Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 3x10 - Macskaszemek

2015. április 13. 11:00 - Kapitánylány

„Örülök, hogy ma éjjelen nem veted reám tekinteted, mivel őszintén szégyenlem, amivé változom.” - A velencei kalmár

Egy kávéházban vagyunk, Nick érkezik a csajokhoz. Alicia ígéri, hogy most nem megy vissza Joe-hoz, még ha bocsánatot is kér. Alicia kivonul a mosdóba, Nick ekkor vallja meg, hogy Juliette barátnője egy rőtbundás, de nem szabad rájönnie, hogy ő egy Grimm, mert még visszamenekülnie Joe-hoz, szóval Juliette csak viselkedjen természetesen. Persze a csevej kínossá válik, de közben látjuk, hogy odakint Joe figyeli őket.

01.jpg

Egy fiatal srác (Jared) rajzolgat egy szalvétára egy kifőzdében, a pincérlány (Joy) jön oda hozzá, kíváncsi, hogy megvárja-e a műszak végét. A srác hezitál, lenyúlta a nővére kocsiját, szóval időben kellene hazaérnie. Joy közli, hogy egész hétvégén üres lesz a házuk, Jared mosolyogva szedelődzködik össze. A parkolóban segélykiáltozást hall, persze oda kell mennie, egy pasit és a barátnőjét verik épp halálra, az áldozat átváltozik jaguárszerű lénnyé, de ekkor jól hátba vágják. Jared rájuk kiállt, már őt is indulnának szétverni, egy vendég azonban megzavarja őket, mindenki menekül a szélrózsa összes irányába.

02.jpg

Wu a helyszínen jelenti, hogy a megvert férfi belehalt a sérüléseibe, míg a barátnőjét sokkos állapotban vitték be a kórházba. Nick átkutatja a hullát, pénz, ékszerek maradtak, szóval rablógyilkosság kizárva. Nick a vendéget hallgatja ki, aki megzavarta a támadást, egész jó leírást kap az autóról és a fél rendszámról, persze az elmenekülő fiút nem látta tisztán. Hank a pincérlányt kérdezi ki az áldozatokról, Joy nem tud semmi hasznos információval szolgálni. A mobilja ekkor csörren meg, Jared keresi, Hank pedig távozik. Jared teljesen ki van akadva, mindent látott, Joy nyugtatja le, azt tanácsolja, hogy ne beszéljen senkivel, még a rendőrökkel sem.

A támadók éppen azon tanakodnak, hogy Jared köpni fog-e, de végül abban maradnak, hogy el kell hallgattatni a srácot, majd a kis pincérnő útba igazítja őket.

03.jpg

Alicia a neten keresgél új lakást, Juliette teljesen be van kattanva, és ez még barátnőjének is feltűnik, bár ő csak arra gondol, hogy útban van a lakásban. Juliette végül kiböki, hogy tudja ki is valójában a barátnője, persze Alicia tagad, közli is, hogy inkább lelép a házból.

Az őrsön az ügyet beszélik át a századossal, valószínűleg bandák közötti leszámolásról van szó. Wu érkezik meg, rálelt a menekülő autóra, egy piros lámpán való áthajtásnál fényképezték le, irány kikérdezni a tulajt. Az ajtót Zuri, Hank gyógytornásza nyitja ki, nem érti, hogy mit keres nála a rendőrség. A fiúk az autójáról kérdezik, de a nő nem volt vele sehol a kérdéses éjszakán, már korán elaludt. Hank rákérdez, hogy egyedül él-e, ekkor érkezik meg a lány öccse, aki a rendőrök jelenléte miatt megijed és elfut, persze a ház előtt Nick utoléri, irány az őrs.

04.jpg

Nick utánanézett a fiú előételének, és tiloson való áthajtáson kívül eddig még nem volt priusza. Az apja már más kérdés, jelenleg börtönben ül gyilkosságért. Indulnak is kihallgatni Jared-et, de nem jutnak vele sokra, a srác nem hajlandó mondani semmit arról, hogy mit látott. Párosunk próbálja jobb belátásra bírni Zuri-t is, beszéljen az öccsével, hogy tanúskodjon, de a nő nem egyezik bele, nem szeretné, ha a testvére bandaügyben tanúskodjon. Nick ekkor kap hírt, a barátnő felébredt, irány őt is kikérdezni.

Az áldozat persze nem akar semmit se mondani, Nick erősködik tovább, a nő végül feldühödve változik át jaguárrá, majd ráeszmélve, hogy egy grimmel van dolga, halálra rémülve próbál elmenekülni. Nick hidegvérrel zsarolja ki a támadók kilétét (most rendőrként van itt, de visszajöhet grimmként), a 7. utcai hentesek voltak a tettesek.

05.jpg

Nick és Hank Eddie-hez fordul tanácsért, hallott-e már teremtményekből álló bandákról? Monroe még nem találkozott ilyen bandával, Rosalee ellenben igen, az áldozat bandája mind jaguárokból áll, ő is vett tőlük drogot, amikor még rossz passzban volt anno. Persze a lány a 7. utcai hentesekről is tud, de azok seattle-i banda tagjai, valószínűleg Portland-be érkeztek területet szerezni, és hát a helyi főnök kinyírásával akartak üzenni.

06.jpg

Joy hazafelé indul a munkahelyéről, Jared-et hívja, aki elmeséli mi történt vele, a lány találkozni szeretne a barátjával, azonban ez nem lehetséges, mert szobafogságra ítélték az engedély nélküli autó használatért. A beszélgetést Zuri szakítja meg, kajálni hívja az öccsét, de az nem éhes, inkább duzzogva a fülére nyomja a fejhallgatót. Joy egyedül sétál tovább a buszmegállóba, ahol már az egyik támadó várja, Jared után érdeklődik.

Zuri egyedül fejezi be a vacsoráját, szemét kivitel közben Hank hívja telefonon, Jared hogyléte felől érdeklődik. A folyosón ekkor rossz fiúk jelennek meg, Zuri rögtön közli is ezt Hank-kel, aki riadóztatja is az egész őrsöt. Zuri és Jared a tűzlépcsőn menekülnek le, a bandatagok pedig utánuk, azonban a testvérek zsákutcába kerülnek, megmenekülniük is csak úgy sikerül, hogy rendőrautók érkeznek a helyszínre.

07.jpg

A százados védőőrizetbe helyezné Zuri-t és Jared-et, de előtte azonosítaniuk kell a támadókat, a fiú végül rámutat a keresett bandatagokra.

Monroe épp muzsikusi tehetségét mutatja be Rosalee-nak, de nem teljesedhet ki, Juliette szakítja félbe, segítséget jött kérni. Juliette teljesen tanácstalan, nem tudja mit tegyen Alicia-val kapcsolatban, Rosalee türelemre inti, nem könnyű egy keveréklénynek megnyílnia mások előtt.

A védett házban vagyunk, Hank vállalja a tanúk őrzését, Zuri nagyon hálás az eddigi sok segítségért.

A 7. utcai hentesek újra mennének a srácért, de a vezér megtiltja, jobb ötlete van, majd Jared jön oda hozzájuk, ha élve akarja látni a barátnőjét, és már látjuk is Joy-t, aki megkötözve lapul a kocsi csomagtartójában.

08.jpg

Másnap reggel Zuri Jared kiabálására ébred, de csak örömében kiáltozik, mert éppen lealázza videojátékban Hank-et. A srác kajarendelés címszóval lelép a másik szobába, Zuri a kínos csendet megszakítva rákérdez, hogy Hank csinálja-e a megadott gyakorlatokat? Persze kiderül, hogy nyomozónk elsunnyogja, de hát már tökéletesen működik a lába! A beszélgetés a testvérpár apjára terelődik, Zuri próbálta úgy nevelni az öccsét, hogy megbirkózzon az örökölt heves vérmérsékletével. A nő ekkor nyíltan rákérdez, hogy miért Hank maradt velük, ő azt hitte Wu fog vigyázni rájuk, a férfi terel, ő csak biztonságba akarta tudni őket.

09.jpg

Juliette reggelit készít, Nick érkezik meg a konyhába, a nő rögtön megvallja, hogy nem bírta tartani a száját, de tanácsot kért Rosalee-tól, próbál időt adni barátnőjének az elfogadáshoz. Alicia jó hírrel jön, talált lakást magának. Juliette nem bírja tovább (ennyit a türelemről), rá akarja bírni barátnőjét, hogy vallja meg, hogy ő más, hiszen Nick egy Grimm! Alicia ettől a hírtől halálra rémül, át is változik rőtbundássá, majd elfut a kijárat felé, Nick iramodik utána, hogy megnyugtassa. Még időben csípi el Alicia-t, de a nyitott ajtón Joe jön be és leüti a meglepett Nick-et. Joe azonnal Alicia után kap, vissza akarja kapni őt, Juliette érkezik megvédeni barátnőjét.

A verekedés a konyhában folytatódik, Joe dühödten változik át, de Juliette-t ez nem hatja meg, serpenyővel kezdi el ütni a támadóját, ehhez már Alicia is csatlakozik egy vázával, ezután a lányok közös erővel kezdik el rugdosni a férfit, Nick állítja le őket, Joe pedig halálra rémülten jön rá, hogy Nick egy Grimm, rögtön meg is fogadja, hogy nem zaklatja többet Alicia-t. Nick a bilincsbe vert Joe-val távozik, Alicia pedig megmutatja magát Juliette-nek, sírva borulnak össze, nem is hozhat jobban össze két embert, mint egy közös verekedés!

10-1.jpg

10-2.jpg

Jared elfogyasztva a bőséges reggelijét játszani indul, de a nappaliban lévő mobil láttán elcsábul, a fürdőbe bújva hívja fel barátnőjét. Joy-t a hentesek tartják fogva a lány lakásában, Joy el is hívja (felírt szöveg alapján) a fiút magához. Jared habozik, de Joy ekkor bekiabálja, hogy az egész egy csapda, a bandatagok hallgattatják el. Zuri és Hank meghitten beszélgetnek, mit sem sejtve Jared-ről, de ekkor megszólal Hank mobilja a fürdőből, Jared meglépett az ablakon át, Zuri azonosítja a mobilszámot, irány Joy lakása. Jared loholva érkezik meg a házhoz, a hentesek elkapják, de nem látják, hogy a fiú szeme megváltozik, Jared is egy keveréklény!

11.jpg

Nick, Hank és Zuri érkezik meg a házhoz, odabent pedig a vezér kérdezi ki Jared-et, hogy mit mondott a zsaruknak? Másik két bandatag érkezik, két rendőr közelít a házhoz, vezér kiküldi őket elintézni a nyomozókat. A vezér a tárgyra térne Jared-del (fémhusánggal a kezében), de a fiú átváltozik jaguárlénnyé és leteperi a férfit, majd menekülőre fogja a barátnőjével együtt. Nick és Hank érkezik meg a bejárati ajtóhoz, de azon keresztül rájuk lőnek, a Grimm a szuperhallásával rájön, hogy a benti tag épp tárat cserél, így rátörik az ajtót és lelövik. A másik bandatag közben hátulról támad, de Hank simán keresztüllövi. Közben a házban a vezér magához tér, a menekülő fiatalok után indul, Joy még éppen átjut a magas fakerítésen, de Jared csapdába kerül. A vezér már éppen lelőné a fiút, de Zuri ekkor támad rá, és szétharapja a rossz fiú nyakát, Nick állítja le, Zuri meglepődik, hogy a nyomozó Grimm. Hank próbálja nyugtatni, nem volt más lehetősége, csak az a kérdés, hogy magyarázzák ki magukat. Nick azt vallja, hogy már így találtak rá a férfira, tanácsolja Hank-nak, hogy vigye el Zuri-t innen, majd elindul a srácokat megkeresni.

12.jpg

Zuri lakásán vagyunk, érdeklődik, hogy Hank-et tényleg nem zavarja, hogy ő más? A férfi érzései ettől még nem változtak, szeretné megpróbálni a lánnyal, de Zuri-t zavarná ez az egész, Hank ismét kosarat kap, csak ez már nagyobb pofon a számára.

Címkék: grimm
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2015.04.14. 17:28:18

Szépek ezek a rőtbundások! :-)

Gabba 2015.04.14. 18:51:07

ez eléggé langyos rész volt, nem haladt előre a fő szál

ráadásul feladvány se volt :(

Kapitánylány 2015.04.16. 16:56:16

@Pácsó Ármándó: főleg Rosalee, mi? :)

@Gabba: feladványt erre a részre nem tudtam kitalálni :(

kellenek a töltelék részek, ez annyira nem is volt rossz, csak szegény Hank-et sajnáltam, pedig összeillettek volna Zuri-val

Pácsó Ármándó 2015.04.16. 17:13:46

@Kapitánylány: Igen, Hanknek már jól jött volna valami csaj.
Főleg :-)
Feladvány lehetne, csatlakozom Gabbához.

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2015.05.18. 21:55:01

Mi történt? Bevallom, eléggé le voltam maradva, csak mostanra értem utol a fejleményeket, de azt látom, hogy egy hónapja nem folytatódik a hogyvolt... Valami baj van Kapitánylánnyal?

Kapitánylány 2015.05.19. 08:24:46

@m e o w: Kapitánylány kicsit leeresztett, de most már lassan visszaszáll a mókuskerékbe, de a következő rész annyira nem gyere be, hogy rá kell vennem a megírására... :D de utána meg rohanni fogunk! :D

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2015.05.19. 11:08:37

@Kapitánylány: Megírjam azt az egy részt? :D Számomra döbbenetes volt az évad, imádtam, egészen visszaszerettem a soriba. Olvasnálak, mert azért közben átmentem read onlyba, csak nem volt, amit olvassak. Lécci, vegyél erőt magadon :).

Kapitánylány 2015.05.19. 12:36:16

@m e o w: nagyon örülnék, ha megírnád, szerintem a többiek is szívesen olvasnának újra! :) ha megírod, akkor én szárnyalni fogok! :D

AaannnaaA 2015.05.19. 13:44:28

@m e o w: Támogatom én is, jöhet a vendégírás, kis nosztalgia legalább :)
süti beállítások módosítása