Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 1x03 - The Would-Be-Prince of Darkness

2016. augusztus 23. 11:00 - Szencsike

Egy kék ruhás, félős hölgy nézi a mélységet egy erkélyről. Mellette Lucifer bátorítja, hogy ugorjon csak, nem fog fájni. A hölgy vesz néhány mély lélegzetet és ugrik, ez az, sikerült a segges a medencébe! Az ugrásnak óriási taps a jutalma a bulizó társaságtól. Egy hollywoodi Menő Jenő partiján vagyunk, Lucifer a házigazdát keresgéli a tömegben, akit épp egy csini vörös ruhás hölgyemény hív meg egy italra. Viszont a tagnak nincs kedve se a hölgyhöz, se az italhoz, olyan kis szomorkás szegény. Lucifer nem érti, hogy utasíthatja el a csábos hölgyet, de a hölgy megértő, tudomásul veszi a nemet és lelép. Viszont a házigazda, Ty csak hallomásból ismeri a bártulajt, aki szívességeket tesz az embereknek, de neki nem kell tőle semmi. Pedig pont, hogy kell neki Lucifer segítsége, hisz Ty ritka példány itt L.A.-ben: sikeres NFL játékosként még szűz. És nem, ez nem a horoszkópja. Lucifer elismerését fejezi ki, annyi csábítás veszi körül, mégis kitart. Nehéz, de meg kell próbálnia lazítani, még ezt a partit is az ügynöke szervezte. De jöjjön a kis trükk, mire vágyik Ty? Reggeli edzés kihagyása, helyette tévézés, ez uncsi, de szerencsére Ty kimondja a nyilvánvalót, szeretne végre szexelni. Volt egy barátnője, azt hitte ő lesz a gyerekei anyja, annyira szerették egymást, de szakítottak. A Vörösruhás viszont itt van, menjen csak, szerezze meg amit akar. Ty hallgat az Ördög szavára, egy kis pezsgős bátorítással elindul a Vörösruhás felé. Lucifer elégedett, majd összetalálkozik a kékruhás medenceugróval, szépen bemutatkozik neki, de Lucifer legmélyebb döbbenetére ő már találkozott múlt héten egy bulin az igazi Lucifer Morningstarral. Ő csak egy szánalmas utánzat, még az akcentusa is kamu. A nő lelép, Lucifer megsértődött, de három másik csinos hölgy hamar elfeledteti vele a mérgét.

1.jpg

Reggel van, Lucifer a három éjjeli hölgy mellett szunyókál, de a rettegő Ty felébreszti. Valami komoly történt, segítenie kell. Eközben L.A. egy normálisabb részén Chloe a netet bújja, egy hipnózisos technika után keresgél, talán Lucifer ezzel próbálkozik. Trixie azon kattog, hogy Fafej apu még nem ért ide, de anyu kis kutatása már jobban érdekli. Igen, Lucifer a téma, sok olyan dolgot tesz, amit nem tud megmagyarázni. A leányka szerint varázsló. De ha így van, nem fedi fel a titkait, ezért kell neki rájönnie. Fafej sem biztos, hogy tud ezekre a kérdésekre válaszolni, hiába ajánlja Trixie lelkesen az apját segítségnek. Viszont Chloet maga Lucifer hívja fel. Chloe immár Ty házában van, miben kellene segíteni, ha már a telefonban olyan titokzatos volt. Lucifer a medencéhez vezeti, ahol a Vörösruhás holtteste lebeg a felszínen. Később a rendőrség már javában a házban nyüzsög, a halottkém szerint fojtogatás miatt halt meg a lány, aki megpróbált védekezni, egyik műkörme le is törött. Chloe Tyt kérdezgeti, nem sok mindenre emlékszik, másnapos, de a lányt csak tegnap este ismerte meg, nem tud róla sokat. Lucifer máris ott terem, Chloe furcsállja, hogy Ty nem hívta a rendőrséget. De szólt Lucifernek, aki szólt Chloe-nak. A nyomozó nem Lucifer külön rendőre, nem hívhatja őt állandóan, de attól még meg fogja találni a gyilkost, ám nem Lucifer kedvéért. Ty átadja a vendéglistát, van 250 potenciális gyanúsított.

Lucifer tovább okvetetlenkedik az egyik helyszínelő körül, Chloe rángatja el. A halottkém szerint hajnali 1-3 óra között állt be a halál, így Lucifer alibijét is tudni kellene. Három tanút is tud mutatni, kérdezze csak őket nyugodtan a részletekről, hogy lássa, nem hazudnak. Inkább a vendégek azonosításában segítsen, ha hasznos akar lenni. Ty már a partiképeket nézegeti, a legtöbb fotón csak a szokásos minden bulin ott lévő arcokat lehet látni, de Vörösruhás is felbukkan a képeken. Lucifer kihúzza a gyufát a hasznavehetetlen megjegyzéseivel, így Chloe kirakja őt a tanúk közé, amit a túl érzékeny lelke zokon is vesz, egyik másnapos vendég épp telibe hányja az egyik tujabokrot. Chloe a ruhatárban nézi át a táskákat, kabátokat, mikor megérkezik Dan. Chloe nem örül neki, bár Fafej Dan azonnal jött, ahogy megtudta mi van, de egy másik ügy miatt nem tudott hamarabb elszabadulni. Inkább Trixienek tartogassa ezt a dumát és segítsen keresgélni. Chloe megpróbálja kitalálni, hogy szexi ruhához milyen táska illik, így rábukkan egy aprócska buliszütyőre. Abban ott a kocsikulcs, és lám, talált, megvannak Vörösruhás pontos adatai. Ali Thornton, 23 éves idahoi lány, vajon mit csinált ilyen messze az otthonától? Dan utánanéz a lánynak, de egy helyszínelő szól, hogy talált valamit. A hálószobában megtalálta a műköröm darabot. Ty nagy bajban van. A folyosóról nyögések hallatszanak be, Lucifer röhögcsél nagyokat egy videón, nem akart a leprások között maradni, inkább hasznosította magát. Mert pornót nézni mobilon olyan jó elfoglaltság, hüledezik Chloe, de a teló nem Luciferé, hanem a halotté, úgy találta meg, hogy követte a csörgést. Chloe átveszi a telefont, Lucifer majdnem törli Ty-Vörösruhás kompromittáló szexvideóját, de ezt nem kéne tenni. A videót továbbnézve látják, ahogy Ty észreveszi, hogy Vörösruhás felveszi a légyottot. Lehet az indíték már meg is van, így Chloe letartóztatja Tyt, Lucifer szerint ez most hiba volt, Ty pedig Luciferre mérges, hisz ő keverte bele a bajba.

6.jpg

Lucifer hiába állítja Chloe-nak, hogy rossz embert tartóztatott le, Ty nem bűnös. Az igazi gyilkos még szabad, Tynak semmi oka nem volt, hogy meggyilkolja a lányt, aki örömet szerzett neki. De ott a videó, Tynak az ártatlan fiú imázsa került volna veszélybe, ha ez a felvétel kikerül. De ez még nem bizonyít semmit, csak azt, hogy szexelt végre! Ő csak biztos akar lenni abban, hogy a megfelelő személyt kapják el, nézzen meg még valamit a telefonban! Igen, Chloe is biztos akar lenni, hogy a megfelelő személyt fogják elkapni, de nem ő és Lucifer, hanem ő és a L.A. rendőrség, Lucifer pedig menjen el végre! Lucifer eléggé zokon veszi, hogy elküldte, de Chloe tovább keresgél a telefonban. Lucifer visszatért a Luxba, ráfér egy kis ital. Maze befejezett egy telefonhívást, a rendőrséggel beszélt, de nem Decker nyomozó kért bocsánatot, ahogy Lucifer várta volna. Úgy tűnik valaki ellopta Lucifer hitelkártyáját és egy huszadrangú hotelben bulizott egyet, tönkretéve a nászutas lakosztályt és 2000 dollárt költött valami kajáldában. Lucifer dühöng, meg kell büntetni az imposztort, Maze kínozza meg szépen, miután elkapta, de a démonka nagyokat kacagva olvassa a főnöke fejére, hogy mit akar már?! Korábban még lenyűgözték az emberek, ezért ő inkább megvárja mit fog csinálni az ál-Lucifer.

7.jpg

Lucifer Doktor Lindánál dühöng, ő belőle csak egy van, és most egy hamis alak lejáratja a Lucifer nevet! Nagyon csúnya dolgokat tervez vele és ez nem túlreagálás, ahogy Doktor Linda mondja. Szerencsére a dokinéninek sikerül lenyugtatnia azzal, hogy az ügyről kérdezgeti őt, és Lucifer rájön, hogy azért nem érez igazi elégtételt, mert Ty valóban nem bűnös. Chloe Ty ügynökségében jár, a menedzserével, Joe Hansonnal akar beszélni. Lucifer azonban megelőzte őt, néhány ügynökkel jókat nevetgél, ahogy kivasalják a pénzt a sztárjaiktól, mindegyik a Pokolba kerül. Szerencsére Chloe már viszi is, mielőtt nagyobb gondot okozna. Lucifer úgy jutott ide, hogy megnézte a halott lány mobilját, igen az ügynökséget hívta fel pár órával a halála előtt, folytatja Chloe és a lány Ty ügynökével, Joe Hansonnal beszélt. Jó, de miért hívta fel őt, fura nem? Igen, ezt fogja Chloe kideríteni, egyedül, nem kell segítség. Lucifer azonban makacs egy fajta, így Chloe enged, de ha átlépi a határt, repül. Hanson irodájában a férfi nem kifejezetten segítőkész, a kínos kérdésre, hogy miért beszélt az áldozattal már csak ügyvéddel együtt akar válaszolni. Lucifer beveti magát, mi az, ami igazán hajtja őt? A legjobb ügynök akar lenni és ehhez meg fogja védeni az ügyfeleit. Hanson ellenáll, Chloe gyorsan lecsap, de Hanson még mindig a levegőbe beszél, alkut akar. Chloe nem tartóztatja le mindenki előtt, ha elmondja, mit tud. Vörösruhás egy fiatal színésznő volt, ki akart törni, így híresek és gazdagok partikelléke lett. Jó, Hanson bérelte fel, hogy lefeküdjön Tyjal. Kedvelte a szűz-imázst is, de történt valami. Nem tudta túltenni magát az exén, aki folyton kereste őt. Egy szép kis emlékcsomagot hagyott a lány Hansonnál, aki mesél a párról. Debrának hívják a lányt, rajongója volt Tynak majd a barátnője, és egy idő után a lány akart lenni Ty menedzsere. Hanson kérte, hogy szakítsanak, de ő megtagadta. Debra egy féltékenységi rohamában beverte egy lány orrát, aki küldött Tynak egy koktélt, így meglett a távoltartási végzés, de a lány megtudta, hogy Ty összeállt Vörösruhással…

Luciferék egy edzőközpont előtt várakoznak a ritka L.A.-i esős napok egyikén, ami jó és hátha az égiek küldenek egy kis szerencsét is, legalábbis Chloe ezt reméli. A fentieknek nincs semmi közük egyikhez sem, Noé is csak kivétel volt, Lucifer ezt már csak tudja. Chloe nem kommentálja a fura megjegyzést, inkább Debrára tereli a szót, hamarosan érkeznie kell. Lucifer örül, hogy végre Chloe is rájött, hogy rossz nyomom jár. De miből gondolja, hogy Ty ártatlan? Mert az igazi gyilkost akarja megbüntetni. Közben vége lett a jógának, kijött Debra csoportja, a lány egy kedves arcú szőkeség, aki semmit se akar mondani a párosnak. Viszont a csajnak nagy mázlija van, a kocsija felrobbant. Estébe nyúlik a kocsi vizsgálata, de annyi biztos, hogy távirányítású bomba volt benne, vagyis a robbantónak a közelben kellett lennie. Chloe elrendeli a biztonsági kamerák felvételeinek átnézését, majd mehet Luciferhez, aki Debrát osztja. Tuti csak megrendezte a robbantást, hogy elterelje magáról a figyelmet, és ha kell, a halába menekülhessen a sorsa elől. Szerencsére Chloe elmondja a távirányítású bombát, ami akkor robbant, mielőtt beszállt volna a kocsiba, vagyis valaki a lányra akart ijeszteni. A lány azért rohant el előlük, mert megszegte a távoltartási végzést. Igen, elment este a partira, de nem ment be, csak látni akarta őt, igaz látta, ahogy Ty csókolózik a Vörösruhással. Még mindig szereti, igazi társak voltak ők ketten. Szánalmas, ez Lucifer véleménye, de Debrának nagyon jó alibije van a gyilkossági idejére.

A biztonsági kamerák felvételén látszik, hogy a lány egy fagyizóban ücsörög, sírva kanalazza be az édességet és hajnali 1-3 között még bőven ott zokogott a bánattól. Chloe Fafej Dannel pörgeti végig a felvételt, vagyis valaki csak rá akarja kenni Debrára az ügyet. Dannek van egy ötlete, ki lehetett a robbantó, egy bizonyos Ronnie Hillman nevű hölgy, aki a hollywoodi hírességek „probléma megoldója”:  ő az, aki a kínos kis ügyeiket elkeni nekik. A biztonsági kamerák felvették a tegnapi robbantás helyszíne közelében is. Valószínűleg őt is felbérelte valaki. Dan már régóta el akarja kapni, de a nőnek túl jó ügyvédei vannak. Valahogy meg kell fogni a nőt, de zsarukkal semmiképp sem áll szóba. Talán kell valaki, akivel igen, Fafej már tudja, kire gondol Chloe. Lucifer lelkes a feladat miatt, Dan kevésbé biztos benne, hogy jól választottak. Már mindegy, a tali már fixálva van, Lucifernek nagyon meggyőzőnek kell lennie, hogy a nő segítsen Dannek, aki az ügyfél lesz. Ez csak egy közvetítés lesz, Dan megbeszéli vele a problémát, Ronnie megoldja, de őt már várják a kollégái, hogy letartóztassák. Lucifer elkomolytalankodja a dolgokat, amivel csak felmérgesíti Dant, de ez is volt a célja, részéről mehet a menet.

A tali a Luxban lesz, Dan az egyik asztalnál ücsörög, ő veszi észre, hogy megjött a nő. Chloe Lucifer lakásán figyeli a biztonsági kamerákon keresztül az eseményeket. Ideje bevetni a csalit, a nő végigsimogatja Lucifer mellkasát, hátha be van drótozva, meg jól is esik neki az ingyen tapi. Már várta, hogy Lucifer keresse, tud a problémájáról, hogy valaki besározza a nevét. És egyre több hölgy is panaszkodik, hogy „Lucifer Morningstar” milyen kiábrándító az ágyban… Több se kell a mi Luciferünknek, felbérli Ronnie-t, keresse meg neki a névbitorlót. Chloe és Dan nem értik, hogy mi történt, idegesen rohannak Luciferhez, aki állítása szerint elvégezte, amit kértek tőle. Felbérelte, hogy oldja meg a problémáját, de az ő terve sokkal jobb és így is jól fog járni mindenki. Később, a Lux már bezárt, de egy alak ott remeg a tánctéren, zsákkal a fején. Ronnie meghozta az árut, itt az ál-Lucifer. Maze fedi fel az arcát, elég ijedt a tag, de nem is hasonlít Luciferre, viszont a hangja hamarosan megjön, ő Lucifer Morningstar. Amíg ténykedett, lett egy modell-ügynöksége, egy websorozata, és csajozott. Igaz a hölgyek szerint gyorstüzelő a hapi és néha sír utána. Nem, ez csak egyszer történt meg, de Lucifernek mindegy, vége a lejáratásának, Maze a kínpados kínzást választja a tag megtörésére. Erre a kamu Lucifer is megijed, Justinnak hívják és csak jól akarta érezni magát, semmi több. Lucifer igazán belelendül, de mikor Maze a büntit emlegeti, már elbizonytalanodik. Talán… túlreagálta a dolgokat… elengedi Justint, aki olyan gyorsan rohan, ahogy csak a lábai bírják. Maze nem hisz a szemének, már megint… Mindenesetre Ronnie megkapja a pénzét a munkáért, de a rendőrség letartóztatja. Chloe már sorolja a vádakat, de Vörösruhás meggyilkolása nem az ő sara, az Debra volt, ő mindig törődött Vörösruhással… Debrának tökéletes alibije van, nem ő tette, Ronnie meg csak rá akart ijeszteni a robbantással. Erre Ronnie is megtörik, kedvelte a Vörösruhást, aki a szokásos utat járta be: színésznő akart lenni, de nem jutott sokra, Ronnie vette pártfogásba és felbérelte, hogy feküdjön le Tyjal. Hanson valójában arra használta fel Ronnie-t, hogy megzsarolja Tyt, ezért készült a videó. De Hanson védenie akarja az ügyfelét, vagyis lehet ő mondta Ronnie-nak, hogy Debra ölte meg Vörösruhást. Lucifer és Chloe félrevonulnak, Joe-t kell elkapni, ő mozgatja a szálakat.

Hanson épp Ty megújulásán dolgozik, a srácot kihozta a börtönből, a sztoriját sikerült titkokban tartani a sajtó elől és körülöttük üldögélő menedzserfélék immár tisztában lehetnek azzal, hogy Ty Huntley újra szárnyalni fog. A nagy tapsolás közben érkeznek meg Chloéék, ismét el kell beszélgetniük Tyjal, talán lesz ott néhány újságíró is. Hanson őrjöng, Debrát kellene letartóztatni, ő az őrült! Nincs rá bizonyíték, hogy ott lett volna a partin, Tyt pedig vihetik. Hanson látta a lányt, jókor mondja… Elment a házhoz, de a bulira nem jutott be, mert üzleti ügyben keresték. A feleségének azt mondta, hogy aznap este dolgozik, ezért nem mondta el ezt, de látta a lányt a háznál. Vagyis Hanson ott volt a háznál, ezzel a szöveggel fedezi le magát, Chloe-nak csak ez kellett, Ronnie vallomását emlegeti Hansonnak, már csak egy beismerés kellett. Lucifer ezért nem hazudik, nehéz számon tartani, kinek mit mondott… Ty azt nem érti, hogy miért zsarolta meg a menedzsere? Jogos, a válasz az, hogy Hanson azt hitte Ty másik ügynökséget keres. Ugyan már, csak Debra miatt beszélt velük, nem lépett volna le Hanson mellől! Viszont Hanson megijedt, tudta, hogy Debra még visszatér és a saját kezébe vette az irányítást, mert Ty az ő kis fejőstehénje, nem jött volna jól, ha elmegy. Ám Vörösruhás visszakozott, megismerte egy kicsit Tyt, nem akarta megzsarolni, de Hansonnak meg kellett az a felvétel és túl erősen szorongatta a lányt…  Lucifer agyvize már rég felforrt, ahogy összerakták az eseményeket. Hanson mossa kezeit, ő lelép, de Lucifer fogja és kivágja az iroda üvegablakán keresztül a folyosóra és jöhet a bünti többi része. Szerencsére Chloe közbelép és Lucifer lecsillapodik, innen már átveheti a rendőrség.

Hansont a sajtó előtt viszik a fogdába, Ty pedig kereshet új ügynököt. Megköszöni Lucifernek a segítséget, de most így a srác tartozik neki. A gerlepár is egymásra talált, Debra és Ty kezdhetik elölről a kapcsolatukat. Lucifer ismét saját magát fényezi, egy újabb sikeres ügyet zártak le az ő közreműködésével. Chloe kicsit másképp látja, hisz Lucifer majdnem megsemmisített egy fontos bizonyítékot, majdnem elszúrta Ronnie-t, de jó, legyen meg Lucifer öröme is, nem tette tönkre teljesen az ügyet. Ne vádolja többet magát, bebizonyította Ty ártatlanságát és elkapták az igazi gyilkost, ezért ugrált ennyit. Lucifer Doktor Lindánál elemzi az eseményeket, már az öltözésnél tartanak, de igen, elengedte a kamu-Lucifert és rá vetítette ki a dühét, mert nem Vörösruhás igazi gyilkosa bűnhődött az elején, de szerencsére ő is meglett. Doktor Linda megkérdi, hogy miért pont Los Angelesbe jött? Az időjárás, pornósok, finom mexikói kaja… A dokinéni szerint a legtöbben azért költöznek ide, hogy újra megtalálják önmagukat, Lucifer is ezért lehet itt. Eddig Lucifer büntette a rossz embereket, de most talán az igazságszolgáltatást is élvezi, amit az ártatlanoknak nyújthat. Lucifer felöltözött, nincs igaza a dokinének, de lehet, most is beletrafált a dolgokba. Eközben Chloe újra meg újra visszapörgeti az irodaház kameráinak felvételét, arról, ahogy Lucifer átlökte a folyosóra Hansont, neki meg újabb kérdésekkel bővült az amúgy is hosszú listája… A dalok.

Címkék: lucifer
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.08.23. 19:32:26

nemcsak chloe nézte vissza párszor a lucifer-hanson jelenetet, hanem én is.
amúgy majd egyszer, ha nagy leszek, Maze szeretnék lenni *-* <3

Szencsike 2016.08.24. 10:12:43

@Biriksz_Krokiksz!: Mézi :D Jó arc, nagyon bírom őt :)

2016.08.24. 10:26:28

@Szencsike: legjobb figura az egészben XD
süti beállítások módosítása