Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csak színház és más semmi 2x01 - Topor

2017. február 28. 09:00 - Dzsudibí

A megújult (és nekem kevésbé bejövős) főcím után a Diri folytat elmélyült, filozofikus vitát egy jómunkásembör szakival, aki éppen a színház bejáratát zárja lánccal. A vita témája mi más is lehetne, mint a színház létjogosultsága mai rohanó világunkban, a Diri szerint a színház fontos, kell az embereknek, a szaki viszont más véleményen van, jó a tévé is, még kiöltözni sem kell. Diri éppen agyfaszt kapna, mikor felébred a rettenetes álomból, csak hogy egy másik rémálomba csöppenjen. Zavarodottan fetreng Kitti lakásában a padlón, a lány ugyanis empatikusan lerúgta az ágyról, miután álmában jajveszékelt szeretett színháza miatt. A Diri másnapos, Kittinél bulika volt, Dirinek most kezd derengeni, hogy lehet, hogy lehetnek kellemetlen velejárói is annak, ha az ember 3-4 generációval fiatalabb asszonykát dug. Ettől függetlenül szeretné már bemutatni a gyerekeknek, mert a lánya úgy hívja Kittit, Sátán néni. Kittit ennyire hatja meg a dolog:

3.png

Petra kicsit szét van esve a Diri nélkül, elfelejti például iskolába vinni a gyerekeket reggel, ami mondhatnánk, hogy mással is megesett már, de ez nem valószínű. Mindenesetre délutánra vakrandit szervez magának, had' egye a Dirit a féltékenység. Sasi és Alinda újra együtt ugyebár, reggel még békésen síutat meg gyereket tervezgetnek az ágyban ébredezve. Sasa arcáról aztán a színházba érve olvad le csak az elégedett vigyor, és nem azért, mert a Diri csak második lett a kerületi Horst Fusch hasonmás versenyen. Dénes ugyanis közli vele, hogy Enrique darabját, a Lakásfoglalókat nem ő, hanem egy Topor nevezetű ficsúr rendezi, aki nem mellesleg Dagobert bácsi unokaöccse. A sóher Diri ugyanis a pénz miatt hajlandó akár Sasi érzéseivel is játszani, és azt reméli a gazdag rokonságtól a rendezőn keresztül a színháznak is csurran-cseppen valami. 

4.png

7.png

Megérkezik közben Topor is, máris balhézik valami illesztés miatt, megerősítve ezzel az idegbeteg, hisztis rendezőkkel kapcsolatos sztereotípiákat az egyszeri nézőben. Sasi tovább puffog, miközben a Diri igyekszik szépíteni a helyzeten - Szevasz Mátékám, itt a Sasi, főrendezőnk, régóta nagy rajongód - hadarja - Mióta?? - böffen fel Sasi - Mióta anyád pilóta - vágom rá én, de ezt ők nem hallják sajnos. Sasi kivágtázik cigizni, de testet ölt minden dohányos legborzalmasabb rémálma: cigi van, tűz nincs. Sasi bosszankodik, de ahelyett, amit ilyenkor épeszű nikotinfüggő társaimmal zsigerből tennénk - pánikhangulatban addig vágtázni fel-alá az utcán, amíg nem találunk egy csövest, aki a farzsebéből rángatja elő a húgyszagú gyufát - nos ehelyett vet egy pillantást a "Cigi öl, butít, nyomorba dönt" feliratra a dobozon, mely azonnal jobb belátásra téríti, és nem pöffent rá. A jelenet kimeríti a szürreál fogalmát, ilyen kérem szépen alássan nincs a világon sehol, és soha nem is volt: ideges dohányos rágyújt, és kész, pont, nincs B verzió. 

8.png

10.png

9.png

A rendező továbbra is balhézik, most éppen a szőke jelmeztervezővel, akinek egészen véletlenül Nóra a segédje, és akit még nagyobb véletlen folytán a rendező alkalomadtán néha megdug. A jelmeztervek ugyanis nem olyanok, amilyeneket ő megálmodott, sipákolja, tovább erősítve a már korábban említett rendezőkkel kapcsolatos előítéleteket. Azonban hirtelen a kezébe kerül Nóri rajza, amelytől ott helyben összehugyozza magát a gyönyörtől, mire a jelmeztervező azt hazudja, hogy a saját munkája. 

6.png

5.png

A Diri stresszel, mert a színház komoly adósságot halmozott fel, és retteg attól, hogy az önkormányzat bezáratja. Így már érthető az az elkeseredett terve is, hogy a rendezőn keresztül próbál pénzhez jutni, azonban kevésbé szimpatikus úriemberről időközben kiderül, hogy a neve nem is Topor, hanem Tipor és az égvilágon semmi köze nincs a AHHOZ a Toporhoz, a Diri ennél a pontnál hősiesen, két lábon átvészel egymás után két infarktust is. 

13.png

Edit, a jelmeztervező ellopja Nóra többi jelmeztervét is, és szintén sajátjaként adja el őket a rendezőnek. Arra viszont nem számít, hogy Kitti rábeszélésére Nóri mégis bemerészkedik a színházba, és pont akkor sétál be, amikor Edit az ő rajzait lobogtatja a rendezőnek. Persze kimagyarázza a dolgot, és végül sikerül úgy csavarnia a történetet, hogy tulajdonképpen mindent Nóri érdekében tett, de Nórit láthatóan nem sikerül száz százalékig meggyőznie. Eközben szegény Ortutai művész úr igyekszik egész nap elkapni a Dirit, mert valami nagyon fontos dologról szeretne beszélni vele, de a Dri igyekszik minél jobban elodázni a beszélgetést, mert nem biztos benne, hogy másnaposan kirúgta-e a színészt előzőleg, vagy nem. Addig-addig sikerül váratnia az öreget, míg a végén szerencsétlen belehal az unalomba a Diri irodájában, szó szerint.

11.png

A végére pedig visszakapjuk Latai Tilit, azaz Neo-Dobót is, aki BÁBUMM megkapta a főszerepet Tiportól, és BÁBUMMMMM terhes. Alinda és Sasi feje tanulmány.

12.png

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.03.01. 09:15:51

Kittit bírom, nagyon barátnőm! :)

Dzsudibí 2017.03.01. 12:14:48

@Biriksz_Krokiksz!: kicsit olyan, mint egy lájtos Aubrey Plaza magyar kiadásban :)

Gabba 2017.03.01. 13:17:24

Vajh' mit akarhatott mondani Ortutai művész úr? Lehet, hogy tudott volna egy pénzes befektetőt?

2017.03.01. 14:58:30

@Gabba: megöldökölték, gondolod? Krimithriller!

Gabba 2017.03.01. 21:32:08

@Biriksz_Krokiksz!: nem gondolok gonosz szálra, biztos szívrohamot kapott, de az pont beleillene a vonulatba, hogy neki lett volna egy tökepénzes haverja
süti beállítások módosítása