Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Készhelyzet 1X09 – Szőke András beszőkült!

2015. december 11. 13:00 - Bruti

Lassan vége a Készhelyzet első évadának, a héten az utolsó előtti részt láthattuk a Comedy Central műsorán. Persze Hajós mellett szokás szerint feltűnt két híresség, akik hamarosan bele is csöppentek az improvizáció világába.

1_7.jpg

Mint minden alkalommal, ma is van tematika, a mai, a: hírnév. Erről Hajós elég sokat tudna mesélni, és mesél is. Végre nem csak nyúlfarknyi stand-up-ot kapunk, bár tudom, ez nem az a műsor, de jó végre hallani valamit tőle is. Megtudjuk, milyen volt, mikor a kis srácként rock sztár akart lenni, és másra sem vágyott, mint, hogy ő legyen Freddie Mercury. A sztori után érkezik az első vendég: Szőke András. No, ha valakinek nem esik nehezére az improvizálás, akkor az a Szőke Bandi. A rengeteg stand-up fellépése szólóban, vagy Badárral, a millió filmszerep elég jó alapot ad neki ehhez.

2_6.jpg

Hajós besegíti a bekötözött szemű Szőkét, aki annyira nincs képben, hogy még a saját kosztümét se akarja megnézni, pedig kb. úgy néz ki mint Döbrögi. Erről van is egy sztorija, amit gyorsan megoszt velünk, majd irány a fény!
A jelenetben egy földön fekvő srác várja, akit egyértelműen Szőke ütött le. Hamar kiderül, hogy Szőke nem más, mint Petőfi Sándor, és a fiú nagyon fél tőle, pedig állítólag a legjobb barátja. Kicsit kergetőznek, Petőfi elég agresszív lett miután „lesándorozták” miközben eddig mindenki „Sanyinak” hívta. Érkezik a következő szereplő, aki a 12 pontot lebegteti Szőke orra előtt, majd szól, hogy most jött a nyomdából, de kevés a tizenkettő, ezek 15-öt akarnak! Sándor ettől még jobban begurul és lecseszi mindkettőt, hogy nem ír többet! „Kiírtam magam” üvölti, a közönség meg hangosan röhög.

3_7.jpg

Eztán özönlenek be az új szereplők, először egy mentébe öltözött lány, aki láthatóan jó hatással van az őrjöngő Petőfire, majd egy stylelist, aki egy lila öltönyt akar ráerőltetni, illetve valami irtózatosan béna hosszú szőke parókát. Ekkor megjön a nyomdász is, aki reklámra akarja rávenni az írót. Szőke ide-oda rohangál, néha megnyugszik, majd újra kitör belőle az állat. Végül egy közös tánccal zárják a jelenetet, amit Hajós jó érzékkel lecsenget.
Az igazság az, hogy Szőke nem az a könnyen irányítható fajta, általában határozott elképzelései vannak, így nehéz lesz belekényszeríteni egy történetbe és ez most sem sikerült. Nem nagyon érdekelte, hogy írni kéne még három pontot, és gyakorlatilag csak az ösztöne vitte tovább, de ettől még vicces lett a végeredmény.

4_7.jpg

A műsor második felében érkezik Fluor Tomi, akinek színészi múltjáról semmilyen információim nincsenek. Viszont tehetséges srác, hátha itt is maradandód alkot.
Egy atléta-törülköző kombóban érkezik, lábán faja kis strandpapuccsal. Saját bevallása szerint úgy néz ki, mint egy "asszonyverő a nyóckerből", de meg fog lepődni, mert már érkezik az asszisztens, aki be is rángatja egy filmforgatásra. Tomi szabadkozik, hogy azért késett el, mert a strandon volt, viszont a rendezőt ez nem érdekli, inkább adja az instrukciókat: Tomi egy történelmi filmben szerepel, ő a magyar, akinek a törökök kinyírták az egész családját, amit most felró nekik. A két török már pózba állítva várja a lebaszást, csapó és tessék: „Megöltétek a családomat rohadékok, nem tudtam barnulgatni, napozgatni!” Mondja Fluor, és ezen még a törökök is meglepődtek, de a rendezőnek nagyot tetszett. Azért felvenné más megközelítésben is pl. jöhetne egy kis akció. Fluor már kapja is a géppisztolyt, amivel ingerülten hadonászik, lövöldözik és gangsta stílusban rappel, vagy mit csinál, mert a felét se érteni. Ezzel viszont még nincs vége, mert a rendező részéről felmerül, hogy mi lenne, ha musicalben is felvennék az egészet. Ellenvetés nincs, így indul a zenés verzió is, Fluor törülközőben jajgat, hogy oda van a családja, a törökök meg táncolnak a háttérben, ami annyira szürreális élmény, hogy Hajós inkább lefújja a jelenetet.
Azt kell mondanom, hogy Fluor ugyan tud vicces lenni, csak itt vagy a jelenet nem feküdt neki, vagy egyszerűen, ez nem az ő stílusa. De semmi baj, várja őt a Valhalla zenekar… ja nem, a Wellhello.

5_7.jpg
Persze a végén most is jön a villáminterjú, de István Kovács, kicsit háttérbe szorult, mert Szőke András hintába tette emberünket. A kérdés az volt, hogy: „Ön mennyire híres? 1-10-ig.” Erre a Szőke adott vagy negyven választ, amiből az derült ki, hogy falun jobban ismerik, mint a fővárosban, vagy Ausztriában, de Micimackó és a Kis vakond sokkal híresebb nála. Ezek után érkezett Fluor, akit Kovács sikeresen zavarba hozott és innen kezdve, csak vigyorgott, mint a tejbe tök.

6_6.jpg

 

 

Címkék: Készhelyzet
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása