Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 1x14 – Fallout

2015. március 06. 13:00 - SuperLawyerGirl

Szóval az előző részt ott hagytuk abba, hogy RonStein felrobban, úgyhogy itt is vesszük fel a fonalat. Caitlin és Flash igyekeznek elrohanni az atomcsapás elől – vagyis Barry igyekszik elfutni, Caitlin meg kapaszkodik – ami természetesen sikerül is hőseinknek. Miután Cisco megnyugtatja őket, hogy ennek a gombának nagyobb volt a füstje, mint a lángja - azaz nincs sugárzás – visszafutnak Ronnie-hoz, aki megtépett felsőjében tápászkodik felfelé, majd örömmel smárolja le menyasszonyát. Az idilli képet Dr. Stein dörmögése töri meg, nagyon szeretne már új ruhát kapni. Őszintén szólva nem értem a türelmetlenségét, én arra számítottam, hogy vagy csak Ronnie-n lesz ruha, vagy mind a ketten pucérak lesznek, ha már felrobbantak. De nem, a jó professzornak még a szemüvege is megvolt.vlcsnap-2015-03-02-12h38m41s80.pngA laborban mindenki boldogan fogadja a kis csapat érkezését, különösen Cisco, de az örömünnepet megint Dr. Stein követelőzése szakítja meg. Míg Ronnie-ban volt sokkal jobban bejött a stílusa. Minden esetre mindenki elmegy átöltözni, utána Caitlin megvizsgálja Ronnie-t, Dr. Steinról meg Wells gondoskodik. A szétválás következtében mind a ketten elveszítették az erejüket, de amúgy jól vannak, egy kis lázat leszámítva. Ami viszont nincs jól, az a kettejük viszonya, Ronnie kicsit kiborul attól, hogy Stein elnyomta őt a saját testében, úgyhogy alaposan összevesznek. A helyzetnek az vet véget, hogy Dr. Stein inkább hazamegy Clarissához. A kettejük találkozása nagyon aranyos, úgy megmelengette a szívem. Bónusz: Barry is kibírta, hogy ne terelje magára a figyelmet.

vlcsnap-2015-03-02-12h48m20s47.png

Allen magára hagyja a házaspárt, és megkeresi Joe-t, ha már annyi üzenetet hagyott neki. A pótapa elviszi Barryt a régi házukhoz, amibe most már csak úgy ki-be jár, kulccsal, mintha az övé lenne. Ráadásul megkérdezi, hogy járt-e itt mostanában. Hogy járt volna, ez másnak a háza. De ne ragadjunk le a részleteken, mert a lényeg, hogy Joe bábáskodó módszerével rávezeti Barryt, hogy bizony, a tragédia éjszakáján ő is jelen volt (fura volt, ahogy Allen azt mondja „it’s the Flash, it’s me” valahogy természetellenesnek tűnik, hogy saját magadra harmadik személyként hivatkozz). A felfedezés közvetlen eredménye, hogy Dr. Wellshez fordulnak segítségért, aki azonban sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudja, hogy lehetséges-e az időutazás, így Dr. Steinnál tesz egy látogatást Barry. A professzornak pizzára fáj a foga – mint Ronnie-nak, és nekem – amit Barry gyorsan szállít is – rám sajnos nem gondolt – így Stein koncentrációja útjába nem állhat holmi alacsony vércukorszint. Barry így fel is teszi a kérdéseit, Martin pedig megerősíti abban, hogy az időutazás lehetséges. Ugyanakkor mindez azt jelenti hősünk számára, hogy nem mentette meg az édesanyja életét, ha úgy tetszik elbukott, úgyhogy neki mindez rossz hír.

vlcsnap-2015-03-02-14h34m05s2.png

Caitlin és Ronnie próbálják behozni a lemaradásukat, Caitlin teljesen felszabadult Ronnie mellett, öröm nézni, ahogy mesél neki. Az öröme azonban nem tart sokáig, Ronnie el akar menni a városból, míg Caitlin természetesen maradni szeretne, ez az élete. Mielőtt azonban döntésre jutnának General Eiling közbeavatkozik, és megpróbálja elkapni ex-Firestormot. Ezzel párhuzamosan Dr. Stein rosszul lesz, és rájön, hogy Ronnie érzéseit érzi, így Barry a segítségére tud sietni. Szokás szerint azonban nem jár túl sok sikerrel, főleg, hogy direkt neki terveztek valami tűesőt, ami kiüti rendesen. Szerencsére Caitlin feltűnik a furgonjával, így le tudnak lépni a helyszínről. A laborban Barryt megszabadítják a tűktől, majd megállapítják, hogy Ronnie és Martin tökéletesen egy hullámhosszon vannak. Vagyis az agyuk. Mindeközben Irist fűzi a tuskóságát maga mögött hagyó Mason, hogy nyomozzon a részecskegyorsító felrobbanása kapcsán, mert neki bűzlik ez a dolog.

vlcsnap-2015-03-02-14h37m57s7.png

Caitlin és Ronnie a biztonság kedvéért Joe-nál kerülnek elszállásolásra, amit aztán nagyon kínos elmagyarázni a váratlanul felbukkanó Irisnak, akinek ráadásul eleve ismerős a srác, hiszen írt cikket Firestormról. Fogadjunk, hogy mivel most össze-vissza beszéltek, le fognak bukni, és Iris majd jól kinyomoz mindent, miközben idegesítőbb lesz, mint valaha. Közben Wells átgurul General Eilinghez, hogy megbeszéljék, ki mit tud. A parancsnok azt, hogy Barry a Flash, és azt, hogy ha Harrisonnak van esze, akkor közreműködik a terveiben. Igazán visszataszító ember. Ennek ellenére végül igaza lesz, Wells italba rejtett altatóval kiüti Martint, majd a katonák elviszik. Természetesen ezzel párhuzamosan Ronnie is megszédül. A laborban Harrison ügyesen kimagyarázza megát embereinek, tudjuk milyen jó ebben, már csak az van hátra, hogy megtudják hol van Stein, és kiszabadítsák.

vlcsnap-2015-03-02-14h59m20s53.png

Ennek a legjobb módja, hogy kihasználják Ronnie és Martin összeköttetését. Először úgy tűnik, ez nem fog eredményre vezetni, de utána Eiling elkezdi kínozni a professzort, és ezt már egészen biztosan érzi Raymond is. (General Eilingnek itt van egy érdekes mondata: „Last time I did this, it was to a gorilla.” – szegény Grodd.) Fájdalmában támad Ronnie-nak egy ötlete, belevési a karjába a kérdést: hol? ami hegek formájában eljut Dr. Steinhez. Szerencsére a titkos katonai létesítmények minden termében van egy tábla, hogy hol is vagy, így Stein elmorzézi a helyszínt. Barry és Ronnie odarohan, épp időben, Eiling már fegyvert tartott rabja fejéhez. Mondjuk azt ne forszírozzuk, hogy Barry egy lövésnyi idő alatt bejut az épületbe, megtalálja a professzort, leszedi a bilincsit, és ki is jut. Az épületen kívül lerakja a potyautast, de nincs minek örülni, már ott is vannak a katonák, és kilőnek valami kémiai anyagot, ami nem jó. Szerencsére futással ezt is meg lehet oldani, mivel az vákuumot teremt, oxigén nélkül meg nincs égés. Olyan kár, hogy Wells idegesítő hangon kell mondja, hogy fuss Barry, fuss…

vlcsnap-2015-03-02-15h17m37s38.png

Stein és Ronnie úgy döntenek, hogy egyesítik erőiket, de ezúttal nem fogják egymást utálni. Így tudathasadásos csapatként hatásosan veszik fel a harcot Eiling ellen, de aztán egy iongránát megállítja a diadalmenetet, mert „annyi ionnal bombázza a sejtjeiket, hogy destabilizálja a mátrixukat”. Legrosszabb áltudományos magyarázat – sorozat kategória – első hely. Mielőtt nagyobb baj történne megérkezik Barry, lefutotta a vegyszert, így csak a ruhája csúnya, más baja nincs, tehát ki tudja ütni Eilinget. A szuperhősduó hazamegy, és sikeresen szétválnak, Caitlin megkönnyebbülésére. Azonban ez egyben a búcsú pillanata is, a srácoknak el kell menniük, hogy jobban megismerjék a képességüket, vagy valami ilyesmi. Azért kicsit torz, ahogy szeretünk titekettel búcsúznak, de belefér.

vlcsnap-2015-03-02-15h34m37s220.png

Caitlin Cisconak foglalja össze a Ronnie-val való párkapcsolatának alakulását, amit azzal zár, hogy szereti, de nem tört össze a szíve, van egy élete, amit király. Itt tökre elbizonytalanodtam, hogy akkor ők most együtt maradtak? Ugye igen?! Sajnos itt tűnik fel Iris, hogy beteljesítse a jóslatom, és keresztkérdésekkel feltárja Caitlin régebbi hazugságait Firestorm kapcsán, ami aztán megadja neki az utolsó lökést, hogy tehetségtelen és másokat őrületbe kergető újságírói karrierjébe belekezdjen. Ráadásul tudja, hogy Ronnie Firestorm. Kérlek-kérlek ne erőltessük ezt a szálat. Sajnos még egy kört kell futnunk Barryvel is, aki csak azért hívja át Joe-t a szülei házába – ami még mindig Cherry háza – hogy elmondja a legfelfuvalkodottabb hangján, hogy meg fogja menteni az anyját, a képek alapján fellelhető hibáiból okulva. Hát ezt elmondhatta volna a saját házukban is.

vlcsnap-2015-03-02-15h45m04s120.png

Azonban nem ezzel a lesújtó képpel ér véget a mai rész. Dr. Wells Reverse Flashként elrabolja Eilinget, és Grodd csatornájába viszi. Miután felfedi a parancsnoknak identitását, közli, hogy megvédi az övéit, amely végszóra besétál Grodd, telepata képességével Eiling fejében beszélve. A parancsnok szava elakad, csak annyit tud kipréselni, hogy „Dear God”, mire ügyeletes metaanimalunk csak annyit mond: „Not God, Grodd.” Igen, igen, igen. Tetszett a rész, megvoltak a maga hibái, és mivel nem adhatok mást, csak mi lényegem, így ezekre nem mulasztottam el felhívni a figyelmetek – kivéve, hogy a foszfor alapú gyújtóanyagokkal nem az a gond, hogy csak vákuumban nem ég, hanem hogy oxigént kapva újra reagálni kezd, mivel szobahőmérsékleten ég. De összességében tetszett, jó Ronnie és Stein dinamikája, és odavagyok Reverse Flashért és Groddért. Minél kevesebb Barry és Iris, és szép jövőt látok a sorozat előtt. A következő részig meg kibújok a bőrömből, na és persze reménykedem, hátha Barry hoz egy kis pizzát, futárságon kívül másra úgysem túl jó.

Címkék: the flash
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2015.03.06. 14:30:26

Na, már kezdem hiányolni a HV-t :)

A vége mindent vitt, ez egyértelmű. Az általad is említett hibák - meg a nem említettek - is meg... hagyjuk...
Iris tényleg idegesítő. Még a végén rájön arra is, hogy Barry a Flash? Ejnye már! :)

SuperLawyerGirl 2015.03.06. 16:22:21

@Is: de ha Iris gyorsan rájönne, akkor legalább ejtenék azt a vonalat, hogy jaj-jaj, egyre közelebb van a tűzhöz, mikor tudja meg. Mivel a dolgok jelenlegi állása szerint szerintem nem elkerülhető, hogy megtudja, így legszívesebben túlesnék rajta, aztán jöhet a kármentés.
A következő rész promóját látva különösen rossz még majdnem két hetet várni a következő részig...:/

andthensome 2015.03.07. 13:33:22

azon agyaltam, h mivel Barrynak gyorsabb az anyagcsereje, gyorsabban ver a szíve, többet jár wcre...stb, mintha oxigenre is több szüksége lenne, nem? Csinal egy kis vakuumot, mert meggyorsobban fut, emiatt megtöbb oxigénre van szüksége...stb. hogy nem fullad meg? :D
egyébként jó rész volt, ha a sorozat fohoset es fohosnojet leszamitjuk, jó lenne. Miattuk csak közepes :(

,, 2015.03.08. 12:49:29

itt vagyok (beteg voltam/vagyok kicsit)
Ennél a résznél a pizzánál(!):) elaludtam, és utána teljesen megfeledkeztem róla:)
Stein jó karakter, örülök h behoznak új szereplőket. Groddot a következő rész után véleményezem akkor.
Olvastam a korábbi posztokat és a kommenteket is, a metahuman börtönön én is gondolkodtam. Ki eteti gondozza őket?:) és miből? (na jó, erre nem várok természetesen választ, de azért elég nonszensz)

SuperLawyerGirl 2015.03.13. 00:03:22

@foxglove (F6): akkor mielőbbi gyógyulást neked! :-) (a hiányzást igazoltnak tekintem :-P) megmondom őszintén - bár engem is meglep - hiányzik a Flash, főleg Wells (úgy meg pláne, hogy két polgár tétel közt a Srucbst nézem, és néha felbukkan benne a színész). Agent Carter? ;-)
@andthensome: ez eszembe sem jutott, fair point. :-D

,, 2015.03.13. 17:09:58

@SuperLawyerGirl: egyébként én is meglepően jól tolerálom a Flasht, igen Wells nagyon sokat dob a sorin:)
Agent Cartert végignéztem, tetszett, be is indult pár rész után. Bridget Regan volt a legjobb az egészben, meg persze Jarvis <3
Aztán ügyesen polgározzál:) majd szólj mikor kell drukkolni:)

Is 2015.03.19. 15:40:30

@SuperLawyerGirl:
Hej, de várom már az eheti részről szóló hogyvoltodat! :) Persze a vége alapján megint csak Pamela álmodott... :S

SuperLawyerGirl 2015.03.23. 10:23:13

@Is: ez igazán hízelgő. ;) ha minden igaz, ma kikerül, de nem biztos, hogy lesz benne köszönet :D
süti beállítások módosítása