Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Blindspot 1x20 - Swift Hardhearted Stone

2016. augusztus 05. 11:00 - Scott Pilgrim

Egy csuron véres kislány csoszog a sötét éjszakában egy könyvet szorongatva. Mayfair közben otthon eléget egy képet, amin együtt szerepel Sophia-val meghitten, ölelkezve, néhány másik emlékkel együtt. Másnap reggel Oscar egy üres lakásba viszi Taylort, ahol a felső szomszédban hangosan jazzt játszanak. Kiderül Oscarról, hogy az anyja korán meghalt, de ráhagyott egy rakás jazz lemezt, és azon nőtt fel, Taylor meg azelőtt nem szerette a jazzt, míg össze nem jöttek. Kap egypendrive-ot, hogy dugja rá bármelyik FBI-os gépre. Elválnak, de Taylor titokban követi. Később az öltözőben összefut Wellerrel, akitől némi small talk után megtudja, hogy az apjának nincs már sok ideje hátra az orvosok szerint. Végül meghívja Taylort magukhoz családi társasozni. Az FBI-os pszichológust, akit amúgy Dr. Bordennek hívnak, megkér a kollégája, hogy segítsen neki. Az első jelenetben levő lányról van szó, aki az utcán találtak, és nem beszél egy mukkot sem. Bemegy az épületeket rajzoló kislányhoz, megtudja a kollégájától, hogy éles vágások voltak a lányon, valószínűleg üvegtől vagy fémrepeszektől. Végül egyszer csak egy kígyót kezd rajzolni két karddal, ami ismerős Dr. Bordennek.

Naná, hogy egy tetkó! Patterson egy vágás után már hadarja is, hogy a szíriai Ahmadi nevű terroristaszervezet címere. A család vezetője, Tarek Ahmadi az első az FBI körözési listáján. Teljes rejtély van a család körül. A kislány lehet a kulcs, a füzetében lehetnek még fontos rajzok, de Dr. Borden, akit mostantól Dr. B-nek fogok szólítani, jelzi, hogy nem tenne jót az autizmus jeleit mutató gyereknek, ha elvennék a számára legfontosabb tárgyat tőle. Weller és Dr. B kihallgatja a lányt, a szüleiről puhatolóznak, mire a lány lazán kinyitja a füzetét oda, ahol van egy elképesztően életszerű rajz Tarek Ahmadiról, aki talán az apja lehet. Mayfair segítségül hívja Russell Franklin államtitkárhelyettest, aki már régóta vadászik az Ahmadikra. Megtudják tőle, hogy Ahmadi három embere nemrég Amerikába jött, terrortámadásra készülhetnek, a kislány velük jöhetett. A DNS teszt meg megerősíti, hogy a lány Tarek lánya, Maya.

Mr. B beveti Taylort a tetkóival és a sztorijával a lánynál, elkezdenek barátkozni, Taylor mondja, hogy neki is van füzete, amibe rajzolni szokott, ha ideges. Odaadja a lánynak, majd elkéri az övét, és sikerül megszerezni tőle, a lány odaadja Dr. B-nek. A füzetben találnak egy rajzot Jeremy Rance újságíróról, aki korábban egy dél-amerikai kartell vezetőjével is csinált interjút, sőt, talán segített is neki bejutni az államokba. Beviszik kihallgatni. Nem sikerül kiszedni semmit belőle. Közben a kislány folytatja a rajzolást az asztalon, rajzol egy utcaképet, amin Dr. B felismer egy thai éttermet, úgyhogy terepre mennek. Törött üvegek vannak a földön, látnak egy ablakot kitörve, úgyhogy bemennek az egyik lépcsőházba. Berúgják a lakás ajtaját, az egyik szobában pedig találnak egy székhez kötözött halott nőt, aki tiszta vér, és feltehetően Maya anyja. Franklin a helyszínre érkezve meg is erősíti. Kiderül, hogy a nőnek kivágták a nyelvét és abba halt bele. Tudhatott a terroristák tervéről, így Maya lehet a következő célpont.

A halálra kínzott nő fotójától megered Rance nyelve is, elmondja, hogy Narmin Ahmadi az Államokba akarta menekíteni a gyerekét, mivel a betegsége miatt végezni akartak vele, ő meg interjúért cserébe segített. Felajánlja, hogy csali lesz, mivel pont ma estére beszéltek meg mégegy találkozót a nővel. Végül inkább Weller öltözik be Rance-nek, elemgy Narmin lakására, rögtön rá is támadnak hárman, kettőt lever, egyet Taylor lő le, meg is van mindhárom ember. Az egyikőjüket azonosítják is Narmin gyilkosaként. A kislány viszont továbbra is veszélyben van, és mivel csak Wellerék csapatában bízik, úgy döntenek, hogy Mr. B egy vidéki házába viszik, ahol Wellerék fognak rá vigyázni. Elindulnak a ház felé tehát, viszont közben két rosszarcút látunk egy autóban, akik hívást kapnak, hogy megvan a lány, viszont valamiért angolul beszélnek. Végül megérkezik a csapat a házba Maya-val: Weller, Taylor, Mr. B, Patterson, úgy tűnik Tasha és Edgar nem ment velük. Ők az irodában maradtak, ahol Edgar megtudja, hogy Tasha szaglászott Carter után, és figyelmezteti, hogy ne tegye. Vitázni kezdenek, Mayfair szakítja őket félbe azzal, hogy megjött az arab fordító és Maya Németországban élő nagyanyja vonalban van.

Kiderül a nagyitól, hogy Narmint Maya rajzai miatt ölték meg, mivel azonosítani tudja az Ahmadikat, vagyis a lány a valódi célpont. Edgarék rögtön rá is telefonálnak Kurtre, aki éppen fél órányira a háztól autózgat Taylorral. Gyorsan visszafordulnak. Egyébként közben megtudta Taylor, hogy Kurt és Allie szakítottak. Közben a házban Dr. B és Patterson filmeznének, de elmegy az áram. A kábel egy mérföldre van, amit elvághatnak, szóval Patterson rájön, hogy el kell barikádozniuk magukat, amíg odaérnek a házhoz azok, akik elvágták a kábelt. Nincs nagyon fegyverük, csak egy pisztoly, szóval elég para a helyzet. Elkezdik összegyűjteni a házból a fegyvernek használható tárgyakat, amikor megpillantják Maya-t, ahogy az udvaron sétál, közben egy sötét autó közeledik felé. Kirohannak, a két rosszarcú fegyvert is nyit, ahogy Patterson is. Nem igazán talál el senki senkit, de legalább be tudják vinni Maya-t a házba. A támadók fejszével utat tőrnek maguknak az ajtón, Patterson le is lövi az egyiket. A másikat Dr. B egy szögbelövővel intézi el. Az ablakból látják, hogy három másik fickó közeledik. Viszont pont visszaérnek Wellerék.

Lövöldözés alakul ki. Pár rosszarcú behatol a házba. Welleréknek sikerül egyet lelőni, amikor meglátják, hogy Pattersonék a tetőablakon keresztül a tetőre másznak. Amíg a rosszarcúak a házban keresgélnek, leszedik a tetőről kint Maya-t Taylorék. Patterson pedig a korábban körbelocsolt benzinnek köszönhetően és egy kéményen belógatott benzines kötél segítségével berobbantja a házat terroristástól. Megérkezik Franklin a tűzoltókkal, lecseszi Welleréket, hogy rossz ötlet volt és ő fog majd ezentúl vigyázni a lányra, berángatja az autóba. A lány közben egy rajzot mutat az ablakon keresztül, amin egy kéz van gyűrűvel és sebhellyel, pont mint Franklin kezén. Mr. B-ben összeáll a kép, hisz még sosem volt korábban a lány CIA megfigyelés alatt, viszont mégis csak találkozniuk kellett, ha volt a kezéről Maya-nak egy rajza. Franklin fegyvert fog Mr. B tarkójához, mindenki fegyvert ránt rá, fura módon patthelyzet alakul ki. Maya viszont rányitja Franklinre az ajtót, amitől kibillen, sikerül bicepszen lőni és letartóztatják.

Bent Mayfair elmondja, hogy Franklin pénzelte az Ahmadikat, hogy lázadjanak fel az Assad rezsim ellen, de ők inkább elrakták a pénzt, hogy még erősebbek legyenek. A rosszarcúak nem terroristák voltak, hanem Franklin saját emberei. Maya meg gondolom túl sokat tudott, mondjuk nekem nem teljesen áll össze a kép. Mayfair a CIA-val Maya halálát fogja híresztelni, hogy a lány nyugodtan élhessen. Megtörténik a megható találkozás is a nagymamával. Mayfair közben telefonon randit dumál meg Amanda-val. Tasha meg félrehívja Edgart, hogy szerinte Mayfair sáros, és ki fogja deríteni. Taylor beteszi a pendrive-ot egy gépre, végül elmegy társasozni Wellerékhez. Kap egy üzenetet telefonon egyszer csak, elköszön, elmegy, és néz messziről valakit. Mayfair éppen Amandával randizik, kimegy a szobából jégért és mire visszaér, Amanda holtan fekszik a földön egy véres kés mellett, elkezd csengeni a telefon, felveszi. Egy hang közli vele, hogyha tovább szimatol Carter ügyében, akkor ő lesz a következő. Ezzel pedig vége.

Címkék: blindspot
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása