Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 1x08 - Et Tu, Doctor?

2016. szeptember 28. 13:00 - Szencsike

A Luxban kezdünk, Lucifer az újjászületésnapi partiját tartja, tele van a bár az őt ünneplő tömeggel. Az Ördögünk egész feldobott lett, mióta megszabadult a szárnyaitól, most már bárki lehet. A tömegben feltűnik Chloe, de Mézi elszomorítja a főnökét, Fafejke is vele tart. A nyomozó kisebb bulira és kevesebb emberre számított, de a házigazda szerint elszabadult a buli. Hoztak ajándékot is, whiskyt és egy ecetes löttyöt, az őrsön ez az ital a hagyományos szülinapi köszöntő. Lucifer szólna Mézinek, kóstolja meg ő is, de a páros már megy is, csak beugrottak, van egy kis elintéznivalójuk. Fafejke jelenléte miatt, a búcsúölelés elég zavartra sikeredik, le kell tisztázni ezt a Chloe-ügyet is.

1.png

Paddock bár, szintén egy újjászületésnapi parti, Malcolmot ünnepeljük, hogy szó szerint visszatért az életbe. Ez is a terv része, mostantól csapatjátékosok lesznek, ha ez kell, hogy leleplezzenek egy korrupt zsarut. Malcolm ugyan még tolószékkel közlekedik, de a humora még a régi, elereszt egy gyenge poént a Chloe-Dan páros kárára, feláll a székéből, nemsokára már ettől is megszabadulhat. Paolucci is vigyorog mellettük, a mennyben nem kellett, a pokolból kirúgták, és most itt van újra köztük! Malcolm kacsint egyet, nem is sejti mennyire közel jár az igazsághoz. Lucifernek a Dokinéninél van jelenése, most élőben is bocsánatot kér, küldött egy csokor virágot, egy doboz csokit, a legjobb maradt utoljára. Doktor Linda csak mosolyog, nem vette magára a múltkorit, egy diplomával eltakarta a befoltozott lyukat a falban, és igazi haladást értek el ezzel a reakcióval. Ledöntötte a védőfalait, megmutatta az érzelmeit, ez jó. Nem, nem jó, nagyon szeretné újraépíteni ezeket a falakat! Ahogy elemezgeti a jelenlegi érzelmit, rájön hogy Chloéval kapcsolatban zavarja valami, főleg akkor kapja el a furcsa érzés, mikor a nyomozó az exével van. Vagyis féltékeny, hangzik a legegyszerűbb megoldás. Ugyan már, az Ördög nem féltékeny, ezt ő hozza elő másokból, mint például Dokinéniből is a szenvedélyt. Ezt Doktor Linda nagyon is tudja, de Lucifer még gondolkodik, nem is neki van problémája, hanem Chloénak! Ő van együtt állandóan Fafejkével, Dokinéni meggyógyíthatná őt, hogy elfelejtse a őt! Egy terápia nem így működik, Lucifer a páciens, nem Chloe.

2.png

Lucifer egy tetthelyre érkezett, egy halott terapeutát öltek meg, Dr. Bernie Shaw az áldozat, fejbe lőtték, lehet ismerte is a gyilkosát, hirtelen felindulásnak tűnik az eset. Lucifer agya persze azon jár, hogy Chloe vajon szokott-e kezelésekre járni, de a lány inkább maradna az esetnél. A halott doktor párterapeuta volt, és arra biztatta a párokat, hogy csalják meg egymást, ha meg akarják menteni a házasságukat. Van pár lehetséges gyanúsított a kezeltjei között ez tény, de Lucifer egyenesen rajong ezért az ötletért, Chloe azonban hallani sem akar ilyen megoldásról. Megkeresik az özvegyet, Alexandrát, egy ismeretlen férfi szorgalmasan adja neki a síráshoz a zsepiket, mikor a páros bemutatkozik nekik. Lucifer azonnal gratulál a halott férj ötletéhez. A zsepis tag, Dr. Medina, Shaw kollégája. Az özvegy szerint a férje elkötelezetten segíteni akart az embereken, nem is tudja, ki tehette ezt. Chloe megígéri, hogy kiderítenek mindent, félrevonja Lucifert, a doki összes páciense gyanúsított, Lucifer már örül, hogy megismerik a város hűtlenkedőit. Ehhez kell egy pszichológus is, csak így védhetik a betegek jogait. Remek, Lucifer már ajánlja is Doktor Lindát, de Chloénak nem kell a dokinéni, még emlékszik arra, hogy mennyire le akarta teperni Lucifert, másrészt nem rajtuk múlik ki lesz a segítő, egy bírónak kell kijelölnie az illetőt. Hát úgy tűnik Lucifernek erre is van megoldása, eltölt egy nagyon kellemes estét egy bizonyos Michelle Tourvel bírónővel, aki természetesen Doktor Lindát jelöli ki szakértőnek.

Doktor Linda meg is kapta az aktákat, a kis kíváncsi Lucifer már nézegetne egyet, de nem lehet. Kizárólag azokba az aktákba tekinthet bele, amit ő kijelöl. Legyen, de cserébe kigyógyítja Chloét a Fafej-fixációjából! Nem, és mintha Dokinéni kikerülne a Lucifer-hatás alól, amit a derék Ördög próbál újra előhozni, de megjön Chloe és kizavarja az irodából. Újból tiltakozni kezd a doktornő miatt, elfogulatlan ember kell, nem olyan akit Lucifer már megfektetett. Lucifer viszont meg sem hallja, az egyik ajtón lévő névre figyelt fel, Dr. Canaan… Chloénak már csak egy újabb jöttment doktor hiányzik, de Lucifer felsorolja a dokinéni elismeréseit, sőt tapasztalatból tudja, hogy kiváló szakember, ugyanis jár hozzá kezelésre. Chloe ezen megdöbben, ahhoz képest még mindig Lucifernek hiszi magát, igazán hatásos… Nem tudnak sokat veszekedni ezen, mert a dokinéni jelentkezik, talált valakit, Richard Kester nevű beteg. Kipróbálta a megcsalás terápiát, de mégis elváltak a feleségével, Kester pedig megfenyegette a doktort. Ugyan ez már egy éve történt, de az indulatok bármikor a felszínre törhetnek, és ő az egyetlen gyanús egyén, mert mindenki más elégedettnek páciensnek látszik. Lucifer vigyorog, a terápia hatásos, talán Fafejkével is ki kéne próbálni. Chloe elborult arcát látva rájön, hogy lehet pont ezért mentek szét, hoppá. Chloe nem kommentálja a dolgokat, utánanéz Kesternek, a dokinéni jutalma pedig egy vállveregetés Lucifertől.

5.png

Útközben lelkizünk egy kicsit, Lucifer életében sokkal egyszerűbben mennek a dolgok, egyszerűen megszerzi azt, amit akar, de a valóságban ez sokkal bonyolultabb. Bocsánatot kér azért is, mert túllépett egy határt Fafejt illetően, de miért is szakítottak? Dannek sokkal fontosabb volt a meló mint a család, ám mostanában mintha megváltozott volna, egyre többet vannak együtt. Talán Fafejke megérdemel még egy esélyt… Chloéék megérkeztek Kester házához, Dokinéni telefonál, hogy figyelmeztesse őket, hogy Kester elég labilis személy, akár még önmagának is árthat. Chloe ügyelni fog erre, és ez a hívás megmagyarázza azt, hogy az épület előtt miért is van akkora tömeg, járőr kocsik és mentő, Kester épp le akar ugrani. Chloe figyelmeztetné Lucifert, de ő már rég Kester mellett ácsorog a tetőn és Chloe lenőtt festett hajára tesz megjegyzést. Kester tényleg le akar ugorni, Lucifernek mindegy, ha ezt akarja, hát tegye, de még lenne egy kérdése, épp most ismerkedik a féltékenységgel, és ő megfelelő lenne, hogy elmagyarázza. Sajnos Lucifer ide-oda cibálja a párkányon, a tömeg lent jókorákat jajong, Kester hajlandó beszélni, csak le ne dobja! Kester nem ölte meg a dokit, miért is tette volna?! Ugyan valóban váltak a feleségével, megfenyegette a dokit, de megtenni, ugyan már, azért akart leugrani, mert a doktor meghalt… A doki mindezek ellenére is fogadta őt, átvészelte vele a válás megpróbáltatásait, a pénzügyi csődjét, a papagája halálát… Lucifer rájött, hogy Kester nem féltékeny, hanem csak egy szomorú alak, ez szánalmas! Nem segített neki semmit, az élete kukázni való, ugorjon ha annyira akar… Kester azonban elgondolkodik, lehet a legrosszabb dolgokon már túl van, minek leugrani? Lucifer belenyugszik, hogy nem lesz öngyilkosság, menjen csak, ha meggondolta magát.

Később Kester már a mentőautóban ücsörög, Chloe tisztázza őt, van alibije a gyilkosság idejére. Kester szegény özvegyet, Alexandrát, a barátoknak csak Sandy, sajnálja, igazán példás házasságuk volt. Két napja még találkozott is vele, egy meglepetést készített elő a férjének. Ez fura, a vallomása szerint két napja Phoenixben volt, repjegyekkel tudja bizonyítani. A városban volt, ezt Kester megerősíti, a meglepi miatt azt kérte tőle, hogy ne mondja meg a férjének, hogy nem ment el, de ugye nem hiszik, hogy ő volt? Lux, épp csendes a klub, amikor Dokinéni beállít. Végre megismerkedhetnek Mézivel is, aki mint szakértő Lucifer nőügyeiben, elkeseríti a kedves Dokinénit, ne reménykedjen semmi „komolyabban”, Lucifer ugyanúgy elhagyja őt is, mint a többit. Dokinéninek több se kell, analizálni kezdi a démonkát, aki meglepetésre nem harapja le ezért a fejét. Megjött Lucifer és Chloe, Lucifer kérte, hogy talizzanak itt, a nyomozó nem is tudta, hogy a Dokinéni jönni fog, de jó is, hogy itt van, hisz újabb fejlemények merültek fel, így elmesélik mi a helyzet Sandy-vel. Dokinéninek beugrik, hogy Dr. Shaw jegyzeteiben látott egy S.S. rövidítést, magánjellegű feljegyzések között találta a hozzá kapcsolatos papírokat, de nem látta a kapcsolódást. A doktornak volt egy betege, aki után egy bizonyos S.S. kémkedett. Lehet a doktor viszonyba keveredett az egyik páciensével és a felesége követte a nőt? Vagyis mégsem volt olyan tökéletes a házasság, mint ahogy mondják. Chloe kap egy telefont, Dan üzent neki, hogy találkozni kéne. Lucifer persze ugrik, ha Fafej füttyent már rohan is, igaz?! Chloénak nem tetszik, ahogy szemtelenkedik vele, közösen dolgoznak egy ügyön, ezt akarja megbeszélni vele. Chloe el, Lucifer pedig Dokinéni orra alá dörgölheti, hogy mennyire rossz a helyzet.

8.png

Chloe hazaért, de nem Dant találja otthon, hanem Malcolmot. Nincs elragadtatva a váratlan látogató miatt, de halljuk, mit akar Malcolm. Tudja, hogy Chloe még mindig a Palemtto-ügyön dolgozik, de csak a sztori egyik részét ismeri. Malcolm valóban üzletetl Aoudival, de azért, hogy megtudja, ki is az igazi korrupt zsaru az őrsön. Ő is már régóta sejti, hogy valakinek piszkos a keze, ezért tárgyalt Aoudival, ezért akart adni neki pénzt, de lelőtték, mégpedig az, aki után nyomozott. Érdekes történet, igazán jó fedezéket jelent. Malcolm utolsó tanácsa az, hogy bármennyire is a mélyére akar ásni az ügynek, mégse tegye, mert van valaki köztük, aki gond nélkül lelövi a kollégáit. Chloe helyében ő befejezné a kutatást, ő már csak tudja, a halálból jött vissza, meg akarja becsülni a maradék idejét. Vajon mi lesz ezután? Chloe mindenesetre kaptt egy telefont, ezek után Luciferrel és  Doktor Lindával Sandy Shaw után erednek, megtalálták a hölgyet. A kocsiban persze Lucifer tovább erőlteti a Dan-témát, de meglepetésre még a dokinéni is őt veszi górcső alá. Sőt, szerinte nem is Chloéval, aki nagyszerűen végzi a dolgát, hanem vele van a baj. Chloe megköszöni a bókot, gyakrabban csatlakozhatna hozzájuk. Lucifernek ez az édeshármas egyáltalán nem tetszik.

9.png

A trió megtalálta Sandy Shaw-t, egy parkolóban csevegnek, hogy megtegye az igazi vallomását. Chloe a szokásos köröket futná, de Lucifer beveti magát, a féltékenység még nem minden, ezzel a két nővel meg ne törődjön. Biztos, hogy van valami, ami fontos neki, el mondhatja, mellette van. Sandynek igazán mocskos kis titkai vannak, amit a csomagtartóban őriz, egy pedig több zacskónyi kaka. Lucifer nem igazán tudja, hogy erre mit mondjon, Sandynek az volt a terve, hogy egy lovas ismerősétől beszerezte az anyagot, majd megdobálta volna vele a férje szeretőjének a házát. A szerető, Tiffany, épp egy csoportterápián vesz részt, amit a férje emlékének szentelnek, Lucifer vigyorog, egy rakás csaló egy helyen! Chloe visszatereli a szót Tiffanyra, onnan tudta meg, hogy a férjének viszonya van, hogy a kolléga Dr. Medina (=Zsepis fiú) el akarta hívni a kollégát egyet sörözni. De Sandy azt hitte, hogy Zsepis és a férje már elmentek iszogatni, vagyis a férje hazudott neki. De ő volt a megcsalás terapeutája, mi a probléma?! Az, hogy a férje beleszeretett a nőbe, Sandy meg féltékeny volt, elment Phoenixbe, onnan visszaautózott, hogy lebuktassa őket… Már megint a féltékenység, mindhárom nő összefogott ellene. Megérkezett Dan, Chloe már megy is hozzá. Chloe szólt neki Malcolmról, csak ellenőrizni jött, hogy minden oké-e. Ő jól van, de mi van a kulccsal? Nincs rajta ujjlenyomat. A páros elköszön, pár méterrel arrébb Doktor Linda szerint Dan nem olyan vészes, mint amilyennek Lucifer lefestette, de ezzel csak egy újabb rúgást ad szegény Ördög lelkének. Ha már ő sem fogja a pártját, inkább elmegy a megcsalósok Dr. Shaw emlékgyűlésére, ott legalább értő fülekre találhat.

A kis gyülit Dr. Medina, Zsepis fiú vezeti, egy kis kaja is kikészítve, ám Lucifer berobog, a kis gyülin megtárgyalhatják a legfontosabbat, őt! A parkolónál Chloe letartóztatja Sandyt, Lucifer ismét eltűnt, így marad Dokinéni. A két hölgyemény kölcsönösen elismeri a másikat, Dokinéni a nyomozás miatt kap dicséretet, Chloe pedig azért, mert Lucifer sokat fejlődött mellette. És igen, Dokinéni és ő lefekszenek egymással, etikus vagy sem, ez van… Sandy alibije azonban kétséges, ott volt Tiffany háza előtt, hátha felbukkan az ura, de senki sem tudja megerősíteni ezt, de nem, nem ő tette. Dokinéni is gondolkodni kezd, talán nem figyelt fel valamire. A megcsalás terapeutája rossz a megcsalásban, miért nem mondta el Dr. Medinának, hogy ő az alibije a félrekúrások idejére? De mi van, ha elmondta, és a tudtán kívül elmondott mindent, hogy Sandy megtudja, mit művel a férje? A megcsalósok társaságában Lucifer kiöntötte a lelkét, féltékenységről, ördögi énről, szárnyakról, halott Dr. Shaw-ig. A társaság nem a lényegre koncentrál, hogy igazat adjanak Lucifernek, hogy ő aztán nem féltékeny, hanem a lényegtelen apróságokra, mint például, hogy tényleg ő az ördög. Lucifer persze ideges, a két kedvenc nője így cserbenhagyta, ez a társaság meg kész csalódás… Zsepis fiú is már unja a szófosását, itt mindenki Dr. Shaw miatt van, neki semmi keresnivalója nincs itt. Ez felhívás keringőre, mi Zsepis fiú legfőbb vágya? Dobpergés, Mrs. Sandy Shaw az ő plátói szerelme. Na, Lucifer beletrafált valamibe, szépen összerakta, hogy Mrs. Shaw nem Zsepis fiút akarta, hanem a férjét, így Zsepis megölte a férfit. Zsepis fiú megtört, egy késsel ront Luciferre,  tudta, hogy megcsalta Sandyt, még el is mondta a nőnek, de neki még mindig csak a férje kellett. Lucifer is rájött valamire, ugyan Zsepis fiú első látásra féltékenynek tűnik, de valójában mégsem az. Hiába ölte meg Mr. Shawt, Sandy még ezek után sem tekintett úgy rá, ahogy azt Zsepis fiú szerette volna. Lucifer végre vigyorog, ő is rájött valamire, az ő helyzete egy fikarcnyit sem hasonlít erre, hát mégse féltékeny! Szerencsére végre megjött Chloe, leszedi Luciferről a késes Zsepis fiút, dulakodni kezdenek, a tag meg is harapja Chloét, de meg van a valódi gyilkos.

12.png

Később már viszik is a tagot, Chloe épp magyarázza, hogy jött rá, hogy Zsepis a gyilkos (ugyanaz a biztonsági rendszer védi az irodát, Zsepis és Shaw is ugyanott dolgoznak), de Lucifer nem is figyel rá. Még mindig a korábbiakon agyal, még Chloét is megkérdi, hogy vajon hasonlít-e a két eset, és a lány szerint egyáltalán nem ugyanaz a kettő. Akkor Chloe meséljen, mi van a titkos ügyükkel? Malcolm visszatért, és azt állítja hogy ártatlan. De Chloe tudta hova kell menni, mert ráállt Malcolmra, a másik zsarunak is követnie kellett őt. A rendőrök úgy is követhetik egymást, hogy a GPS jeladójukra támaszkodnak. Vagyis akár a társ, Tony Paolucci is követhette Malcolmot. Irány a Paddock bár, zárva van már, ám Paolucci kocsija ott van a közelben. Az ajtó, hogy, hogy nem, de nyitva, besétálnak Luciferrel, és megtalálják Paolucci hulláját, főbe lőtte magát. Később már ott van a teljes egység, Chloe kezében van Paolucci búcsúlevele. Ő volt a korrupt zsaru, Malcolm utána nyomozott, ezért lelőtte Malcolmot, de így hogy ismét visszatért, már nem tudott megbirkózni a bűntudatával. Dant is mintha megrázta volna az eset, nincs jó véleménnyel a halott kollégáról, de ezt nem hitte volna. Chloe átöleli őt, egy pár méterrel arrébb Lucifer figyeli őket.

Egy szép délelőttön Lucifer érkezik Doktor Lindához, aki most a sarkára áll. Lucifer azért jött, hogy bepótolják az elmaradt fizetségeket, vagyis szexeljenek, de a Dokinéni, köszöni, de nem kér ebből többet. Semmi gond sincs, egyszerűen csak elértek közösen egy igazi áttörést, jobb lenne, ha mostantól csak a hivatalos orvos-beteg kapcsolat lenne köztük. Lucifer eléggé zavarban van, ha így gondolja, akkor legyen, a legközelebbi ülésen találkoznak. Viszont alig lépett ki az ajtón, már jön is vissza, ki az a Dr. Kánaán? Sajnos a válasz túlontúl rossz Lucifernek… Este, Chloénál élünk családi életet, úgy tűnik az elmúlt napok összehozták a fiatalokat, egy csókkal egy lépéssel közelebb jutottak egymáshoz, de mintha még ők maguk se tudnák, hányadán állnak. Dannek mennie kell, Malcolmmal van találkozója. A kolléga gratulál a Palmetto megoldásához, de Dan mintha tudna valamit. Paolucci nem öngyilkos lett, Malcolm lőtte le. Hát könnyebb lett volna elmondani, hogy Dan lőtt rá régen, de ahhoz túlságosan is kedveli őt, nem akart belerondítani a szép kis életébe, most, hogy lehet rendeződnek a dolgok, sőt, innen kezdődik csak a közös mókájuk! Hoppá, ez váratlan húzás volt. Lucifer visszatért a Luxba, azonnal Mézit hívja és számon kéri rajta, hogy mit keres Amenadiel Doktor Linda közelében. Mézi nem tagad, Lucifert akarta megvédeni, de ezúttal ő már nem kíváncsi a magyarázkodásra. Mézi elárulta őt, immár végeztek egymással. A dalok.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása