Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A SHIELD ügynökei 1x09 - Repairs

2014. október 10. 11:00 - Smokey the bear

Egy benzinkúton nyitunk, a utahi Batesville-ben. Egy fiatal nő pakol a kisboltban, közben az eladó úgy méregeti, mintha most látta volna a Kékfényben. A fickó rá is támad a nőre, egyelőre csak verbálisan. Kiderül, hogy tényleg valami bűneset húzódik a háttérben. A férfi haverja Jeff Benson nemrég meghalt egy balesetben, a felesége pedig a főnökét, az éppen a boltban vásárolgató szőkenőt hibáztatja érte. A csaj menekülőre fogná, de a boltos az útját állja. Pedig nagyon nem kéne keménykednie, mert hirtelen konzervek kezdenek el repkedni feléje, majd az egyik polc is rádől. Az eladó azt hiszi, a nő csinálja, ezért kiszalad az épületből. Na, ezt pláne nem kéne, mert alig ér ki, az egész benzinkút felrobban. Megvan a heti esetünk.

1_bumm.jpg

Ügynökeink eközben a szállodában ébredeznek. Ward egy szál törcsiben flangál May szobájában. Értjük, szex volt az éjjel, nem csak piálás. Befut a hívás, feltehetően a benzinkutas esetről. May kiborg üzemmódba kapcsol, és már ott sincs. Ward még az alibin dolgozna egy kicsit, úgyhogy rendesen pofára esik, amikor May faképnél hagyja. A Buszra ugrunk. Coulson eligazítást tart Skye-nak. A kezdő jelenetben látott nő, Hanna Hutchins, a batesville-i részecskegyorsítóban dolgozott, az ő beosztottja volt az a négy ember, aki nemrég meghalt a munkahelyükön történt robbanásban. Az egész város Hannah-t okolja. Az Index ügynökei szerint telekinézis lehet a benzinkúton történt dolog mögött, ezért Coulson odavezényli a csapatot, hogy gyűjtsék be a nőt, és vizsgálják ki, tényleg van-e szuperképessége. Fitz-Simmons is munkára jelentkezik. Megtudták, hogy a részecskegyorsítót lezáratta az illetékes hatóság, de jó hír, hogy ők ennek ellenére is hozzá tudnak férni az adatokhoz, amik segítenek fényt deríteni a rejtélyes robbanásra. Coulson erre tart egy kis rögtönzött „fizika kezdőknek” előadást a részecskegyorsító működési elvéről. Amíg Fitz-Simmons az állát szedegeti a földről, Coulson meghagyja Skye-nak, hogy maradjon a seggén, csak figyelje, hogy kell ezt csinálni. Majd a két legempatikusabb ügynök, Ward és May (haha) megmutatja! Ha már itt tartunk, May már a helyén, Ward pedig még csak most érkezik. Mit tökölt ez ennyi ideig a szállodában?

2_ward.jpg

Terepen. Hannah háza előtt már érlelődik a lincshangulat. Coulson és Ward megy a nővel beszélni. Hannah ki van borulva. Minden jól alakul, de amikor valaki a tömegből megdobálja a nőt, elszabadul a pokol. Egy rendőrautó magától elindul, és belehajt a lázongók közé, Coulsonnak úgy kell félrelöknie az útjából egy bámészkodót. Erre előkerülnek a fegyverek. Hannah a célpont. Coulson épp csak kimondja, hogy nem esik bántódása, amikor a nőt hátulról lövés éri. May rövidre zárta a dolgot, ideje indulni! Egyre jobban csípem ezt a nőt! Közben egy rövid töltelékszál is indul. Fitz-Simmons a részecskegyorsítónál gyűjti az adatokat. Miközben a telekinetikus képességekről beszélgetnek, Fitznek eszébe jut, hogyan viccelték meg őket ezzel idősebb társaik, amikor elsőévesek voltak az akadémián. Mivel ők hamarabb végeztek, mint rendesen szokás, ezért sosem szívathattak gólyákat. Ám most itt van Skye, aki tulajdonképpen kezdőnek számít, tökéletes alany egy kis átverésre. Ebben meg is egyeznek. Fergeteg party-t vizionálok.

3_time to go.jpg

Vissza a Buszra. Hannah benyugtatózva a kihallgatóban. Coulson May-t viszi magával az első kihallgatásra. Nyilván sokkal megnyugtatóbba, ha az magyarázza el a dolgokat, aki hátba lőtte. Mindegy Coulson a főnök, ő biztos jobban tudja az ilyesmit. Bemennek a nőhöz, és beszélgetni kezdenek vele. Tök vicces, ahogy Coulson mosolyog, miközben May pont az meséli a nőnek, hogy le kellett lőnie, a többi ember biztonsága érdekében. Hannah elfogadja a helyzetet, de idegileg teljesen kivan. Magát vádolja a baleset miatt. A tárgyak mozgatását viszont nem ő csinálja, és nem is volt dühös senkire, amikor a fura dolgok történtek. Épp hogy őt akarták bántani.

4_gain trust.jpg

Kintről Fitz-Simmons figyel. A nő életjelei rendben vannak, csak egy kicsit ideges. Skye szerint nincs ezen mit csodálkozni, elvégre bent van vele May. Egyáltalán minek ment be? Hát mert ő a Lovasság – vágják rá Simmonsék, és mikor látják, hogy Skye nem ismeri a név eredetét, belekezdenek a csínytevésbe. Rendkívül elmésen azt találják ki, hogy felnagyítják a sztorit. Az ő változatukban, Bahreinben Maynek 100 vagy annál is több zsoldost kellett egyedül elintéznie, akik ügynököket ejtettek túszul, és kínozták is őket. Maynak nem volt járműve, ezért lóval ment be közéjük, mindkét kezében egy bazinagy stukkerrel. Hát így. Skye hiszi is meg nem is, majd mivel Fitz nem hagyja, hogy ő is játsszon a holografikus játékszereikkel, inkább elvonul a saját szobájába. Fitz-Simmons meg nagyon büszke magára, hogy milyen jól sikerült az átverés. Srácok, van még hová fejlődni!

4_prank1.jpg

A kihallgatóban eközben Hannah elmeséli a baleset körülményeit. Néhány nappal korábban több bejelentést is kapott, hogy csavarok lazultak meg a gépben. Többször is lement ellenőrizni egy Tobias nevű szerelővel együtt, de nem találtak hibát. Nem érti, mi okozhatta a robbanást. Coulson elmondja, hogy a csapat pont ezen dolgozik, de már most úgy gondolják, hogy a nő a robbanás miatt tett szert telekinetikus képességekre. Hannah szeme elkerekedik: tényleg nem ő mozgatja a tárgyakat, ami nagy kár, mert ha ő lenne, legalább megpróbálhatná leállítani. Szerinte ez Isten büntetése a baleset miatt. Az Úr nem védi meg őt többé a démonoktól. Most az ügynökökön a sor, hogy elképedjenek. Coulson kistanácsot tart a csapattal, a diagnózis az, hogy a nő biztos a bűntudata miatt hallucinál démonokról. Abban maradnak, hogy amíg a dolog végére nem járnak, a kihallgatóban tartják szoros felügyelet alatt. Miközben ezt megbeszélik, egy sötét sarokban még sötétebb árny képe tűnik fel egy pillanatra.

5_plan.jpg

Skye munkára jelentkezik Coulsonnál. Átnézte Hannah posztjait a Facebookon, meg utánajárt egy kicsit, és kiderült, hogy egy igazán jótét lélekkel van dolguk. Ezen rendkívül részletes adatok birtokában szeretne beszélni a nővel. Szép dolog az önbizalom, de ennyiből még nem lesz az ember jó pszichoanalitikus. Coulson és May is ezt a nézetet osztja, és nem engedik Skye-t Hannah közelébe. Miközben beszélgetnek, egy régiség leesik a polcról, és bár egy telekinetikus képességekkel meggyanúsított személyt szállítanak, szimplán átsiklanak a különös dolog felett. Skye megy a konyhába, elsírni a bánatát Wardnak. May-jel van baja, mert úgy érzi, a nő torpedózta meg rendkívül jól kigondolt beszélgetős akcióját. Ward szerint ez azért van, mert May specialista, és jobban tudja, mikor, mit kell tenni, Skye szerint meg azért, mert szexhiánya van. Ward erre majdnem elejti a kezében lévő borsszórót. Ismét a Lovasságra terelődik a szó, mire Ward elmeséli, hogy van igazság abban, amit Fitz-Simmons elmondott, de nem száz, csak húsz gonoszembert kellet legyűrnie, és nem volt ott semmiféle ló. Ja, és csak egy fegyvere volt. A Lovasság bece-vagy gúnynevet meg csak azért nem szereti, mert kerüli a dicsfényt. Elvégezte a feladatát, end of story. Mire Ward a mese végére ér, egy kés eltűnik a pultról. Az árny vitte el, már a kihallgató ajtaját, meg Hannah idegeit feszegeti vele.

6_in.jpg

Simmons a felrobbant kapcsolót vizsgálja, és megtalálja a hibát. Fitz egy gázmaszkban parádézik mögötte. Ezt a csínytevés dolgot nem kéne erőltetni, szerintem. Közben Skye Tobias Ford, a szerelő aktáját nézegeti. Ő jelentette az összes hibát, mindet Hannah-ék részlegére. Talán csak több időt szeretett volna eltölteni a nővel? Odalent Simmons tovább vizsgálja az adatokat, és észreveszi, hogy a robbanás megnyitott valamiféle átjárót…a pokolba. Ez utóbbit már a Tobiasra hajazó árny mondja, majd menten le is csap a lányra. Gemma idejében félreugrik, az árny eltűnik, majd a kapcsolószekrényhez megy, ahol jól elvágja az áramellátó vezetéket, vagy mit. Sötétség, zuhanás. May szerencsére pont talál egy mezőt, amire leteszi a gépet. Na, hát innentől a hajtóművekbe legalább már nem kell több energia, mehet minden a kihallgatóba.

7_window.jpg

Újratervezés. Coulson megy segélyhívást leadni, Ward elkíséri Fitz-Simmonst, hogy újra működőképessé tegyék a repülőt, Skye meg mehet végre Hannah-val dumcsizni. Simmonsnak csak most tűnik fel, hogy hű fegyverhordozója, Fitz nincs sehol. A geek a zuhanás alatt sikeresen bezárta magát egy kamrába, és most azt hiszi szerencsétlen, hogy Gemma vicceskedik vele. Az ajtó alatt egy konyhakést talál, és innentől átváltunk egy ZS kategóriás horrorfilmbe, sötét, elhagyatott, nyikorgó folyosókkal, váratlanul lecsapó árnnyal, és véletlenül egymás szemébe világító ügynökökkel. Az egyik tároló helyiségből hitelen kizuhanó, és ezért nagy ijedséget okozó, Fitz által korábban odahelyezett felmosófejről már inkább nem is beszélek.

A nagy izgalmak közepette egy kis filler részt is kapunk. Skye megy a kihallgatóhoz, és elmondja Hannah-nak, hogy tévedtek, tényleg nem ő okozza a rendbontást, de pont ezért, egyelőre bent kell maradnia, a saját biztonsága érdekében. Eztán a hitről kezdenek el beszélgetni. Skye nem hisz istenben, legalábbis abban az istenben nem, amelyik megbünteti az embert a hibáiért. Neki is prédikáltak annak idején a zárdában, kivéve egy McKenna nevű nővért, aki azt tanította, hogy „Az Isten szeretet”. Ő ebben akar hinni, és ezt javasolja Hannah-nak is. May hallgatózik egy kicsit, de már ő sem nagyon bírhatta a bölcsesség áradását, mert előlép, és határozottan elküldi Skye-t, menjen Coulsonnak segíteni (Tobias a vészjelzőt is tönkre tette), majd ő őrködik helyette.

9_talk.jpg

A csaj megy is, és már megint lenyomja a dumát May-ről. Mi az, hogy ez a nő parancsolgathat? Azért mert végzett vagy száz emberrel egymaga? Nem, anyám, azért, mert ő ügynök, te meg nem, és egyébként is ő a rangidős! Coulson persze nem ezt mondja, csak helyre teszi egy kicsit Lovasság eredetsztoriját. Nem kimenekítés volt, legalábbis eredetileg nem annak szánták. Nem fegyveresek voltak, csak valami különleges képességekkel megáldott személy és a követői. May a fogadóbizottság tagja volt, de valami félresikerült. Egy civil, és pár SHIELD ügynök az épületben rekedt. May egyedül ment be értük, legyűrte az ellenséget (a szuperképességű ember követőit), de közben valami eltört benne. Amikor kijött onnan, már nem volt a régi. Előtte minden csínyben benne volt, áthágta a szabályokat. Azóta ilyen kvázi-katatón-gépi üzemmódban van. Coulson azért hozatta a repülőre, hátha visszatér a régi énje. Nincs idő azonban tovább moralizálni, mert Tobias betör a szobába, és túszul ejti Skye-t. Nem marad sokáig, mert May érdekesebb célpontnak bizonyul, különösen azután, hogy a nő fogja Hannah-t és elszökteti a repülőről.

10_let her out.jpg

A csapat összeszedi magát. Coulsonékat Tobias bezárta az irodába, mielőtt May nyomába eredt volna. Ward ébredezik, őt a fickó egy csavarkulccsal ütötte le korábban. Érdekes, hogy dimenziók között utazgat, és egy csavarkulccsal hadonászik. Megvan a megoldás: biztos az volt a kezében, amikor a robbanást okozta. Coulsonék egy régi jeladós óra segítségével kapcsolatba lépnek a többiekkel. Fitz az adót felhasználva kirobbantja őket az irodából. Újra együtt a csapat, mehetnek Mayt megkeresni. Ekkor találják meg az ijesztőnek szánt felmosófejet. Simmons szerint Fitz gyerekes. Ez szöget üt Skye fejébe: Tobias is gyerekesen viselkedik. Azért okozta a hibákat, hogy minél több időt tölthessen együtt a nővel, és a benzinkutat is azért robbantotta fel, mert a boltos bántani akarta Hannah-t. Tiszta sor, nem üldözi, csak meg akarja védeni. Ezt May még nem tudja, és amikor Tobias megjelenik nekik egy elhagyatott pajtában, akkor megpróbálja lekaratéjozni. Elég nehéz úgy küzdeni, hogy közben az ellenfél, akkor válik köddé, amikor csak akar. Egy pillanatra mégis sikerül kiütnie, és végre beszélhetnek. Tobias bevallja, hogy ő okozta a balesetet, és Hannah bocsánatát kérni, mert akkor talán nem jut a pokolra. Hannah megértő, de csak Isten bocsáthat meg a fickónak. May veszi át a szót. Isten nem fogja megbocsátani, amit tett, ne is reménykedjen benne. A pokolra fog jutni, de amíg ragaszkodik a nőhöz, és ahhoz az élethez, amit csak szeretett volna élni, addig a két világ között fog ragadni. Ezzel viszont magával rántja Hannah-t is. Ha szereti a nőt, engedje el. Tobias belátja, hogy nincs más esélye, és szép csendben semmivé foszlik. Közben a csapat is idetalál. Coulson érdeklődik, mit mondott a fickónak May? „Ugyanazt, amit maga mondott nekem Bahreinben” –feleli az ügynöknő. Ez üt.

Utózöngék. Hannah már nem fogoly, és végre alszik egy jót. Coulson felrobbantott órája nem javítható. May viszont igen. Erre Skye világít rá, mert már megint bölcselkedhetnékje van. Coulson megenyhül, látja, hogy jó adag empátia van a lányban, jól elbeszélgetett Hannah-val, legszívesebb May fejébe is belemászna és Tobiasnak is segíteni tudott. Egyszer még jó Indexes lehet belőle (a SHIELD-féle, bár lehet, hogy Index anyánk szerkesztőségében is örömmel fogadnák). A dicséreten felbuzdulva Skye be is kéredzkedik May mellé a pilótafülkébe. Az ügynöknő ugyan nem szól hozzá, de legalább nem is ellenkezik.

Utolsó utáni jelenet. A csapat Scrabble-t játszik. Épp Gemma egy brit specifikus szaván vitatkoznak, amikor beállít a kissé ideges, és nagyon habos Fitz. Álmában valaki jól összekente a fél arcát. Mindenki tagad. Melinda May meg csak mosolyog egyet a botkormány mögött.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.10.10. 11:24:01

Aranyos kis rész volt, némi horror beütéssel. May végre kapott némi árnyalatot és az eredetét is kibontották.

Gabba 2014.10.11. 13:48:20

May gyakrabban mosolyoghatna, jól áll neki.
süti beállítások módosítása