Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Revolution 2x12 - Captain Trips

2014. február 11. 11:00 - Smokey the bear

Miles, Rachel és a Monroe-k hazaérnek, de a búvóhelyen ne találnak senkit és semmit. Mivel az éjszakai kirándulásra az a két nagyokos (Charlie és a nagypapi) nem teljes menetfelszerelésben indult, ezért feltételezhető, hogy visszatértek a cuccaikért, mielőtt Truman táborába költöztek, szóval egy cetlit azért hagyhattak volna. Az amigók minderről mit sem tudnak, de hamarosan megtalálják a tábort, és benne a hiányzó családtagokat. Monroe, az idősebbik, cinikusan megjegyzi, hogy lám-lám, csak egy hétig voltak távol, és tessék, Gene már megint fordított egy nagyot azon a bizonyos köpönyegen. Rachel erre csak a szemét forgatja, ahogy Miles is, de ő egészen más miatt. A távcsövön át ugyanis kiszúrta Charlie-t. Erre már Rachel is jobban körülnéz, és megállapítja, hogy ez egy karantén. Most Connoron a sor, hogy a szemét forgassa, de jó helyre is cserélte a bikinisnős, tequilás gengszteréletet! A táborban közben egyre csak hullanak a betegek, és ha így folytatja Gene is hamarosan köztük lesz, egyfolytában dolgozik, és eléggé szét van csúszva. Trumant faggatja, hogy vajh mikor jön az antibiotikum? Truman hárít, nem FedEx-szel jön a szállítmány baszki! Aztán persze békítőleg fordul az öreghez, kell a segítsége, mert csak ketten, együtt tudják megállítani a kórt. Nahiszen!

WTF.jpg

Mileszéknál kupaktanács van, valakinek csak be kéne menni. Connort küldenék, mert őt még nem ismeri senki. A fiú köszöni, ő ugyan be nem megy Pestisfalvára. Jó ez a Monroe família, ha van még pár zabigyerek, akkor felőlem azok is előkerülhetnek. Rachel rövidre zárja a dolgot, az apjáról és lányáról van szó, tehát majd ő megy. A táborba önként (?) beköltözők (?) közé vegyülve be is jut. Nagypapi örül a jöttének, mert elkél a segítség. Truman is boldog a viszontlátástól, és infókat akar Racheltől, de Gene egyelőre leszereli azzal, hogy ha TÉNYLEG meg akarja állítani a járványt, akkor hagyja a lányát szabadon dolgozni. A parancsnok erre némi későbbi elbeszélgetést kilátásba helyezve elvonul.

camp2.jpg

Julia a posztapokaliptikus Washingtonban ücsörög egy padon. Neville alig feltűnően mellé ül, hogy megbeszéljék a hogyantovábbot. Először is azt kell kideríteniük, hol őrzik Jasont. Ha sokat késlekednek, Baltaarcút megtörik, és akkor menthetetlenül lebuknak. Juliát ez nem érdekli, csak az, hogy a fiukat megmentsék. Neville azzal hagyja ott a szerencsétlen nőt, hogy akkor igyekezzen bevetni magát, mert Doyle-nál van az, ami nekik kell. Juliának eszébe jut egy emlék két évvel az elsötétedés utánról. (A sorozat méltatlanul hanyagolja a flashbackeket mostanában, pedig egész jók szoktak lenni.) A Neville család az éhhalál szélén, különösen az akkor még afrofrizurás kis Jason. Neville elmegy kajáért, és két táborozóba botlik, akik húst sütnek nyárson, és rengeteg konzervjük van. Természetesen CSAK annyi élelmük van, ami nekik, maguknak elég, nem adnak Neville-nek. Az őrnagy, aki ekkor még csak egy sima családapa kést ránt, de a két nagydarab fickó simán leteperi, és jól helyben hagyja.

food.jpg

Gyorsan váltunk Spring City-re. Grace megunta a semmittevést, és elhúzott. Aaron mutatná a búcsúlevelet Priscillának, de amikor felnéz Cynthiát látja maga előtt. Uram irgalmazz, még egy bárgyú tekintetű szereplővel több, pedig már azt hittem megszabadultunk tőle! Aaron kiakad, és be is szól a nanonak, hogy talán illett volna segítenie, amikor kérte. Robocynthia csak annyit mond, hogy csomagoljon, és irány Lubbock, Texas. Itt már sírok. TÉNYLEG nem tudnak semmi értelmeset kitalálni Aaron karakterének? Ja és szedjék a lábukat, de izibe’ – mondja még a nano, mert különben baj lesz.

nanocynthia.jpg

A táborban Rachel átkapcsol gyanakvó üzemmódba; furcsa neki ez a tífusz, nem olyanok a tünetek, mint amilyeneknek lenniük kéne. Ez Gene-nek is feltűnt már, de a nagy munkában nem volt ideje vizsgálódni. A lánya pihenni küldi. Charlie besurran egy sátorba, és a halottól vérmintát vesz, amit az anyja kielemezhet. Rachel kever, kavar, mikroszkópol, és megállapítja, hogy ezt a vírust genetikailag manipulálták, nem az anyatermészet édes gyermeke, hanem szorgos laboránsoké. A hazafiak, ezek a rohadékok robbantották ki a járványt. Gene tanácstalan, mit tehetnek? Rachel azt gyanítja, hogy a hazafiak nem játszanak ilyen veszélyes anyaggal ellenszer nélkül. Biztos van nekik valahol, csak meg kell szerezni. Gene sejti is, hogy hol lehet.

geneknows.jpg

Rachel egy szakadt lepedővel jelez Milesnak, aki ebből rögtön érti, hogy pontosan a tábor melyik sarkában lesz, egy elég feltűnő fekete kő alá elrejtve a titkos cetli. Hiába a szerelmesek szavak nélkül is ismerik egymás gondolatait. Connor persze rögtön lázad. Ő ugyan nem megy vakcinát keresni. Mexikóban közvetlen közelről tanúja volt egy pestisjárványnak; ő ennek a tífusznak a közelébe sem megy. Bass félrevonul vele, és elbeszélget a „gyerekkel”, ami azért nagyon vicces, mert a szereplők között összesen van vagy kb. 10 év korkülönbség, így első ránézésre. A szülői fegyelmezés lényege, hogy Jr. szedje össze magát végre! Mindegy mit gondol Rachelről, segíteni fognak neki, mert Miles szereti, és nélküle soha a büdös életben nem foglalják vissza a Köztársaságot. Ez így egy kicsit erőltetett, de annyi baj legyen, szívesen elnézzük David Lyons és Mat Vairo közös jeleneteit még egy darabig.

talk.jpg

Julia belekezd a terv végrehajtásába. Előadja Doyle-nak, hogy nagyon fél az újabb betöréstől, hogy legközelebb esetleg őt is támadás éri, és csak annyit mondjon meg neki a férfi, hogy megtalálták-e a támadót, és vajon életben van-e még? Doyle sem most jött le a falvédőről, simán hárít, majd megnyugtatólag csókolgatni kezdi a nő nyakát. Juliát láthatóan a hányinger kerülgeti. Visszaréved a múltba, a fuccsba ment kajaszerzés utánra. Miközben Neville-t ápolja, új tervet vázol fel. A férje ugyan kisportolt ember, de mindig lesznek nála erősebbek, viszont okosabbak nem feltétlenül. Ha túl akarnak élni, akkor használniuk kell az erősségeiket. Váltunk a jelenre. Julia átlopódzik Doyle irodájába, és egy papíron, sok más névvel együtt Jasonét is megleli.

sick.jpg

Miles és a Monroe-fiúk betörnek a hazafiak bunkerébe, de meglepetésükre semmit sem találnak. A táborba közben egyre csak hozzák a betegeket. Rachel körbetekint, és feltűnik neki valami. Ismeri őket, pszichiátrián kezelt betegek, epilepsziások, alkoholisták. Mivel a vírus nem úgy terjed, ahogy egy tífusznak kéne, valószínűleg direkt fertőzték meg ezeket az embereket. A kis Mengele-ivadék hazafiak genetikai tisztogatást végeznek Willoughby-ban. Gene váratlanul (?) összeesik. Kicsit később Truman érkezik, és meglapogatja az öreg vállát. Nagyon sajnálja, hogy megbetegedett, és biztatja, hogy meg fog gyógyulni. Gene megköszöni; Charlie szeme villámokat szór. Kemény szitu, na. Rachel levelet kapott, lájf. Nincs vakcina. Gene-nek viszont van egy „B” terve.

sorry.jpg

Julia és Tom újra találkoznak. A nő megtudta, melyik börtönben őrzik Jasont. Elmondja, hogy másnap Doyle és ő egy ezredeshez hivatalosak vendégségbe. Nyitva hagyja a hátsó ajtót, Neville-nak csak be kell törni, elintézni az ezredeséket, és foglyul ejteni Doyle-t. Ő majd bejuttatja a börtönbe. Megkapjuk a flashback befejő részét. Julia visszamegy a két nagydarab húszabálóhoz, és a kajáért cserébe felajánlja bájait. Az egyik fickóval be is megy a sátorba. A másik kint marad, vesztére, ugyanis feltűnik Neville, és átvágja a torkát, aztán felkapja a férfi fegyverét, belép a sátorba, és agyonlövi a másik fickót, miközben az javában az asszonykával van elfoglalva. A fülig véres Julia és Tom egymásra néznek: egyik sem gondolta volna a másikról, hogy képes erre.

win.jpg

Este a táborban Rachel sétára indul, Truman utána ered. Megállítja a nőt, és arról érdeklődik, merre van Miles. A hátad mögött- feleli Rachel, és tényleg. Gene terve bevált, a parancsnok fogoly. Van is nagy meglepetés, amikor egy konténerben arra ébred, hogy a halottnak hitt Monroe-val néz farkasszemet. Miles előáll a terv másik felével. Rachel desztillált egy kis vírust személyesen Trumannak, amit most injekció formájában meg is kap. Így már ő is érdekelt abban, hogy előkerüljön az ellenszer. Monroe vigyorog, mint a tejbetök. Truman meg cseles próbál lenni, és nem mondja meg hol a vakcina, hiszen mi a biztosíték, hogy akkor életben hagyják. Akkor majd megmutatja - mondja Miles, és menten kijelöli Monroe Jr-t a feladat végrehajtására.

enjoy.jpg

A hál’ Istennek régen látott Pittman házaspár veszekszik az erdőben. Priscillának eszébe sincs Lubbock-ba menni, ami valahol azért érthető. Aaron figyelmezteti, hogy ebből baj lesz, és valóban, amikor a csaj le akar lépni a szentjánosbogarak majdnem rádöntenek egy fát. El se hiszem, hogy leírtam ezt a mondatot. A táborban közben Gene egyre rosszabbul van. Felidézi, hogy a felesége hogyan kapta el a kolerát. Rendületlenül ápolta a beteg gyerekeket, így csak idő kérdése volt, hogy megbetegedjen. Gene örül, hogy végre újra együtt lehet majd vele. Rachel próbálja tartani benne a lelket.

deathbed.jpg

A záró rövid jelenetek előtt kapunk még egy ütőset a Neville házaspár közreműködésével. Az őrnagy az ezredes házához lopódzik, ahol túlságosan is hangosan szól a komolyzene. Mit sem sejtve benyit az ebédlőbe, de egész mást talál ott, mint amit várt. Doyle és pár katona sakkban tartja Juliát. A vezérkari főnöknek csak volt annyi esze, hogy észrevegye, mi folyik kettejük között, és figyeltette a nőt. Neville leteszi a fegyvert. Julia csak vissza akarja kapni a fiát. Doyle rohadék, és megforgatja a kést a nő hátában: miből gondolja, hogy Jason még mindig él? Doyle kihallgatást, és soha viszont nem látást helyez kilátásba, és elvezetteti a párost. Hát mégis bejuttatta Neville-t a börtönbe, csak nem úgy, ahogy tervezték.

welcome.jpg

Elég kurtán-furcsán ér véget ez a mai epizód. Gene rosszul lesz, vért köhög. Monroe Jr. elkíséri az irodájába Trumant. Be is jutnak simán, az őrt álló katonák gyanakvó pillantásai közepette. Truman kinyitja a széfet. Connor megszerzi az ellenszert, de kijutni már nincs ideje, ugyanis katonák rontanak be az irodába. Jr. fegyvert szorít Truman fejéhez. Patthelyzet. Jövő héten folytatjuk.

Címkék: Revolution
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2014.02.11. 18:36:51

Na, így már OK, köszi :D
(élesített posztok rulez)
süti beállítások módosítása