megütötte Maddoxot, így Luci rájön arra, hogy végül is neki nem kell megveretnie magát, kiszabadul a bilincséből, majd agyonveri Maddox legényeit. Dan persze zokon veszi, hogy őt megverték, Lucit nem, és ilyen egyszerűen elintézte őket. Hiába, Luci csak tartotta a szavát, Dan engedélye nélkül nem akart cselekedni. Kiszabadítja Dant, közben visszajött Maddox egy baseball ütővel, de Luci már nincs verekedős hangulatban, kössenek üzletet, mit szeretne? Maddox lelke mélyén igazi művész, a képeit csak azért vásárolják, mert muszáj. De ő azt szeretné, ha azért vennék meg, mert tetszenek, szeretné, ha elismernék őt. Nemcsak Dan, de Luci is fintorog, de az üzlet az üzlet, így választ magának egy kevésbé ronda képet. Cserébe megkapják a Művész úrtól a prof. ellenszerekre vonatkozó anyagait, de az a baj, hogy a lényeget, a pontos receptet, a mennyiségeket megtartotta magának. Ezek az infók nincsenek leírva, csak a prof. fejében léteznek, mindig ezzel hencegett. Csak a gond az, hogy a prof meghalt, kísérletezgetésre meg nincs idő. Maddoxnak meg csak az a fontos, hogy elviszik-e a kiválasztott képet?

4.png

Újra a kórházban, Luci kintről figyeli Dant és Chloét, ám lesz egy társasága, Anyu érkezik. Megtudta, hogy mi történt, nagyon sajnálja. Luci is, és ő még nem is tudna hazudni Chloénak. Anyu szerint már az is fontos, a bűnös, aki megmérgezte őt, a Pokolban szenved, erre Luci fejében elindul a vezérhangya. Tudja, hogy fogja megmenteni Chloét: egyszerűen visszatér a Pokolba és elcseveg a proffal, ehhez mindössze csak meg kell halnia. Luci a tervét otthon adja elő, Anyus, Mézi és Ámenka egy emberként tiltakozik, túlságosan sok a buktató: már nem a Pokol ura, legutóbb mikor ott járt, egyik kapun sem lépett be, és Apuka visszahozta.  Van viszont valaki, aki eddig hallgatott: Doktor Linda, aki ugyan sokat nem ért a mennybéliek terveihez, de legalább ő gondolkodik. Ámenka meg azon mérgelődik, hogy a Dokinéni tudta, kik ők valójában és persze nem mondta el neki, de Dokinéni ezzel csak visszaadta a kölcsönt. A tervnél maradva, biztos, hogy meg kell halnia, hogy  visszatérjen?! A válasz egy hatalmas nagy igen, de ha van bárkinek jobb ötlete, szívesen meghallgatja. Nincs ilyen, úgy hogy Luci akár már hozzá is kezdhet, de Anyu nélkül. Ő ugyan nem fogja végig nézni, ahogy a fia visszatér arra szörnyű helyre. Ámenka és Mézi azonban kitartanak Luci mellett. Anyusnak Dokinéni lenne az egyetlen reménye, hogy lebeszélje őket, de nem, ő is a csapattal tart. Anyus képtelen elfogadni, hogy egy halandó miatt ennyit vállalnak be, így ő lelép. Dokinéni arra kíváncsi, hogy mi lesz ebben az egészben az ő szerepe? Mivel ő járt a csapatból orvosira, ezért ő hozza vissza a halálból. De kik akarják megölni őt? Ámenka és Mézi keze egyszerre lendül fel.

5.png

Kórház, Luci összefut Dannel, az ellenszer ügyében nincs haladás, mert Dan Chloe mellett volt egész eddig. Luci meg tudja szerezni a receptet, Dan csak keresse meg a hozzávalókat. Dan el, Luci még ránéz Chloéra, Trixie már ott szuszog az anyja mellett. Dokinéni és Mézi megérkeztek a kórházba, egy emelettel lejjebb vannak, mint ahol Chloe fekszik. Mézi a csúnya orvosi egyenruha miatt morog, amit fel kellett venniük, hogy beolvadjanak, de egy helyes doki rámosolyog, máris jobban tetszik neki a gönc. Dokinéni a terven kattog, mantraként zengi a sikerülni fog szöveget. Megérkeztek egy kórteremhez, ez pontosan Chloe szobája alatt van. Luci közben Ámenkát igazítja el: nem szabad, hogy Chloét elvigyék, mialatt ő a Pokolban van. Luci pont Chloe szobája alatt lesz, még elég közel ahhoz, hogy „halandó” legyen, de ha Chloe valahogy eltávolodna Lucifertől, akkor újból sérthetetlen lenne, nem is biztos, hogy visszatérne, de ezt inkább ne próbáljuk ki, úgyhogy tartsa a szobájában Chloét! Ámenka még sok szerencsét kíván, de Luci fel se veszi, jó nap ez a halálra. A rendőrségen Ellának már megvannak az összetevők, egy kivételével, ZX3 a neve és a lehető legritkább és legillegálisabb szer, ami csak lehet. Ezt az üzemanyagba szokták keverni a versenyautóknál, hogy doppingolják a kocsikat. Ella autókat lopott, ismeri a szert és tud valakit, akinél van ilyen anyag elfekvőben, de nem biztos, hogy ad, ám neki erre is van terve.

6.png

Kórház, Dokinéniék készen állnak, a defibrillátorral fogják kiütni Lucifert, hogy meghaljon. Nem ez a rendeltetésszerű használata az eszköznek, ezt mindenki tudja, de jobb nincs. Kap 60 másodpercet és visszahozzák, és még ez is sokkal több, mint amit Dokinéni szeretne. A Pokolban ugyan lassabban telik az idő, így Luci kattoghat azon, mi lesz, ha a recept nélkül tér vissza, Dokinéni részéről a vita le van zárva, 60 másodperc, oldja meg. Luci és Mézi meghúzzák a laposüveget, a démonkára vár a feladat, hogy megölje-kiüsse Lucit, de ő képtelen rá, így Luci kikapja a kezéből a defit, és kiüti saját magát, a szíve leállt, meghalt. Pokol, semmi sem változott a legutóbbi látogatás óta, hamueső, szürkeség fogadja Lucit, aki elindul a prof. után. Kórház, Trixie érkezik vissza az anyukája mellé, ám a szobában találja Ámenkát. Luci kérésére ő vigyáz Chloére, Trixie egy őrangyalhoz hasonlítja Ámenkát, találó. A kislány tudja, hogy egy rossz ember miatt van az anyja ilyen rossz állapotban, de miért van ennyi rossz ember a világon? Megszokhattuk, hogy okos kérdései vannak, és Ámenka mond rá egy okos választ. Sok a rossz ember, ez igaz, de a sokkal többen vannak a jó emberek, akik között azok is ott vannak, akik Chloén segítenek. Mint Ámenka is, aki Trixietől megkapja a jó ember jelzőt, ami megmelengeti Ámenkát, és hogy még szebb legyen a dolog, még meg is ölelik egymást.

Pokol, megvan végre a prof. kamrája, ott bent pontosan az a jelenet játszódik le, ami miatt a prof. átváltozott a sorozat Fűrészévé. A baleset, amiben a diák helyett a kutatását mentette meg, csak most a tömeg egy emberként ítélkezik felette, a gyáva, gyilkos még a legfinomabb jelzők rá. Lucifer köszönti, és igen, ez az ő pokolbeli kínzása. A prof. ki akar innen jutni, de nem lehet, legalábbis Luci eddig nem látott senkit, akinek ez sikerült volna, de talán pár jó cselekedet segíthet. Mondjuk, átadhatná Chloe ellenszerének a pontos receptjét, talán könnyebb lenne a dolga. A prof. azonnal leírja, Lucifer átveszi, ám úgy tűnik a kínzása nem fog véget érni. Luci búcsúzóul még megmutatja neki az ördögi arcát, a tömeg pedig a prof. felé közeledik. Lucinak már csak haza kell jutnia, de egy másik kamrából zongoraszót hall. Benyit, a legfurább az ebben a kamrában, hogy pont úgy néz ki, mint Luci otthona, és a zongoránál Uriel ül. Lucifer örül a viszontlátásnak, csak azt nem érti, hogy miért van itt Uriel, hisz Azrael kardja megsemmisítette őt. Neki valóban nincs itt helye, de Lucinak igen. Megjelenik Azrael kardja Uriel testében, majd Lucifer kezében és akaratlanul is Urielbe döfi. Neki a nyomozót kéne megmentenie, nem akarja ezt tenni, ám újra és újra meg kell ölnie a testvérét.

Kórház, lassan letelik az a 60 másodperc, Dokinéni végre visszahozhatja Lucit, élesíti a defit, majd kiüti vele őt, de semmi sem változik, Luci még mindig halott. Eközben Dan és Ella egy autóbontóba törtek be, Dan eléggé fázik a kis akciójuk miatt, de legalább megtudjuk, hogy Ella a nagyanyjától tanult meg zárat feltörni. A bontó tulaja azonban szemfüles valaki, egy jókora puskával a kezében állítja meg őket. Pokol, Lucifer tehetetlen, képtelen megállítani magát, de közben Uriel is csak pofázik. Érdekes fejlemény, hogy a Pokol ura a saját bűntudatának lett a foglya, és úgy látszik Uriel utolsó szavait sem gondolta meg. Vagyis Luci pontosan tudja, mit mondott neki az öccse a halála előtt. A béke itt van. Luci azt hitte erről, hogy csak egy haldokló zagyvasága, de ezek szerint Uriel megbékélt a halálában? Ugyan, Urielről beszélünk, egy rejtvényt adott fel, Lucinak kell kitalálni, őt hiába kérdezi, ő csak a bűntudta megtestesítője, aki sokáig lefoglalja majd, remélhetőleg mindent elintézett a halála előtt a Földön. A „minden” eközben egyre rosszabbul lesz (Vajon van összefüggés Luci visszanemtérése és Chloe állapotromlása között?), orvosok, nővérek sereglenek a kórterembe, azonnal kezdik Chloe újraélesztését, Trixiet kikíséri az egyik nővér, Ámenka marad. Egy emelettel lejjebb is baj van, Mézi diagnózisa szerint Lucifer lent ragadt, valakinek le kell menni és vissza kell hozni. Ő nem mehet, mert egy démonnak nincs lelke, ha ő meghal, akkor neki totálisan vége van. Érdekes kérdést lehetne megvitatni, de nincs idő, Dokinéni meghozta a döntést, neki kéne lemennie. Mézi szerint ez azért rossz ötlet, mert akár a Mennyekbe is kerülhet. Mi van ha nem? Nem tud róla mindent, szól a komor válasz. Ez is érdekes lehet, ha kibontják egyszer, de megjött a váratlan segítő, Anyu. A fiáért minden veszélyt vállal, és mióta eljött a Pokolból, érzi, hogy az még mindig nem engedte el, most nem fog neki ellenállni. Anyus már készíti is magát a halálra, de Mézi gyorsabb, egyszerűen csak fogja a defit és kiüt Anyust, aki elterül a földön. Dokinéni rászól ugyan, de egy flegma vállrándítás a válasz. Anyus sikeresen visszatért a Pokolba, ugyanolyan szörnyű itt lenni, mint régen.

Chloe állapotát közben stabilizálták, a doktornője CT-re küldené, de Ámenka nem engedheti meg, hogy elvigyék, így jöhetnek a biztonságiak. A bontóban Dan próbál tárgyalni, de tulaj nem enged. Meglepetésre Ella ismeri a tagot, ő Ricardo, az ő drága, ám elég felelőtlen életet élő tesója. Dan szerint mi sem egyszerűbb, ezek után csak el kell kérni tőle az anyagot, de ebben téved. Ella kapcsolata elég viharos a tesójával, és az sem segít, hogy a törvény ellentétes oldalán állnak, ezért kellett betörni. Szerencsére a régi kötelék még nem tűnt el, így Ricky hajlandó adni ZX3-at. A Pokolban Luci teljesen szétesett Uriel folyamatos gyilkolása során. Végre jön Anyus, kérleli, hogy hagyja abba, ez az Uriel nem az igazi Uriel. És miközben próbál Luci lelkére hatni, ő is rájön, hogy csúnyán hibázott. Ő is kihasználta Lucit, hogy befeketítse az Urát, de csak annyit ért el, hogy Luci megharagudott rá és közelebb sodródott Chloéhoz, aki most haldoklik. Chloe neve volt a varázsszó, mintha Luci észbe kapna, hogy  van fontosabb dolguk is, elindul kifelé, de Anyust a saját bűntudata eszi és nem akar jönni. Úgy kell elrángatni Uriel mellől, de csak sikerül kijutni a bűntudattal terhes pokoli otthonból.

Ámenkára meg nagy küzdelem vár, megérkeztek a biztonságiak, igazi védőangyalként kell most viselkednie. Lucit hiába élesztik újra Dokinéniék, még mindig egyenes a szívmonitor vonala, Danék megszerezték a ZX3-t. Ámenkának a szekusokkal kell küzdenie, ő mindet elintézi, és nem engedi elvitetni Chloét. Lucifert szerencsére visszahozták, a két nő szívéről egy egész hegy omlott le, Anyust is visszahozták, Lucifer pedig mehet Chloéhoz. Ámenka a kórház összes emberével megharcolna, ha nem jönne egy megviselt Lucifer, mindketten teljesítették a feladatukat. Később, Chloe egészségesen ébred, Lucifert üdvözli maga mellett, megmentette őt. Ez most csapatmunka volt, fura Lucit ilyen szerénynek hallani. Chloe már van annyira jól, hogy rákérdezzen, hogy folytatják-e a kapcsolatukat, ahol a mérgezés előtt abbahagyják, Luci terel, előbb gyógyuljon meg. Chloe bólogat, szeretné látni Trixie-t, de Luci ígérje meg, hogy beszélnek majd egymásról. Luci Trixie-re bólogat, de a másikra nem, majd távozik. Egy letört Luci sétál ki a kórházból, Anyus várja, persze Chloéról és a kapcsolatukról kérdez. Kapcsolat, az Atya küldte Chloét az útjába… Anyus meg csak kihasználta ezt. Igen, és szégyelli is magát, de mindez az Atyja terve, őt büntesse. Az meglesz, de hogy bízhatna meg ezek után bárkiben, aki az útjába kerül, hisz talán Ő küldte hozzá?! Anyus se jobb nála, de legalább a kedves Papa nem tettet szeretetet. Anyus szereti őt, még a Pokolba is visszatért, hogy segítsen Chloén, de Luci részéről már késő. Ő ki akar maradni a szülők kis játékából, nem lesz többé bábu, és otthagyja Anyust. Egy szép estére ugrunk, Chloe makkegészséges, kikerült a kórházból és már a sokadik üzenetet hagyja Lucifer hangpostáján. Eddig csak hívta őt, de mivel Luci nem reagált semmit, hát elmegy hozzá. Lucifer lakásán azonban nincs senki. Se kósza táncosnők, se egyéb nőcskék, se Lucifer. A bútorok le vannak takarva, ahogy költözés esetén szokás. Lucifer lelépett. Lelépett… Ez a rész volt a sorozat félévadzárója, folytatás május 1-én kint, hétfőnként a Viasat 3-on itthon, a kezdésig mindenki eméssze azt, hogy Lucifer csak úgy elment… A dalok.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása