Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 1x03 – Things you can’t outrun

2014. október 24. 15:00 - SuperLawyerGirl

A szokásos körök után egy kis elmélkedéssel kezdünk mindenki okulására: nem számít, hogy a leglassabb gyerek vagy a földön, vagy a leggyorsabb férfi, mindenki rohan valami elől, vagy valami felé, mindig lesz valami, ami elől nem tudsz elfutni. Köszönjük Müller Péter. Szóval Barry épp moziesten van Irissel, és full nerd-be vált, ecsetelve a zombizmus különböző formáit. Szerencsére ez nem zavarja plátói szerelme tárgyát, hiszen aki ilyen cuki pasi, az bármiről beszélhet. Hamarosan Flashre terelődik a szó, lévén ez Iris új kedvenc témája. Allen nincs feldobva, próbál terelni, nehogy kibújjon a szög a zsákból. A kínos helyzetből egy még kínosabb menti meg, Eddie hívása.vlcsnap-2014-10-23-20h01m08s166.png

Még jó, hogy hőseink telefonjai összehangoltan működnek, épp Flasht is hívják, akció van, menni kéne hőst játszani, mert gonosz bácsi fegyverrel játszik. Micsoda szerencse, hogy Iris háttal telefonál, és egyszer sem jut eszébe hátrafordulni, mert míg a pasijával cseveg, Barry elugrik, megment mindenkit, majd épp időben visszaér. Aztán persze rögtön enni akar, ami meglepi fogadott tesókát, mármint a tény, hogy a sok zaba mellett, hogy nem hízik el, de azért benne van – figyeljétek meg, ez fogja Flasht lebuktatni, gyanús ez az éhenkórászság. Közben nagybácsi és unokaöcs családi vacsorát tart, aminek véget vet egy zöld füst, ami mindenkit jól megfullaszt. Megvan az aktuális metahumanünk. Mindeközben Joe segít Barrynek, együtt átmennek az anyja halálával kapcsolatos bizonyítékokon.

vlcsnap-2014-10-23-20h12m07s130.png

Beszélgetésüket megszakítja a halálesetek híre, így a helyszínre sietnek. Barry megállapítja, hogy mérges gáz fullasztotta meg az egybegyűlteket, és, hogy tutira egy negatív előjelű szuperhős tette, így nincs is más hátra, mint a Star Labsbe sietni, ahol tudósaink azonnal izgatottak lesznek a hírtől, Cisco pedig már el is nevezi új állatfajukat Mistnek. Joe felveti a problémát, hogy bár eddig minden metahuman halottan végezte, ha egy mégis túlélné, azt hová fogják tenni. A klasszikus börtön nem biztos, hogy felkészült erre. Cisco előrukkol az ötlettel, hogy a részecskegyorsító némi módosítással pont jó lenne ilyen célokra. Caitlin elszörnyedve emlékszik vissza a napra, amikor utoljára járt odalent. Itt nagyszerű lehetőség nyílik megismerni a halott vőlegényt, épp a nászútjukat tervezték, Tahitire – mert az egy magical place. Viszont mikor elindították a gyorsítót, probléma lépett fel…

vlcsnap-2014-10-23-20h19m46s96.png

Dr. Wells visszarángatja tudóslányunk a valóságba, azzal, hogy itt az ideje újra lemenni, Barry azonban veszi a lapot, és inkább kéri a lány segítségét, a nem hős munkájában. Allen szupergyorsaságának köszönhetően a felettesének időben el nem végzett feladatot is secpec megcsinálja, bárcsak a szakdolgozatom is így készülne. Joe közben újranézi Barry apjának kihallgatásáról készült felvételt, amit Iris szakít meg, de még mielőtt magyarázkodnia kellene, beesik Eddie, így hirtelen Iris kezdi kényelmetlenül érezni magát. A pasija valahogy kimagyarázza a helyzetet, és utána rögtön ultimátumot ad, vagy elmondják apucinak, vagy szét fognak menni, mert ez nem feltartható. Cisco visszaemlékezésében látjuk, hogy Ronnie megy segíteni a részecskegyorsító problémáját megoldani, utolsó szava Caitlinhez, hogy muszáj mennie.

vlcsnap-2014-10-23-20h33m40s156.png

Caitlin elmeséli, milyen is volt Ronnie: ő volt a részecskegyorsító működéséért felelős mérnökök vezetője, mindig megnevetette Caitlint, bár nagyon különbözőek voltak. Közben megérkezik az elemzés eredménye, és az okosok rájönnek, hogy Mist nem irányítja a mérges gázt, hanem ő maga válik azzá. Sajnos túl későn, emberünk megöl egy újabb nőt. Flash rohan is a tett helyszínére – miután közli Caitlinnel, hogy muszáj mennie - hogy még ott érje a tettest. Ez sikerül is, de Mist jól megmérgezi Flasht is, aki rohan a laborba – hoztam fiúk mintát a mérges gázból. Persze túléli, hiszen a tüdősejtjei gyorsabban regenerálódnak, mint ahogy meghalnak. Megy is Joehoz, hogy jelentsen a helyzet állásáról, valamint megvitassa zseniális ötletét, hogy kilopja apját a börtönből, probléma megoldva. Persze az fel sem merül benne, hogy apucinak örökké menekülnie kellene, de Joe szerencsére nem esett a fejére, kisebb beszédet is tart arról, hogy neki sem habos torta ám az élet, főleg így, hogy leültette Mr. Allent, aki a barátja volt, és ártatlan.

vlcsnap-2014-10-23-20h52m28s11.png

Iris meglátogatja Eddiet, mert beszélnie kell vele. Persze ez általában egyenes út a szakítóbeszédhez, de nem ebben az esetben. Iris kiönti a szívét, hogy félt, ha hivatalosak lesznek, akkor az valóságos lesz, és mi lesz, ha elrontja, Eddie meg sem várja a végét, már lépne le, de a lány megcsókolja, biztosítékul, hogy most már tényleg nem kell bujkálniuk. Nem tudom, ti hogyan éreztétek, de mintha Eddie nem akarná annyira ezt a dolgot…Flash és Caitlin megbeszélik, milyen nehéz elveszíteni a szeretteiket, és lemennek együtt a gyorsítóhoz – úgy össze fognak jönni ezek ketten, hogy csak na. Összeölelkeznek, amit Cisco szakít meg, ugyanis rájött, milyen gázzal van dolguk: hidrogén cianiddal. Így már összeáll a kép, Mistet, mielőtt Mist lett volna, épp kivégezték, de beütött a villám, és így lett ő. És most megy végig, hogy megbüntesse, akik a bűncselekményei miatt elkapták őt, utolsóként Joet.

vlcsnap-2014-10-23-20h42m26s127.png

Flash rohan megmenteni nevelőapját, aki épp a börtönben, könnyes szemek között biztosítja Allen apját, hogy újranyitja az ügyét, és kijuttatja. Mr. Allen elég dühösnek tűnik, de kicsit megenyhül azért. Ekkor tűnik fel Mist, és megpróbálja megmurderelni Joet, aki meg is halna, ha Flash nem ért volna oda időben, és adja be neki az ellenszert. Persze Barry apja ezt végignézi, de Allen rezegteti a fejét, hogy ne ismerje fel, aztán meg fut is a bűnöző után. Utoléri, a laborból pedig megsúgják neki, hogy mivel a gázok nagyon instabilak, ha kellően lefárasztja, muszáj lesz visszaállnia az eredeti formájába, és könnyedén kiütheti. Nincs is más feladata, mint amiben a legjobb jelenleg: futni. Be is válik a stratégia, Mist jól elfáradt, így gyorsan az új börtön első lakója lesz.

vlcsnap-2014-10-23-21h13m40s151.png

Joe a kórházban lábadozik, és persze ez a legnagyszerűbb lehetőség, hogy Iris és Eddie mindent bevalljon. Bár apuci már tudja - hiszen tudjuk, a nyomozók mindent tudnak, amit ki lehet nyomozni – és megígéri, hogy moderálja magát, és nem lövi agyon Eddiet az első adandó alkalommal. Dr. Wells, Cisco és Caitlin a házi készítésű börtönükben gyönyörködnek, majd elmennek inni és fagyizni, mindeközben pedig Barry meglátogatja apát. Úgy tűnik, hogy az amerikai börtönökben bárkit meg lehet látogatni, bármikor. Mr. Allen elmeséli, hogy tanult meg Barry járni: le volt maradva a kortársaitól, de aztán rögtön futni kezdett, azonnal az anyja karjai közé, mert volt valami, amiért megérte rohanni. Dr. Wellsszel búcsúzunk, aki szintén visszaemlékszik a robbanás napjára, nevezetesen arra, hogy hogyan figyelte ördögi és elégedett mosollyal, ahogy Barrybe üt a ménkű, a kis titkos szobájában.

vlcsnap-2014-10-23-21h22m12s189.png

Jobb rész volt, mint az előző, de azért nem vagyok elraggatva. Borzasztóan idegesítő Iris, és határozottan az a benyomásom, hogy borzasztóan buta is. Kezében van a telefonja, és nem érzi, hogy rezeg, hangosan, hanem Barry szól neki, amire teljesen komolyan meglepődik. Aztán vannak a következetlenségek. Joe már tudja, hogy ki a Mist, mégis meglepődik, mikor meglátja – merthogy elvileg ő halott. Ahogy Barry is tudja, hogy füstté tud változni, mégis meglepett fejet vág, mikor az ütései elől köddé válik. Caitlin azt mondja, hogy a vőlegénye utolsó mondata az volt, hogy mennie kell segíteni, közben közvetlenül az előtt is beszéltek, hogy meghalt volna. Aztán a zenében van egy nagyon durva vágás, mikor Barry győz, és hirtelen hősiesbe vált, nevetségesen rossz, és pont tönkreteszi azt, amitől a filmzenék jók: hogy anélkül teszik jobbá a sorozatot, hogy nem feltűnőek. Szóval sok kis ilyen apró és idegesítő dolog van, amire nem lenne olyan nehéz odafigyelni. Mindezek ellenére alapvetően jól szórakoztam, csak félek, ki fogom találni az össze jövőbeli csavart előre, és ettől nagyon szomorú leszek majd, mikor nem lep meg, ami meg kellene lepjen.

Címkék: the flash
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foxwiththegloves (törölt) 2014.10.24. 17:23:10

"Tahitire – mert az egy magical place."
:DDD
ahogy kimondták a Tahiti szót, rögtön ezzel folytattam magamban én is:D
az értékelésben meg Iris telefonhoz való viszonyán röhögtem.
Ami engem zavart h oké h Barry szuperhős de egy gázmaszktól még nem érte volna csorba a becsületét:)

SuperLawyerGirl 2014.10.24. 17:30:24

@foxwiththegloves: most, hogy így mondod, tényleg egy huszárvágással megoldották volna a problémát. :D És így már az is beugrott, hogy eredetileg tartozott is a szereléséhez, csak még az első részben leveszi akció közben: imageserver.moviepilot.com/102-the-flash-episode-1-meeting-barry-allen-review.jpeg

Is 2014.10.24. 22:18:18

"Joe már tudja, hogy ki a Mist, mégis meglepődik, mikor meglátja – merthogy elvileg ő halott."
Nem, Joe nem tudja, hiszen Flash és bandája a laborban jöttek rá, és Joe akkor már látogatóban volt a börtönben.

A rezgő telefon egy picit zavaró, de nézzük el. Olyan izgatott volt Iris, hogy mutathat egy képet a Csíkról, hogy azt hitte, az ő keze remeg :)

SuperLawyerGirl 2014.10.24. 22:32:27

@Is: visszanéztem, valóban igazad van, egy feketepontot visszavonok. :D a többire azonban nincs mentség :P de úgy látom, neked áldott jó szíved van, ha erről a sorozatról van szó :D mindent elnézel ;)

Is 2014.10.25. 19:46:42

@SuperLawyerGirl: Inkább csak igyekszem ördög ügyvédjét játszani. :) De azért ha valamit nagyon gáznak érzek, azért azt szóvá teszem én is.
süti beállítások módosítása