Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 6x12 - A vita

2015. március 26. 15:00 - fuszulykavirág

Alicia az első nyilvános vitájára készül az államügyészi posztért folytatott kampányban, egyszerre fésülik és készítik fel a keményebb kérdésekre, de őt csak az érdekli, hol van Johnny. Emlékszünk, az előző rész végén lesmárolta. Eli próbálja ellátni kezdés előtt az utolsó jótanácsokkal, de Aliciával nem könnyű, inkább az ügyfeleivel foglalkozik. Az egyik nagy kliens éppen válik, nincs megelégedve az ügyvédje munkájával, ezért reklamál Aliciánál, aki ráállítja az ügyre Diane-t és a többieket. Kiderül, hogy az irodájuk egyik ügyvédje nem éppen előnyös alkut készül kötni, jó eséllyel azért, mert a konkurencia munkát ajánlott neki.

1_alicia.JPG

A vita kezdete előtt 3 perccel befut Johnny a hírrel: az egyik újságírónak fotói vannak Peterről és Ramonáról (az aktuális szerető, akit állítólag már dobott), amik tegnapelőtt készültek, és erről akarja kérdezni Aliciát. Alicia nem is igazán lepődik meg magán a tényen, inkább csak az bosszantja, hogy már megint Peter magánéletéről akar szólni az ő kampánya. Az aktuális ügy, ami mindenkit lázban tart egy fekete fiú halála, akit két rendőr lőtt le, és felmerült annak a gyanúja, hogy talán faji előítélet vezette a rend őreit. Erre az ítéletre vár mindenki, a vitán is téma lesz, Peternek is nyilatkoznia kéne valamit a témában.

Kezdődik a vita, amikor befut a hír: 10 perc alatt döntött az esküdtszék, és már vonulnak is vissza a terembe ítélethirdetésre, a kampánystábnak meg fogalma sincs róla, hogy milyen álláspontot kéne képviselniük az ügyben. Mindenesetre a vita elkezdődik, a felek üdvözlik egymást, a közönség őrjöng, a lámpák vakítanak, tisztára mint egy bokszmeccsen. Mindenki készül az ítélethirdetésre, és tűkön ül, na meg azt próbálja megjósolni, lesznek-e utcai zavargások, és hogy mit kéne reagálni. Aliciának nem indul könnyen a vita, kifogy az időből, bizonytalan. A tüntire készülve a rendőröket rohamfelszerelésben akarják utcára küldeni, Peter szerint ez csak olaj lenne a tűzre, megpróbálja leállítani a polgármestert.

2_johnny.JPG

Aliciának nem csak a kezdés nem volt fényes, később sem sikerül magabiztos és összeszedett jelölt benyomását nyújtania. Az irodában közben kiderül a válóperes ügyvédünkről, hogy megtudta, hogy a fia műtétje jól sikerült, és hirtelen felszabadultságában sikerült 30 milliót ajánlania 15 millió helyett. Na de beugrik Kalinda, aki majd megmenti a helyzetet, mert fotói vannak a másik fél hűtlenségéről. Szerintem Kalindának egész Chicagoban minden félrelépő házastársról vannak kompromittáló fotói. Alicia végre magára talál a vitán, és a férje hűtlenségét vitató kérdésre úgy leoltja a riportert, hogy az csak tátog mint a partra vetett hal. Vagy pislog mint hal a szatyorban. Halszerű, az a lényeg. Még Prady is kiáll Alicia mellett.

3_debate.JPG

A válás nem alakul annyira jól, most mindkét félnek vannak fotói a másik hűtlenségéről, ezzel a házassági szerződés is semmis, és Aliciáék ügyfelétől 100 milliót követel az ex. A lelkészek és a polgármester meg Peter vitatkoznak még arról, hogy milyen felszerelésben menjenek utcára a rendőrök, közben pedig megszületik az ítélet is: felmentették a két rendőrt a fekete férfi lelövésének ügyében. És erre úgy gondolja a polgi, hogy harci alakulatokat kell kivezényelni… tényleg felesleges provokációnak tűnik. A vitát meg is szakítják, mert a tv most az ítélethirdetést közvetíti élőben, Aliciáék 1-2 óra múlva folytathatják.

4_peter.JPG

Eli nyomja Petert, hogy üljön fel az ítélet-vonatra, és így terelje el a figyelmet az aktuális szexbotrányáról, Alicia és Prady pedig a konyhán folytatja jó hangulatú vitáját két szendvics között. Peter maga mellé vesz egy fekete lelkészt, és indulnak a zavargások helyszínére. Közben Cary dicsőségesen visszatér a válásos egyezkedésben: bizonyít egy szerződésszegést a másik fél részéről, így visszatérnek a 15 milliós ajánlathoz. Alicia és Prady konyhai vitájának közönsége is gyűlik a konyhai személyzetből, és parázs vita alakul ki az államügyészi hivatal működéséről. Végül befut Johnny, aki igyekszik véget vetni a jelenetnek, kevés sikerrel.

5_cary_diane.JPG

Végül Alicia jön ki jól a rögtönzött konyhai vitából, a személyzet sorakozik a közös fotókért. Peter és a lelkész begurulnak az események középpontjába, mindenhol rendőrök, meg tüntetők, és ez a jóember egyből a jogi tanácsadójával kíván beszélni (Ramona), ahelyett, hogy a faji kérdéssel nyomná el a pikáns magánügyi szálat. A várakozásokkal ellentétben nincsenek komoly zavargások az utcákon, így a vitát is folytatják, de előtte Alicia még tisztázza a csókot Johnnyval. Elmondja neki, hogy ne gondoljon bele sokat, mert nem jelentett semmit. Johnny végtelenül cuki, ahogy zavarba jön, azt hiszem, kicsit csalódott is.

6_debate2.JPG

De mégse folytatódik a vita, Prady halasztást kér. A kialakult krízisre hivatkozva, de csak megfutamodott. Alicia jön ki jól a szituból, Prady gyávának tűnik. A válás nagyon nem alakul jól, az ügyfél (a cég legnagyobb ügyfele) úgy bedühödik az állandó negatív fejleményektől, hogy ki is rúgja a Florrick, Agos & Lockhartot. Végső megoldásként Diane és Cary megkéri David Lee-t (ő képviselte a másik felet a válás során), hogy csatlakozzon hozzájuk, és legyen újra teljes a régi csapat. Persze nem annyira nosztalgiából, mint nyereségvágyból, de ezzel mindkét fél így van.

7_protest.JPG

Peter elbocsátja Ramonát, majd pedig a bíróság lépcsőjén a lelkésszel és a lelőtt férfi feleségével együtt tökéletes PR fogást mutat be és megfékezi a zavargásokat (vagy inkább békés tüntetést), és tetszeleg a megmentő szerepében. David Lee, mint új partner, beköszön Aliciának is, szinte látni ahogy feláll Alicia hátán a szőr a jó hír hallatán. Ingerülten kérdőre is vonja Diane-t és Caryt az új partner ügyében, hogy miért döntöttek nélküle, de a társak sajnos nem tudták elérni, és nem lehetett várni. És mivel Aliciának már fontosabb az államügyészi karrier, ehhez szokjon hozzá. Alicia kicsit megsértődik, és így végre teljes erőbedobással beszáll a versenybe, és csak a győzelemre koncentrál.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása