Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Carrie Diaries 1x06 - Endgame

2014. május 09. 11:00 - SuperLawyerGirl

Carrie anyukájának Hálaadás volt a kedvenc ünnepe, és minden évben azzal a nem palástolt céllal készült rá, hogy tökéletes legyen. És mivel ez az első alkalom nélküle, szőke-göndör feltett célja életben tartani a hagyományt. És bár egy percet sem töltött még a konyhában, de majd a nagymama kisegíti, vagyis fordítva, ő csak segíteni fog nagyinak. Azonban nagyi mégsem tud jönni, mivel hóvihar van Floridában, és minden járatot töröltek. Apuka, hogy a lányok efelett érzett bánatát enyhítse, meghívja Harlant és Carrie-pasija-Georget. Zseniális. Főleg, mert Carrie kitalálja, hogy akkor is főzni fog, ha nem tud - a káoszba fulladás garantált.

vlcsnap-2014-05-08-09h37m11s58.png

De előtte még eldugja a szobájában lévő kínos dolgokat az érkező szupermenő pasija előtt. Minden kellemetlent, nevezetesen Dorritot, azonban nem tud elrejteni, aki él is minden adódó lehetőséggel, hogy pokollá tegye szőke-göndör életét. A főzésben nem segít, hogy a receptek nem olvashatóak, és megfelelő szakácskönyvet sem talál, úgyhogy Carrie tervei az estére fénysebességgel távolodnak a realitás talajától. Mouse a segítségére siet, de mire rendesen belekezdenének, megérkeznek a vendégek.

vlcsnap-2014-05-08-09h58m13s112.png

Maggie és Walt együtt töltik a Hálaadást, Walt szüleinél. Indulás előtt még feltűnik Maggie ex-szeretője (gondolom ex) akit Mag kedves, de határozott szavakkal elküld melegebb éghajlatra. Az ebédnél a társalgás nem zökkenőmentes, Walt szülei láthatóan nincsenek lenyűgözve kicsi fiúk jelöltjétől, akinek még nincsenek tervei a jövőre nézve. Maggie próbálja menteni a menthetőt, de egyre nyilvánvalóbbá válik a szülők mélységes antipátiája.
Carrie és George sokkal jobban szórakozik, amit Dorrit nem hezitál megszakítani. Szőke-göndört emlékezteti konyhai teendőire, ő addig majd „szórakoztatja” a városi fiút. C nincs feldobva, de nem igazán opcionális a kérdés. A konyhában sokkal aggasztóbb kérdéssel találja szemben magát, ki kell szedni a pulyka alkatrészeit, ami megfelelően undorító feladat.

vlcsnap-2014-05-08-09h58m38s123.png

Carrie erőt vesz a hányingerén, és cselekszik (Dorrit téli kesztyűjét viselve...), majd elégedetten távozik ellenőrizni hugit és a pasiját. Dorrit megpróbálja a szokásos kezelését adni Georgenak, aki viszont meglepően jól reagál, így megtalálják a közös hangot Carrie legnagyobb bánatára (mivel egy róla szóló kellemetlen történet felvezetését látja benne). Próbálja elválasztani a kettőt, de Mouse S.O.S. segítséget kér. A pulyka nem fér be a sütőbe. Ugyanis szőke-göndör nem volt tisztában azzal, hogy ezek az állatok különböző méretekben kaphatóak (ezért igazán nem tudom hibáztatni), szóval leemelt egyet a polcról, és nem a megfelelőt. Végül csodával határos módon beszuszakolja, a sütőt dupla hőfokra állítja, mivel csodás logikával akkor kétszer olyan gyorsan fog megsülni. Hát nem, én szóltam.

vlcsnap-2014-05-08-10h07m04s75.png

Mr. Brashaw és Harlan pedig előre csorgatják a nyálukat a készülő ételre. Tom nagyon hálás, amiért Carrie a konyhában sütkérezik, és Dorrit még nem robbantott fel semmit, úgyhogy elméletben minden fényesen alakul. Harlan pedig már nem is emlékszik mikor evett utoljára otthon főzött ételt (ennyi kaja látványa után itt már nagyon éhes voltam). Sebastian számára nem ilyen szépek a kilátások, anyuci épp lemondta a közös ebédet. Bár a házvezetőnő kedvesen felajánlja, hogy ehet náluk, inkább visszautasítja, és rendel pizzát. Az egyetlen személy aki gondol rá, az Donna, de ez nem vidítja fel túlságosan.

vlcsnap-2014-05-08-10h13m47s17.png

Carrie és Mouse mindent bepakolt a sütőbe, és úgy fest, hogy mégis összehozzák a tökéletes Hálaadást. Dorritot ez láthatóan irritálja, úgyhogy kiviharzik a házból. Carrie utánarohan, majd egy fűtött beszélgetésben kiderül, Dorritnak kínzás a Hálaadás az anyukájuk nélkül, ezért tette tönkre a recepteket, és dugta el a szakácskönyveket. Az pedig különösen kiborítja, hogy Carrie próbál úgy tenni, mintha lehetne jó családi ünnepük a veszteség után.
Carrie Dorrit ajtajában könyörög, hogy engedje be, siker nélkül. George rá is kérdez, mi a probléma, de szőke-göndör a tökéletes család képét festi fel. Ez azonban gyorsan lerombolódik, mikor elkezd füstölni a sütő, és még az ajtaját sem tudják kinyitni. Mr. Bradshaw azonnal számonkér, amire Carrie felrobban, mivel ő csak próbált mindent egyben tartani, míg a többiek semmit nem tettek. Végül jól kiosztja mindenki fejét, és egy dühös mozdulatára a sütő is kinyílik, majd elmegy az áram.

vlcsnap-2014-05-08-10h30m29s48.png

A sötétben ülve szomorkodik Carrie, amiért minden tönkrement, és nem sikerült a tökéletes ünnepet összehoznia. Dorrit azonban felfedi, hogy az anyukájuk igazából gyűlölte az ünnepet, a sok készülődést, miközben a férje csak a meccset nézte, és csak azért hallgatott zenét, hogy ne hallja az egész család, ahogy kiborul. Szóval végülis nem olyan rossz a helyzet. Mr. Bradshaw rájön, hogy Carrienek igaza van, és kétségbe is esik, hogy nem tud jó apa lenni. Kiönti a szívét Harlannak, aki viszont belealszik, így mindenki jobbnak látja, ha hazamennek. Carrie és George érzelmesen búcsúznak el.

vlcsnap-2014-05-08-10h53m29s19.png

Maggie rájön, hogy nem lehet az élete egyetlen célja, hogy együtt van Walttal, ki kell találnia valamit a jövőjére. El is gondolkodik az egyetemen, de kiderül, nincs pénze a családjának az ő oktatására, és egyébként is mivel lány, menjen csak férjhez, aki majd jól eltartja. Ex-szerető rendőr megpróbálja magát újra versenybe hozni, de Maggie elküldi. Végül Maggie is Carrieéknél köt ki, de az este meglepetésvendége Sebastian, aki elmeséli a napját Carrienek. Szőke-göndör persze együttérez vele, és megérti, ezért meginvitálja a családi „vacsorára”, amibe apuka is beleegyezik, mert bízik Carrieben. Bár kaja az nincs túl sok, de együtt vannak, és ez az ünnep lényege, nem?

Címkék: carrie diaries
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása