Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Onedin család 4x03 - Not Wanted on Voyage (A nemkívánatos utas)

2014. április 05. 07:23 - Gabba

Kérem szépen, fontos (tengeri) mérföldkőhöz érünk a mai epizóddal, tessék csak figyelni! Nem gördít le az oldal aljára, kulturáltan végigolvassa! Tehát: szokásos nyitókép, liverpooli kikötő, épp most érkezik az Onedin Társaság egyik hajója, amiről jólöltözött ficsúr pattan le és konflissal valami jó szállodához viteti magát, utána meg Mrs. Albert Frazer házához. Elizabeth erről mit sem sejtve érkezik a rakodópartra (Brachfeld Siegfried szerint: teszedőpart) és siet a fedélzetre, ahol James éppen Baines-szel nézi át a rakományt: a hússzállítmánynak majdnem a fele megrohadt, mérgeskedik James. Hát igen, hiába egyik kedvencem a pig thigh as the bakerman’s wife cooks it (mindközönségesen csülök pékné módra), tényleg jobb lesz, ha nem ebből a húsból készül, helyesel Baines. Eilzabethet persze nem bátyja vesztesége érdekli, sokkal inkább az, mit sikerült Bainesnek intéznie az argentin ügyvédekkel a néhai Albert hagyatékának ügyében. Mr. Frazer után csak ennyi maradt, asszonyom, mutat Baines pár könyvre és néhány kisebb használati tárgyra, sőt, még a leveleiben szerepelt fagyasztócég sem létezik, Albert nevén csak egy hűtőraktár volt a kikötőben. Sz Sz hitetlenkedve csóválja a fejét és megkéri Bainest, minden holmit küldjön át a Frazer házba.

Not Wanted01

Váltunk Jack Frazer irodájára, itt tárgyal a korábban látott ficsúr. Pierre Legrand névre hallgat ez a szép ember és a marselle-i Compagnie Maritime du Midi cég képviseletében érkezett. Albert szerződéses kapcsolatban állt velük és volt egy találmánya, amivel a többhónapos tengeri útra szánt húst biztonságosan le lehet fagyasztani, Legrand most ezt keresi. Sajnos a tervek nincsenek itt, tárja szét a kezét Frazer szenior, mire Legrand úgy dönt, elutazik Buenos Airesbe és ott érdeklődik, hátha nyomára akad a tervrajzoknak. Később James Frazerrel átnézi a Baines által hazahozott hagyatékot, de abban csak skiccek vannak, ez semmiképpen sem a kész találmány leírása. Elizabeth úgy dönt, ő is elutazik Buenos Airesbe, elvégre ha valóban létezik az a találmány, akkor az özvegy jogán őt illeti. Az öreg Frazer szentimentális hangulatba esik és azon lamentál, hogy fia halála után kire hagyja a cégeit, nyilván az egyetlen unokájára kellene, de őt meg még nem is látta, most is valami távoli városban jár tengerészeti iskolába. Vacsora előtt az öreget hirtelen rosszullét lepi meg, de a szobalánynak a lelkére köti, hogy erről ne szóljon Elizabethnek.

Not Wanted02

Elizabeth utazási tervét Robert és Sarah egy emberként ellenzi, micsoda bolondság ez a fagyasztás, hát ki enne meg három hónapos húst, nooormális? (Komolyan, ha kettőjükön múlna az emberiség haladása, már rég kihaltunk volna.) Sz Sz azonban köti magát, a Frazer tulajdonban álló Princes Alexandra pár nap múlva kihajózik Dél-Amerikába, azzal fog utazni. Így is lesz, a gőzös kapitánya, az eddig még nem látott Pemburry, és az évadnyitóban megismert jóképű Matt Harvey az első tiszt, mindkettő nagy tisztelettel fogadja a fedélzetre hurcolkodó szépasszonyt. A lépcsőlejárón Elizabeth összeütközik Legranddal, a francia alaposan meglepődik, hogy a csinos özvegy is Argentínába készül. És aztán még egy meglepetés: harmadik utasként James is megjelenik, üzleti céllal utazom oda, csak ennyit hajlandó elárulni húgának. Odahaza eközben a Jack Frazer úgy dönt, új végrendeletet készít.

Not Wanted03

A Princes Alexandra hamarosan útnak indul, a szerencsétlen francúz nem viseli túl jól az állandó himbálózást, magába venni nem tud semmit, viszont annál többet ad ki, így legalább minden étkezésnél jut repeta a szenvtelenül eszegető Jamesnek. Elizabeth meg finnyás, neki a szakács főztje nem ízlik, így James az ő adagját is behalózza, még a végén elhízik itt nekünk. Azért közben jóindulatúan arra figyelmezteti a hugit, hogy nekik össze kellene dolgozniuk, mert a végén Legrand előttük szerzi meg a rajzokat, neki nyilván komoly összeköttetési lehetnek Argentínában, Elizabeth meg még a nyelvet sem beszéli. Sőt, mivel a franciák üzleti kapcsolatban álltak Alberttel, még inkább jogosultak lehetnek a találmányra, mint Sz Sz. Elizabeth természetesen magabiztos, szerinte nem lesz itt semmi gond. Sőt később saját kezével hoz egy kis leveskét az ágyban szenvedő Legrandnak, még később meg teácskát és közben megsúgja neki, hogy ő csak a néhai férjének járó elismerést szeretné biztosítani, és semmiképpen nem akarja azt, hogy ezügyben a saját bátyjára legyen utalva. (Na tessék, mit is írtam a múlt héten az Elizabeth és Lehár Ferenc fő műve közti kapcsolatról?)

Not Wanted04

Az új végrendelet elkészítése közben Frazer szenior a vállalati könyveket is átnézi Dunwoody-val, a főkönyvelővel. (Nem szeretek személyeskedni, mert én sem vagyok egy matyóhímzés, de Dunwoody pont úgy néz ki, mint Humpty Dumpty, alias Tojás Tóbiás, hát nem? De.) Meglepődik, milyen magas szállítási árakat sikerült Elizabethnek elérnie, jóval a piaci tarifák fölött, nos igen, Mrs. Frazer nagyon jól ért a kereskedők nyelvén, helyesel Dunwoody. Majd arról tájékoztatja gazdáját, hogy James is elhajózott Argentínába, mire az öreg felkapja a vizet és dühöngeni kezd, az az Onedin biztos Albert találmányát akarja megszerezni! Úgy felhúzza magát, hogy a végén összeesik, Dunwoody rémülten hívatja az orvost.

Not Wanted05

A tengeren Legrand lassacskán összeszedi magát (na tessék, szőke jónőnk milyen eredményesen gyógyít kézrátétellel, jegyzem meg rosszmájúan), így üzleti beszélgetésre is le tud ülni James-szel. A barkókirály nem sokat köntörfalaz és megmondja a frankót: ő ugyan nem bízik a franciában és elképzelhetőnek tartja, hogy ki akarja játszani Elizabethet. Legrand tiltakozik, ő tisztességes ember és tisztességes megállapodásra törekszik Mrs. Frazerrel. Sz Sz ezalatt Harveyt nyaggatja, miért nem megyünk már gyorsabban, a férjem ezt a gőzöst 13 csomósra tervezte, most meg jó, ha 10-zel haladunk. Hiába Harvey érvei a túl magas szénfogyasztásról meg arról, hogy ha több szenet rakodnak be, azzal elveszik a helyet a tényleges rakománytól, Elizabethet nem meglepő módon nem tudja meggyőzni. Később Legrand elmondja Elizabethnek a James-szel folytatott beszélgetést, aminek a végén kézcsók kíséretében kijelenti: Én bízom magában. Sz Sz átrongyol Jameshez és dühösen pattogni kezd, neked semmi jogod nincs Albert találmányához, én voltam a felesége! Persze Jamest sem kell félteni, egy tízpontos beszólással leoltja a hugit: Én pénzzel támogattam Albert kísérleteit annak idején, te meg csak azért mentél hozzá, hogy törvényes apát szerezz Daniel Fogarty gyerekének!

Not Wanted06

Odahaza az ágyban fekvő Jack Frazert Sarah ápolja, az öregúr ellentmondást nem tűrően kijelenti, hogy másnap látni akarja az unokáját. Sarah hiába próbál mellébeszélni. Később Sarah Roberttel folytatatott beszélgetéséből megtudjuk, mi végre volt az eddigi titkolózás: a fiatal William kiköpött Fogarty, ezért igyekezett Elizabeth mindenáron távol tartani a nagyapjától, de most már nincs mit tenni, sürgönyözni kell az iskolába, hogy küldjék haza a fiút. Frazer ismét Dunwoodyt hívatja, Albert levelei között talált valami utalást egy Fredericks nevű liverpooli ügyvédre, a főkönyvelő menjen el és beszéljen az ügyvéddel, hátha az tud valamit a tervrajzok hollétéről.

Not Wanted07

A tengeren a testvéri civódás úgy tűnik, véget ért, James és Elizabeth békésen dámázik és tervet sző: hamarosan kikötnek a Zöld-foki-szigeteken, és amíg a hajó szenet vesz fel, James elintéz valamit, mert van egy sejtése, hol lehetnek Albert titokzatos rajzai. (Komolyan kezdem magam úgy érezni, mint a Lost közben, olyan komoly rejtéllyé kezdi magát kinőni ez a dolog.) Újra felmerül Legrand kigolyózásának témája (el kell kapni a golyóját, vetném közbe, de nem én írtam a forgatókönyvet), valahogyan el kellene távolítani a közelből, Jamesnek természetesen erre is van már terve. Hamarosan befut ugyanis az Anne Onedin, szintén szénfelvétel céljából, utána folytatja útját Rióba, arra kéne átpaterolni a franciát. A tervbe bevonják Harveyt is, aki mint szaktekintély elhiteti Legranddal, hogy a Princes Alexandra propellerhajtó tengelye megrepedt, a javítás legalább két hét. Na de pont itt van az Anne Onedin, az mindjárt megy is tovább Dél-Amerikába, micsoda mázli. Legrand bekapja a horgot és áthurcolkodik, és az Anne Onedin másnap tényleg el is indul. James viszont nem tér vissza a kikötőből, Elizabethben szörnyű gyanú ébred, a bátyja átvágta őt és titokban felszállt a másik gőzösre, ahol most egymás hátát ütögetik Legranddal és rajta röhögnek. Parancsot ad az indulásra és a 13 csomós teljes sebességre.

Not Wanted08

Liverpoolba megérkezik a fiatal William, Frazer örömmel ülteti maga mellé, hogy jobban lássa, de az öröm gyorsan lehervad az arcáról: nemhogy egyetlen Frazer vonást nem fedez fel a fiú arcán, de úgy érzi, a fiatal Fogarty néz rá jóindulatú mosollyal. Ennek ellenére rendkívül hosszasan beszélget vele, és miután a srác elmegy, sokáig ül maga elé meredve.

Not Wanted09

Sarah és Robert lép be hozzá, Albert is tudott róla, majd Ön is kiheveri, próbálja vigasztalni Robert, aki mindig tudja, kinek mikor mit kell mondani. Frazer hosszasan gondolkodik, majd úgy dönt, véglegesíti a végrendeletét: William lesz az örökös, mert szavaiból kiderült, hogy mindene a tenger és a hajózás, a fiú nagykorúságáig viszont Elizabeth fogja vezetni a cégbirodalmat, mert a mostani nehéz időszakban csak az ilyen határozott és könyörtelen ember viheti sikerre a vállalatot. Dunwoody is megérkezik Frederickstől és kiderül, Albert neki küldte el átnézésre és véleményezésre a sokat keresett rajzokat a találmányról. Az ügyvéd szerint azonban sem a terv, sem a rajzok nem sokat érnek. A könyvelő ezt elmondja Robertnek is, aki nem titkolt kárörvendéssel hallgatja, hogy drágalátos öccse ezek szerint hiába hajókázik Argentína felé. Sarah beviszi a vacsorát Frazernek és rémülten konstatálja, hogy az öregúr időközben jobblétre szenderült. RIP.

Not Wanted10

Princes Alexandra viharba kerül, hiába tömik a kazánt, nem haladnak, sőt, a nyomást is vissza kell venni, mert különben felborulnak. Elizabeth persze tiltakozik, de Pemburry kapitány és Harvey egybehangzó véleménye ellenében neki most nem lehet szava, hiába ő a tulaj menye. A viharból végül sikerül kikeveredni, de mivel a szén nagy része közben elfogyott, kénytelenek visszafordulni. A zöld-foki kikötőben azonban meglepetés vár Elizabethre: James mégsem hajózott el Legranddal, azóta is itt töltötte az időt, mert Liverpoolból várt sürgönyválaszt Frederickstől. Ugyanis még idefelé hajózva titokban kicsit átnézte Legrand naplóját és megtalálta az ügyvéd nevét Alberté mellett. Gondolta, hogy Albert esetleg neki küldte el a rajzokat, hiszen apjával ugyebár nem volt túl jóban, és a most kézhez kapott válaszból kiderül, hogy a tervek tényleg ott voltak, viszont nem érnek semmit. A másik sürgöny Elizabethnek szól az öreg Frazer haláláról. Majdnem kedveltem a vén medvét, mondja Sz Sz kicsit megrendülten. James újra felajánlja a társulást, de Elizabeth inkább az önállóság mellett dönt. De tudod, hogy akkor vetélytársak leszünk?, kérdezi James, mire a hugi csak mosolyogva bólint.

Not Wanted11

Címkék: onedin család
101 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2014.04.05. 10:09:16

@nughop: Frazer belátta, hogy miután se fia, se vérszerinti unokája nincs, egyedül a cége marad utána. Annak a fennmaradását meg egyedül így látta biztosítottnak.

Pácsó Ármándó 2014.04.05. 10:45:13

Köszi a hv-t!
Az ilyen mondatokra, hogy nem görgetünk le az aljára, elfog a kíváncsiság és engedetlen szeretnék lenni. De erős jellem vagyok és kipiszkálom az egérgörgőmet a helyéről (biztos ami biztos)
Jajj, máris kajával kezdődik :-) Vagy nem, de az ragadott meg így 1db naranccsal a mai hasamban.
Az élelmiszer import már akkor is virágzó üzlet volt. Meg kockázatos.
Ez a Lö Grande (khmm) szeret vitorlázni :-) SZ. Sz kedvencem meg hogy úgy mondjam a szórakoztató társaságot kedveli és ha nem is kézrátétellel gyógyít hanem levessel, annyi baj legyen :-)
" a fiatal William kiköpött Fogarty" - már pelyhedzik a jővőbeli dús mellszőrzete?
A Zöld-foki-szigetekre gondolom hordják valahonnan a szenet, mert ott nemigen bányásszák.
Izgalmak: Tuti az lesz a vége, hogy a találmány egy nagy kalap "nemválikbe".
Na, tudtam :-)
E. mosolya kedvelős a végén. Köszi!

Pácsó Ármándó 2014.04.05. 10:51:18

@nughop: Mondjuk én sem eszek 3 hónapos húst. Már ha tudok róla.
Ó, igen. Elizabeth huncut és dacos. Halálos kombináció! :-)
OldFrazernél én is Gabba Mester álláspontját osztom!

W.Jack. 2014.04.05. 12:01:57

@Gabba: @Pácsó Ármándó: Köszönöm a választ, nekem nem bírta még kiforrni magát az álláspontom, de így lehet, ahogyan Ti látjátok.

Pácsó Ármándó 2014.04.05. 14:52:57

@nughop: Ezt csak OldFrazer tudta volna nekünk megerősíteni .-)

Gabba 2014.04.06. 10:11:25

@Pácsó Ármándó: @nughop: a felvetésekre jövök majd hosszabban, de momentán mindkét kezem görcsben van és tollat köhögök fel, mert tegnap részt vettem a párnacsata világnapon

W.Jack. 2014.04.06. 10:15:32

@Gabba: :) Komolyan mondom, amíg csak odáig jutottam, hogy mindkét kéz görcsben, és tollat köhögsz fel, felkaptam a fejemet, hogy azta, micsoda hogyvoltot írhattál ezek alapján :) Aztán eljutottam a párnacsatás részig és rájöttem, hogy ja, oké, nem golyós-, nem flúgos, nem töltőtoll, hanem pipócás, és felnevettem :D

W.Jack. 2014.04.06. 10:29:43

@Gabba: Hát pipitollas, madártollas, liba talán :)

W.Jack. 2014.04.06. 10:32:30

@Pácsó Ármándó: Fiúk, Ti szórakoztok velem kora hajnali fél 11-kor :) Golyós, kerge, bolondocska :)

Gabba 2014.04.06. 10:35:58

@Pácsó Ármándó: @nughop: Flúgos Toll törzsfőnökről mintha Karl May is írt volna

Pácsó Ármándó 2014.04.06. 10:37:13

@nughop: Na de egy toll miért kerge? Bocs, de annyi mindent nem értek! Ez talán még belefér :-)

Pácsó Ármándó 2014.04.06. 10:38:20

@Gabba: Ó!! Akkor nem értetlen, hanem műveletlen vagyok. Mint a TSZ földje :-)

W.Jack. 2014.04.06. 11:03:09

@Gabba: @Pácsó Ármándó: Azért kerge, mert golyós :)
Amúgy Flúgos toll főnök nagyon híres volt arról, hogy soha nem félt az ellen szemébe nézni, bár ez a legtöbbször nem is sikerülhetett volna neki, mivel elődje (Kevésbé Flúgos Toll) nagyobb kobakkal rendelkezett, így a megörökölt tollkorona az esetek zömében meggátolta FT-t abban, hogy széles látókörű legyen :)
lh6.googleusercontent.com/-ny0TfQ4Oezo/U0EW95fnWnI/AAAAAAAABHA/GKnWldJGUto/w800-h533-no/nd_smmr_by_sumaeris-d4d3pm1.jpg

Gabba 2014.04.06. 11:40:06

@nughop: ettől meg púp nőtt a homlokomon, mert lefejeltem az asztalt...

W.Jack. 2014.04.06. 12:08:44

@Gabba: Nos, nem volt egyszerű vasárnap találni egy nővérkét, aki vörös hajú, csak diszkréten sminkel, és tudja mit kell tenni egy púppal :) De fáradságot nem kímélve: lh5.googleusercontent.com/-Wh37EiXCcb0/U0EnA4pZbVI/AAAAAAAABHg/ryubP-moqek/s500-no/borogat.jpg

Gabba 2014.04.06. 12:29:48

@nughop: de ha így lefoglal, akkor hogy megyek el szavazni?

W.Jack. 2014.04.06. 12:47:28

@Pácsó Ármándó: Én annyira infantilis vagyok, hogy nekem maximum az áll jól, ha egy plüssmackót szorongatok, nem pedig borogatást :)

@Gabba: Várd meg, amíg kellően elfárad, és akkor iszkiri szavazni! :)

Pácsó Ármándó 2014.04.06. 13:08:56

@nughop: (nem kellett volna megnéznem, mert nem nekem volt küldve)
Ezek a Plüssök mindig tudtak élni! :-)

W.Jack. 2014.04.06. 16:51:08

@Pácsó Ármándó: Nem írtad, hogy Neked is fájna valamid. Kérsz ápolónőt Te is?

Pácsó Ármándó 2014.04.06. 17:23:31

@nughop: Inkább megnézhetnénk egy raktár-epizódot!

W.Jack. 2014.04.06. 17:26:47

@Pácsó Ármándó: Te már megint rak-tározol a rak-odóparton :) Hol szeretnéd kezdeni?

Pácsó Ármándó 2014.04.06. 17:31:42

@nughop: (Bazzáros kulcs! Megint! Ennyire nem lehetek béna! Esküszöm nem akarattal!)
Jó lesz a következő rész, hogy aktuális legyek.

_Molly 2014.04.06. 23:37:31

Gabba, mondd, honnan a csudából tudtad, hogy ezt így kell írni: "Compagnie Maritime du Midi"?:-o
Gondolom, nem látsz írott szöveget. Ilyen jó hallásod volna?
Gratula!:)

_Molly 2014.04.06. 23:41:00

"micsoda bolondság ez a fagyasztás, hát ki enne meg három hónapos húst, nooormális? (Komolyan, ha kettőjükön múlna az emberiség haladása, már rég kihaltunk volna.) "

Robert és Sarah mentségére szolgáljon, hogy ma is vannak, akik szerint a mobiltelefon károsítja az Ön és környezete egészségét.;P

_Molly 2014.04.06. 23:51:35

@Pácsó Ármándó: "" a fiatal William kiköpött Fogarty" - már pelyhedzik a jővőbeli dús mellszőrzete?"

He-he, ez jóvót!:)

_Molly 2014.04.06. 23:54:59

@Gabba: Tényleg ott voltál a párnacsatában??!!
Hát hiszen én azt néztem a tévében! Bárcsak tudtam volna, melyik vagy, akkor drukkolhattam volna. Remélem jó sok mindenkit elpáholtál?

_Molly 2014.04.06. 23:59:36

@nughop:

Jah, nagyon trükkösen bír írni a pasi. Képes az embert a mondat végéig bizonytalanságban tartani. A végén én is jót röhögtem.:D:D:D

(Jut eszembe, még 1-2 hete küldtem neked mélt, mekkaptad?:-o Semmi fontos nem volt benne, csak kíváncsi voltam, hogy végül sikerült-e megnézned az Onedint. És ami azt illeti, erre még is kíváncsi vagyok.;P)

_Molly 2014.04.07. 00:06:45

Végül mindenképpen szeretném megerősíteni, hogy noha méltatlanul kevesen csatlakoztatok Gabba azon megállapításhoz, mi szerint csülök pékné módra jóóó, ez kéremszépen valóban így igaz! :)
("egyik kedvencem a pig thigh as the bakerman’s wife cooks it (mindközönségesen csülök pékné módra)")

_Molly 2014.04.07. 00:09:01

@nughop:

Bocsi, helyesbítek:
"erre még is kíváncsi vagyok" --> erre még most is kíváncsi vagyok

Gabba 2014.04.07. 07:44:38

@_Molly: nem tudok franciául, de Helyey Lászlónak jó a kiejtése :)

a párnacsatában nem voltam a sűrűjében, oda segédcsapataimat küldtem...

Pácsó Ármándó 2014.04.07. 07:56:45

@Gabba: @_Molly: Mi volt ez a párnacsata? valami nyilvános rendezvény?

W.Jack. 2014.04.07. 08:30:07

@_Molly: Ne haragudj Molly, pótolom az elmaradásaimat, de 10 napja folyamatosan világjáró körúton voltam, így nagyrészt telefonról kommenteltem, írtam, de most megülök a hátsómon, és válaszolok :) Címszavakban: Onedint megnéztem, jó volt, nyugodtan csatlakozz hozzám! :) Minden mást majd a levélben :)
Csülök pékné módra-ra én nem tudtam kitérni, mivel soha nem ettem még, valószínűleg nem is fogok, de elhiszem Neked / Nektek, hogy jó :)

fofofo 2014.04.07. 09:38:35

Ki szokott egyből legördíteni az aljára? Én mindig rendesen végigolvasom. Vagyis először nem rendesen, csak kutyafuttában, hogy megtudjam, mi történt, aztán normális tempóban, hogy élvezhessem az író utánozhatatlanul elmés és szórakoztató stílusát :)

Gabba 2014.04.07. 09:49:54

@Pácsó Ármándó: gugli, jutyúb segít

@nughop: jól teszed, ha elhiszed :)

@fofofo: ha így van, nem neked szólt (csak félig :)

Pácsó Ármándó 2014.04.07. 10:18:22

@fofofo: Akkor találóskérdés. Mi volt az a tengeri mérföldkő a hv.-ban? :-)

Gabba 2014.04.07. 11:06:27

@Pácsó Ármándó: amit megpróbáltak leszúrni, de nem ért le az aljáig...

Pácsó Ármándó 2014.04.07. 11:16:45

@Gabba: Vagyis James vs. Elizabeth? :-)

Gabba 2014.04.07. 11:30:06

@Pácsó Ármándó: bizony, testvér testvérnek farkasa, lesznek itt szép dolgok

fofofo 2014.04.07. 13:39:45

Előjött zsenge ifjúkoromból néhány emlék arról, hogy Sz.Sz. és James hogy tesznek keresztbe egymásnak, mókás lesz.

higeona 2014.04.07. 14:40:27

@Gabba: @fofofo: @Pácsó Ármándó: Hát, nem tudom. Én ha olyat olvasok, hogy ne görgessek az aljára, tuti, hogy legörgetek. Amúgy nem szoktam. Velem van a baj?

W.Jack. 2014.04.07. 15:06:26

@Gabba: Vizuális típusként azért láttam magam előtt ezt a hiábavaló próbálkozást , és ismételten jót derültem :)

fofofo 2014.04.07. 15:10:53

A csülök pedig mindenhogy jó, megfelelő társaságban. Megfelelő társaság alatt "jajj, én csak sovány részt kérek" típusú nyavalygókat kell érteni, ahol végül nekem marad az összes kövér bőrös rész :)

Gabba 2014.04.07. 15:51:43

@higeona: veled nincs baj, ettél már a főztömből :)

@fofofo: én is csak a sovánkásabb részét szeretem, akkor lehetek megfelelő társaság

higeona 2014.04.07. 17:05:39

@fofofo: EZAZZZZ! A megfelelő társaság kategóriába tarozom! Mi majd együtt eszünk csülköt, jó?@Gabba: És túléltem! Ez fontos! (bocsi :))
@Pácsó Ármándó: Tudtam, hogy számíthatok rád! ;)

Pácsó Ármándó 2014.04.07. 17:31:42

@higeona: Igazából nem számíthatsz :-)

Pácsó Ármándó 2014.04.07. 17:39:07

@nughop: Akkor mi ketten leszünk egy társaságban, jó? Így megehetem mindet, a soványat és a kövéret és utána megnyalhatom mind a tíz ujjamat! :-))

W.Jack. 2014.04.07. 17:46:21

@Pácsó Ármándó: Részemről rendben van, de előre szólok: erre is az a kérés vonatkozik, mint a csokievésre :)

higeona 2014.04.07. 19:01:31

@Pácsó Ármándó: Na szép! :D
És nughopnak nem is hagysz husit?

W.Jack. 2014.04.07. 19:05:46

@higeona: Pácsó tudja, hogy nughop nem eszik csülköt :)

higeona 2014.04.07. 19:08:05

@nughop: nekem most esett le, hogy telefonról (e/1ben énlefonról) írtál kommentet, és ez nem látszott meg a kommenthosszokon. Tudsz valamit. :) És irigylem a világkörül utazó utazókat.

W.Jack. 2014.04.07. 19:38:33

@higeona: Néha megálltam időzni itt-ott, de a nap nagy részében énlefonról :D, illetve vollfonról szövegeltem. Sokkal gyorsabban megy, mert a készülék gondolkodik helyettem, bár ír néha badarságokat is :) Így születnek a "kivár az ügyfél" helyett "kíván az ügyfél" örökbecsű gyöngyszemek a munkával kapcsolatos levelezésben :D
Kisebb világ körüli út volt :) , de a Bakonytól Szegedig elég sok helyen megfordultam. Erről jut eszembe: mi a helyzet a prágai úttal?

Gabba 2014.04.07. 19:56:32

@nughop: Szegedig, ja, Bp-re meg majd én megyek...

W.Jack. 2014.04.07. 20:11:36

@Gabba: Nos, izé, khm.....Az a helyzet, hogy ebből az első 2 napot Bn- töltöttem az Országos Táncházfesztiválon, este Folkkocsmázva, de akkortájt írtad, hogy nagyon eltemetett a munka, így nem is mertem próbálkozni esti zenés sörözésre csábítani Téged.

_Molly 2014.04.07. 20:27:02

@fofofo: @Gabba: @Pácsó Ármándó: "megehetem mindet, a soványat és a kövéret"

Hááát, izééé, én nem értek hozzá, de szerintem a csülökben nincs kövérje. Ami nem színhús, az valójában kötőszövet (kollagén). És mint ilyen, egyáltalán nem hízlal.
Viszont ragacsos. Pl. ezért teszik bele a kocsonyába is.:) Nyami-nyami [nagyot nyel].:))))

Pácsó Ármándó 2014.04.07. 20:28:02

@higeona: Nem lesz baj, mindig megegyezünk!

Pácsó Ármándó 2014.04.07. 20:31:35

@_Molly: Jó, akkor megehetem az izmot és a kötőszövetet! Meg azokat a sejteket és biológiai alkotóelemeket, amiket most nem soroltunk fel! Sokkal jobb így! :-))))

_Molly 2014.04.07. 20:55:14

@Pácsó Ármándó:
A nyomelemeket ki ne felejtsd.;P
(Amúgy a bőrkéje tényleg hízlal, ha nincs rendesen, ropogósra átsütve.)

_Molly 2014.04.07. 21:01:30

@nughop: "Onedint megnéztem, jó volt, nyugodtan csatlakozz hozzám!"

Köszi a megnyugtatást!
A világkörüli út valóban felmentést ad a hallgatásra.:) Még ha csak országon belül történt is.
Bár elsőre azt hittem, tengeri úton voltál (pl. egy mázsa tengerit szállítottál a Dunán: á la "A szerelem nem szégyen") :)

W.Jack. 2014.04.07. 21:03:11

@_Molly: Írtam Neked közben levelet is :)

Pácsó Ármándó 2014.04.07. 21:09:22

@_Molly: A nyomelemeket nyomom le először :-)
Azt mondják a művelt kőfaragók, hogy a zsírszövet is kötőszövet. A huncutja! :-)

Országhatáron belül is lehet szerelem :-) Még szegeden is! :-)

@Pácsó Ármándó: (Eszembe jutott már, hogy mondtad a múltkori csokizáskor :-)

W.Jack. 2014.04.07. 21:19:28

@_Molly: Nem ismertem ezt a filmet, de meg kell néznem! Köszönöm, hogy említetted :)

@Pácsó Ármándó: Igen, országhatáron belül is lehet, sőt: Szegeden nagyon lehet :)
Szerencséd, hogy eszedbe jutott, már kezdtem mérgesen nézni :)

Gabba 2014.04.08. 08:02:47

@_Molly: @nughop:Mály Gerő!

"A szerelem nem szégyen."
"De magával az!"

fofofo 2014.04.08. 12:24:04

éljen soká a diétás csülök!

W.Jack. 2014.04.08. 12:53:28

@Gabba: Jajjjj :) "Úgy is lehet mondani" Herceg Kropacsek Pepi, aki nem tengerész, hanem dunász :)

_Molly 2014.04.13. 14:12:19

@Gabba: @nughop:
"A szerelem nem szégyen."
"De magával az!"

Igen, ez az!!

És megtaláltam, fönt van a neten a teljes film, itt:
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EWGFdbOS6aI

Aranyos (és kicsit még aktuális is), csak ajánlani tudom.:)))
Jó szórakozást!

_Molly 2014.04.13. 14:12:58

@nughop:
köszönöm, válasz ment

_Molly 2014.04.13. 14:16:50

@Pácsó Ármándó: "Azt mondják a művelt kőfaragók, hogy a zsírszövet is kötőszövet."

Ezek a kőfaragók valóban nagyon műveltek, utánanéztem, és sajnos igaz.:(((
Pedig már készültem éjjjenezni @fofofo: -val.:)))

De így vagy úgy, a csülök akkor is jóóó, kéremszépen.
Köszönöm szépen.

Pácsó Ármándó 2014.04.13. 15:07:04

@_Molly: elképzelek egy képzeletbeli Onedines Hv-talit (csak agymenésem van) és ott a bandagazdai császármorzsi mellé, lenne Csülök ala' Fofofo&Molly&Higeona :-)
Én meg Nughoppal egy tálból cseresznyéznék :-)

W.Jack. 2014.04.13. 16:14:08

@_Molly: Köszönöm Molly, kedves Tőled, hogy meg is kerested :) Én mindjárt akkor megnéztem, amikor Te említetted, Gabba pedig idézett belőle :)

@Pácsó Ármándó: Teljesen igazságosan osztottad el az Onedines HV-tali étekkínálatát, részemről benne vagyok az "egy tálból cseresznyézés"-ben :)

Pácsó Ármándó 2014.04.13. 16:17:24

@nughop: :-)
Örülök ha benne vagy! :-)

_Molly 2014.04.13. 17:46:23

@Pácsó Ármándó:
Benne egy tálban? :-o
Mindketten? :-o

_Molly 2014.04.13. 17:49:38

@nughop:

Ugye, milyen édi film? Örülök, hogy láttátok.:)
A színészek is mind imádnivalókat alakítottak.
(Egyedül talán a Jávor volt nagyon hamis, amikor ugrabugrálni kezdett, hogy "gyerekem lesz, gyerekem lesz". Vagy ez csak engem zavart?)

W.Jack. 2014.04.13. 18:17:49

@_Molly: Imádtam a filmet, nekem nagyon tetszett tényleg. Olyan jókat derültem a "mert a Pepi nem csak szép fiú, jó fiú, okos fiú, derék fiú stb jelzőkön"
Illetve amikor nekiállt papírcsónakot hajtogatni, hogy "elszórakozzanak tengerészmódra"
"maga filozofál? nem, én seprek" mondatokon, illetve Pepi "francia" illetve halandzsa nyelven előadott 3 pengőért megtanult születésnapi köszöntőjén, hogy az ilyenek nem is tűntek fel :)

A film humoros voltán és aranyosságán felül valóban van neki napi aktualitása is sajnos :(

_Molly 2014.04.14. 19:14:05

@Pácsó Ármándó:

Jaj, cica!!! Szeretem.:)))))))

_Molly 2014.04.14. 19:15:55

@nughop:

Az én kedvencem, mikor az igazgató kérdi, hogy "na, mi a gyerek?". Erre Pepi: "a gyerek kérem áldás". :D :D :D

Pácsó Ármándó 2014.04.14. 19:27:02

@Gabba: Főmester Úr! A rejtett áramlatok elsodorták az Onedin HV-t?! Kérem intézkedjen! Köszönettel a férfirajongók nevében: Pácsó Ármándó!

@_Molly: Én meg erősen szimpatizálok a cicakedvelőkkel! És a Cseresznyés Nughop kisasszonyt szeretem! :-)!

_Molly 2014.04.14. 19:33:39

@Pácsó Ármándó: "Főmester Úr! A rejtett áramlatok elsodorták az Onedin HV-t?! Kérem intézkedjen! "

Én is szeretnék csatlakozni a lakosság nevében!
(Lehetséges, hogy abban a bizonyos párnacsatában súlyos sérülést szenvedett Gabba írókája? :-o )

Pácsó Ármándó 2014.04.14. 19:38:00

@_Molly: Ó, csak azt ne!! Bármi mást feláldozhatunk, csak az írókáját ne!! :-o

W.Jack. 2014.04.14. 20:49:39

@_Molly: Most, hogy írod: igen, az is megnevettetett :) Jó az a film, nem lehet vitatni, nagyon örülök, hogy említetted. Az Onedin éppen aktuális részét is megnéztem, és ugyancsak várom én is a hogyvoltot!

@Pácsó Ármándó: Értem, tehát más gyümölcs szóba sem jöhet (eper, banán, stb.) csak a cseresznyés van szeretve? :) De köszönöm a szeretést és jelzem, hogy kölcsönös .)

Pácsó Ármándó 2014.04.14. 21:08:46

Hol játszák az aktuális Onedin részeket? ( vagy hol lehet megnézni őket?) Az "egy tálból cseresznyézni" egy szólás-mondás :-) Lehet, hogy van olyan is, hogy egy asztalról eprezni vagy egy ágyban banánozni vagy egy szakajtóból meggyezni vagy egy kádban ribizlizni :-))

Gabba 2014.04.14. 21:35:55

@_Molly: @nughop: @Pácsó Ármándó: Kedves aggódó olvasók!

Megnyugtatásul jelzem, hogy íróka vesszőkém nem sérült meg a csatában, de momentán a 13-as raktár keltette ellenáramlatok nehezítik Onedinünk előrehaladását.
Húsvétra azért igyekszem elkészülni a kövi poszttal.

Pácsó Ármándó 2014.04.14. 21:36:55

@nughop: Én már Onedin-függő vagyok, szóval ha akad otthon még egy kis forró csokid abból a múltkoriból, akkor sietve érkezem :-)
_Mollynak köszönöm a jóvoltát!

W.Jack. 2014.04.14. 21:38:50

@Gabba: De jó, köszi :)
Egyik szemem mosolyog (lesz húsvéti Onedin) másik még jobban mosolyog (Raktár!!!)

W.Jack. 2014.04.14. 21:41:29

@Pácsó Ármándó: Jer! Olvashattad: húsvétra lesz új hogyvolt, addigra illene megnézned! Egye fene, kapsz forró csókot is. Izé: csokit :)

Bocsánat: nem lehetett kihagyni :)

Pácsó Ármándó 2014.04.14. 21:45:48

@Gabba: Kösszi!! Legalább tudjuk mi a helyzet, fehéren-feketén! :-)

_Molly 2014.04.15. 20:15:00

@Pácsó Ármándó: " _Mollynak köszönöm a jóvoltát!"

Igazán nincs mit, de neked is szólok, hogy nem mindegy, hogy milyen böngészővel nézed a videót. Engem legalábbis nagy meglepetések értek ez ügyben. Az IE-t pl. nem javaslom, ha lehet, inkább legyen a Chrome. Már ha nem te is okostelefonról indítanád el, mert az persze egészen más tészta. (Ahhoz nem értek.:( )

_Molly 2014.04.15. 20:17:40

@Gabba: "Húsvétra azért igyekszem elkészülni a kövi poszttal."

Hurrá!:)))
Akkor nekünk már tuti boldog húsvéti ünnepeink lesznek.:)))
Köszönjük és viszont kívánjuk!!:)))))))

Pácsó Ármándó 2014.04.15. 21:54:39

@_Molly: Tésztából készült okostelefon? Hogy mik vannak!! :-)
Majd Chromemal vagy TűzRókával :-) Köszi!

_Molly 2014.04.15. 21:57:45

@Pácsó Ármándó: "Tésztából készült okostelefon? Hogy mik vannak!! :-)"

Csalódtam volna benned, ha ilyen magas labdát nem csapsz le.;P
süti beállítások módosítása