Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete vitorlák 1x08 - Status quo (18+)

2015. március 01. 13:00 - Pácsó Ármándó

A Paramount Channel nálunk is bemutatta a Black Sailst, ennek örömére elővettük a hogyvoltokat, nehogy valaki kimaradjon a jóból. Lesz egy Facebook-játék is a sorozat örvén, tessék majd figyelni a hogyvoltot, és nyerni kalózkardot vagy koponyát, vagy mittudomén mit.

Vidám életképpel indul a sorozat évadzáró epizódja. Akik még nem voltak XVIII. századi karibi bordélyban, azok most figyeljenek, mert rengeteget tanulhatnak. Jack Rackham elégedetten üldögél egy asztalnál szépen prosperáló vállalkozása közepén. Már tematikus estéket is rendez a kreatív vezetőség, a kalóz meg is kérdezi az asztalához érkező Mrs. Mapletont, mit szól a „Párizsi éjszakákhoz”? Az éltes madam azonban nem a műsor miatt jött, gondja van a bérelszámolással, nem kapta meg a jussát. Jack szerint a kompenzáció az oka, hiszen a ledér matróna korábban átvágta őt, éppen ezért letiltotta a fizetését és a mostani fenyegetései miatt fájó szívvel kénytelen megszüntetni a tisztességtelenségben megőszült hölgy munkaviszonyát. A továbbra is fenyegetőző Mrs. Mapletont Max próbálja felvilágosítani a korlátozott fellebbezési lehetőségeiről, de a nem lesz közös megegyezés, marad a rendkívüli felmondás.

A tengeren két hajó szeli a viharos hullámokat! (A valóságban persze sokkal több, a festői Nuuktól egészen a tűzföldi Rió Grandéig, de minket most ez a kettő érdekel!) A szolgálatban lévők esőben és szélben áznak-fáznak a fedélzeten, míg a szerencsésebbje a közösségi helyiségekben bulizik. Randall egy nagyszerű meglepetést - minden féllábú kalóz álmát - egy igazi Dr. Hovell-féle műlábat kap ajándékba, de ellenérzéssel fogadja a korabeli orvostudomány eme eszközét. John Silverre vár a feladat, hogy „pártfogoltját” rábeszélje használatára, hiszen a mankóval nehezebben lehet közlekedni a zsúfolt fedélzeten és az se hátrány, hogy a zakkant kalózt nem kellene neki kísérgetnie a retyóra. Gates kapitány a rossz idő ellenére átjött a Rangerről a Walrusra és Flinttel együtt kérik Silvertől az Urca de Lima útitervének eddig elhallgatott végső részét, hogy pontosan melyik öbölben fogják megtalálni a kincses gályát. Irány a Divizió-öböl, pirkadatkor kelet felől kell feltűnniük, másnap. Gates már menne is vissza, de a smaragdszemű kapitány szentimentális hangulatban van, és még marasztalja egy kis iddogálásra. Nosztalgiáznak és moralizálnak egy sort.

5.jpg

Eleanort volt alkalmazottja Mr. Scott látogatja meg. A viharos időről és a kincsvadászatról beszélgetnek, a bukott intéző most nem akkora ellendrukker, pártolja a nőt. A reggel beköszöntével Nassau ébredezik. Anne Bonny szemére hányja Jack Rackhamnak, hogy a kirúgott Mrs. Mapleton majd kikotyogja mindenkinek, mi történt az előző bordélytulajdonossal. De nem is ez az igazi baj, hanem az, hogy Maxszel kezd nagyon jóban lenni a férfi, sőt biztosan megbaszta már. Szegény Jack, tudhatnád hogy hiába vagy ártatlan ebben, ha egyszer meg vagy gyanúsítva a nőd részéről, akkor mindegy mit is tettél vagy nem tettél, hibás vagy!

6.jpg

Mélabús sirályok köröznek bágyadt albatroszokkal együtt az ólmos levegőben, fáradtan rikoltva egyet-egyet, talán csak megszokásból vagy kötelességből. Az égen nehéz felhők vitorláznak lomha gályaként égi útjukon és egy-egy bátortalan napsugár szeretne átjutni súlyos vízpára-rakományukon. A parton méretes tarisznyarák veti bele magát a hullámokba minden mindegy alapon. Na, ekkor fut be Charles Vane a fejszéseivel New Providencere! Hagyjuk is őket most futkosni, mert váltunk a Walrusra és kísérő hajójára. A Divizió-öbölhöz közeledve nagy izgalomban és a legénység. Végre megláthatják a vágyott Urca de Limát és megszerezhetik a kincsét! De jajj, az öböl üres! Sehol sincs a zsákmány!

7.jpg

Nassau kikötőjében Eleanor első konzorciumi útjára bocsájtja Lawrence kapitányt és hajóját. Mr. Scott és Hornigold Kapitány dicsérik a nő munkáját, amelyet apja árulása után végzett, hogy fent tartsa a város kereskedelmét. Váratlanul ágyúk dörrennek, a kikötőben horgonyzó kalózhajókat tűz alá veszik az erődből! Ezer rumoshordó és üszkös lábszárcsont! Mi történik itt? Charles Vane titokban egyenesen az erődig futkosott és köszönés nélkül elfoglalta azt embereivel, azután köszönt csak be az ágyúkkal, „Ahoj, új kakas van a szemétdombon!”

8.jpg

Úgy látszik, ma az eddigieknél is párhuzamosabban követjük az eseményeket, mert megint a kincsvadászoknál járunk. Mr. Dufresne közli a kapitánnyal, hogy két nap haladékot ad neki a legénység, hogy felderíthesse az Urca de Limáért a környéket, arrébb pedig a volt könyvelő megkapja Mr. Gatestől az írásos vallomását a történtekről. Mivel ez a meglepetések napja és az évadzáró rész, váratlanul egy hajó tűnik fel dél felöl. Egy hadihajó, de nem régi ellenfelük a Scarborough, hanem egy spanyol sorhajó. Azonnal jeleznek a Rangernek, hogy emeljék meg az ágyúkat, és lőjenek el két golyóval az orruk fölött, mintha éppen támadnák Flintéket. De Groot és Mr. Dufresne is értetlenkedik a cselen, a kalózoknak nem szokásuk náluk erősebb hadihajókat támadni. Sőt, inkább menekülnek előlük, ahogy csak tudnak.

9.jpg

A vízihatóság érkezéséig van még fél óra, addig Mr. Gates fontos beszélgetést akar folytatni Flinttel a kapitányi kajütben. Nem akarta a legénység előtt megkérdőjelezni, hogy nekimennének a százlöveges sorhajónak, de kettesben elmondja, hogy a tervet őrültségnek tartja. A másik beavatja hirtelen jött tervébe. Az a sorhajó majd azt hiszi, hogy spanyol kereskedők vagyunk, akikre kalózok támadtak. A Ranger menekülőre fogja, a spanyolok a nyomába erednek és mielőtt észre veszik hogy hibáztak, csapdába esnek! De miért tennénk ilyet? Miért nem menekülünk? – kérdezi a tetovált fejű. Mert az Urca de Lima is itt lehet valahol, őt védi a sorhajó! - érvel fanatikus tűzzel a szemében Flint. Ez már sok Hal Gatesnek, szerinte a kapitány megőrült, ő pedig elhúz innen a Rangerrel, vége a kincsvadászatnak és sohasem teljesülnek az utópisztikus kalózkirályságról szőtt álmok! A vita hevében elárulja, hogy a többiek már fel akarják akasztani a smaragdszemű kalózt, mert mindent elmondott nekik Billy halála után. A veszekedés ezután elér egy olyan pontot, ahonnan már nincs visszaút, a feszültség kézzel tapintható és megtörténik az elkerülhetetlen: Dulakodni kezdenek és Flint kitöri régi cimborája nyakát! Sírva sajnálkozik a földön a hullát szorongatva és ekkor nyílik az ajtó! Belép John Silver és rögtön átlátja a helyzetet. Nyomban az árulkodó részletek eltüntetéséhez fog és látva a megzuhant kapitányát, biztatni kezdi azt, hogy van még remény megtalálni a kincses gályát.

10.jpg

Nassauban összeül a Konzorcium kibővített válságstábja, hogy az ágyúzásra magyarázatot találjanak. Még nem tudják mi történt, ki lehet a ludas a dologban. Hornigold kapitány 250 emberrel akarja visszafoglalni az erődöt és saját pozícióját. Charles Vane nem várja ezt meg, emberei élén bevonul a városba tárgyalni Miss Guthrieval.

11.jpg

Gates kapitánynak megártottak az izgalmak és idegi alapon elvitte a szíve! – közli a legénységgel Flint. Dufresne a parancsnoki kabinba ront hitetlenkedve és a holttesten kívül ott találja még John Silvert (furcsa is lenne, ha a holttesten belül találná!), aki előveszi legjobb fegyverét a rábeszélést és az újdonsült szállásmesterre fogja. Felteszi a kérdést: Biztos benne, hogy a csata előtt pár perccel kell gyilkossággal vádolni a jelenlegi kapitányt? Az összeesküvő Torokrágó szótlanul távozik és a kapitányhoz sietve azt javasolja neki, mondja azt a sorhajó tisztjeinek, hogy St. Augustineból jönnek, és mivel vámhajó lehet amaz, semmiképp se mondja azt, hogy dohányt szállítanak, mert arra harapnak a jövedéki termékeket ellenőrző fináncok!

12.jpg

Charles Vane magabiztosan közli Eleanorral hogy ő lőtt az ágyúkkal és nem fél a nő haragjától, aki cserébe megfenyegeti, hogy visszafoglalják az erődöt. Lehet, mondja a kalózvezér, de addigra ő már leamortizálja a horgonyzó hajókat és hatalmas kárt okoz ezzel, ami nem biztos, hogy megérné a Konzorciumnak. Inkább adják neki Hornigold erődparancsnok státuszát és vegyék be a pénzes üzletbe, cserébe az orgazdanő azt tesz amit akar, nem fog igényeket támasztani vele szemben, mint mások. Miss Guthrie beleegyezik az alkuba és leszereli az ellenkező öreg kapitányt. Lehet rá fogadni, hogy Hornigold nem fog belenyugodni eltávolításába.

13.jpg

Vane ezután a bordélyt keresi fel és beolvas Jack Rackhamnak, hogy bajtársait meggyilkolta a csajáért. Nem fogja ezért felkoncolni, mert már az erőddel foglalkozik, de mindenki megtudja mit tettek Anne Bonnyval és ez nagyobb büntetés, mint a halál, mert senki nem fog velük hajózni.

14.jpg

A tengeren összejön a hármas találka, a sorhajó, a Walrus „kereskedőhajó”és a Ranger kalózhajó között. Flint utasítására Silver direkt azt kiabálja át amitől Dufresne óvta őket, dohány szállítanak. Ezzel azt akarta bizonyítani a rafinált kapitány, hogy a sorhajó célja mégsem a vámtörvények betartása, hanem valami annál különlegesebb! És igaza lett! A nagy vitorlás nem foglalkozik tovább velük és kezdi megelőzni őket, Flint utasítja kalózait, készüljenek fel rá, hogy tűz alá vegyék a másik hajó tatját. Ekkor lép akcióba a De Groot, Dufresne, Dr. Howell összeesküvői csoport és a volt könyvelő pisztolyt fog a kapitányra. Megvádolja Singleton, Billy és Gates megölésével.

15.jpg

A sorhajó közben a lőtávolukba ér, ha most nem sorozzák meg hátulról, akkor már túl messzire kerül és szétlövi a menekülő Rangert. Flint hiába adja ki a parancsot a tüzelésre, senki sem mozdul, mindenki a vádakat hallgatja és a felmutatott Gates-féle emlékiratokat bámulja. Silvert a hajó belsejében De Groot tartja sakkban, szintén egy töltött pisztollyal. A hadihajó közben egyre csak távolodik és Flint egyre jobban ordibál, hogy lőjenek már végre, mert késő lesz. Végül megelégeli a dolgot és kiragadja a gyújtóvesszőt az egyik kalóz markából, hogy maga hajtsa végre saját parancsát! Több sem kell a Torokharapónak, vállon lövi a kapitányt! A lövés zajára Silver nekiugrik De Grootnak és birkózni kezdenek! A váltakozó szerencsével folyó küzdelem végén a tolvaj újra szembenézhet a pisztoly csövével és a földön heverve várhatja a halálos golyóbist. Szerencséjére azt hiába várja, mert rejtélyes tárgy suhan a levegőben az összeesküvő feje felett és bámmm! Lecsap a műláb! Szívesen – nyögi be Randall.

16.jpg

A fedélzeten a magát hatalmi pozícióban érző Dufresne új parancsokat osztogat, vitorlát fel és irány haza. Megpróbálnak angolosan távozni a helyszínről, a sorsára hagyva a Rangert. És most egy jó tanács! Ha hasonló helyzetbe keveredünk, semmiképp ne engedjük, hogy egy tolvaj (pl.: John Silver) elsüssön egy ágyút az ellenség felé, mert a helyzet attól a pillanattól fogva gyökeresen megváltozik. Nincs több sunnyogás, az életükért kell harcolniuk! A másik kalózhajón csak erre a jelre vártak. Forduló manőverbe kezdenek, hogy ágyúikkal kárt tegyenek a sorhajóban, ami szintén fordulni kezd, de cseppet sem öngyilkossági szándékkal, számos ágyújával a kalózok elleni sortűzre készül. Ágyúgolyók csapódnak be mindenfelé a két kalózhajó okádja a vasat a spanyolokra, de azok sem maradnak adósak, sőt! Sokkal nagyobb és erősebb felépítésük, több ágyújuk miatt ők kerülnek fölénybe és megsorozzák a Walrust és a Rangert! A sebesült Flint az egyik közeli robbanástól a tengerbe zuhan és lassított felvételen merülni kezd. Itt a vége?

Nassauban Eleanorral az új madam, Max elegyedik szóba és a szerencse forgandóságán elmélkednek egy sort. Az erődben Charles Vane elfoglalja helyét Hornigold kedvenc székében. És egy távoli partszakaszon láss csodát, Flint kapitány magához tér a homokon, mellette Silver ücsörög, arrébb Dufresne és még pár egyéb túlélő. A kapitány csodálkozik, miért hagyták mégis életben. A választ egy közeli homokdűne takarja előle, amit leküzdve döbbenetes látvány tárul a szeme elé! Az Urca de Lima a minapi vihartól kettétörve ott fekszik az orruk előtt, aranyrudait felfegyverzett emberek pakolják a parton egy hajó felügyelete alatt!

20.jpg

Folytatás jövőre, köszönöm a megtisztelő figyelmeteket!

Címkék: 18+ Black Sails
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2014.10.30. 13:15:10

Köszönöm a mostani hv-ot (szerintem ez pazarul jó lett) és hogy végigvitted az évadot.
"és a holttesten kívül ott találja még John Silvert (furcsa is lenne, ha a holttesten belül találná!), " Ez hangosan nevetős volt :D

Pácsó Ármándó 2014.10.30. 14:42:28

@nughop: Köszönöm, hogy végig olvastad az egész évadot és kommentjeiddel visszajeleztél nekem! Azon én is nevettem :D

AaannnaaA 2014.11.03. 14:39:08

Köszi szépen a hogyvótot, végre ideértem, hogy elolvassam. Nagyon jó lett! Sztem rohadt jó kis évadzáró volt, várós a következő.
Remélem Vane hamar lapátra kerül, nem csípem, hogy most ő a kiskirály.
Ja, és a smaragdszeművel épp a hétvégén láttam egy romantikus sorozatot. Nagyon más volt ott, de azért igazán cuki :)

AaannnaaA 2014.11.03. 14:42:03

Ja, és nem is tudtam, hogy már kalózék korában is divat volt a szilikon :P

Pácsó Ármándó 2014.11.05. 18:06:53

@AaannnaaA: köszi, hogy megnézted, elolvastad és hozzászóltál! Én csípem Vanet, ne halljon már meg ő is, mert senki sem marad a végén. Gondolom egy romantikus sorozatban nem tüzelt Flint kapitány :-)

Azt még a szilikon-völgyben zsákmányolták :-)

Pácsó Ármándó 2015.03.01. 15:57:54

Ez milyen egy izgalmas rész volt!

W.Jack. 2015.03.01. 16:16:20

@Pácsó Ármándó: Valóban az volt, de én - és biztosan más is van így vele - nagyon örülnék már a második évad hv-jainak, hogy megbeszélhessük azt is :)
Mellesleg: második olvasásra is szuper jó a poszt! :)

Pácsó Ármándó 2015.03.01. 16:21:57

@nughop: Bevallom én is újra olvastam és szégyen-nem szégyen, nekem is tetszett :-)
Köszi, hogy társam voltál az újraolvasásban :-)

Gabba 2015.03.01. 16:31:14

@Pácsó Ármándó: ez nem a Paramount Channelen ment?

jó kis évadzáró volt, végre lődöztek benne rendesen, amit mondjuk az egész évadból erősen hiányoltam.

a holttesten belül vagy kívül problematika ügyében meg lehetne kérdezni Derricket (vagy Kojaket :)

Pácsó Ármándó 2015.03.01. 16:45:33

@Gabba: De, pont ott! Én is szeretem a tengeri csatákat és azokat a légifelvételeket, amikor két hajó egymás mellett áll és látszanak az arányok! Jó nagy különbségek voltak közöttük!
Azt hittem, hogy Derricket és Harryt te fogod írni!

Gabba 2015.03.01. 17:18:19

@Pácsó Ármándó: mindent nem lehet..

amúgy felülről a 4. kép csúcs, percekig röhögtem Vane lőcsén, bár nem tudom ,mennyire volt szándékos, hogy pont ezt a képet lőtted róla

Pácsó Ármándó 2015.03.01. 17:28:00

@Gabba: :-D
Egyáltalán nem volt szándékos! :-)
Talán az évek és a rutin hozta így össze. És meg kell, hogy észrevetted :-)

2015.03.01. 20:11:26

Ahhoz képest, hogy Hornigold akarta Vane- t vissza a buliba nemrégen, most jól ki lett vele baszarintva. Flint felelősségre vonásáról meg az ugrott be, hogy ezzel Torokharapóék lazán beáldozták volna a Rangert, az fekete zászlóval úszott.

Holttesten belül vagy kívül a Birodalom visszavág nyitójelenetét lehet megnézni vagy Serafime falls szökevényét. Bár ott állatok voltak érintve. :)

Pácsó Ármándó 2015.03.01. 20:29:05

@Hadrian77: Luke Skywalker a Szarvas-szőrös-büdös belsejében? :-)
Hát igen, Hornigold nem ilyen lovat akart :-) Dufresne pedig írtó sz@r kapitnynak :-)

pongi85 2015.03.03. 23:11:18

Köszi a hogyvoltot, nagyon jó lett
Biztatnálak, hogy folytasd a 2. évaddal, főleg mivel junkie-n nincs kibeszélő.
Azért az nagy b.szdmeg volt, amikor a spanyol hadihajó befordult, és kinyílt rajta 100 ablakocska 100 ágyúcskával. Akkor nagyon eltátottam a számat, és gyermeki ujjongás lett rajtam úrrá, annak ellenére, hogy kapitány kapitányom komoly életveszélybe került.
meg az mekkora volt, amikor megölte gates-et. gyakorlott sorozatnéző vagyok, de erre egyáltalán nem számítottam. Az világos volt, hogy nagy kenyértörés lesz, meg így egészen más megvilágításba helyeződött a vihar alatti utolsó "baráti" iszogatásuk, de hogy meg is öli, az nagy meglepetés volt. és nem a vidámabbja. abban a pillanatban újra kellett értékelnem elég sokmindent, amit alapvetésnek gondoltam flint-tel kapcsolatban. pl. hogy nem, biztos nem volt benne a keze abban, hogy a hajó alá szorult az egyetlen értelmes és megmaradt politikai ellenfele a hajón, és persze hogy nem lökte bele billy-t a vízbe. Oszt fenéket! Simán lehet, hogy gyilkolászott kénye kedvére. Ettől persze még a kedvenc karakterem, meg így csak összetettebbé vált, de kicsit komolyabban kell venni, amikor az eszelős fény gyúlik smaragd szemeiben :-)

Pácsó Ármándó 2015.03.04. 06:27:29

@pongi85: Szívesen, köszi a véleményed :-)
Én is nagyon szeretem a tengeri csatákat és főleg, ha a vitorláshajókat mutatják manőverezés közben. izgalmas látvány!
Gatest nagyon sajnálom. Flint józan ellenpontja volt és sok humoros jelenet fűződött a nevéhez. Én azt hittem, hogy marad a sorozat végéig. Billyvel más a helyzet, nála úgy gondoltam, hogy biztosan vissza tér még. Valahogy még nem volt annyira kibontva a karaktere. Flintnél úgy érzem, hogy direkt veszik ilyen kétértelműre a történetet és direkt van, hogy nem mutatják pontosan a részleteket a halálokkal kapcsolatban, hogy a néző elbizonytalanodjon :-)

Gabba 2015.04.29. 19:32:16

@Pácsó Ármándó: kedves szerző úr, azt olvasni, hogy május 10-én jön a 2. évad.

a Paramount Channelre.
süti beállítások módosítása