Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az utolsó remény (The Last Ship) 2X12 – Cry Havoc

2016. november 09. 11:15 - Bruti

Nagy mészárlással ért véget az előző rész, összesen négy katonát vesztett Chandler. Meg kell találniuk a tengeralattjárót mindenáron, mert nem nézhetik tétlenül, hogy Ramsey ellenük fordítsa a civil lakosságot. A kapitány kiadja a parancsot: ma véget fognak vetni ennek a csatának.

vlcsnap-00001_11.jpg

Valkűr végül belátja, hogy az a legjobb, ha segít a katonáknak. Bár még nem nagyon bíznak benne, de mondjuk négy ember halála után ez nem is meglepő. Mindenesetre megpróbálja elérni a rendszerét. Chandler közben tájékoztatja az elnököt az esélyeikről. Mindenképpen ki kell lőni Ramsey-éket, de a szonárjuk halott, szóval kicsit rázós lesz. Éppen ezért elpaterol a hajóról minden fontos embert, a vakcinával együtt. Mivel most a Mississippi deltájában bujkálnak, csak idő kérdése, hogy mikor fedezik fel őket, ráadásul a civilek is segítenek Ramsey-éknek. Valkűr azt találja ki, hogy hamis üzenetekkel fogják bombázni a hálózatot, így oda terelik a tengeralattjárót, ahová akarják, majd lecsapnak rájuk.

vlcsnap-00002_11.jpg

A kommandós csapat pakol és próbálják felkészíteni a civileket. Tex egy pisztolyt ad a Dokinak, Green az asszonytól búcsúzik, és úgy tűnik, Mike fogja vezetni őket, mivel Chandler átad egy levelet a családja részére. Amíg a csapat partot ér, a gépészek a mélységmérőt próbálják szonárrá alakítani. Közben Valkűr telekürtöli a hálózatot hamis infókkal, amire reagálnak is a civilek. De nem csak ők, hanem Ramsey-ék is bekapják a csalit és indulnak a megadott helyre. Chandlerék meg abban bíznak, hogy senki nem marad ott, ahol ők járnak, így nem kell a saját honfitársaikra lőniük.
A parton az elnök csapata biztonságos helyre húzódott év várják a fejleményeket, amikor feltűnik egy beteg család. A Doki nem bír magával és felfedi álcáját. A család férfi tagja ugyan fegyverrel fenyegeti, de végül odaengedik a beteg gyerekhez, kétszer rálehel, megsimogatja, akit így már gyógyultnak is nyilváníthatunk. Hálából a család elmondja, hogy az immunisak táborában hallották, hogy valami nehézfegyverrel fognak a partról támadni a Nathan Jamesra. Mivel rádiócsend van, így nem Mike nem hívhatja a hajót, mert mindkettőjük pozícióját felfedi, szóval úgy döntenek, ők intézik el a melót.

vlcsnap-00003_11.jpg

A tengeralattjárón gyanús lesz, hogy itt is, ott is feltűnik a hajó, de végre leesik Seannak, hogy ez kérem átverés. Rájön, hogy valószínűleg náluk van Valkűr és ő dezinformálja a népeket. A hajó közben leállítja a motorokat, mert kiért a nyílt vízre, majd kipróbálják az új szonárt. A tengeralattjáró is észleli a pendítést, majd aztán megint minden csöndes. A hajó becsorog a nyílt vízre, mikor újra pendítenek. No, ekkor derül, ki, hogy konkrétan ráúsztak a tengeralattjáróra, ezért őrült iramba váltanak, hogy tüzelni tudjanak.

Persze a tengeralattjáró is helyezkedik, de Chandlernek van egy trükkje, és hátramenetbe teszi a hajót, majd kilőnek vagy négy torpedót a tengeralattjáróra. Azok is lőnek, csak ezt meg nem látja a hajó, mert közben besült a tákolt szonárjuk. A kilőtt torpedóik felrobbannak, de, hogy találtak-e az még nem derült ki. Az viszont igen, hogy a tengeralattjáró torpedói megérkeztek, mert robbanás rázza meg a hajót. A fedélzetmester rángatja ki a robbanásban elkábult legénységét, majd elárasztják a fegyvertárat, így nem tudnak többet lőni.

vlcsnap-00004_11.jpg

A parton maradtak izgulnak a hajóért, de egyelőre semmi, viszont jó hír, hogy az ellenszer tényleg hat, mivel a kislány és az anyja már jobban vannak. A hajón Chandler kiadja a parancsot, hogy navigáljanak vissza a sekély vízbe, így kicsalogathatják a tengeralattjárót, és ott felszíni fegyverekkel elintézik. Ramsey-ék járműve is kapott rendesen, de nem süllyedt el. Viszont Sean is el akarja már dönteni a játszmát, így kiadja a parancsot, hogy merüljenek fel. Eközben Mike, Green és Tex becserkészik az ellenséget, akik egy büdös nagy rakétakilövővel várják a Nathan Jamest. Ráadásul a már közeleg, így nincs idő nagy tervre, egyszerűen támadnak. A tűzharcban kiderül, hogy az ellenfél a lőszerre nem immunis, és sorra hullnak, de Mike és Green is bekap egy golyót. Ekkor merülnek fel Ramsey-ék és becélozzák a hajót. A parton végre sikerül Mike-nak leszedni az utolsó ellenfelét is, így legalább a rakétától nem kell tartaniuk. A tengeralattjáró már tüzelésre kész, a hajónak viszont meg kell fordulnia, hogy a fedélzeti fegyvert használhassák, viszont ezzel elkéstek, mert a partról Mike-nak jobb ötlete támad és kilő egy rakétát a tengeralattjáróra. Aztán még vagy négyet, így elsüllyesztik az ellenséget. Mindenki örül, kivéve Sean Ramsey-t, aki Ned hullája mellett fekszik a földön és rájön, hogy ezt csúnyán eltaktikázta.

 

A sorozatról bővebben itt lehet olvasni.

Címkék: The Last Ship
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása