Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 4x05 - About a Boy

2016. augusztus 22. 09:00 - AaannnaaA

Úgy néz ki Aayan az éjjel nem használta eleget a szemét, mert ébredés után azzal indít, hogy óvatosan fellebbenti a takarót szunyáló hősnőnkről. Szemlélődik kicsit, majd mikor végzett két nyitott szempárral találkozik, mire iszonyú zavarba jön. Nagyon aranyos, nem győzök vigyorogni. Carrie elkezd öltözni, de látja a fiú zavarát, ezért próbálja oldani a helyzetet és reggeliért indul.

Ezalatt a CIA két helyi segítője üzletet bérel, ahova Quinn és Fara azonnal becuccol. Na nem boltot akarnak nyitni, hanem a szemközti épületből látták kijönni Haqqani-t, és bár kétlik, hogy őt újra látják, talán lefotózhatják és beazonosíthatják az imámot, aki vele volt. Peter bebiztosította magát, jókora hangtompítós mordályt hozott játékszerül (ő úgy mondja biztosítéknak), Fara hátast dob a látványtól. Kollégája érzékeli az idegességét és rákérdez az okára: hát csak annyi, hogy újságírót kellett volna alakítanom irodában ülve, arról nem szólt a fáma, hogy terepre jövök. A férfi megnyugtatja, hogy eddig jól csinálja. Na igen, csak ha valami balul sül el, ez legfeljebb a sírkövére lesz felvésve, ugye.

1.jpg

Mielőtt távozna az országból, Saul még tart egy utolsó gyors megbeszélést hősnőnkkel sunyiban, a védett lakáshoz közel. A feladata nem ért véget azzal, hogy besegített egy kicsit megmozgatni az állóvizet, neki kell Lockhart igazgatót (az utódját) tájékoztatni az itteni fejleményekről – ha random arctól hallaná nem biztos, hogy megfelelően reagálna. Carrie elmondja, most Aayant próbálja megdolgozni azért, hogy ismerje be: a nagybátyja életben van. Ez az első lépés, később esetleg be is lehet szervezni.

A megbeszélés után arra ér haza, hogy a fiú vadul pakol, próbált még a visszatérése előtt lelépni. Nem jött össze. A nő dühösen győzködi arról, ne menjen el, mert nagy veszélyben van, az ISI vagy a CIA pillanatok alatt eltünteti (és akkor még a nagybácsi csapata szóba sem jött, teszem hozzá én). Aayan nagy nehezen belenyugszik, hogy itt kell maradnia, Carrie pedig rákérdez távozása okára: rossz dolog, amit az éjjel műveltek, ugye? Na igen, a hite szerint ez bűn. A nő visszakozik annyiban, hogy akkor nem fognak semmi ilyesmit csinálni, de mindenképpen maradnia kell, mert csak itt van biztonságban.

2.jpg

A nagykövet férje, Mr. Boyd közli feleségével a hírt, miszerint meggondolta magát, és marad inkább az országban. A nő sem hülye, megvannak a maga informátorai, szóval tudja, hogy nem állásajánlatot kapott, hanem csak le akart lépni, így felteszi a kézenfekvő kérdést: most mégis miért marad? Férje nem tud mit válaszolni, erre dühösen faképnél hagyja.

A megfigyelés unalmát Fara és Quinn beszélgetéssel üti el, Carrie a téma. A férfi elmondja, hogy két éve ismeri kolléganőjét, de úgy tűnik, mintha hosszabb idő lenne (nekem is). Aztán a megtévesztésről, a célpontok gyengéinek kihasználásáról ejtenek szót – ez folyik most Aayannal is. Márpedig szőkénk az átverésben nagymester, mint tudjuk. Végre a várt vallási vezető is megjelenik, Peter gyorsan lefényképezi.

3_1.jpg

3_2.jpg

Az ISI központjában Khan tájékoztatja Tasneem-et (tudjuk, ő a kolléganő aki megzsarolta a nagykövet férjét), hogy Saul ma utazik el, és nem New Yorkba, ahogy két napja tervezte, hanem Washingtonba. A láncot ők is érzékelik: Carrie és Saul találkozott – aztán az öreg beszélt a tábornokkal – aztán elmondta Khannak az összeesküvés elméletét – ezzel Ghazi lebukott – most meg Saul úticélt változtat. Szóval valami zajlik amcsiéknál, ez egyértelmű, csak nem tudják mi. Tasneem megrántja a vállát, ő inkább örül, hogy az egykori CIA góré elhúz a faszba.

A botcsinálta kém - Dennis Boyd – ajándékkal a kezében csenget és dörömböl felváltva Carrie ajtaján. Egy arra menő lakótárs felvilágosítja, hogy nincs itthon, mire ő esetlenül magyarázni kezdi, hogy a felesége üdvözlő ajándékát hozta. Mikor a szomszéd távozik előveszi a Tasneem-től kapott kulcsot, és beleilleszti a zárba. Baszki, csomót agyaltam mit nyithat a kulcs, de erre álmomban sem gondoltam volna. Durva! Mindenesetre most még honfitársaitól, vagy a lebukástól jobban fél, mint az ISI-tól, szóval meggondolja magát, és nem megy be a lakásba.

4_1.jpg

4_2.jpg

A reptéren becsekkolás közben Saul kiszúrja Farhad Ghazi-t, akinek a láttán egyből kém-üzemmódba vált. Hívja Carrie-t, de csak a rögzítőjére tud rábeszélni, ezért vadul rohan át a beléptető kapun, hogy ne tévessze szem elől az ISI-os nagyvadat. Követi a szuvenír boltba, és kideríti melyik járatra vár. Ezzel az infóval már Petert hívja, kéri, hogy a johannesburgi ügynökeik kövessék, ha majd leszáll.

A védett házban megkezdődik Aayan „interjúja”, ügynökünk rögtön beledurrant a közepébe, és Haqqani-ról kérdez. Végülis miatta volt a támadás... De most arra kíváncsi, milyen ember a nagybátyja, mire a fiú elmeséli milyen normális volt, amikor még gyerekként ismerte. Carrie bedobja az adut: pletykát hallottam, ami szerint nem halt meg a támadásban. Aayan rettenetesen felháborodik, az öreg igenis meghalt, láttam a testét, szóval skandallum! Amennyire le lehet olvasni minden érzést az arcáról, most annyira jó színész. A nő meghátrál, és ráhagyja a dolgot.

5_1.jpg

5_2.jpg

Mrs. Boyd kissé nyúzott arccal keresi a CIA irodáiban Quinnt, de csak Redmondot találja bent. Neki először nem akarja elmondani miért lenne szüksége bérgyilkosunk segítségére, de némi unszolásra előadja – nem, nem megöletni akar valakit, csupán egy bárban kéne összeszedni az urát. Fülest kapott ugyanis, hogy ott van, és kissé elázott, jobb lenne összelapátolni, mielőtt kellemetlen helyzetet teremt. Az asszonynak kínos az ügy, de az ügynök megnyugtatja: semmi gáz, elboronálom.

A titkos lakban párocskánk vacsi után mosogat, de a fiú nem túl beszédes, úgy néz ki megsértődött kissé az interjú miatt. Carrie taktikát vált, és adja a nagy őszintét; elmondja, hogy van egy kislánya. Aayan már tudta, látta a sebet. Végülis, dokinak készül. A nő azt haluzza, hogy a gyerek apja újságíró volt, és kiküldetés közben halt meg. A nagy szenvelgésnek persze vigasztaló ölelés, annak meg csók, majd kamaty lesz a vége – a fiú belenyalt a mézes bödönbe, és nem akarja kiengedni a kezéből, vallás ide vagy oda.

6_1.jpg

6_2.jpg

A bárban Redmond egy meglehetősen elázott Boyd-ot talál, szolidaritásból ő is rendel némi italt, így mégiscsak könnyebb beszélgetni. Mr. Nagykövetférj arról hadovál, hogy kedvelte Sandyt, de az nagy bajba sodorta őt. Most pedig még nagyobb baj van a láthatáron, amit nem tud kivédeni. Redmondnak a szeme sem rebben, mikor arra biztatja, mesélje el.

Nagy levegő, de még bele sem tud kezdeni, mikor megjelenik Tasneem. Nyilván a saját embereitől ő is megkapta a fülest, hogy frissen bezsarolt áldozata épp nyilvános helyen ázik el, és megelőzendő a bajt a helyszínre rongyolt. Nos, még idejében érkezett. Redmond láthatóan jól ismeri, az anyanyelvén vált vele pár szót, a nő pedig úgy csinál, mintha csak névről ismerné Dennist. A kötelező udvariassági körön nem lép túl, de megjelenése fenyegetésnek pont elég. Redmond megjegyzi, hogy Tasneem ISI-os, aki sanszosan most is dolgozik (hiszen amerikai, alkoholt áruló helyre jött muszlim nőként). Boydnak elmegy a kedve a társalgástól, és távozni akar, gyónni már nem. CIA-sunk nem egy nagy észkombájn, nem tűnik fel neki a pálfordulás.

7.jpg

Saul tovább folytatja a magányos reptéri megfigyelősdit, látja, hogy Ghazi becsekkolás helyett váratlanul a mosdóba megy. Két – ügynöknek kinéző – férfi közvetlenül utána trappol be, majd nagyon gyorsan távoznak, a célszemély azonban nem. Úgy dönt ennek saját maga néz utána. Bemegy a mosdóba, ami tök üres, aztán az utolsó fülkéből előlép Ghazi, és felé indul. Saulnak moccanni sincs ideje, valaki hátulról mögé lép és fecskendőt nyom a nyakába, amitől azonnal kiájul.

A következő képen már azt látjuk, hogy tolókocsiban tolják a terminálon (a két ügynök, akik az előbb még távoztak), mintha beteg lenne. Na bazmeg, ez zseniálisan volt megkoreografálva! Ghazi a csali, akire várható volt, hogy felfigyel, és mikor utána ment, már el is csípték. Aki amúgy Tasneem-et hívja fel a hírrel, miszerint sikerült az emberrablás. Hűha, eszerint az ISI áll mögötte, vagy a nő tartozik olyanokhoz, akikhez hivatalból nem kéne.

8.jpg

Peterék kiszúrják, hogy az általuk megfigyelt imám útnak indul, méghozzá késő este, szóval követni kell. Fara rohan utána az utcán, hogy lássa járművel megy-e, avagy gyalog. Látja, amint két fószer lép hozzá, slusszkulcsot adnak át neki, a faszi az ő autójukkal távozik. Fél fülemet rá, hogy a két tag Saul elrablója! Fara beül Quinn mellé és nekiállnak követni az öreget. Ha nem akarják elveszíteni, és lebukni sem, akkor szükség lenne egy drónra, ám mivel ez titkos művelet, csak Carrie segíthet madárkát szerezni, ő viszont nem veszi fel a telefonját.

A totál kiütött Boyd visszatér a követségre, na nem igazán lábon, hanem Redmond hathatós segítségével, amiért felesége nagyon hálás. Magukra hagyják a férfit, a szobán kívül, pár lépésre tőle beszélgetnek fojtott hangon. Az asszony elmondja, mennyire más volt húsz évvel ezelőtt, és milyen kiábrándító most. Ciki, mert a férfi mindent hall, ezek szerint mégsem annyira részeg; vagy a nő szavai józanítják ki, mindenesetre elég rosszul érintik ezek a szavak. Amint a beszélgetők távoznak, vigyázzba vágja magát és elindul.

9_1.jpg

9_2.jpg

Az imám autója tálib területhez közeledik, oda pedig az ügynökök nem tudják követni, ezért mocskosul kéne az a drón, ami ezt megtenné helyettük. Pillanatok múlva útellenőrzéshez érnek, azon egyértelmű, hogy nem fognak átjutni. Peter nyomkövetőt ad Farának, hogy próbáljon meg az imám szintén feltartóztatott autójához menni, és ráhelyezni. A nő nem túl lelkesen, de rááll a dologra. Quinn közben morcosan hívja szőkénket, de az továbbra sem veszi fel a telefont.

Sajnos Fara sem jár eredménnyel: egészen közel jut ugyan a célszemély autójához, amit sajnos épp akkor vizsgálnak át, plusz egy fegyveres géppisztollyal a kezében elállja az útját, így kénytelen meghátrálni. Mikor visszatér a kocsiba csalódottan kitolatnak a sorból, és távoznak. Mi viszont látjuk az imám átvizsgált csomagtartóját: a megkötözött, eszméletén lévő Saul fekszik benne! A kellően lefizetett határőr érdektelen pillantást vet rá, majd rávágja a fedelet. Lekáromkodom az eget!

10_1.jpg

10_2.jpg

Azt is megtudjuk hova indult Dennis Boyd: Carrie lakásába, baszki! Némán átkutat mindent (annyi esze nincs, hogy kesztyűt húzzon), de kevés cuccot talál. Egy fényképet Frannie-ról, ezt lefotózza, plusz a nő gyógyszereit a fürdőszobában.

Másnap reggel a szeretők közül Carrie van ébren, mikor valaki kopog az ajtón. Kimegy, az utca túloldalán Quinn várja. Iszonyú dühös a tegnapi elbaltázott akció miatt, és ezt ki is mutatja. Amiatt viszont még inkább, hogy kollégája itt fetreng egy gyerekkel. Azta, kibukott a szög a zsákból – totál féltékeny. A nő visszakaffog: mégis mi közöd van hozzá? Semmi – így a válasz, majd Peter balra el.

11.jpg

Közben Aayan felébredt, most a tetőteraszon nézi a napfelkeltét. Szőkénk csatlakozik hozzá, és kénytelen rájönni, hogy szeretője látta az előbbi vitát. A „ki volt ez?” kérdésre csípőből hazudik: az egyik informátorom. A fiúnak őszinteségi rohama lesz, meggyónja, hogy nagybátyja, Haissam Haqqani él, de nagyon beteg, ezért ő visz neki gyógyszert. Szerintem az kissé sok gyógyszer volt egyetlen betegnek, de mindegy.

Arra kéri, hogy erről ne beszéljen senkinek, a nő meg is ígéri. Szomorúan mondja, hogy rajta kívül nincs más családtagja, ezért Carrie vigasztalóan átöleli.

12.jpg

Hogyvoltíró a twitteren - további tervek, megjelenések, készültségi fok információk:

https://twitter.com/AaannnaaA_HV

Címkék: Homeland
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2016.08.22. 11:24:12

Aayan belenyalt a... mézesbödönbe... hmm, ezt nem tiltja a vallása? :P

Fokozódik a nemzetközi helyzet, Sault mesteri akcióval elkapta a talibán.
No offense, de a csomagtartós képen úgy néz ki, mint a karácsonyi ajándékkal elégedetlenek által elrabolt Mikulás :)

AaannnaaA 2016.08.22. 13:57:18

@Gabba: Lehet, hogy tiltja, de ha erős a méz szaga nehéz neki ellenállni :)
Ne is mondd, pont tegnap fényképeztem a 8. rész nyitóképét, azon meg Carrie néz úgy ki, mintha épp hátulról tennék boldoggá :D Pedig nem.
Ez van, néha a legjobb pillanatokat kapja el az ember :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2016.08.24. 19:50:49

@AaannnaaA:

Szerencsére keveset sír, mert akkor nem túl szép az arca Kerrinek :O
Sírva meg milyen ügynök QR ? :)
süti beállítások módosítása