Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 3x04 - Reasonable Doubt

2014. augusztus 04. 15:00 - AaannnaaA

A részt olyan jelenettel kezdjük, amit már rég titkos vágyam volt látni, bár magam elnézném egy egész részen át, nem csak felvezető epizódként. Miről is van szó? John és Főncsi állatorvoshoz hozták Medvét, beteg a drága (ha valami komolyabb baja lesz, szétcsapok az írók között, de ezzel nyilván nem vagyok egyedül). Letargiás, nem hamizik és hányik szegény. Dr. Jensen szerint komoly gond van, mindjárt elküldi további vizsgálatokra, de addig is hoz neki gyógyszert a hányásra. Amint a gyógyszerszobába megy, John utána üget. A dokinő kiakad – maga nem jöhetne be! De ők se, válaszolja John, amikor négy, fegyveres suttyó bukkan fel, gondolom némi kábítószernek is beillő bogyóért jöttek. Három térdlövés, a negyedik tagot pedig, aki túsznak szánná a doktornőt, Medve intézi el – ezzel vége is az akciónak. Dokink ledermed, hogyan köszönhetném meg? Nos, mondja Főncsi, egy klassz kutyajátékszer, ami itt kapható, elég lesz. A még mindig sokkos Dr. Jensen eloldalog.

John szerint Medve kedveli az új orvosát, Főncsi kontráz – a jövő hónapban esedékes oltásra is ide hozzuk, reméljük, az kevesebb felhajtással jár. Nem hazudok, vagy háromszor visszatekertem a jelenetet, hogy kellően kiröhögjem magam. Na ez az, amit egy egész részen át elnéztem volna – állatorvos célszemély. Mindegy, így is jó volt.

1.jpg

Másnap este John és Főncsi már az új számról beszélgetnek. Vanessa Watkins az, helyi ügyész, aki nem mellesleg egy védőügyvéd, Jeremy Watkins felesége. Hm, érdekes házasságok léteznek, de haladjunk. Vanessa férje két napja eltűnt a tengeren, a hatóságok azóta is keresik. John látja, hogy célszemélyünk barátnője, Nicole társaságában távozik otthonról; klónozza a mobilját. Ekkor érkezik meg a rendőrség, letartóztatják Vanessát, a férje meggyilkolásának vádjával. Hajaj.

Nem ártana hallgatni mit mond a kihallgatáson, így Fuszkóra vár a feladat, hogy a kihallgatóhelyiségen kívül hegyezze a fülét. A nő nem kér ügyvédet, szó nélkül hallgatja végig vallatója vádjait: ketten voltak a hajón, a férjétől vérnyomot találtak, a nő kezén pedig lőport. Megtalálták a gyilkos fegyvert is, mert egy szemtanú látta, ahogy elhajítja. Vanessa most szólal meg először: ez mind közvetett bizonyíték, a holttest ugyanis nincs meg, nincs mit beismernie. Viszont ügyvédet akar, aki mikor megérkezik csodálkozását fejezi ki, hogy Vanessa őt hívta a saját védelmére, mert korábban tehetségtelen picsának titulálta. Hm. Ügyészünknek a szeme sem rebben, négyszemközt akar beszélni a nővel, így kamerák és mikrofonok kikapcs, redőny le, Fuszkót is kilapátolják az előtérből.

2.jpg

Főncsi és John közben arról beszél, hogy a nőnek az éjszakát nyilván előzetesben kell majd töltenie, és miután ügyészként dolgozott, egy ilyen éjszaka meglehetősen veszélyes szituáció lenne az egészségére nézve, ezért úgy döntenek, ki kell őt hozni az őrsről. Fuszkót hívják, hogy cselekedjen, aki látja, hogy az ügyvéd távozik, ezért sunyiban bemegy a kihallgatóba, de Vanessát már nem kell megmentenie: leütötte az ügyvédjét, felvette a ruháját és távozott. Nyilván ezért kért olyan ügyvédet, akinek nem a munkája, hanem a kinézete fontos – hasonló magasság, hajszín és testalkat elég ahhoz, hogy ruhát cserélve kisétálhasson. Ez bizony kitervelt tettnek tűnik, John szerint tehát jelen célszemélyünk nem áldozat, hanem tettes, aki ráadásul egyszer talán már ölt is (a férjét), ideje a nyomába szegődni.

3.jpg

Másnap reggel jópár rendőr és nyomozó (köztük Carter a társával, valamint Fuszkó is) helyszíni eligazítást kap Cameron nyomozótól, aki tegnap Vanessát kihallgatta, és ezek szerint az ügyet is ő viszi – célszemélyünket nemrég felvette egy buszállomás kamerája, ahogy jegyet vett Philadelphiába, a busza egy óra múlva indul, irány a környék átkutatása. (Sunyiban John és Shaw is itt van körülnézni.) A nyomozók megkapták a kamera felvételét, amit Fuszkó előzékenyen el is küld Főncsinek. Carter zöldfülű utánfutójával indul a szökevény nyomába. Távozóban látják, hogy itt van Terney nyomozó is, aki ugye HR-es, és akinek végső soron Carter a lefokozását köszönheti. Mike arról kérdezi társát, hogyan jöhetne ki jobban Terney-vel, aki mindig fapofát vág, de a nő szerint inkább csak tartsa távol magát tőle. Zöldfülűnk értetlenkedik kicsit, de nem kérdez többet.

A kamerák felvételét skubizva Főncsi rájön, hogy Vanessa direkt mutatta meg magát a buszállomáson a kamerának – esze ágában sincs elutazni, ez csupán a félrevezetés volt. A további képeken viszont látszik, hogy egy öregember zsebéből kilopott valamit. Shaw az öreghez lép, aki még mindig itt téblábol: hiányzik t'án a pénztárcája, kérdi? Az nem, viszont a mobilom annál inkább. Shaw kéri, adja meg a számát, ismer valakit, aki lenyomozza. Nem rossz.

4.jpg

Este John és Shaw távolról figyelik a helyet, ahol a lopott mobil koordinátái szerint Vanessa van, a nő pedig meg is jelenik, egy valag drogdílerhez lép oda. Főncsi szerint a dílerek vezetője húsz évet ült gyilkosságért és drogkereskedelemért, Vanessa mégis ölelgeti. A rosszfiú köszöni, hogy szólt az érdekében a bírónak, és kint lehet. Hm. Közben Carter telefonál, hogy célszemélyünket más is látta a környéken, és Cameron nyomozó mindenképpen sitten akarja látni, ráadásul figyelmeztetést adtak ki, hogy a nő veszélyes, és fegyvere van, ami rohadtul nem igaz – nem éppen elegáns eljárás a rendőrség részéről. Főncsi figyelmezteti Johnékat, hogy a rendőrség a helyszín felé tart, ideje távozni – hősünk még látja, hogy az exügyésznő egy kiló kokaint vesz át a dílertől. Csak úgy pofára, fizetség nélkül. Mire kellhet neki? Ekkor érkezik meg a rendőrség, a dílerek szétspriccelnek, Vanessa is futásnak ered, bemenekül egy épületbe.

A rendőrök Cameronnal az élükön utána vetik magukat. Carter Főncsivel mobilizál, ez utóbbi bemérte a nő pontos helyét a házban a telója alapján, exnyomozónk így célirányosan tudja őt keresni. Meg is találja, de a nő nem akar vele menni, azt állítja, nem ölte meg a férjét, azzal leveti magát a tetőről, baszki! Nem, nem nyiffan ki, hanem zuhan vagy öt emeletet, majd a gagyi sorozatok gagyi megoldásaként pont egy alatta elhaladó szemeteskocsi rakterébe pottyan – se egy lábrándulás, se egy gerinctörés, de még csak a szeme sem rebben. (Maradjunk annyiban, hogy itt a forgatókönyvírók kimentek kávézni, és ezt a jelenetet a takarítónő fejezte be, aztán véletlenül leforgatták.)

5.1.jpg

5.2.jpg

Nem sokkal később Carter és John az esetet tárgyalják, még mindig az épületnél, csak a rendőrök szeme elől félrevonulva. Exnyomozónk hisz Vanessa ártatlanságában, John ennél szkeptikusabb. Mindenesetre az gyanús, hogy Cameron ennyire veszélyesnek nyilváníttatta a nőt – hősünk rögtön rákérdez, talán Cameron HR-es? Carter szerint nem valószínű, inkább az lesz a gond, hogy régebben egy tárgyaláson a Watkins házaspár a tanúk padján lejáratta a nyomozót: a férj, mint védőügyvéd bemocskolta őt, a nő, mint ügyész pedig hagyta az egészet. Ezért inkább személyes bosszúnak tűnik. John köszöni, és balra el, Carter is indulna vissza, de alig lép kettőt, és fordul be a sarkon, zöldfülű társába botlik. Vau legyek, ha a kis genya nem hallgatózott.

Másnap reggel az irodában Shaw és Főncsi azon totóznak, Vanessa ártatlan-e, és amikor John is megérkezik, exügynökünk bedobja a kérdést Haroldnak: mi lenne, ha fogadnának száz dolcsiban? Az ötletével elnéző pillantásokat sikerül nyernie, egyikük sem vevő a fogadásra, mi itt kérem életeket mentünk, és problémát oldunk, nem fogadásokat kötünk, mint holmi lóversenyen. Jogos. Ebben a pillanatban megszűnik a célszemély mobiljának a jele, amit Főncsi eddig követett, tehát megszabadult a telójától. John elméletet gyárt: a számláit a rendőrség befagyasztotta, a nőnek viszont pénzre lesz szüksége, talán ezért kellett a kokain, hogy eladja. Szerinte el fogja követni a menekülők tipikus hibáját, azaz megkeresi egy ismerősét. John a barátnőjére, Nicole-ra tippel, akivel a rész elején láttuk, mielőtt letartóztatták. Főncsi kideríti, hogy Nicole könyvklubot (hogy mit?) szervez ma este a barátainak, ahova az egyik meghívott - Mindy - nem megy el. Shaw rögtön ugrik: majd ő elmegy, mint a hiányzó nő barátnője. Főncsinek erős kételyei vannak, hogy exügynökünk be tud illeszkedni egy ilyen (vagy akár bármilyen, teszem hozzá) társaságba, de Shawnak van egy titkos fegyvere.

6.1.jpg

6.2.jpg

És már látjuk is: megjelenik Nicole ajtajában csinin kiöltözve, mint a hiányzó Mindy barátnője, táskájában jópár üveg minőségi borral (ahh, érdekes fegyver), és rögtön beengedik. Amíg a csajok Vanessát pletykálják ki, Shaw a mosdó felől kérdez, majd besunnyog Nicole szobájába, és feltöri a gépét. A bankszámlaadatai alapján nem úgy tűnik, hogy segített barátnőjének, nézzük hívták-e egymást. Klónozza vendéglátója mobilját, Főncsi pedig a túloldalon az adatokat elemezve meglepő felfedezést tesz: Nicole-nak viszonya volt Vanessa férjével!! Na baszki, bonyolódik. Amikor Shaw visszatér a többi nő közé, visszaveszi a megszokott stílusát, és egyből Nicole-nak szegezi a kérdést: rákente Vanessára a férje megölését, mert viszonya volt vele? Stukkert is lóbál azzal, hogy nyugi Nicole, nem lőlek le, de ha Vanessa ide tart bosszút állni, nem árt, ha megvédelek – majd lazán leül és egy pohár bor után nyúl. Mehh.

7.jpg

Fuszkó Főncsit hívja azzal, hogy szerinte nem stimmel a Vanessa elleni bizonyíték, mert lőpornyomot nemcsak a nő kezén, és a fedélzeten találtak, de legnagyobb mennyiségben a sminkkészletén. John kapcsol: azzal kenték fel a lőport hamis bizonyítéknak. Rögtön kérdez is: ki volt a szemtanú, aki látta, hogy Vanessa hova hajítja a fegyvert? Nyomozónk már mondja is a nevét: Scott Rawlins. A férfi a kikötőben dolgozik, ahol az egykori házaspár hajókája dokkolt. John elüget beszélgetni vele.

Carter és Mike épp szünetet tartanak, újoncunk rögtön megragadja az alkalmat, hogy megkérdezze társát, mégis ki volt az az öltönyös fickó, akivel előző este láttalak beszélgetni? Kíváncsi a kis szarjankó. Carter terel, úgy fordul a beszélgetés, minta John a pasija lenne – khm, elterelésnek ez a válasz is megteszi.

Fuszkó és Főncsi ismét telefonon értekeznek, ezúttal Vanessáék yachtjáról. Nyomozónk kiderítette, hogy az értéke öt milla (dollárban), de nem fizették ki teljesen, ezért visszaszáll arra, akitől a pénzt kapták, és aki nem más, mint egy maffiózó. A család tehát alvilági figuráknak tartozott. Bankszámláik is mind mínuszban vannak, egyet kivéve: a közös alapítványukét, ami persze nem a városban van, úgyhogy Fuszkó indulhat utánanézni – Főncsi szerint Shaw is csatlakozni fog hozzá. Na ez érdekes párosítás lesz, nem mondhatni, hogy nyomozónk nagyon díjazná exügynökünk stílusát. Ugye. Főncsi hívja Johnt, miszerint a Watkins család egy halom lóvéval tartozott alvilági alakoknak, talán ők ölték meg a férjet. Oké, de mire kellett célszemélyünknek egy kiló kokain?

8.jpg

John már tudja. Eljött ugyanis elbeszélgetni Scott Rawlinssal, de már nem tud kapcsolatba lépni a taggal, mert a rendőrök épp most viszik be: egy kiló kokaint találtak nála pont olyan csomagolásban, mint amilyet célszemélyünk kapott. Eszerint a nő így rakja el az útjából azt, aki terhelő vallomást tehetne rá. Hm, ügyes. John távolról kiszúrja, hogy Vanessa is itt van, megnézni, hogy Rawlinst sittre vágják. Amikor elege lesz a nézelődésből, és távozik, az autójában (illetve Scott autójában, mert célszemélyünk azzal menekülne) kellemetlen meglepetés várja: a hátsó ülésen John csücsül.

Hőseink titkos lakásába tesszük át a székhelyünket, Főncsi már itt van, Carter érkezik éppen. Azon agyalnak, valahogy ki kellene deríteni, Vanessa ártatlan-e, vagy sem. Megérkezik John is célszemélyünkkel, aztán megkezdődik a „bírósági tárgyalás". A nő azonnal megismeri Cartert, majd némi hezitálás után belemegy a tárgyalásosdiba.

Cameron eközben néhány rendőrnek fényképet mutogat: Vanessát látták a térfigyelő kamerák, amint beszáll egy autóba és egy öltönyös férfi is van vele, (basszátok meg magatokat!), irány a rendszám alapján a gépjármű keresése.

9.jpg

A lakásban exügyészünk elmondja, hogy Rawlins szekrényében ötvenezer dollárt talált, szerinte ez a bizonyíték, hogy valaki lefizette a tagot, hogy segítsen megtalálni a Vanessa elleni bizonyítékot (a stukkert). Carter szerint a pénzt bárki adhatta a férfinak, ettől célszemélyünk még nem lesz ártatlan. És különben is, most, hogy Jeremy meghalt, az életbiztosítása minden tartozásukat fedezni fogja, így özvegye megszabadulhat az alvilági figuráktól is. Vanessa tiltakozik, olyan szerződésük van, ha a férj gyanús körülmények között hal meg, a pénz az alapítványukra száll. Oké, és ahhoz a pénzhez te hozzájuthatsz? - jön a logikus kérdés. A nő nem tudja, a papírmunkát Jeremy intézte. Hát, ez nem túl meggyőző. Vanessa remegő szájszéllel bizonygatja, hogy nem ő lőtte le a férjét, mert igazán szerette.

10.jpg

Fuszkó és Shaw eljött a greenwichi bankba, hogy kiderítsék, mi a helyzet az alapítvány számlájával. Főncsi hívja nyomozónkat, hogy tudja-e már, hogy Vanessának van-e hozzáférése a számlához, de még nem tudja, az ügyintéző ugyanis egy vén tata, aki meglehetősen lassan dolgozik. Shaw egyre idegesebb, Fuszkó gyorsan rá is vágja a telefont Haroldra, még épp idejében, hogy lefogja a nő kezét, mielőtt az egy papírvágó késsel a tetű banki ügyintézőnek ugrik (na azért most annyira nem tudom elítélni, a teszetosza bankos faszit pedig mindenki helyettesítse be a saját életéből vett tapasztalatok alapján bárkivel, bármely ügyintézési kísérlete okán. A magam részéről igyekszem türelmes lenni az unalmukban, szimpla balfaszságukban vagy rosszkedvükben az ügyfelekkel froclizó ügyintézőkkel, de fordult már elő (nem vagyok rá büszke), hogy fél óra reménytelen küzdelem után az ügyintéző képébe vágtam, hogy „soha ne menjen el a magánszférába dolgozni, mert ezzel a hozzáállással ott éhen fog halni." De haladjunk.) A tag nagy sokára kideríti, hogy a számlán tegnap még 20 millió dollár volt, amit mára átutaltak egy másik számlára – Fuszkó azonnal az átutaló személy igazolványának másolatát kéri.

A lakásban ezalatt Vanessa bizonygatja, hogy akkor sem volt oka a férje megölésére, ha annak szeretője volt, mert neki is volt. Tárgyalóinak leesik az álla, de a nő bizonyítani is tudja: alternatív mail címről levelezett a férfival, de már szakítottak. Szép kis házasság, mondhatom. Carter ekkor szembesíti a nőt azzal, hogy a férje szeretője Nicole volt, aki az ő legjobb barátnője, de célszemélyünk ledöbben, tényleg semmiről sem tudott – ezzel az indokkal bezony nem ölte meg a férjét.

11.jpg

Cameronra váltunk, megvan ugyanis a kocsi, amivel John elvitte Vanessát, a rendőrök oda indulnak. Arrrggghhh.... Carter is hallja a rádióján, így hát dönteni kell, célszemélyünk bűnös vagy ártatlan? A döntést segíti, hogy Shaw és Fuszkó végre megszerezték a közös bankszámla kiürítőjének igazolványképét, el is küldik Johnnak. A férfi, aki elutalta a húsz millát, álnéven maga Jeremy Watkins, bazmeg!! A férj tehát életben van, célszemélyünk nem gyilkos. Ideje őt elvinni a városból.

Cameron egysége már az épületben jár, kopogtatnak egy ajtón, majd betörik. De odabent nem Johnék vannak, hanem egy kártyázó társaság. Cameron értetlenül néz, hogy lehet mindez? Nos, közli az egyik járőr, névtelen tippet kaptunk, úgy kötöttünk itt ki. Aham.

Carter kérdi Főncsitől, ezt hogy intézte el? Hát úgy, hogy Johnnak volt annyi esze, hogy máshol parkolt azzal a kocsival, amit gyaníthatóan körözni fognak, mégpedig olyan környéken, ahol egy ismert illegális kártyabarlang üzemel – Főncsinek csak annyi volt a dolga, hogy pont abba a lakásba küldje a rendőrséget névtelen informátorként, ahol az illegális tevékenység folyt. Hm, tökéletes szervezés.

12.jpg

John kikíséri az állomásra az igencsak megrendült célszemélyt, aki annyira parázik férjétől, hogy hősünk megszánja, és egy stukkert ad neki, így mégiscsak biztonságosabb. A lakásban Carter indulni készül, amikor észreveszi, hogy ott maradt Jeremy fényképe, amit a „tárgyalás" során Vanessa kezébe adtak, és ami tele van vágásokkal. Főncsi szerint a nő joggal dühös a férjére, ezért tette tönkre a képet – naná, hiszen a férfi megpróbálta börtönbe juttatni. Carter tiltakozik: a fénykép még azelőtt a nő kezébe került, hogy megtudta, életben van!! Főncsi már ugrik is a géphez, némi hekkelés, és megvan az újabb teória: Jeremy álnéven készült útlevelével egy időben a feleség is csináltatott magának egyet, ugyanezen az álnéven. A kurva életbe, ezek együtt tervezték el, hogy megjátsszák a férfi halálát, aztán eltűnnek az országból (nyilván mert túl sok volt az adósságuk), csakhogy a férj átverte a feleségét, bemártotta őt a gyilkos fegyverrel – Vanessa pedig rájött erre, és ezért tuti bosszút áll. Főncsi azonnal hívja Johnt, de már elkésett: a férfi hiába ugrik fel Vanessa utána a buszra, a nő már elsétált, és hősünk jóvoltából töltött fegyvere is van!! Főncsi szerint Jeremyt kell keresni, hogy meglegyen Vanessa – a férj pedig, ha észrevétlenül akar távozni, azt talán a yachton teszi.

Még nem tudjuk meg, Mike-ot látjuk, találkozóra érkezett, és igen, Terney nyomozóval, hogy rohadna meg. Carter új társa, ez a zöldfülű kis geci a HR besúgója. Tájékoztatja a nyomozót, hogy látta társát előző éjjel egy férfival beszélni, és úgy említi Johnt, mintha a rosszfiúk még mindig aktívnak gondolnák őt, hiába zárta le a hivatalos nyomozás az „öltönyös férfi" ügyét azzal a tévhittel, hogy Snow volt az. Kezdek igazán morcos lenni.

13.1.jpg

13.2.jpg

A Watkins házaspár yachtjára váltunk, ahol Vanessa stukkerrel várja férjét. Épp némi „szeretetteljes" szájkaratéba lendülnek bele, amikor besétál John. A nő azonban nem áll le, tovább pocskondiázza a férjét: szerettelek, együtt akartunk meglépni, segítettem megjátszani a halálodat, de te bemártottál, gyilkosnak állítottál be, hogy mással léphess le. Jeremy ekkor Johnra néz, hogy tegyen végre valamit. Hősünk lazán annyit mond a férjnek: börtönbe akarta juttatni a nejét! Aztán a feleségnek: átvert engem, hogy megölhesse a férjét! Egyik sem szép dolog, pedig ő azon munkálkodik, hogy megakadályozza a rossz dolgokat, amik történni fognak – de talán nem rossz, ami következik. Azzal elővesz egy fegyvert, letörli róla az ujjlenyomatait, lazán leteszi a férj keze ügyébe a dohányzóasztalra és távozik.

Nem sokkal később két lövés dördül a yachtról – ügy megoldva. Főncsi hívja Johnt a kérdéssel: hogy van Vanessa? Nem tudom, jön a nyugodt válasz, de szólj a parti őrségnek. Ja, és jössz Shawnak száz dolcsival...

14.jpg

 

.... alább a beigért extra adag Medvefotó ...

Bear1.jpg

Bear2.jpg

Bear4.jpg

Bear5.jpg

Bear6.jpg

Bear7.jpg

Bear8.jpg

Bear9.jpg

46 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nautilus64 2013.11.14. 09:42:08

ó az a bizonyos állatorvosos kis szösszenet, így váljon minden álmod valóra! :)

a hogyvolt jó, különösen "Rico" és Fuszkó párosa derített jókedvre, abban a részben tényleg nem volt sok a csaj reakciója! :D különösen tetszett, hogy személyes élményeket vittél bele! :D

maga a rész viszont nem tetszett, nem szerettem

a Medve képekért külön köszönet! :)

AaannnaaA 2013.11.14. 09:45:11

@nautilus64: Köszi, aranyos vagy. És persze nagyon szívesen.
Még nem álltam neki a köv. rész írásának, de lehet, hogy Shaw tényleg megkapja a "Rico" becenevet - ha nem is állandóra, csak ha átesik a pacin.

AaannnaaA 2013.11.14. 09:51:50

Engedtessék meg nekem egy kis személyes off, ha már a hogyvótba is írtam saját élményeket.

Kedves Olvasóim!
Azok, akiknek néha egy-egy a napját pár percre felderítem az írásaimmal, viszonzásul legyen olyan jó, hogy holnap gondoljon rám egy percre, és szorítson értem - holnap derül ki ugyanis hivatalosan (vagy ha nincs szerencsém akkor csak hétfőn, hogy addig még legyen egy szar hétvégém), hogy megmarad-e a munkahelyem.
Ha igen, úgy öröm és bódottá, ha nem, akkor ugyan több időm lesz hogyvótot írni, de ha őszinte akarok lenni, nem ilyen áron szeretnék plusz szabadidőhöz jutni.
Köszönöm, off vége.

Flankerr 2013.11.14. 09:59:28

@AaannnaaA: Gondolni fogok rád, erősen.
"Maradjunk annyiban, hogy itt a forgatókönyvírók kimentek kávézni, és ezt a jelenetet a takarítónő fejezte be, aztán véletlenül leforgatták"
Ez 10/10-es mondat volt..:)
A Shaw a szeretőnél jelenetsor szerintem nagyon ott volt..:)
Aki nem gondolt arra a 0. perctől, hogy a tejfeles képű újonc besúgó (valakinek, a HR mellett volt több jelölt is), az vagy nagyon naiv, vagy ez az első sorozata..:)

Is 2013.11.14. 12:14:04

@AaannnaaA: Hajrá, szorítók neked!!!

Shaw miért is lehetne Rico? (Nekem Ricoról a madagaszkári pingvinek szereplője jut eszembe. Csak nem? :) )

higeona 2013.11.14. 12:16:39

@nautilus64: egyetértek, remek a hogyvolt, és nem, nem értek egyet ez egy jó rész, legalábbis nekem tetszett. kivéve a tetőről leugrás.
@AaannnaaA: szorííítok! nagyon!
@Flankerr: jelentem alássssan, én gyanakodtam! :)
amúgy mi ez az új trend, hogy a célszemélyeket elcipeljük egy titkos lakásba? ráadásul Főncsi is megmutatkozok? Hm,hm...

AaannnaaA 2013.11.14. 12:33:41

@Flankerr: @Is: @higeona: Köszi a szorítást, aranyosak vagytok!!

Is: De bizony, a Rico témába beletrafáltál :)) Írtam múltkor, hogy Shawnak gúnynévre ötleteket a kommentekben várok, egy ajánlás érkezett, ami szerintem is találó, így ez lett a győztes...

Izé, én nagyon naiv vagyok, csak akkor fogtam gyanút Mike ügyben, amikor először láttam hallgatózni, korábban nem.

@higeona: oké, hogy elcipelik a titkos lakásba a célszemélyeket, de akiket eddig odavittek, abból hányan élnek? Hát korántsem mind, ugye. Különben is, zsákkal a fejükön érkeznek, mint a részből is kiderült, John még a környéken sem parkol, esélytelen, hogy visszataláljanak azok, akik életben maradtak a rész végére...

higeona 2013.11.14. 12:41:36

@AaannnaaA: tudom, tudom, nyilván nem találnak vissza, de azért elég fura. bár lehet, hogy csak Főncsin lepődtem meg. főleg azután, hogy egyszer már jól kupánvágták.

Neoprimitív 2013.11.14. 13:47:52

@higeona: ez nem a "batcave" hanem csak egy safehouse, direkt a problémásabb delikvensek átmeneti elhelyezésére és/vagy találkozásra.

Éreztem, hogy kimaradtam valamiből a Rico-zás kapcsán, nem láttam a pingvineket.

Shaw-nál hadd legyek okoskatörp: a szeretőnél Carmen-ként mutatkozott be - így hívták az L Words-ben a karakterét.

Laskey spionsága nekem annyira egyértelmű volt az első pillanattól kezdve, hogy örülök, hogy ennyire gyorsan le is leplezték. Snassz lett volna arra játszani, hogy áááá, a nézők biztosan nem is gyanítják.

@AaannnaaA: nagy kalappal holnapra!

Is 2013.11.14. 13:48:53

@AaannnaaA: Hehe, nézni ugyan nem nézem a részeket, de a leírás alapján nagyon találó. :D

higeona 2013.11.14. 18:05:26

@Neoprimitív: Főncsit akkor se értem. :)
Szerencsére a készítők nem hívei a dolgok felesleges húzásának. De most meg izgulhatunk, hogy Carter mekkora trutyiban van az új társával.

AaannnaaA 2013.11.14. 18:57:24

@Neoprimitív: "ez nem a "batcave" hanem csak egy safehouse" - ezen jót vigyorogtam :))

Úgy érted nem láttad még a Madagaszkár pingvinjeit? Sürgős pótlást ajánlok, nagyon jó. Elég egy részt megnézni (kb. 8-10 perc), és érteni fogod a Shaw-Rico hasonlatot :)

Gabba 2013.11.14. 19:41:11

@AaannnaaA: én is drukkolok, addig is jó szívvel ajánlom a múlt szombati Onedin hv-t, némi témábavágó utalással

AaannnaaA 2013.11.14. 20:09:07

@Gabba: Köszönöm szépen! Máris jövök, olvaslak!!!

Pácsó Ármándó 2013.11.14. 20:16:29

@AaannnaaA: Gondolok rád egy percre holnap!

Gabba 2013.11.15. 18:04:24

@AaannnaaA: én is pont ezt akartam kérdezni

AaannnaaA 2013.11.15. 19:40:12

@Neoprimitív: @St. Pácsó Ármándó: @Gabba: Köszönöm szépen az érdeklődést, nagyon jól esik, drágák vagytok!!
Még mindig nincs döntés. Másfél éve folyik már ez a cirkusz, én meg szépen lassan belebetegedtem a bizonytalanságba (szó szerint). Végre volt egy konkrét határidő, nov. 15, erre tessék. Annyit sem mondtak, hogy bikmakk (az, hogy hány száz emberrel toltak ki ma, aki remegve várta az eredményhirdetést, az ugye nem számít). Talán a jövő héten okosabbak leszünk, bár illúzióim már nem igen vannak.
Mutyiország, ahogy James Onedin mondta volt a múltkor a hogyvótban :))

Neoprimitív 2013.11.18. 21:22:11

Van valami jó hír, vagy még mindig ej ráérnek arra még?

AaannnaaA 2013.11.18. 21:39:16

@Neoprimitív: Aranyos vagy, hogy érdeklődsz, köszi szépen.
"Ej ráérnek még" marakodni egy kicsit a koncon, határidő ejtve, majd megtudjuk egy-két hét múlva. A nép meg csak aggódjon, kit érdekel? Jelzem majd, ha tudok valamit...

Neoprimitív 2013.11.19. 07:06:11

@AaannnaaA: Részvétem. Átéltem korábban hasonlót, tudom, mennyire szar.

AaannnaaA 2013.11.20. 12:44:16

@nautilus64: @Flankerr: @Is: @higeona: @Neoprimitív: Kedves Olvasók! Ezúton szeretném mindenkinek jelezni (bár ha jól tudom Neo-t már nem érinti), hogy amíg nem vagytok napra kész a sorozattal (értsd amit el nem juttok a 3x09-ig) igyekezzetek a neten elkerülni minden PoI hírt, mert olyan kellemetlen élményben lehet részetek, mint ma reggel nekem: a 3x09 nagyon fontos rész, ezért szívből kívánom, hogy mindenki a filmet nézve szembesüljön a történésekkel, ne a nyomorult internetes spoilerek útján, mint én.
Igyekszem gyorsítani, és felhozni magam a kinti vetítéshez képest, ha bírok szabadidőt keríteni valahonnan, megpróbálkozom a heti két hogyvóttal.
Drukkoljatok, és kerüljétek a netes fórumokat.

Neoprimitív 2013.11.20. 13:15:24

@AaannnaaA: hehe, pont azért logoltam be, hogy szóljak, mars tévét nézni és bepótolni az elmaradást, mert különben szívni fogsz. Ha viszont már láttad, akkor addig is, amíg írással is behozod magad, gyere a junkie-ra, kíváncsi vagyok a véleményedre! (Meg mindenkiére, aki már látta.)

AaannnaaA 2013.11.20. 13:27:35

@Neoprimitív: Szia! Pont ezt a baj, hogy nem láttam. Csak a junkie-n a reggeli hírblokkban volt egy interjú linkelve, odakattintok, és ott a kép. Őrjöngtem, és akkor az enyhe kifejezés. Mondom winnie-nek, hogy ezt miért kellett, erre cenzúrázza az én kommentemet, de a kib..ott interjú még mindig kint van. Úgyhogy lemondtam a hétre és a hétvégére minden programomat, már megbeszéltem sixx-el, hogy írok mint a güzü, és sorban teszi ki, akár heti több részt is.
ha már az én örömömet elrontották, legalább más ne fusson bele ugyanebbe.
Winnie meg elveszített egy olvasó + vendégblogger kombót, engem.

Neoprimitív 2013.11.20. 14:53:30

@AaannnaaA: winnie-vel kapcsolatban szerintem igazságtalan vagy, bár megértem, a spoilermentes mérgedet. A bejegyzésben benne van, hogy a mostani, leadott részről szól az interjú - az adás után ezek már mindig, minden sorozatnál spoileresek, pont az a cél, hogy aki esetleg nem ezt nézze, az rohanjon a tévéhez. Ráadásul a linken a nyitóképen semmi spoileres nincs, egy mosolygós stábfotó.

Nem lehet, hogy te voltál türelmetlen és olvastál bele a másik, a cikk mellé kirakott linkbe, a TPH interjúba? (Bocs, hogy védőügyvédet játszom.)

Neoprimitív 2013.11.20. 14:55:26

Még egy: a junkie többször leírt alapállása, hogy a kinti hivatalos adásnap után szabad a pálya, nem spoiler az adott rész, mindenki saját felelősségére olvas.

Flankerr 2013.11.20. 14:57:31

@AaannnaaA: Nagyon szar dolog high concept sorozatban spoilerbe belefutni. tudom, tapasztalatból beszélek..
A veled történtekre 3 dolgot tudok mondani:

1. ha le vagyok maradva egy ilyen sorozattal, én MINDENT kerülök, mint a tüzet. Ha régóta olvasod a hírblokkot, láthatod, hogy az amerikai médiaoldalak folyamatosan interjúkat közölnek az adott rész napján (tehát a rész ELŐTT), vagy rögtön utána a színészekkel, készítőkkel. Ezek komoly része enyhén vagy súlyosan spoileres. Minden nap vannak ilyen linkek, sok. Ezekre nem szabad rákattintani, csak ha naprakész vagy.
2. Cenzúrázni hozzászólást nem szép dolog, winnie nem szokott ilyet csinálni. Feltételezem hogy nem szépirodalmi szavakat használtál..:) Ezt én meg is értem. Viszont az 1. pontom miatt winnie-nek abban igaza van, hogy az interjú még ott van.

3. A C:C hírblokkjában már futottam bele spoilerbe. Meg Dexter posztban Homeland spoilerbe, hát az se esett jól. A junkien ilyen velem még nem fordult elő.

+1 Ez egy ördögi kör. Érdekel valami, tájékozódni akarsz, de nem akarod elrontani magadnak a felfedezés örömét. Nagyon nehéz az egyensúlyt eltalálni, vannak "kockázatok".

AaannnaaA 2013.11.20. 15:04:11

@Neoprimitív: Nem arra kattintottam, hanem a hírblokkban lejjebb külön is kinn van a TPH interjú figyelmeztetés nélkül!!
Ha ott lett volna a figyelmeztetés, hogy spoiler, és csak az olvassa, aki látta az aktuális részt, még csak nem is kattintok. Hiszen csak egy sima TPH interjúként van kitéve, miért ne kattinthatnék? Két napja ME interjú volt fenn. Az tényleg csak sima interjú volt.
(Amúgy meg tegnap lement odakint, hajnalban fenn volt a neten, szerintem kevesen nézik meg az országban a kinti vetítéssel egyidőben, vagy másnap kora reggel, amikor kikerül). Szóval illett volna egy spoiler-veszély figyelmeztetés-

Neoprimitív 2013.11.20. 15:12:05

@AaannnaaA: A második linket nem láttam, de sajnos az van, amit Flankerr is írt: az adás másnapján megjelenő cikkek MINDIG spoileresek odakint, az a kivétel, ha nem. Az adás előttiek néha kicsit, néha nagyon, de az utána megjelenők mindig.

AaannnaaA 2013.11.20. 15:12:49

@Flankerr: Nem használtam csúnya szavakat (ott sosem teszem, tudom winnie érzékeny rá, nagyon udvarias voltam) csak azt írtam, hogy spoileres "TPH interjúnál" még a kép is, erre a TPH szavakat kicsillagozta a kommentemből.
Elnézést kért a bakiért. Erre én a válasz kommentemben írtam, hogy csak azért bánt, mert én vagyok a PoI hogyvótíró, és nem vagyok napra kész, erre kivette a kommentemből a PoI szót. Hogy az olvasók véletlenül se jöjjenek rá, hogy mi arról beszélgetünk, hogy a PoI-val kapcsolatban van fentebb a kérdéses spoileres interjú.
De az interjú ugyanúgy kinn van, figyelmeztetés nélkül!! Bárki más rákattinthat, aki csak este akarja megnézni, aztán cseszheti (már bocsánat).
Nem értem miért engem cenzúráz, ahelyett, hogy az interjúnál jelezné, hogy óvatosan a klikkolással?

Amúgy a Dexterről is írták, hogy gebasz van a végén, el is kerültem minden Dexteres hírt, kommentet stb, és csak kb. 2 hete daráltam le az évadot. És ki tudtam kerülni, hogy lelőjem előre a poént. Álmomban nem gondoltam volna, hogy a junkie-n futok bele egy olyan figyelmeztetés nélküli linkbe, amire ha rákattintok csapkodhatom a falat mérgemben.

AaannnaaA 2013.11.20. 15:16:46

@Neoprimitív: Ott van a többi átlagos interjús link között. Szereplői interjúk: Nikita, SoA, magyar szinkronszínész, és PoI. Ezért sem gyanakodtam, miért tettem volna?

Mindegy, ezt most a saját káromon tanultam meg.

Neoprimitív 2013.11.20. 15:24:25

"szerintem kevesen nézik meg az országban a kinti vetítéssel egyidőben, vagy másnap kora reggel, amikor kikerül"

Súlyos jellemhiba, hogy amikor a Life ment, vagy amikor a Castle még nem ilyen volt, akkor én bizony hajnal ötkor képes voltam felkelni, hogy hatra lejöjjön a rész és még meló előtt gyorsan meg tudjam nézni? Ráadásul az akkori (3.-4. évados) Castle kibeszélők alapján nem is voltam ezzel egyedül. A TWD vagy a Breaking Bad is azonnal hozza/hozta a kommenteket a kibeszélőben. A PoI-t is már reggel láttam, igaz a kibeszélőbe óvakodtam olyat írni délutánig, ami a korábban már tudott spoilereknél bővebb lett volna.

AaannnaaA 2013.11.20. 15:31:55

@Neoprimitív: Hát kérlek, most már rájöttem, rosszul csinálom. Felkelek, reggelizek, közben töltök, aztán irány a meló. Este hazaérek és megnézem. Akármekkora fan vagyok, hajnalban nem bírom megnézni (nem fér bele a reggelembe.) Azt hiszem, ez a jellemhiba :))
Ezért is nem megyek hetek óta a PoI kibeszélőbe, nem vagyok napra kész. Mondjuk szinte semmivel, de azért, mert az írást előrébb helyezem mindennél. Most megszívtam :)

Neoprimitív 2013.11.20. 15:32:13

@AaannnaaA: mert adásnap utáni megjelenés. Igen, ez sajnos tanulság és hidd el, nagyon sajnálom, ha ez elrontotta a szórakozásodat. Most már csak abban bízok, hogy gyorsan tudsz rá időt szakítani (pl. nem az én hülye és fölösleges kommentjeimet olvasod) és pánikszerűen bepótolod az elmaradást, hidd el érdemes lesz még így is. A Castle készítői szokták a hülye történetvezetést mentegetni azzal, hogy nem a végállomás a fontos (ami itt még nem is az, jövő héten folytatás), hanem élvezzük az utazást - hát a PoI-ban az 5. résztől kemény trip vette kezdetét. (ez remélem még senkinek sem spoiler, mi másra lehetett számítani?)

Neoprimitív 2013.11.20. 15:33:32

@AaannnaaA: Na jó, nekem könnyű, öreg ember már keveset alszik :)

AaannnaaA 2013.11.20. 15:37:57

@Neoprimitív: Most már dafke nem nézem meg. Tudomásul vettem, hogy ez történt, írok mint egy güzü, ha kész egy rész, nézem a következőt - de csak egyet. Pont azért csinálom így, hogy akaratlanul se spoilerezzek.
Úgy tervezem, a napokban minden időmet erre szánom, holnap 5. rész hv, jövő héten 6-7-8 (hétfő-szerda-péntek), utána héten 9-10, aztán odakint is szünet lesz, én pedig utolértem a kinti vetítést, alig egy kis késéssel, az olvasók remélem addig nem szaladnak bele a késbe. Főleg "Is", aki csak itt olvas, nem nézi, de tudom, hogy más sem napra kész.

nautilus64 2013.11.20. 16:13:55

@AaannnaaA: @Neoprimitív: na ezt is csak azért csináltátok, hogy most gyorsan megnézzünk minden részt! :D nem, csak viccelek, de most tényleg tiszta csiga lettem, hogy miért is kell megnézni, mi történhet? :)

AaannnaaA 2013.11.20. 16:20:50

@nautilus64: Nincs az az Isten, hogy elmondjam, mi történt, nehogy már a Te örömödet elrontsam. Épp elég, hogy én beszoptam. Tessék megnézni!! :)
És örülni, mert lesz holnap is hogyvót, és jövő hétre hármat tervezek.

Neoprimitív 2013.11.20. 16:25:19

@AaannnaaA: de azért rám remélem nem haragszol?

@nautilus64: Tényleg tessék megnézni. Hosszú az éjszaka és én pl. jobban várom a hogyvoltokat az olyan részeknél, amelyeket már láttam, mint amiket még nem, mert előre szórakozom azon, hogy mik lesznek a szerző reakciói. (Na, jól csinálom a reklámot a hogyvolthoz?)

AaannnaaA 2013.11.20. 16:45:06

@Neoprimitív: Dehogy haragszom!! Mégis miért tenném? Winnie-re is csak azért, mert még mindig kinn van az interjú ugyanúgy főoldalon, figyelmeztetés nélkül, hozzám hasonló lúzerek számára :)
Köszi a hogyvót reklámot, aranyos vagy!!

De most már a félévadzáró után (3x10, azaz jövő kedd) tényleg le kell ülnünk sörözni, ha kijött arról is a hogyvót, mert bőven lesz mit kitárgyalni!!! (Odakint is lesz 3 hét szünet a vetítésben).

Lövünk egy időpontot, helyszínt, aztán aki bújt aki nem...
Hm?
Ja, és ha addig kiderül a munkahelyem sorsa, akkor vagy vigadunk, vagy sírva vigadunk. Mindkettő jól fog jönni. Ugye.

Neoprimitív 2013.11.20. 16:57:41

@AaannnaaA: Én azért inkább a vigadásra szavaznék :)) Rendben, december elejére egy db sörözés rendel!

Flankerr 2013.11.20. 17:39:19

@AaannnaaA: Na akkor ma este John Reese győz Tom Brady helyett, és felzárkózom az 5. résszel. A többi rész is követi majd..:)
Én egyébként a sixx-flée reality írásokon kívül csak olyan rész HV-ját olvasom, amit már láttam. És jó a stílusa..:)
süti beállítások módosítása