Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 2x04 - Beasts of Burden

2014. október 22. 11:00 - Szencsike

Az FKözt száguldó konvojával kezdünk, Potti és Berlin a propagandafilmet forgatják a buszban. Egy nagy értékű bányászberendezést szállítanak, Defiance városába, ezzel is elősegítve a gazdasági fellendülését. Jenőke elbizonytalanodik, a szövegelés közben melyik oldalról mutat jobban az arca? Berlin megnyugtatja, minden teljesen oké, sőt, az ablakból látható sziklák kiemelik a határozottságát is. Potti elégedett a lánnyal, mert nagyon dicsérik őt New Yorkban. A nagy örömködés közben álruhás, maszkos fegyveresek támadnak a kocsikra, hullanak a katonák mint a legyek, Berlin és Potti a buszban húzzák meg magukat.

1.png

A maszkosoknak a bányászcucc kell, pakolják is serényen a saját furgonjukra, ám egy éltben maradt katona rájuk támad. Két maszkost elintéz, a góré megöli a katonát és a rettegő spanja tovább rakodhat. A góré megnézi a buszt is, így Potti és Berlin készülhet a támadásra. Potti ráugrik a tagra, Berlin videózik, bizonyítéknak jó lesz. Azonban őt leszedi a fehér maszkos, Berlin eszméletlenül fekszik a földön, kamerája széttört. Pottit a góré kapta el, löki a szöveget, ha elengedi őt, ép bőrrel megússzák a támadást, de a góré bosszút akar. Potti fejénél egy fegyver, és vetkőzzön gatyára. A fejét, vagy a fenekét kell-e jobban féltenie vajon, de a góré egész egyszerűen csak lepisili. Olcsón megúszta, ennél rosszabbul is járhatott volna A maszkosok ezután elhúznak, Potti tekintete semmi jót sem ígér.

2.png

Tarr-ház, ex-méhkirálynő ébredezik, férje épp csilingelő hangon dicsekszik azzal, ha az anyabolygón élnének, Stahma válogatott kínzások után halt volna meg. Jó ég, milyen kegyetlen lehet erre kelni. De ez egy új világ, ő pedig szereti a feleségét, akinek az arca emléke volt a börtönben az egyetlen vigasza, így élhet. Stahma is egy új világban él, a számok növekedtek, ezek az ő eredményei, legyenek társak, megérdemli. Igen, megérdemli, majd ha piros hó esik, ígéri Datak arca. Ugrás Nolan-Amanda párosára, nekik sokkal jobban kezdődik a reggel, ágyban, párnák közt, egymás testét élvezve. Azonban a munka közbeszól, Amandának készülődnie kell a reggeli megbeszélésre a bordély csapatával. Ezen mindketten röhögnek, Nolant nem zavarja a sietség, viszont Irisa tör rájuk, Potti látni akarja őt. Amandát csak az érdekli, Irisa miért nem kopogott, a lány erre fapofával közli, hogy Nolan nevelte, majd otthagyja őket.

3.png

Kicsivel később Potti dühödten meséli Nolannak a kirablásának történetét, Amanda a háttérből figyel. (Ennek a nőnek nincsen más ruhája? Ez a negyedik rész, ugyanez a kiskosztüm van rajta állandóan...)  Nolan úgy véli, hogy a társaság már rég messze járhat, Potti sürgetően int, akkor menjen csak, menjen, túrja fel az összes bokrot, ha kell, csak kapja el őket. Churchill is jelentkezik a kalandra, bántani akarja azt, aki a főnökét bántotta. Azonban Nolan és Amanda sem támogatja a keresést, a nő azzal érvel, hogy a keresés idő és ember pazarlás, a felszerelés értékes, a feketepiacon kellene először körülnézni. Potti leugatja, neki csak a politikai tanácsaira van szüksége, ebbe ne szóljon bele. Amanda sértődötten elvonul, Nolan pedig igyekezzen. Berlin a sérült kamerát rakja össze, Tommy aggódik a lány miatt, leütötték, eszméletlen volt, orvos látta már? Egyébként Jessicának hívják, de ha Tommy jót akar, akkor ne hívja így. Csak úgy mellékesen, Irisát pátyolgatta,mikor jártak? Nem, őt nem pátyolgatta és nyugodjon meg, mert Berlint választotta az Irathi helyett.

4.png

Rafe mit sem sejtve a nap történéseiről, besétál a házába, a konyhapulton ott a góré piros maszkja és néhány láda felszerelés. Josef épp hozza a következő ládát, így Rafe rájön az összefüggésekre, de Josefet nem úgy jutalmazza, ahogy a srác várja. Egy orbitális nagy pofon lesz a bünti a hülyéségért. Szegény srác csak jót akart, az FKözt valami olyat akar kibányászni, amitől az egész város elpusztulhat, ezt nem hagyhatják. Te jó ég, Rafe tajtékzik, kirabolni egy FKözt konvojt, hát hogy jut ilyen ökörség az eszébe? A még nagyobb baromság, hogy pont az ő házába hozza be, hisz mindenki tudja, hogy pikkelnek rá az FKözt vezetői. Ez eddig patthelyzet. A városban Datak bepótolja a kajálást, amit a börtönben mulasztott, jóízűen falatozik, közben helyrerakja a fiát. Mindig úgy hitte, hogy neki rendes élete lesz, piszkosságoktól mentesen, de kioltott egy életet, nem is hitte, hogy erre is képes. Ám így legalább bebizonyította, hogy igazi Tarr vér folyik az ereiben. Alig lépnek ki az étteremből, két katona áll az útjukba, és felemlegetik Marsh ezredest, a börtönben kéne rohadnia. Datak vérnyomása az egekben a szövegelésük miatt, egyikük leköpi őt, illetve a földre lökik őt. Miután felállt, Datak a pengéjéhez nyúlna, de inkább a zsepijét veszi elő és letörli a nyálat, majd Casti nyelven bocsánatot kér. A két katona megkapta, amit akart, így lelépnek.

5.png

A Vágyálomban Amanda még mindig dühös, mikor Potti bocsánatkérés ürügyén meglátogatja. Mivel a nő szóra sem méltatja, így elmeséli, hogy levetkőztették és a fejére olvasták néhány múltbeli bűnét, a pisilős részt kihagyta. Ezen Amanda megdöbben, de még semmi jele az enyhülésnek, így Potti tovább mesél. A háború alatt bentlakásos iskolába járt, Devonban. 15 éves volt, mikor egy istentisztelet miatt mindenki a templomban gyűlt össze, de alig kezdődött el a mise, jöttek a votanok és majdnem 11 napig tartották őket étlen-szomjan, mosdó nélkül a templomban. Hát szörnyű sztori, látszik rajta, hogy nagyon kivan az emlékektől, de így Amanda figyelmét is visszakapta. Dokinál zajlik a katonák hulláinak az elemzése, ám Nolan nem tud napirendre térni az Indo elengedése miatt, de nyugi, Irisáról egy szót sem szólt, illetve később sem fog. Nolannak feltűnik, hogy túl pontosak voltak a maszkosok lövései, közben betoppan Tommy. Berlin vissza tudja hozni az összetört kamera memóriájából a felvett anyagot, hurrá. A srác észrevesz egy gulanitos cipőnyomot a halott katona dzsekijén, mire Nolan egyszerűen letörli, ez csak sár. Na, erre ugrik Tommy, nem, nem védheti Rafe-et, ha benne van ő is, de Nolan elmegy, Irisa visszatartja Tommyt.

6.png

Stahma sétál a piacon, mosolyog mindenkire, ahogy szokott, ám mögötte jön a két katona, aki provokálta a férjét. A nő bérelte fel őket, de a két katona nem heccelte fel eléggé, hogy visszavigyék a börtönbe. Kelletlenül ugyan, de kifizeti a pénzüket és fortyogva otthagyja őket. Nolan már Rafe-et faggatja, de az öreg bányász tagad ezerrel, semmit nem tud, senkiről sem tud. Nolan hiába próbálkozik, Rafe semmi használhatót nem fog mondani, viszont Nolan megjárhatja. Josef fogja rá a fegyvert, ám Nolan pillanatok alatt leszereli. Ennyi lenne, le fogja tartóztatni a srácot, de Rafe ott üti Nolant, ahol a legjobban fáj: ő is segített Irisa kimenekítésén, nem hagyta cserben aznap este, még a bányáját is elvették, és most ez a hála? Hát, Nolannak muszáj elengedni, hisz igaza van az öregnek, valamit valamiért. Utolsó jótanácsa Josefnek az, mielőtt a kamera anyaga alapján beazonosítják, tűnjön el a városból. A törvényőri irodában Nolan magabiztosan mosolyog, mikor Tommy és Potti beállít, megvan az eltűnt zsákmány és csak a szállításra várnak. Potti egy aktatáskát vesz ki az egyik ládából, valami papírcetli alapján, kutatta ki, hol van, majd az ügy további kivizsgálását kéri, mert Tommy szerint vannak még tisztázatlan kérdések, például a sár-gulanit. No, ha Tommy szerint vannak még kérdőjelek, akkor folytassa Tommy az ügyet, ajánlja fel rendkívül nagylelkűen Nolan, de erre Potti legyint, folytassa ő és elviharzik.

7.png

Datak és a „munkatársak” az ő visszatértét ünneplik, a nagyfőnök első lépésként lecseszi őket, hogy elárulták őt. Egy nő parancsait követték és figyelmen kívül hagyták az övét, amit a börtönből küldött. Ez bosszúért kiállt, egy ember veszíti el a fejét a többiek árulása miatt. Datak szép sorban odamegy minden főbűnöshöz, aki feleségével üzletelt, de Alak vállalja a felelősséget. Ő volt az, aki hagyta az anyját kibontakozni és nem állította meg. Datak helyesel, de egy másik Castit végez ki, mert Alak az ő örököse. Mindenki döbbent, Datak magabiztosan lelép. Rafe szerzett jegyet a buszra, amivel Josef elmehet, de a srác már nincs a házban. Berlin a kamera felvételeit vizsgálja, egy adott pillanatban Josef arca tisztán és világosan kivehető. Josef előbújik a sötétből és Berlintől kéri a felvételeket, kezében egy fegyverrel. Potti az aktatáskát nyitja fel, egy bizonyos Von Bach Vállalattól kapott valamiféle csomagot. Betipeg Amanda, itt az idő az ördögözésre. A mámorban úszva Amanda is elmesél egy történetet, cserébe Potti templomosáért. New Yorkban élt, és adatrögzítőként dolgozott az FKöztnek. Volt egy vőlegénye, Connor Lang (hüpp, hüpp), boldog volt. Azonban egy este, hazafelé, egy férfi megerőszakolta. Nem szólt róla senkinek, mígnem kiderült, hogy terhes. Connor azt hitte az övé a baba, Amanda nem javította ki, ám elvetette a kicsit. Potti meghatódik Amanda őszinteségén, aki csak azért mondta el, hogy Potti ne érezze magát egyedül a bajban. A nagy lelki egymásra találást Tommy és Churchill zavarja meg, elrabolták Berlint.

8.png

Nolan a kamerateremben vizsgálódik, miközben Tommy Rafe védelmezésével vádolja. Pech, mert ezt Potti is meghallotta, vagyis kezdhet aggódni, milyen mélyre fog süllyedni az ügyben. Nolan inkább elsiet és hívja Rafe-et, adjon pár ötletet, hova vihette Josef a lányt. Ha viszont az ügy balul sül el, mindketten nagy bajban lesznek. Datak fia kis lemezgyárát látogatja meg, a hely Tarr Traxx néven fut. Datak őszintén meglepődött, hogy a kisfia ilyen pedáns helyet összehozott és sikeresen üzemelteti. Eredeti terve szerint felégette volna a helyet, még a benzines kannák is elő vannak készítve, ám fordult a kocka. Meglepte őt Alak sikere, illetve a határozott kiállása a társaiért. Ez a gyárocska új távlatokat nyit, megbocsájtóan Alak felé nyújtja a kezét, a srác félve, de megfogja. Datak egy rántással a nyomógép alá dugja a fi a kezét, Alak így törleszt, ezután tisztalappal kezdhet. Otthon a sérülést Christie kezeli, hát nincs elragadtatva apósától. Alak minden fájdalma ellenére, de mentegeti őt, Christie ezt nem értheti, túl ember ezekhez az ügyekhez. Sajnos Stahma is  meghallja a veszekedést, és látja mit tett a férje a gyerekkel. Datak épp a Casti Bibliát olvasgatja átszellemülve, mikor Stahma beront hozzá. Ő is olyan lett, mint az apja, aki kegyetlenkedésekkel érte el, hogy féljenek tőle. A drága apa még rosszabbakat is tett, mint Datak mostanában, de neki legalább megjött az esze, Bibliaolvasás után főelg. Újrakezdhetik, teljesen tisztalappal, mindannyian hibáztak, de végülis ők egy család,nem?

9.png

Egy földalatti bunkerben Berlin Josef szövegét olvassa a kamerába, ha a bányászok elérnek egy bizonyos réteghez, várospusztító földrengés lesz a vége. Berlinnek elege van a szövegelésből, inkább rúg egyet Josef lelkébe és a halott katonákról kezd mesélni, mindegyiknek volt családja, akiket támogatta, most éhen fognak halni miatta. Közben szépen, ügyesen kibogozza az összekötözött kezeit és rátámad a srácra, de Josef leüti a nőt. Ekkor ugrik rá Nolan és bukkan fel Rafe. Nolan megsebesül Josef pisztolyától, Rafe elvezeti a srácot, és hoz orvost Nolannek. A felszínen Rafe elküldi a srácot, meneküljön, mert itt már nincs biztonságban. Josef búcsúzkodik, hálálkodik, majd rohan, amilyen messzire csak tud, azonban Rafe hátba lövi őt. Az öreg összeroppan a tette miatt.

Nolan lőtt sebét Doki forrasztja, a háta mögött Berlin csücsül, rendbe fog jönni.  A lány hálás, mert megmentette, így az adósa lett. A zord képű Tommy tér be a betegekhez, a srác megköszöni Nolannek az életmentés, így remélhetőleg Tommy már nem támadja hátba Nolant. A főrendőr távozik, Tommyék csókolóznak, az ablakból Irisa figyeli őket. Potti Amandának osztja az észt, Josef ugyan meghalt, de most jött el az igazi bosszú ideje. Pottiék meglátogatják Rafe-et, az öreg már várta őket, egy itallal ücsörög a hintaszékben, mellette két jókora bőrönd, mikor Potti vigyorogva átadja a kilakoltatási parancsot. Datak magabiztosan sétál végig az utcán a sátorhoz, ott már Stahma, Alak és a csapat többi tagja várja. Raigo, a majomember lefogja őt és a többiek ütlegelni kezdik. Alak nem is bírja nézni, ahogy a fatert verik, de Stahma rászól, nézze csak. Az összevert Datakot kidobják a sátorból, Stahma sétál ki hozzá és a fülébe súgja, hogy a társává kellett volna fogadnia. Mindent megtesz ez a nő a hatalomért. Az endsong Sara Hickman Mad World című száma lenne.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2014.10.25. 19:30:40

Datak reggelizését inkább vaddisznóféle csámcsogásnak mondanám, mint jóízű falatozásnak :)

Amandának meg tényleg adhatnának másik ruhát. Vagy vegye le ezt is :)

Szencsike 2014.10.26. 14:37:56

@Gabba:
Egy politikai tanácsadó és madam egyszemélyben, tényleg jó lenne ha több ruhája lenne :)
süti beállítások módosítása