Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt 7871-7872. rész

2016. május 14. 10:00 - Gillotte

,,Na mi van, polírozod a bohócot?” Ez az epizód első mondata, amikor Peti lép be a Rózsába, és meglátja a kávéfőzőt tisztogató Ottót. Peti kér egy sört, de Ottó húzna már a fenébe próbálni Lilivel a darabot, amire jelentkezni akar, de zárnia kell a Rózsát. Peti szívesen besegít barátjának, beugrana a pult mögé, de Ottó nem nagyon meri megreszkírozni a dolgot. Peti kimegy az udvarra, Lili jár arra, s eldicsekszik a lánynak, hogy a randijuk érdekében beáll Ottó helyett dolgozni. Lili nagy szemekkel pislog, hiszen őt úgy nem érdekli Ottó, ők csak próbálni fognak Ottó potenciális darabjára. E szavak melengetik Peti lelkét, ó, csak nem tetszik neki a csaj?

bk_aprilis21_1.png

Attila próbálja megoldani baklövését, az önkormányzatot hívja késő este, de Ági szerint a gazdagréti csalót kéne hívni, hiszen az ő vágta át őket. Attila átrohan Mikihez, és kéri, tárcsázza Gazdagrétet, mert János verte át őket. Miki szerint ezt nem lehet rábizonyítani, és nyilván nem fog a könnyeivel küszködve bocsánatot kérni. Attila ezután az önkormányzatot perelné, hisz nem volt kint a műemlék tábla amikor megnézte az épületet, de Miki ezt is megvétózza, hisz Nóra megmondta, hogy nem perelhető sem az önkormányzat, sem a Műemlékvédelmi Hivatal. Attila levonja a következtetést, hogy őt bizony nagyon átverték, csak azt nem tudja, hogy kicsoda. Ó, Attikám, ha tudnád…

bk_aprilis21_2.png

Gizi lesütött szemmel megy át Novákhoz a kisboltba, s megkérdi, hogy ha az új tulaj mégsem tartaná meg, visszamehetne-e a kisboltba dolgozni. Laci örömmel mond igent a kérdésre. Bözsi rákérdez, hogy ha Gizi visszajön akkor vele mi lesz, mert igazából nem bánná, ha kevesebbet kéne a kisboltban lennie. Már nem azért, szereti csinálni, csak már nyuggerkedne is kicsit. Bözsi jóslata szerint Gizi nem lesz annyira boldog, ha visszakerül a kisboltba, hisz a Rózsa szívügy volt neki, ő lendítette fel, úgyhogy valahogy fel kéne vidítani. Jaj, ezek az állandó ,,vidítsunk fel valakit!” mozgalmak sosem sülnek el jól. Kitalálják, hogy a Rózsában lepik meg Gizit: átrendezik a terepet, és feltesznek egy ,,Szeretünk Gizi!” feliratot. Zsolt semmit nem tud az egészről, úgyhogy sanszos, hogy őrjöngeni fog, ha meglátja. Peti éppen ettől való félelmében leveszi a plakátot. Ádám Gizi szemét befogva érkezik, de a plakátnak már hűlt helye van, Gizi pislog is, mint hal a szatyorban, hát mi a meglepi? Végülis nem lényeg, latin ritmusokra rázzák a népek. Zsolt Gabesszal, a jóBarátok közt Güntherével küld egy üveg pezsgőt és egy drága csokit Gizinek, s üzeni, hogy nem kell fosni, meglesz az üzletvezetői papír. Nagy az öröm Novákéknál. Rudi lép be, Bözsi rohan oda, ó jaj, Alízék nem jöttek ugye? Veszélyes! Nem, nem jöttek, visszafordultak, csak Rudi jött a hátsó bejáraton.

bk_aprilis21_3.png

Natasa nagyanyjával beszél telefonon, s közben Bruce Williseset játszik a fegyverrel. Anyja ezt meglátván kiveszi a kezéből a telefont, megszabadul a nagymamától és jól letolja egyszem gyermekét. Nóra szerint lehet, hogy lazábban kéne hozzáállni, van kéznél pár harisnya, akár bankot rabolni is elmehetnének a fegyverrel. Jó nagy a nevetés, nem tudják, hogy közben kintről Haller kocsiban ül, és a megfelelő alkalomra vár. Megjósolja társának, hogy egyenként csinálja ki Zsoltot és Nórát is. Hopp, hogy telik az idő, az ellenőrző rendőr épp most hagyta el a házat. Közben Nóráék a vacsorát is hasonlóan jó hangulatban fogyasztják el, Emília rendkívüli eleganciával, késsel és villával fogyasztja a spagettit. Ezután kis borozás és pókerparti veszi kezdetét, nagyon jó a hangulat. Kopogtatnak, és oda a hangulat, ugyanis Haller érkezik, fegyverrel a kezében. A bulinak úgy tűnik, ezennel vége.

bk_aprilis21_4.png

Peti felmegy a lakásba, nem sokkal később Lili kopog be, Ottót keresvén, azt mondta, hogy eddigre itt lesz. Hát nincs ott, és Peti sem ér rá, mert játszik. ,,Úúú, ez a Midnight crash, te ezzel játszol?!” lelkesedik Lili? Hát igen, az emlékek, mindig ezt játszották az utcán a homelessekkel, kár, hogy szó szerint… Össze is mérik erejüket, és közben Peti felméri, hogy Lilinek tuti biztosan tetszik-e Ottó, de tuti nem, ugyanis Lilinek nem jönnek be a szépfiúk, Ádám csak a kivétel volt, aki erősíti a szabályt. Hirtelen megtelik a lakás, megjön Ottó, előjön Máté, hisz Peti azt ígérte játszik vele, majd Attila is hazaér. Lili és Ottó elmennek próbálni, majd Peti is elhúz a fenébe, mit érdekli, hogy mit ígért Máténak, vagy mit nem, dolga van. Attila megkéri Mátét, hogy menjen fürdeni, de a kiskölök a fülén ül, úgyhogy Attila ,,takaroggyá’ fürdeni!” felkiáltással berángatja a nyomorultat a fürdőszobába. Tette után rögtön mardossa a lelkiismeret, bocsánatot kér Mátétól, aki első alkalommal nem ad a bocsánatból. Attilából kijön a stressz, sírva fakad, s Máté ezt látva bocsát meg neki. Az idegek ezúttal pattanásig feszültek.

bk_aprilis21_5.png

Lili és Ottó próbálják az alternatív színházba az alternatív Szentivánéji álmot. Lili szerint ennek a világon semmi köze az eredetihez, túl modern a nyelvezete, ténylegesen alternatív, úgyhogy ezt felerősítendő egy kukászsákot húz magára, abban perdülnek táncra Ottóval. Egy ölelkezős jelenetet Lili átugrana, nehogy Zsolt meglássa, mit gondolna róluk. ,,Akármennyire is neked, én nagyon, nekem meg te még annál is jobban, lelépek vandál, hagyjál!” – így Lili, mire Ottó fogja, és lesmárolja. Hopp, Peti nyit be, még jó, hogy van kulcsa, ugyanis Zsolt felküldte valami piáért. Ottó eldicsekszik, hogy nem volt benne a csók a szövegben, csak improvizáltak, de Lili leállítja, és szégyenkező pillantásokkal néz Petire.

bk_aprilis21_6.png

Miki az irodában pakolászik, a telefonja kiírja, hogy Veintraub Tamás, úgyhogy mea culpa maxima, én eddig végig Weintroph-nak írtam. De hát amúgy is János, az erdész a Szomszédokból, úgyhogy tök mindegy, nem? De! Szóval János hívja Mikit, s Miki az iratokat bogarászva mondja a telefonba, hogy pont úgy van, ahogy János mondta, de betoppan Attila, úgyhogy Miki kénytelen elrejteni a telefont. Attila össze van törve, állítja, hogy ezt már törvényesen nem lehet helyrehozni, úgyhogy ideje Miki módszereihez folyamodni, s kéri Mikit, legyen ő a cégvezető. Miki nem pont így tervezte, de feltételezem, így is igen kedvezőnek értékeli a dolgok állását.

Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása