Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Leftovers 1x01 - Pilot

2014. július 02. 09:00 - Szencsike

Köszöntök mindenkit az HBO legújabb sorozatában, amely Tom Perrotta azonos című regénye alapján készült televíziós feldolgozás. Szóval, ha bárkinek problémája lenne a történettel, első körben a fenti írót kellene szidni, másodsorban a készítőket, élükön Damon LOST Lindeloffal. Alapvetően elég hasonló a két sorozat, misztikum pipa, karakterközpontúság pipa, ám mivel egy regényhez kötött a történet, így biztos, hogy korrektnek látszó lezárást fogunk kapni. Első látásra nem is az a legfontosabb, hogy miért tűntek el millióan a Földről, hanem az, hogy a fő szereplőket mi motiválja, mitől olyanok amilyenek. A szereplők között jó pár ismert arc van, elég Liv Tyler, Justin Theroux, Chris Ecclestone nevét megemlíteni. Mindenkinek jó szórakozást a sorozathoz!

1.png

Október 14, mutatja a felirat, majd egy fiatal, de kicsit stresszes anyukával kezdünk, egy mosodában. Épp telefonál a mosatás közben, mellette pár hónapos kisfia max hangerőn üvölt, nehezen indul ez a nap. Mosodából el, kisfiát beteszi a kocsiba, ő beül a volán mögé, továbbra is telefonál, a pici fia még mindig sír. Anyuka épp magyaráz valamit, közben kinyit egy üdítőt, látszik, hogy minden pillanatnak hálás, amit magára szánhat, közben a gyerek elcsendesedett. Anyu kitolatna, mikor hátranéz csekkolni a kilátást, a kisbaba eltűnt. Volt baba, nincs baba. Kiszáll, kiabál, hol a fia, egy 6 év körüli kissrác a boltból szalad ki, az apja után sír, egy autó belerohan egy másikba, nem volt vezetője. Anyuka sír, kiabál a fia után, az emberek odamennek hozzá, teljes a pánik. Majd a 911-es segélyhívót halljuk, mindenki egyre-másra jelent be a váratlanul eltűnt személyeket.

2.png

3 évvel később. Egy reggeli futóedzését végző férfit látunk, közben egy bemondó hangját halljuk, aki az eltűntek számát sorolja. A világ népességének 2%-a tűnt el. 6 milliárdan élünk a Földön, statisztikailag nem egy nagy szám, minden 50 emberből 1, férfi, nő, gyerek, felnőtt, idős vegyesen. Közben a futónk egy kóbor kutyával haverkodik, de pech, mert egy dzsipes, kopasz fazon, aki nem a sintér, minden kérdés nélkül agyonlövi a kutyát, majd visszaszáll a kocsiba és elhajt. A blökin volt biléta, nem kóbor állatot lőtt agyon a kopasz. Váltás, egy öreg és középkorú nőt látunk aludni, az öreg horkol, a fiatalabb erre ébred fel. Cigivel indítja a napot, a pillantása olyan, mint egy kiélt negyvenesé. Gyors váltás, gyerekeket látunk verekedni, majd vissza a nőre, aki egy tömegszálláson lakik. Ugrás, gimi, egy unatkozó tinilányt látunk, a hangszórókból a suli közérdekű közleményeit olvassák, majd arra kérik a tanulókat, imádkozzanak azokért, akik eltűntek. Néhányan megteszik, néhányan nem, akik nem, unott arccal figyelik, ahogy a többiek imádkoznak. Kiscsajunkat viszont jobban érdeklik a pasik, egyik osztálytársával flörtöl, de a kiszemelt srác nem veszi a poénjait.

3.png

Útszéli kocsma parkolója, egy 50 éves szakállas férfi száll át egy kisteherbe, a sofőrnek átadja a pénzt, és a telefonját, amit szétszed, majd az utas kap egy szemkötőt és mehetnek. Egy tévéadásban egy kormánymeghallgatásról tudósítanak, először a vallási vezetőket kérdezték, mit gondolnak október 14-ről. Nos, sok mindent elgondoltak róla, de azokban sem értettek egyet, így jött a tudományos magyarázat. Ez egy kő kemény "Nem tudom." lett, még a tudóspajti sem érti 140 millió ember eltűnését. A tévé futónknál megy, jól kezdi a napot ilyen híreket hallgatva. Váltás egy közösségre, a falakon az emlékezés szavai, és mindenki teljes némaságban fogyasztja a reggelit. Egy férfi kiragaszt egy listát a falra Hősök napja néven, rajta nevek. A reggeli dohányzós nő a rendvezető asszonyhoz megy, vajon ő miért nincs ezen a listán, persze ezt leírja, hisz néma. A vezető is csak vonogatja a vállát, majd végül egy határozott "Ott akarok lenni!" felirat után beleegyezik a részvételbe. A háttérben megy a tévéadás, a tudós isteni tervvel magyarázza az eltűnéseket. És gondolom ezért kapott egy halom pénzt…

4.png

Futónk egyébként rendőr, és ahhoz a házhoz megy, ahol a halott kutya élt a biléta szerint. A kertben feltűnik egy szarvas, jól meg is bámulja, majd kopog. Az ajtót egy mérges asszony nyitja ki, rendőrünket Kevin Garvey-nak hívják. A nőnek beugrik a név, ismert egy Kevin Garveyt, ő bolond volt. Gyors váltás, egy pucér férfi menekül a kertek alatt. Mi Kevinünk édesapja volt a bolond ember, sőt szintén rendőr volt, de nem apát kibeszélni jött, hanem jelenteni a kutya halálát. Nőt nem érdekli, a dög már három éve eltűnt, azóta nem látta mióta férje eltűnt, majd rácsapja Kevinre az ajtót. Hát, kösz a semmit, Kevin az őrse telefonál, a kolléga még semmit nem derített ki a dzsipről, szintén kösz a semmit, ő előbb elviszi a kutyát a telepre, majd érkezik a déli tanácskozásra. Dél helyett 5 perc múlva jelen kéne lenni, spuri vissza a kapitányságra, a duzzogásnak nincs értelme. Ja, a szarvas eltűnt a kertből. Szemkötősünk és sofőrje valahova tartanak, de az úton beszélgetni kell, a sofőrsrác volt egyetemista, de nem akarta folytatni. Váltás, egy lányt és egy fiút látunk leugrani egy tetőről, hogy ő volt-e az ugró vagy más, még nem tudjuk. Vissza a kocsiba, szemkötőst Mr. Witten-nek hívják és képviselő a becsületes foglalkozása, és egy bizonyos Wayne-nel fog találkozni.

5.png

Kevin megérkezett a gyülire, a Hősök napi felvonulást és megemlékezést beszélik át, a néger főnökasszony nem hiszi a késése okát: családi ügy. Viszont Kevint gyorsan elfelejti és egy gyors szoboravatást javasol, a cserkészek felolvassák a helyi eltűntek neveit, majd Nora Durst beszéde jön. A hölgy elvesztette az egész családját, hiába Kevin zúgolódása, a nő szereplése biztos. Lényegében ennyi lenne az egész, bár valaki azt nem érti miért Hősök napja, hisz neki egy kretén rokona tűnt el, és nem sajnálja. Néger néni magyarázata szerint a felső vezetés döntött a Hősök elnevezésről, hisz fontos a pozitív hozzáállás, ha meg sem tudjuk magyarázni mi történt három éve. Kevinnek ellenvetése van, az egész emléknap káoszba fog fulladni, ha megjelenik az a bizonyos csoport. A némák bandájára gondol, akik nagyjából egy éve alakították meg a kis szektájukat, papíron nem veszélyesek, de a jelenlétük pánikot kelthet. Négernéninek, vagyis Lucynak le kellene mondani a rendezvényt. A rendezvényt megtartják, ellenvetés nincs, Kevin a távozásával tüntet, Lucy sértődötten ül le a helyére.

6.png

Iskola, Jill a flörtölős lány épp tesizik, hokimeccset játszanak a csoportjával. Egyik csaj poénból felbuktatja, Jill az első bosszúlehetőségnél szájon vágja a lányt. Tannéni elbeszélgetésre hívja, az anyja már nincs jelen az életében, azért ilyen érdektelen/hisztis/unott a liba, így különösebben nem érdeklik a következmények. Mr. Wittenék végre megérkeztek, a beengedő ember elveszi a mobilt, remélhetőleg nem követték őket. Wittent egy idősebb hölgy köszönti és felkíséri Wayne-hez. Én egy drogbárót vagy ilyesfélét vártam, ehhez képest egy 30 körüli néger fazon a hely szellemi vezetője. Eközben a sofőrsrác a Wayne-világ egyik bentlakójával építgeti a kapcsolatát, egy ázsiai lány tetszik neki. Hívása van, Kevin keresi, mert ő Tom édesapja, de nem fogadja apu hívását. Kevin műszak végén hazaér, fogalmazzunk úgy, hogy nem szeret otthon lenni, mert összetör egy családi fotót. Némabanda, épp csoportterápia van, aktákat adnak körbe, mindegyikben egy-egy személy fotója és a hozzátartozó infók vannak. Bagós hölgynek egy fiatal nő jutott. Iskola, Jill és a barátnője Cosmopolitan mélységű beszélgetése szerint Jillnek egy bizonyos Nick tetszik. Este lesz egy buli a Dorfmannál, ott talán összejöhet egy numera közöttük. Jön egy cuki ikerpár egy kék Prius-szal, elhívnák a csajokat egy kör pingpongra, nem, nem szex, valódi pingpong játékra gondoltak, ám a csajoknak még túl kisfiúk. Talán este még összejöhet egy tali.

7.png

Witten képviselő feltűnően jókedvűen távozik Wayne-től, viszont nem Tom viszi őt haza, mert Wayne azt a karja, hogy a srác maradjon velük. Tomot meglepi, hogy Wayne észrevette, de ha ő kéri, azt nem lehet visszautasítani. Kevin-lak, Jill, Barinő és apu vacsorázik, Jill érdektelen, Barinő próbál apuval jópofizni, a balhé ott tör ki, mikor a másnapi emléknapi részvételt tiltja meg Kevin a lányának. Barinő oldja fel a feszültséget, Jill nehezen nyílik meg, talán egy kis kikapcsolódás Dorfmannál jót tenne neki. Elég ránézni Jill depis pofijára, hogy apu szíve megessen rajta, ha nem iszik, nem keveredik balhéba és időben hazaér, akkor menjen. Némabanda két tagját látjuk, Bagós és a társa az aktás személy háza előtt állnak és figyelik őt. A nő kilép a barátjával a házból és beszállnak a kocsijukba, a némák még mindig csak figyelnek. Dorfman buli, hát ez Kevin rémálma lenne, ugyanis van itt minden, ami egy gimis bulin csak előfordulhat. Pia, drogok, és szex. Jill és Barinő üvegeznek a spanokkal, és ott van a híres-hírhedt Nick, aki tetszik Jillnek. Egy mobilapp jelenti az üveget, Nick kipörgeti a Dugni lehetőséget Barinőre. A lány szánja-bánja, nem is menne el a sráccal, de Jill unottan int, menjen, a bánatos Barinőből vidám Barinő lesz.

8.png

Étterem, a Megfigyelt hölgy és a vőlegénye próbálnának egy romantikus estét eltölteni, ahol ábrándos arccal tervezhetnék meg az esküvőjüket, de ez már nem ilyen világ. A nő láthatóan nem túl lelkes a közelgő menyegző miatt, nem úgy képzelte, hogy a rokonság és a násznép eltűnik. A fazonnak szinte fel sem tűnik, hogy a nő mosolya mennyire nem őszinte, aki csak udvariasságból kedves. A Néma Bagós és társa megjelennek az étterem előtt, máris fagyosabb lesz a hangulat. Vőlegény kimegy, elküldi a két nőt, Menya se nem boldog, se nem elégedett, inkább beletörődött. Dorfman, Jillnek kipörgettek egy fojtogatós dugást, a srác Nickhez képest egy kis gyík, Jill ezt is a szokásos unottságával kezeli, nem érdekli a srác, sem a testiség. A srác alsóra vetkőzik, Jill fehérneműre, a srác próbálja beszélgetéssel elütni az időt, de Jillnek mindegy, se dugni, se dumálni  nem akar, abban a szobában, ahol Dorfman húga az eltűnése előtt lakott. Érdekes, mikor az eltávozások szóba kerülnek, Jill egy kicsit emberibb lesz és látszik, rajta, hogy valami nyomasztja őt. De mivel depisnek lenni nem menő, így magába fojtja. A srác végül kiveri magának, miközben Jill szorongatja a nyakát, ha már ezt kapta az apptól, de sírás lesz a vége.

9.png

Megfigyelték mennek haza, Vőlegény énekléssel szórakoztatja társát, aki végre őszintén elmosolyodik. Az otthon előtt azonban a két Néma várja, a lány besokall, pofon vágja Bagóst, és hisztérikusan sírni kezd, Vőlegény cipeli be a házba. Dorfman, Jillék végeztek, a lány a mosdóba tartana, de az foglalt, egyik szobában viszont meglátja Barinőt, amint épp élvezi, ahogy Nick kinyalja. Rossz napja van szegény lánynak, a cuki ikerpár talán felvidítja, akik elvesztették a kocsikulcsukat a ház előtt. Jill apu kocsiját hozta el, a csomagtartóban elemlámpa helyett megtalálják a döglött kutyát. A srácok azt hiszik a fater lőtte le a kutyát, de Jill biztos abban, hogy az ő apja sosem tenni ilyen lelketlen dolgot. Jófejek a fiatalok, egy közeli parkban temetik el szegény párát. Cukiiker A szerint a legtöbb kóbor kutya azért ment el, mert látta, ahogy valaki eltűnt 3 éve, lehet ez a kutyus is ilyen volt. Wayne-világa, a háziúr egy kis éjjeli elbeszélgetésre hívja Tomot. Christine, az ázsiai lány a téma, Tom csak a védelmezője lehet, semmit több, ugyanis a lánynak fontos szerepe van az életben. Még az álmát is elmeséli, kisfia szól hozzá, a gyászidőszak letelt, valami fontos közeleg. Mi ez, ha nem egy jel?

10.png

Kevin éjszakás, a rádiót hallgatná, a műsorban a holnapi emléknappal kapcsolatban lehet telefonálni. Valami zavar van az éterben, Kevin a nagy tekergetés közben nem látja, hogy valami a kocsija elé vetődik. Kiszáll, a valami még életben van, de az utolsókat rúgja a hangok alapján. A Valaminek patái vannak. Huh, szerencsére ez csak egy álom, a kollégája ébreszti, késésben van, már a felvonuláson kell lennie. Kevin szólna Jillnek, a lány azonban nem jött haza este, telefonon keresztül minden apai tekintélyével megfenyegeti, ha nem jön azonnal haza, csúnya világ lesz itten, viszont a konyha romokban van. Tényleg, valaki betört a házba és feldúlta a konyhát, vajon miért? Kevin teljes díszben megjelent az indulási pontnál, Lucy polgármester már így is bosszús, még szegény bohócot is kirúgatja, Kevinnek sem hiszi el, hogy az útvonalat ellenőrizte. Kevin még mindig a Némák miatt aggódik, és jól teszi, mert azok már elindultak. A felvonulás elindul, az emberek az eltűntekre emlékező transzparenseket visznek a bámészkodók között van Menyasszony és Vőlegény is.

11.png

A célban, a szobornál egy Matt nevű férfi kiabál, és csúnya, bár igaz dolgokat mesél néhány eltűntről: van aki például verte a gyerekét, az miért lett hős? Kevin rögtön leállítja, Matt üdvözli idősebb Garveyt, sose tartotta őrültnek, majd elhúz. Kevin megtalálja Jillt, de a lány nem hajlandó mesélni, Kevinnek indulnia kell a díszhelyre. Lucy beszéde értelmében október 14. Mapleton városka emléknapja lesz, felavatják a szobrot, ami egy anyát és a karjaiból kirepülő kisbabáját ábrázolja. Kislányok felolvassák az eltűntek neveit, majd jön Nora Durst. Én azt hittem Menyasszony lesz Nora Durst, annyira depisnek tűnt, de mégsem. Nora elvesztette a férjét, a kisfiát és a kislányát, mesél egy kicsit a családjáról, akiket talán már sosem kaphat vissza. A beszéde közben érkezik meg a fehér ruhás Némabanda, Kevin azonnali készenlétet kér az egységeitől. A Némák felállnak szép egyenes sorba, felmutatják a tábláikat, ami kiad egy mondatot: Kár a szóért(ezt kapta a magyar fordításban). A felbőszült tömeg megindul feléjük, egy nő lökdösni kezd egy Némát, majd egy üveget vág hozzá. Innentől lesz a tömegbunyó, Lucy bosszús, Kevinnek mégis igaza lett.

12.png

Este, kocsma, a beszélgetős tévéműsorban a három évvel ezelőtti események a téma, világi vs. tudományos magyarázat kell-e a népnek? A háttérben hírességek fényképe is fut, pl. Shaqui O’Neil, vagy Jennifer Lopez is eltűnt. Kevin veteti le a hangot a csapossal, mellette a mosodás anyuka ücsörög, Kevin fantáziájában már dugja a nőt. Váltanak pár szót az eseményekről, majd egy kopasz hapsi megy el Kevin mellet. Az a kopasz hapsi, aki lelőtte a kutyát. A férfi már beszállt a kocsijába, Kevin kirángatná, de a férfi elhajt, kiabálással meg nem lehet senkit visszahozni. Az esetnek szemtanúja volt két Néma férfi, egy duci kopasz és egy vékony fehér. Amit eddig láttunk belőlük: némák, fehér ruhában vannak, írásban kommunikálnak, párban járnak megfigyelni és állandóan bagóznak.

13.png

Kevin feldúltan érkezik meg a Némák házához, egy Laurie nevű nőt keres. Egy férfi útját állja, nem mehet Laurie közelébe, jelzi a testbeszéddel, de Kevin inkább megveri. Laurie kijön, mögötte érkezik a Vezérnéma és egy csettintéssel jelzi, hogy tűnés. Kevin nem tágít, Vezérnéma még alá is húzza a "Tűnés innen!" szöveget, de Kevin nem megy el, ő csak beszélni akar a feleségével. Aztarohadt, a Bagós nő a felesége, vagyis ő Jill és Tom édesanyja. Kevint végül odacsapják a kocsijához, Laurie annyit megtesz, hogy leállítja a férfit, majd Kevin kénytelen menni. Kevin után újabb látogató jön a Némákhoz, Meg, a menyasszony száll ki a taxijából és pár napra menedéket kér tőlük. Némavezér, Patti megszólal, Meg addig maradhat náluk, amíg szeretne és Laurie fogja patronálni amíg velük van.

14.png

Jill végre hazaért, megtalálja az összetört családi fotót, közben a tesót, Tomot látjuk úszni Wayne-házban, a hátán korbácsnyomok vannak. Jill kiszedegeti a képből a szilánkokat és elbőgi magát, Tom a víz alatt kiabálja ki magából a fájdalmat. Megint lesz a srácnak egy nem fogadott hívása aputól, aki vezetés közben hívja a csemetét. Viszont az úton ott áll a szarvas, akit látott a kutyásnőnél, kiszáll és elkezd hozzá beszélni (érdekes, ez a jelent a Lost: Kate lovas epizódját juttatta eszembe). Az agancsos veszélyt érez és vágtatni kezd, mert elveszett, elvadult kutyák támadnak rá és tépik szét a nyílt utcán. Megérkezik a furgonos kutyagyilkos is, szerinte ezek a kutyák már régen nem az ő társaik, nem kár értük. Előveszi a távcsöves puskát és elkezdi lelőni őket, majd pár tétova pillanat után Kevin is beszáll a vadászatba.

8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.07.02. 20:31:00

ó de szia!!! Te írod?!!!! Még a fülem is tapsol örömömben :)
Nézem-olvasom és jövök.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.07.02. 22:29:03

26 percet bírtam. Amit eddig kaptam: napi Cohelho: "amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell" Vannak gonosz tinik is. A Scavo ikreket a Szülfel és Farkasbőrben után itt is újrahasznosították. Van okos néger nő is Hősök Napjával. Szekta némasággal és cigarettával, ami oly meggyőző, hogy én köhögök tőle.
Még nem szippantottak be, hogy ez jó sori, de folytatom.

Elképzelhetőnek tartom, hogy nem nekem való, azért nem jön be. Eddig.

nicu71 2014.07.02. 22:52:22

Már el is kezdte a HBO...lemaradtam.igaz nem is tudom kell e ez nekem :)

foxwiththegloves (törölt) 2014.07.03. 07:21:35

A vége nagyon ütött. Ki is akadtam.
Dohányzó szekta FTW!
és 9-es doki!

Szencsike 2014.07.03. 16:29:37

Engem megvett kilóra a sorozat :) Akinek ez a karakterközpontú misztikus-dráma vonal bejön, az megfogja szeretni :)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2014.07.04. 08:51:05

Nekem tetszik, főleg a Kukák Társasága, hogy mit akarhatnak. Az, hogy Kuka asszony a rendőr felesége, azt sejtettem, és tényleg. Vajon miért állt be közéjük?
A "Stop wasting your breath"-el viszont totál melléfogtam ezek szerint, azt hittem azt jelenti, hogy nincs tovább értelme élni. Végülis lélegzés=/= beszéd, de mint utánanéztem, tényleg ezt jelenti!

zizi77 2014.07.04. 09:39:25

@Yooha: lehet, hogy a szeretője tünt el? Valami trauma biztos őt is érte. A családnak meg külön klassz lehet, hogy elvileg élhetnének normálisan, de mégsem!

Szencsike 2014.07.04. 09:45:47

@Yooha: hmm... Kukák helyett Kutyákat olvastam :) Bár engem az is érdekelhetne, hogy mit láttak a négylábúak :) Eddig Laurie annyira nem szimpatikus... cserbenhagyni a családot, pont ilyen időkben... hát nem vall jó emberre, anyaként számomra megbukott...
süti beállítások módosítása