Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Affair 2x06 - Alkuk (18+)

2016. február 12. 09:00 - AaannnaaA

Part One: Helen
Házuk hátsó udvarán Stacey és Trevor játszik, mikor anyjuk közéjük csördít: vége a bulinak, apu tíz perc múlva itt lesz. A kiskrapek rohadtul nem boldog, inkább maradna, minthogy az öregével tartson. Azt már nem, kontráz az anyja, hiába jelenik meg közben Margaret is arra biztatva, hogy hagyja a gyereket. Anya és lánya maguk között tovább vitatkoznak: míg előbbi folyamatosan győzködi, hogy Noahnak ne legyen köze a gyerekekhez, Helen ellenáll – az apjuknak joga van velük lenni.

Közben Stacey szól, hogy Martinnak megint fáj a gyomra, Margaret szerint ez is azt jelenti, hogy faterjára allergiás, mert az elmúlt napokban, amíg nem találkoztak, semmi baja nem volt. Mondjuk amilyen görcsökben szokott fetrengeni én kétlem, hogy szimplán pszichés gondja van, de mindegy. Mindenesetre anyja kérdésére közli, hogy a gyomra annyira nem gáz, elmegy a meccsre és kész. Közben Noah is megérkezik, akivel Margaret az ajtóban perel, megállás nélkül mocskolva és azt hangoztatva, hogy rossz hatással van a gyerekeire. Én itt fojtanám meg az öreglányt egy laza mozdulattal Noah, vagy akár Helen helyében is, de haladjunk.

1.jpg

Hősünk a további vitát elkerülendő bevágja magát az autóba, leendő exfelesége azonban odatrappol hozzá, hogy váltsanak pár szót. Elmondja, hogy Martin nem érzi jól magát, mire Noah sürgeti, hogy belgyógyász szakemberhez vigyék el, ahelyett, hogy gyerekorvoshoz meg pszichiáterhez hordják. Mindenesetre ígéri, hogy a meccsen majd figyel rá, a fiú beszáll mellé, és odébbállnak.

Helen és Margaret ezután Gottlief-hez megy, aki közli, hogy nem áll túl jól a szénájuk a nő drogos kilengése miatt. Bruce persze azt javasolja, hogy valahogy vegyék rá Max-et – tőle kapta ugye a drogot –, hogy vallja azt, nem tájékoztatta szeretőjét a szer hatásáról Na persze. Margaret iszonyúan összeveszik hűtlen urával, mert szerinte a férfinek mindenre az ilyen szarelkenés, vagy lefizetés a megoldása. Az üvöltözést Helen megcsörrenő telefonja zavarja meg, akivel Noah közli: most viszi a sürgősségire Martint, nagy a baj.

2.jpg

Akkor érkezik a kórházba, mikor exférje az ölében cipeli be a fiát, aki lázas és görcsökben fetreng. Egy nővértől kérnek segítséget, de ő csak azt hajtogatja, hogy jelentkezzenek be a recepción, még akkor is, mikor Martin zöldet (!) kezd hányni. Tiszta magyar egészségügy fílingem van, már csak azt várom, mikor mondja nekik valaki, hogy „a kapott időpont tájékoztató jellegű”. Végül hősünk meglát egy orvost, a gyerekhez tereli, aki azonnal hordágyat rendel és már viszik is a vizsgálóba. Ott másik doki nézi meg, majd félrehívja a szülőket és közli, hogy a fiuknak perforált a bele (bazmeg!), azonnal meg kell műteni. Többet nem is rágódnak rajta, irány a műtő.

A kedves szülők persze a várakozást sem bírják ki veszekedés nélkül, bár abban a férfinak kétségtelenül igaza van, hogy a történtek részben Helen hibája, mert belgyógyász helyett lélekbúvárhoz vitte a gyereket, mondván az apja van rá rossz hatással, azért fáj a gyomra.

3.jpg

Az üvöltözést a műtétet végző orvos érkezése zavarja meg, aki közli a verdiktet: eltávolították Martin belének egy szakaszát, azon túl pedig gyaníthatóan Chron-betegségben szenved. Kezelhető, és kordában tartható a dolog, csak gyógyszert kell szednie, diétáznia, és oda kell figyelni rá.

A fiút egy kórterembe viszik, ahol szülei gubbasztanak mellette, várva, hogy magához térjen. Az átélt aggodalmak hatására Helen úgy döntött megváltoztatja eddigi hozzáállását a dolgokhoz, és ezt közli is: hagyják a válópert, vissza a mediációhoz, egyezzenek meg mindenben, támogatja Noah láthatását és nem tiltja a gyerekeit Alisontól sem. Csak legyen végre béke.

4_1.jpg

4_2.jpg

Miután Martin magához tér, Helen hazamegy, a gyerekkel pedig apja marad. Otthon Margaretet a kanapén alva találja; de jöttére felébred, és rögtön csipogni kezd: miért hagyta fiát az exével? Amikor közli anyjával, hogy sárdobálás sem lesz, mert mindenben megegyeztek az öreglány kiakad és lehordja mindennek vélt hülyesége miatt. Helennek ekkor lesz elege, üvöltve a fejéhez vágja, hogy Martin majdnem meghalt ma azért, mert az öreglányra hallgatott, és szakorvos helyett agyturkászhoz vitte a fiát.

Margaret sértetten elvonul, ám lánya itt már nem áll meg – az orra alá dörgöli, hogy szerinte végig azt akarta, hogy tönkremenjen a házassága. Mert látta, milyen szerelmes, és féltékeny volt, ezért addig mondogatta, hogy Noah nem elég jó hozzá, míg meggyőzte. Most boldog lehet, mert elérte amit akart, ő pedig utálja ezért. Úgyhogy a satrafa szíveskedjék, és húzzon a francba, méghozzá azonnal. Anyja pedig nem tehet mást, mint sértett képpel összepakol, és távozik. Elmenőben még benyögi, hogy ők maguk is el fognak válni, de Helent ez sem hatja meg, a szakításuk úgy nézem tartós lesz. Visszamegy a házba, ahol Whitney kérdezi, hogy jól van-e, de válaszolni nem tud, csak sírva magához öleli lányát.

5.jpg

A jelenben Gottlief irodájában ül, és kérdi tőle, mire jutott nyomozásával a gyilkosság ügyében. Miután Noah az ügyfele, nem Helen, ezért neveket nem mondhat, de tájékoztatja, hogy valaki olyan bizonyítékot ajánlott, ami segíthet az ügyet, pontosabban Scottyt más megvilágításba helyezni. Persze pénzt kért érte, méghozzá százezer dollárt. Mi a manó!

A nő nem teketóriázik, megígéri, hogy összevakarja a pénzt, mégiscsak a gyerekei apjáról van szó. Távozása után az ügyvéd kéri a titkárnőjét, hogy hívja fel Oscar Hodgest.

6.jpg

Part Two: Noah
Hősünk a régi családi házban, egykori hálószobájukban ébred, persze exfelesége nélkül – az asszony Martinnál van a kórházban ő pedig itthon a gyerekekkel. Méghozzá úgy nézem nem csak egy alkalommal. Legközelebb már az „istenke hozott itthon” bulit rakják össze a hazatérő betegnek.

A köszöntés után azonban apunak lépnie kell, de nem érdemes orrot lógatni, a héten még találkoznak, hála az új láthatási megegyezésnek. Úgyis meg akarja mutatni a kölköknek az új házat, amit kibérelt. Whitney a lényegre kérdez: mekkora is az tkp.? Két hálószobás, egyik a lányoknak, másik a fiúknak. Hát, kösz, de kösz nem – jön a verdikt a legnagyobb gyerektől, mire anyu menti a helyzetet: úgyis egyik barátnőjével akarta tölteni a hétvégét, szóval majd ő lelép itthonról, fater legyen csak itt a porontyokkal. Milyen kedves.

7.jpg

Miután távozik, egyenesen Alisonhoz megy, aki most egy jóga központban színyel. A megadott szobában viszont nem kis döbbenetére a nő anyját, Athenát találja. Anyósjelöltje útbaigazítja kedveséhez a tópartra, ahol további meglepetések várnak hősünkre, a központ lakói ugyanis anyaszült meztelenül grasszálnak és strandolnak itt. Meg is találja Alisont a vízben, aki fürdőruhában van – teszem hozzá szerencsére, különben gyanítom Noah csuklani kezdett volna rendesen.

A központ kajáldájába mennek beszélgetni. A férfi elrebegi, hogy most – mikor majdnem meghalt a fia – döbbent rá, kedvese anno min mehetett keresztül, és elnézést kér, hogy nem volt vele elég megértő. Aztán jó hírt is mond: a válási cirkusznak vége, mindenben megegyeztek, szóval kezdődhet a közös életük. A nő faarccal visszakérdez: te azt még akarod egyáltalán? Merthogy hat hétig nem sok jelét mutattad – a telefonálás nem számít, és az sem indok, hogy nem mehettem a gyerekeid közelébe, attól mi még találkozhattunk volna.

8_1.jpg

8_2.jpg

De az igazi feketeleves most jön: Alison a fejéhez vágja, hogy fellapozta a könyvét, és bezony kiakadt. Azon, ahogy ott őt ábrázolja – hiába magyarázza Noah, hogy ez nem csak a szexről szól, és ha az egészet olvasná másként látná. Azt már nem! Amúgy meg itt a központban kezd tisztába jönni a dolgaival, esze ágában sincs tovább állni, inkább a férfi maradjon egy kicsit.

Így is lesz, ám messziről látszik, hogy vakaródzik az egésztől: laptopja társaságában ül egyik helyről a másikra; hol a foglalkozásra hívó gong zavarja a koncentrálásban, hol egy kezére mászó pók – legalább öt helyet próbál ki, de csak szenved némán, ihlet nélkül. Végül még az ág is lehúzza, mert amikor egy csoport elhagyja a közelében lévő házacskát, ő meg csendben odébb sunnyogna, Athena kiszúrja, és meginvitálja négyszemközti beszélgetésre.

9.jpg

Az asszonyt nem kell félteni, ha szókimondásról van szó, könyökig túr két kényes témába: a könyv befejezésén való nyűglődésébe és a lányával való kapcsolatába. Ajánlja, hogy majd ő kezeli reiki segítségével, de a férfi nem kér sem a gondolataiban vájkálásból, sem a szerinte semmire nem jó kezelésből, inkább dühösen elrohan.

A főépületnél Alisonba botlik, aki egyik itteni barátjával beszélget, hősünk pedig meglepetten konstatálja, hogy a barát nem más, mint egy híres író. Naná, hogy rögtön szakmázni kezdenek, a nagy példakép pedig elmondja, hogy ő bárhol tud írni, ebben a reiki segített neki. Nos, ha az írótárs erre esküszik, akkor nincs mese, Noah aláveti magát Athena kezelésének.

10.jpg

A hókuszpók lényege, hogy az asszony szerint hősünknek szexuális gátjai vannak, amit látványosan pantomimezve ki is szed belőle, miközben a férfi megállás nélkül produkálja a hitetlen arcok széles skáláját. Ezután kéri, hogy forduljon hasra, engedje magába a sötétséget – és miközben tovább monologizál, a kezével mindenféle energiát áramoltat a teste fölött.

Ennek hatására újra előjön Noah "álma", melyben autóban száguld, és az úttest közepén egy alak áll, akinek végre kitisztul az arca: Alison az. De a látomás lényege számunkra, hogy hősünket most kínozza a rémkép, amiben elgázol valakit, márpedig még Scotty halála előtt vagyunk, szóval nem a gyilkosság emléke kísérti. A kezelés felzaklatja, és mikor képzelgésében megpillantja Alison arcát felugrik és elrohan.

11_1.jpg

11_2.jpg

Nem megy messzire, kirángatja párját jógaórájáról, elviszi egy tisztásra, leüvölti, hogy hagyja abba a táborozást és menjen vele haza, majd fának dönti és alaposan megkeféli. A gyors, kiadós menet után Alison ránéz és közli: terhes vagyok.

Zárásként látjuk, ahogy Alison kanapén alszik (nem derül ki milyen lakásban), hősünk pedig regényét írja. Újra kísérti a gázolás rémképe, ám itt nemcsak meglátja a nő arcát, hanem el is üti. Befejezi a regényt – kusza gondolatai alapján úgy tippelem, megöli a hősnőt. Aztán elégedett arccal hívja ügynökét: elkészültem.

Hogyvoltíró a twitteren - megjelenések, készültségi fok információk:

 

Címkék: 18+ The Affair
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása