Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 4x02 - Trylon and Perisphere

2016. augusztus 01. 09:00 - AaannnaaA

A megrázó események után két nappal folytatjuk a történetet, Sandy holttestének hazaszállítását látjuk – Carrie és Quinn kíséri, az özvegy társaságában pedig Lockhart igazgató várakozik. A nő érthetően teljesen kikészült, és mikor a góré kiböki, hogy az elhunytnak három kicsi gyereke volt Peter is kiborul. Benyögi, ha rá tovább nincs szükség, akkor elmegy és alaposan berúg. Oké, csak holnap reggel mind a ketten jelenjenek meg az irodámban fejmosásra – így Lockhart, aztán ő is balra el.

Carrie ezután nővére házához hajt, feltrappol a lépcsőn, de mikor meghallja odabent kislánya sírását pánikszerűen kereket old. Nem jön össze, Maggie kinyitja az ajtót, és minden teketória nélkül testvére kezébe nyomja a gyerekét.

1.jpg

Peter társasházban lakik, ahol még medence is van – ezt onnan tudjuk, hogy a partján ücsörög egy nyugágyban, kivégez egy üveg töményet, majd az üres üveget behajítja a medencébe. Erre a mozdulatra a gondnoknéni is előkerül, és rászól a tökrészeg gyilokra, hogy ugyan ne csináljon már ilyet. Pillanatok alatt levágja, hogy bérlője menyire be van állva, de ez nem akadályozza meg, hogy rövid úton a szobájában kössön ki egy kiadós dugásra.

2.jpg

Aayan meglehetősen mérges Rahimra, amiért feltette a videót a netre – úgy érzi, mindenki figyeli, mióta közismert az arca. Barátja csitítaná, de végül a fiúnak lesz igaza: tévések toppannak elé, és kérdik, hogy elégedett-e az igazságszolgáltatással? Mármint azzal, hogy a családjáért cserébe meghalt Sandy. A fiú dühösen odavágja, hogy az amerikaiak gyilkosok, de ők ugyanazt csinálták, szóval semmivel sem jobbak, majd elrohan. Szobája ablakából még látja, hogy Ramim nem ilyen visszafogott, inkább hosszasan beszélget a tévésekkel.

Nem igazán értettem, miért zavarja annyira a nyilvánosság, míg a szekrényébe nem nyúl, és rejtekhelyről elő nem szed jópár doboz fiolát, összecsomagolja a táskájába, majd lelép. Gyanítom, hogy valamiféle illegális szerről van szó, méghozzá jelentős mennyiségben.

3.jpg

Quinn házinénije – illetve most már dugihugija – a férfi ágyában ébred egyedül, az  említett a zuhany alatt pacsál. Mikor előkerül, a nő rettentő zavarban van, próbálna magyarázkodni, mire a férfi csak annyit kérdez, hogy elmegy-e vele reggelizni? Aha.

Hősnőnk indul a góréhoz a reggeli mítingre, de Maggie kezébe nyomja a lányát, hogy legalább egy kicsit legyen vele. Carrie pár pillanatig eteti, majd visszaadja – elég egyértelmű, hogy szinte menekül a saját gyereke elől. Nővére szerint muszáj minderről beszélgetniük, mert apjuk nem igazán nagy segítség, a dadus meg nincs itt 0-24-ben, szóval el kell dönteni mi lesz Franny-val. A nő bólint, aztán távozik.

4.jpg

A CIA-nál Lockhart épp az Aayannal készült interjúkísérletet nézi, mikor kolléganője belép, és kijelenti, hogy a fiú Haqqani unokaöccse, de láthatólag nem radikális. Ha már Iszlamabad a téma, Carrie felveti, hogy Sandy halálával vezető nélkül maradt a kirendeltség, amire amúgy is ráférne egy alapos rendrakás, szóval jelentkezik a pozícióra.

Főnöke rohadtul nem így gondolja – először is üvöltve letolja az elbaltázott bombázásért, aztán közli, hogy nem küldi vissza terepre, itt van rá szüksége. Nemcsak a várható kongresszusi meghallgatáson, hanem azután is. Végleg. Carrie nem nyit vitát, földig lógó orral kullog el.

5.jpg

Az újdonsült párocska közös reggelije elég érdekesre sikerül. Leginkább a lány beszél – a nevét most még nem tudjuk – Quinn meglehetősen hallgatag. Mikor a csaj szóvá teszi, hogy álmában fura volt, próbálja azzal elütni, hogy nagyon nehéz hete volt. Na ja, fogalmazhatunk ilyen finoman is. Elballag innivalóért, Peter magára marad, és hallja, hogy a szomszéd asztalnál megjegyzéseket tesznek a nő alkatára. Valóban nem egy kis darab, de a két faszkalap túlzásba viszi a gúnyolódást, még ha sunyin teszik is, a háta mögött. Quinnek elege lesz, hozzájuk lép, és beléjük köt.

A visszatérő lány kéri, hogy hagyja a francba, de innen már nincs visszaút. Az egyik tag van olyan hülye, hogy megismétel egy durva megjegyzést, amit az előbb mondott, mire hősünk szó nélkül nekik esik: egyikük buksiját belekólintja az asztalba belegyalulva ezzel az orrát az arcába, másikuknak eltöri a kezét és úgy lefejeli, hogy hanyatt dől. Csajának itt kell közbelépnie, mielőtt még tovább marcangolná őket – jól is teszi, mert úgy nézem totál elborult az agya.

6_1.jpg

6_2.jpg

A fogdából, ahova mindezért került, Carrie-t hívja, hogy segítsen rajta – a nő pedig rohan, mert legalább addig sem kell otthon lennie. Szerencséje van amúgy, mert kolléganője közbenjárására pénzbüntivel megússza a dolgot, és kiengedik.

Míg ez megtörténik az Iszlamabadban történtekről beszélgetnek, Carrie-nek eszébe jut, hogy Peter említett korábban egy ügynököt, akit akkoriban rúgtak ki onnan, mikor ő odakerült. A férfi pontosít: a neve Jordan Harris, és nem kirúgták, hanem lefokozták – az irattárba helyezték. A nő lát benne fantáziát, hogy utánanézzenek, hátha tőle megtudhatnak valamit Sandy dolgairól, arról, hogy mit művelt mindenki tudta nélkül. Quinn nem óhajt ebbe belemászni, szőkénk viszont annál inkább.

7.jpg

A táskányi drogot/tiltott anyagot/gyógyszert – vagy bármi legyen is az – Aayan osztálytársnője lakására hozta el. Ez a lány végre nevet kap: Kiran. A szülei nem örülnek a fiú megjelenésének, mert unokaöccse Haissam Haqqani-nak, aki miatt az esküvőn robbantottak. Mondjuk nem feltétlenül elegáns dolog valakit elítélni a rokona miatt, akármilyen rossz ember is az, csak mondom. Kiran nem is törődik vele, szülei rosszallása ellenére behívja.

Azt kéri, pár napig had állomásoztassa itt a táskáját, de nem árulja el, mi van benne. A lány nem kérdezősködik, inkább azt szeretné tudni, ők mikor randiznak? Erre most nincs lehetőség, mert minden bonyolult. Ennél tovább nem is tudnak maguk beszélgetni, mert a szigorú apa közéjük csördít.

8.jpg

Carrie nem sokat teketóriázott, felkeresi az irattárban az említett Jordan Harrist. Az a legenyhébb kifejezés, hogy a férfi nem örül neki – válogatott módon küldi el a francba, se a Pakisztánban vele történtekről se Sandy Bachman viselt dolgairól nem óhajt beszélni. Késő este lesz, mire szőkénk hazaér, meg is kapja a letolását tesójától, hiszen nem ezt ígérte. De Maggie most már örülhet, mert ezentúl mindig itthon lesz, lévén nem mehet vissza terepre. Holnapra amúgy sincs semmilyen programja, majd a lányával lesz, hogy mindenki örüljön.

Persze mikor másnap az egész család felszívódik, ők meg kettesben maradnak, kissé feszülten viseli a dolgot. Azért mindent megtesz, amit kell: átpelenkázza a babát, aztán úgy dönt autóznak egyet. A Brody család házához mennek (gyanítom már nem laknak itt, elég elhagyatottnak néz ki). Mikor megállnak, arról beszél a picinek, hogy itt lakott az apukája, aki szerinte kábé olyan rossz szülő lett volna, mint ő.

9_1.jpg

9_2.jpg

Otthon fürcsi következik, anyu pedig úgy nézem kissé megzakkant, mert hagyja a gyereket a víz alá merülni. Pár pillanatra ott is hagyja, sőt, a lábainál fogva lent tartja, de végül megijed a dologtól, és kikapja a kádból a síró, hörgő gyereket. Baszki, majdnem elhittem, hogy képes megfojtani a gyereket – szerintem egy villanásnyira ő maga is így hitte!

A két öreg CIA-s, Saul és Dar Adal a cégről beszélgetnek, utóbbi szerint Lockhart helyzete az Iszlamabadban történtek miatt megingott, ha kicsit a tökére lépnének Saul újra pozícióba kerülhetne. Ő egyelőre nem akar ilyesmiről nyilatkozni, hivatalosan nagyon boldog a magánszférában.

10_1.jpg

10_2.jpg

Az újraegyesült kiscsalád ismét autókázik, Anyu ugyanis megpróbál újfent beszélni Jordan Harrissel, de miután Franny egész nap nála van, így ide is elhozta. Parkolóban vár rá, de a tag mocskosul nem akar vele szóba állni, ezért a nő arcátlanul beugrik a kocsijába – úgy mégsem hajthat el, hogy őt elviszi, a gyereket meg itthagyja. Majdnem megtörténik, de Carrie üresbe nyomja a váltót, így nem tudnak tovább menni. Megígéri, hogy segít Harrisnek visszakerülni terepre, ha elmondja, miért rúgta ki Sandy. Ez az érv végül hat, és a férfi beszélni kezd. Igazából nem Sandy rúgta ki, hanem Lockhart. Hazajött Iszlamabadból, jelentést tett az ottani dolgokról, és repült az irattárba. Mégis miért? Ezt most nem tudjuk meg.

Este Maggie arra tér haza, hogy húga nyugodtan babázik, sőt a kérdésére is azt válaszolja, hogy igazából nem történt velük ma semmi. Na ja.

11.jpg

Másnap a temetésre menet Carrie és Saul összetalálkoznak, eléggé megörülnek egymásnak. A nő szerint beszélniük kell, de majd csak később, mert előbb Lockhartot kapja el egy körre négyszemközt. Nos, úgy néz ki sikerült érdemi infót kiszednie Jordanból, nem is akármilyet: a góré orra alá dörgöli, hogy odaát az információáramlás kölcsönös volt, azaz cserébe a besúgótól kapott fülesekért ők is viszonozták a szívességet. Ami lazán hazaárulás. Ezt jelentette a hazatért Harris ügynök, aki rögtön az irattárban is végezte, mert Lockhart beleegyezésével történt a csereüzlet.

A nő megzsarolja főnökét: kitálal a dologról a közelgő kongresszusi meghallgatáson, vagy most itt helyben beleegyezik, hogy visszatérjen Iszlamabadba, mint a helyi kirendeltség vezetője. Csak egy dühös morrantást kap, amit igennek vehetünk.

12.jpg

Győzelme tudatában immár nyugodtan, sőt, enyhe vigyorral a képén ül be a szertartásra Saul mellé. Elmondja, hogy ő lesz az iszlamabadi góré, ahol a csapatkivonások miatt erősítésre lesz szüksége, úh. Saul szíveskedjék közbenjárni a főnökénél, hogy küldjön minél több fegyvert és paripát. Oké!

A mise után hősnőnk egyedül ücsörög a templom egyik padjában, mikor Quinn lép oda hozzá. Gyorsan vázolja neki amit megtudott a kölcsönös információáramlásról, és hogy ezt nekik kell a helyszínen helyrehozniuk, ám a férfi csak idült arccal vigyorog. Mikor Carrie erre értetlenkedik egy kört, Peter kijelenti: én nem megyek vissza, majd további magyarázat nélkül kisétál a templomból.

13_1.jpg

13_2.jpg

Este otthon Maggie-től is megkapja a magáét amiért ilyen gyorsan terepre megy – elég jól ismeri, mert a szemére veti, hogy biztos machinált valamit, hogy visszamehessen, és azért teszi, hogy ne kelljen Frannyval tennie. Próbálja tagadni, de kár a gőzért. Így nincs más hátra, mint bemenjen a gyerekhez elbúcsúzni, amit le is zavar tömény tíz másodpercben.

Peter egy szerelmetes üzenetre tér haza, amit újdonsült nője az ajtaján hagyott – a csaj attól van elájulva, hogy megverekedett érte.

14.jpg

Aayant váratlan látogatók ébresztik az éjszaka közepén: ijesztő alakok rátörik az ajtaját, felnyalábolják a laptopját majd megszorongatják – nincs több interjú, se videó. A rémült srác rábólint a dologra, erre magára hagyják. Pár másodperccel később a döbbent Rahim lép hozzá; erre a fordulatra nyilván egyikük sem számított.

Zárásként hősnőnket látjuk, amint egy repcsi fedélzetén visszatér a háborús zónába.

Címkék: Homeland
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2016.08.01. 10:31:45

Carrie nem az az otthonülő típus, ezt tudtuk. Quinn meg lovagias, ezért buknak rá a női hogyvoltírók :D

A kis Franny nemcsak hogy vörös hajú, de még hasonlít is Brodyra.

Kezdő szülő gyerekfürdetése témában én is tudnék mesélni...

AaannnaaA 2016.08.01. 10:45:52

@Gabba: Na igen, aláírom, ez Quinn vonzerejéhez nagyban hozzátesz... A szivacs minőségű mája megy ugyanennyit ront a dolgon :)
A kislány kiválasztását egész jól megoldották, valóban.
Na jó, a gyerek fürdetésről majd mesélsz, de nyilván nem azt, hogy Neked is kedved támadt ilyesmire. Ugye? :)
süti beállítások módosítása