Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

13-as raktár 4x04 - There's Always a Downside (Mindennek van árnyoldala)

2014. február 08. 13:00 - Gabba

Eligazítással kezdünk, Artie tájékoztatja az ügynököket, hogy két ereklyét kell begyűjteniük: az egyiket Hugo Miller, a raktár korábbi számítógépes zsenije (ld. a 2x05 és 3x03 epizódokat) találta, a másik meg egy pszichiáternél került elő, akinek a páciensei egy nap alatt meggyógyultak. Pete és Claudia megy Hugohoz, Myka és Steve New Orleansba a pszichomókushoz. Clau tiltakozik, az ő társa Steve, miért kell most a baltaarcúval mennie, de Artie keményen leoltja: Ez itt munkahely, nem kívánságműsor! Pete jószándéka jeléül puszit próbál adni Claunak, de vörös kedvencünk inkább nem kér belőle. Mielőtt távoznának, Artie elkapja egy szóra Pete-et és megkéri, a küldetés során tartsa szemmel Claudiát, akin nagy a nyomás mostanában (jó duma ez pont a szakállastól, aki a folyamatos stressztől egyre jobban kezd szétesni). Úgy lesz, Artemisz, viszlát, búcsúzik Pete. 

Downside01

Hugo Connecticutban lakik, New Canaanban, nomen est omen, tud élni az öreg. Nagy örömmel fogadja az ügynököket és kiderül, hogy a kérdéses lelet egy zacskó üveggolyó, ami Bobby Fischer sakknagymesteré volt. Ezekből már egy darab is növeli a koncentrálóképességet és ösztönzést ad a kitűzött célok eléréséhez. Sajnálatos mellékhatásuk viszont, hogy huzamosabb használat mellett dühkitöréseket okoznak, súlyosabb esetben őrületet vagy agyvérzést, faja. Hugo ismeretlen feladótól kapta a csomagot, az illető valahogy megtudhatta, hogy Hugo már kereste a golyókat a 70-es években is. Belép Brady, Hugo unokaöccse, aki a helyi középiskolában tanul és nagyon okos meg tehetséges. Most éppen nagy a hajtás, mert elkezdődött az iskolaközi tanulmányi verseny, amin Brady rekordidő alatt megírt egy számítógépes tesztet, ugyanis Hugo odaadta neki a golyókat teljesítményfokozásul. Gratulálunk, Hugo, a fiún már mutatkozik is a mellékhatás első fázisa: karján az erek kezdenek kidagadni. Főcím.

Downside02

New Orleansban Myka és Steve kikérdezi dr. Goldent a páciensei gyors gyógyulásáról, de a dokinő nem sokat tud segíteni. A rendelőjében nincs semmilyen mostanában beszerzett tárgy, a betegek közt sincs kapcsolat, nem ismerték egymást és mindegyikük más-más panasszal fordult hozzá. Az ügynökök átnézik a betegek dossziéit is, de nem találnak semmi használhatót, Myka viszont a falon kiszúrja egy közeli jazzklub, az Altered Scale plakátját. Az egyik páciensen ilyen feliratú pólót láttunk, lehet, hogy a többi beteg is járt ott, gondolkodnak hangosan. Nézzünk utána, szeretik-e a jazzt és az ingyen italt – mert én igen, mondják szinte egyszerre, széles mosollyal.

Downside03

Hugonál Pete bezsákolja a zsákot a semlegesítőbe, de nem történik semmi, ezek szerint hiányos a kollekció. Hát igen, négy golyót kölcsönadtam a haveroknak, vallja be Brady, ismét csak gratulálni tudunk. Irány a suli, ahol az egyik haver, Tommy, éppen laposra veri osztálytársát, mert helyette ő került be a matekos csapatba. A beszélgetés az igazgató irodájában folytatódik, ahol a diri arról beszél, hogy a verseny ideje alatt zéró toleranciát hirdetett, itt nem lesz verekedés meg Pisti hüjje feliratok rajzolása, mert ha a jelen lévő iskolaszék tagjai nem lesznek elégedettek a rendezvénnyel és a verseny eredményével, csökkenteni fogják az iskola pénzügyi támogatását. Az ügynököknek Brady elárulja, hogy a még hiányzó golyók Declannál, Reggie-nél és Pierce-nél vannak. Pete hümmög egy sort: Na tessék, pár golyó, és a jófiú Harry Potterből Acéllövedék lesz, na gyerünk, gyűjtsük be a többieket is.

Downside04

Odahaza Artie éppen elhagyni készül a panziót, amikor látogató érkezik, Adrian testvér, aki ezúttal meglepő hírt közöl: van nála egy olyan ereklye, ami segít kideríteni, hol van az ellopott asztrolábium. Nem fogjátok elhinni, a nyomkövető eszköz nem más, mint Jack Duncan ismert vadnyugati fejvadász sarkantyúja. Artie próbál terelni, ez nagyon széleskörű előzetes nyomozást igényel, és a Régensek nem is engedik, hogy egyik ereklyével egy másikat keressünk meg, stb, de a pap nem aggódik. Ő lenyomozta a sarkantyú teljes történetét, sikerrel használható és mellékhatása is csak annyi, hogy a lovak pár napig félni fognak a használójától. Maga amúgy szokott lovagolni?, kérdezi Artie-tól, aki csak leírhatatlan „hogy a bánatba lehet ilyet kérdezni, hát az elöl harap, hátul rúg" pillantással válaszol. De aztán úgy tesz, mint aki belemegy a játékba, maga elé veszi a sarkantyút és arra kéri Adriant, koncentráljon csukott szemmel az asztrolábiumra. Majd ezt kihasználva valami kis könyvvel deformálja a sarkantyút és sajnálkozva tárja szét a kezét: Sajnos, ilyen elő szokott fordulni, amikor két ereklye interakcióba lép egymással. A pap azonban nem dől be a trükknek és eddigi kedélyes viselkedését levetve dühösen kijelenti: ez a sarkantyú nem az eredeti, egy ócskásboltban vette, és tudja, hogy Artie használta az asztrolábiumot önző céllal. Azt tettem, amit tennem kellett, vágja oda dühös-önérzetesen Artie és kivonul a panzióból, otthagyva csapot-papot.

Downside05

Mykáék felkeresik a jazzklubot, ami tele van mindenféle korabeli cuccal, hát itt nehéz lesz nyomára akadni bármilyen gyanús tárgynak. Előkerül a pultoscsaj, Myka bemutatja magukat: Bering különleges ügynök és Jinks különleges ügynök. Dina Smith különleges csapos, válaszolja erre mosolyogva a pultos. A fellépő zenészek listáját átnézve Steve észreveszi, hogy szinte naponta cserélődnek, egyedül az Ethan Ellis nevű trombitás zenél itt minden este. Dina szerint kb. 3 hónapja lép fel itt és nagyon tehetséges, bár mostanában mintha kissé ramatyul nézne ki, gyakran köhög és fájdalmai vannak. Hoppá, nagyjából ennyi ideje kezdődtek a váratlan gyógyulások is a pszichiáter betegei között, ássunk csak mélyebbre, mondják az ügynökök és odalépnek a színpadon próbáló Ethanhez. A sráctól azonban nem sokat tudnak meg, senkitől sem kapott mostanában gyanús ajándéktárgyat, a dokik pedig nem tudják megállapítani, mi a baja, de ő betegen is zenél, mert az az élete. Dina visszaemlékszik, hogy egyszer bejött ide egy öreg zenész, aki arról beszélt Ethannek, hogy mindenféle élményt, így rosszat is kell szerezni ahhoz, hogy valaki jó zenész legyen. Lehet, hogy valamilyen módon Ethan átveszi a betegek fájdalmát?, néznek össze az ügynökök.

Downside06

Pete megtalálja Declant, aki éppen a biosztanárt vegzálja erős csapásokkal annak érdekében, hogy őt vegye be a versenycsapatba egy másik nyikhaj helyett. Nyomatékul szikét is ragad, szerencsére Pete pont ekkor érkezik. Declan menekül, Pete mérgesen mordul egyet (elfutnak, miért futnak el mindig?), majd utánarohan és földre teperi. Declan, adja a kezembe a golyóját!, szólítja fel hivatalos arccal a srácot. Közben Claudia észreveszi Pierce-t, aki éppen arra készül, hogy az ellenfél csapat egyik tagjára ráejtsen valami zsinórpadlásról lógó random nehezéket. Kedvenc ügynökünk azonban még pont időben lép oda és kapja el a srác karját; most már csak egy golyó hiányzik. Brady állapota rosszabbodik, ezért befektetik a gyengélkedőre, barátai aggódva állják körül. Előkerül negyedik társuk, Reggie is, de a golyó már nincs nála, mert Marshall diri elkobozta tőle. Az igazgató nincs az irodájában, a titkárnő szerint biztos a tornaterembe ment, ahol nemsokára kezdődik a mindent eldöntő kosármeccs. A nő szerint a diri amúgy nagyon dühös az iskolaszék tagjaira, mert biztos benne, hogy meg fogják vonni az anyagi támogatást az iskolától. Én előrefutok a tornaterembe, te menj el Hugoért a gyenguszra és gyertek utánam, mondja Claunak. A gyengélkedőn azonban az egyre vastagabb nyaki verőerekkel díszített fiatalok elzárják a kijáratot és fenyegetően közelednek Claudia és Hugo felé, nem hagyjuk, hogy maguk miatt félbeszakítsák a versenyt felkiáltással.

Downside07

Váltunk Artie-ra, aki az univille-i kajáldában ücsörög, itt talál rá Adrian testvér. Már mindketten lenyugodtak kissé, a pap ki is jelenti, hogy nem kéri vissza az asztrolábiumot, csak azt szeretné, hogy Artie újból használja. Artie magyarázni kezdi, hogy Pandora szelencéje kinyílt és a világ a pusztulás felé haladt, azért kellett használnia az eszközt, és ezért semmiképpen sem szabad az eredeti idővonalat visszaállítani. Elmondja azt is, hogy a pap beszélt neki a gonoszról is (amire ugyebár Adrian nem emlékszik), mindazonáltal ő, mármint Artie, egyedül is képes megbirkózni a veszéllyel. A két ember ismét egyre feszültebbé válik, kölcsönösen fenyegetni kezdik egymást, ki mögött áll nagyobb hatalom és erő, majd a végén a pap vonul el, de még dühösen odavágja Artie-nak: Maga tönkretette életem munkáját, ezért megfizetek, a dolgok már mozgásba is lendültek!

Downside08

New Orleansban Myka és Steve tovább faggatják a zenészt és kiderül, hogy tényleg ő gyűjti magába mások betegségét, azt viszont nem árulja el, milyen eszköz révén. A fájdalmai viszont egyre erősebbek és egyszer csak a földre rogy, Steve odaugrik, hogy segítsen. Ethan karonragadja és megpróbálja átvenni Steve betegségét is, de döbbenten érzékeli, hogy nem tudja, mert a másik valójában halott. Eközben a suliban Claudia a Teslával lesokkolja a támadó fiatalokat, viszont közben szorítást érez a mellkasában és már alig kap levegőt, mert ugye ami Steve-nek rossz, az a valóságban neki fáj. Mykának szerencsére az utolsó pillanatban sikerül szétválasztania Ethant és Steve-et, ezzel Clau mellkasi fájdalmai is megszűnnek, bár ő persze továbbra sem tudja, mi okozta azt nála. Ethan zsebéből kiesik egy ezüst cigarettatárca, ez volt tehát a kérdéses ereklye, Myka gyorsan bedobja a semlegesítő tasakba.

Downside09

Megtudjuk, hogy a tárcát még Ethan ükapja kapta Scott Joplin zeneszerzőtől, és szerinte ő jót tett dr. Golden betegeivel azzal, hogy átvette tőlük a fájdalmukat. Steve szerint viszont ez önzés, mert mindenkinek meg kell hagyni a jogát, hogy maga győzze le a saját gondját-baját. Dina is odalép, szerinte fontos, hogy Ethan megtudja, nem teheti tönkre magát másokért, amikor olyan sokan szeretik. Kis időbe beletelik, míg Ethan rájön, mire gondol Dina, de Myka megjegyzése nyomán (maga nemcsak önző, hanem vak is) végre leesik szeméről a hályog. Hát szeretsz?, karolja át Dinát, hát bizony, simogatja meg Ethan hátát mosolyogva a lány. Később Myka és Steve a jól végzett munka után a pultnál sörözik, Steve bevallja, hogy még nem mondta el Claudiának, milyen különleges kapocs alakult ki köztük a metronómmal történt felélesztés következtében. Steve hajlandó lenne arra is, hogy leállítsa metronómot, ha ezzel megmentheti Claudiát, de Myka ellenzi. Túl sok barátot és társat látott már meghalni, biztos van másik megoldás is, Steve kezdjen el alaposan kutatni a témában.

Downside10

De hogy áll a helyzet az iskolában? Hugo rájön, hogy az igazgató a tornaterem alatti kazánházban lehet, ott készül valamire, Pete máris indul utána. Rá is talál Marshallra, aki valami csúnya mérgező keveréket készít éppen, ezt akarja bejuttatni a szellőzőrendszeren át a tornaterembe. Le akar számolni az iskolaszék tagjaival, nem érdekli, hogy közben diákok is meghalhatnak. Amikor elfordul, hogy beöntse a folyadékot a rendszerbe, Pete leüti és hívja Clauékat, kezdjék el kiüríteni a tornatermet. A pörgő nyelvű ügynökcsaj extra rapid beszédfokozatba kapcsol, de a kiürítés így is lassan halad. Hugo szerint Pete-nek kellene leállítania a kazán elektromos rendszerét, a baj csak az, hogy a kapcsolótábla túl komplikált és Pete nem nagyon figyelt anno a technikaórán. Mentő ötletként kiveszi a diri zsebéből a csodagolyót, ezzel sikerül felturbóznia saját nem létező villanyszerelő képességét és némi matatás után sikeresen kihúzza a megfelelő vezetéket. Katasztrófa elhárítva, Pete siet a többiekhez az utolsó golyóval, immár teljes a készlet, mehet az egész a semlegesítő tasakba. A diri kicsit szédülten néz körbe, olyan furcsán érzem magam, Pete-ék megnyugtatják, biztos a reggelire evett salátában volt valami gomba, máskor egyen inkább sült kolbászt mustárral. Brady és a haverjai is rendbejönnek és elhagyhatják a gyengélkedőt.

Downside11

Ismét sikeres bevetést zártunk tehát, bár Mykáék tájékoztatójából kiderül, hogy dr. Golden páciensei ismét betegek lettek, járhatnak megint kezelésre, de így legalább a pszichiáternek nem kell új állás után néznie. Steve pár hét szabadságot kér Artie-tól, hogy alaposan utánanézhessen a metronóm hatásainak, a főügynök nagylelkűen elengedi. Pete is átadja az általuk talált cuccot Artie-nak, mint Artemisznek (szavai az eredetiben: „hello Artemis, one artifactis"), de a szakállas velem ellentétben nem nevet, hanem félrevonja Pete-et és arról érdeklődik, hogy viselte magát Claudia. Jól, nagyon kemény a csaj, válaszolja Pete, nem biztos, hogy Artie a rémálmai után pont egy ilyen válaszra várt. Artie kinyitja a zacskót és meglátja, hogy azok a Fischer-féle golyók, szó nélkül elrohan a raktárba. A nyilvántartásból kideríti, hogy a golyók megvoltak a raktárban, de valaki már korábban ellopta őket, és a polcon lévő hűlt helyükön Artie egy fekete gyémántot talál, a Barbosa rend szimbólumát, ugyi. Maga tönkretette életem munkáját, ezért megfizetek, a dolgok már mozgásba is lendültek, jutnak Artie eszébe Adrian testvér szavai.

Downside12

Címkék: warehouse 13
56 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2014.02.08. 13:26:21

Köszönöm szépen :) Nem számítottam rá, hogy már ma lesz új poszt (sehol a kész házim) de nagyon örülök neki :) (a posztnak, nem annak, hogy a Hf nem készült el)

A linkekért plusz külön hála, ez pedig :D "Azt tettem, amit tennem kellett, vágja oda dühös-önérzetesen Artie és kivonul a panzióból, otthagyva csapot-papot."

Kíváncsian várom, milyen jelentőségük lesz még a golyóknak :9

Gabba 2014.02.08. 13:48:13

@nughop: engem is váratlanul ért a gyors megjelenés

házival ráérsz, de természetesen a golyók széles spektrumú értelmezése alapkövetelmény :)

W.Jack. 2014.02.08. 13:54:03

@Gabba: A lehető legszélesebb spektrumon értelmezve 178 sor és 11767 karakter szerepel eddig a "Gabba beadandó/golyók" c. hf-ban, amiből arra következtetek, hogy kicsit szűkítenem kell a spektrumot :)

Kapitánylány 2014.02.08. 14:10:18

@Gabba: hékás, én a sajátomat most írom, hogy jelenek meg Veled egy n(l)apon? :(
a részt tegnap megnéztem, jó lesz ez az évad, már látom :)

Pácsó Ármándó 2014.02.08. 14:14:28

@Kapitánylány: (ezt az avit megint nemtom kinézni)

Üdvözletem Gabba!

Gabba 2014.02.08. 14:52:46

@Kapitánylány: gyors vagyok, mint a villám (villád)

@Pácsó Ármándó: buenos guano :)

Pácsó Ármándó 2014.02.08. 14:57:23

@nughop: (Önnek nagyon jól áll a lófarok!:-)

Maga nem sz@rozik az offolókkal Mester! :-)

W.Jack. 2014.02.08. 14:59:06

@Pácsó Ármándó: Khmmm, köszönöm :) De ne tessék kizökkenteni a golyók témából, mert sosem leszek kész a házimmal :)

Pácsó Ármándó 2014.02.08. 15:25:14

@nughop: (Azt hittem viszonozza a bókot, hogy nekem is, de látom máshol jár a figyelme :-)

@Gabba: Semmi gond, a csiga is elesik! :-)

W.Jack. 2014.02.08. 15:27:00

@Pácsó Ármándó: Most nem tudok a farkakkal foglalkozni, egyelőre még csak a golyóknál tartok :)

W.Jack. 2014.02.08. 15:28:34

@Gabba:

A golyók szerepének változása a hímek egyedfejlődésében, avagy a méret a lényeg (?)

Vagyis a golyók méretét a női promiszkuitás határozza meg, és semmi köze a hímek egyedfejlődéséhez

Tudósok juhokkal és egerekkel végzett tenyésztési kísérletek során elsöprő erejű bizonyítékot szolgáltattak egy herékkel kapcsolatos jelenségre. A monogám nőstény egerek és birkák generációkon át csak nagyon csekély változást idéztek elő a hímek szaporítóanyagot termelő szerveiben. Azok a nőstény cincogik és bárányok azonban, amelyek nyilvánosan monogámnak mutatkoztak, de titokban határozottan poligámok voltak, rövid idő alatt a herék megnövekedését idézték elő a hozzájuk közel álló hímekben.

Ha elfogadjuk a majmokkal kapcsolatos rokonságot, akkor könnyebb megvilágítani a golyók evolúcióját ezen a vonalon felépítve a történetet, kiemelve a hasonlóságokat és természetesen a különbségeket. A tudósok véleménye szerint a majmok esetében a heréknek és a hím teljes testsúlyának aránya, valamint a nőstény párkapcsolaton kívüli közösüléseinek gyakorisága között szoros összefüggés fedezhető fel.

Kezdjük a csimpánzokkal: Aki látott már hím csimpánzt nyilván képben van, hogy hát nem apró golyókat cipelnek szegény párák. Persze jó okuk van erre, hiszen a csimpánzlányok elég kikapósak tudnak lenni. Feromonokkal átitatott illatfelhőt eregetve vonzzák magukhoz a hímeket, és mindegyikkel meg is próbálnak párosodni. Hiába vannak ott az alfahímek, lehetetlenséggel határos felügyelni az összes nőstényt, és az alacsonyabb rangú hímeket. Próbálkoznak ugyan, de amíg az egyik vetélytárssal megvívja a harcát, addig a nőstény nagy valószínűséggel úgyis talál egy éppen ráérő másik hímet, akivel közösülhet.
A csimpánzsperma elemzésekor kiderült, hogy a spermiumok az idők folyamán elkezdtek úgy működni, mintha hatalmas hadseregek katonái lennének. Akár a kommandósok, felkutatják és elpusztítják az idegen spermát, aztán pedig rohamosztagként törnek előre a pete felé. A spermiumok 99 százaléka nem is spermium, hanem antispermium, tömegpusztító ondósejt. Minél magasabb az ondó spermiumszáma, annál jobbak a szaporítási esélyei. Összegezzük: a csimpánzok herére vannak tenyésztve.

Mielőtt rátérnénk a homo sapiens golyóira, nézzük meg a gorillákét is. Szembetűnő a különbség, hogy a testtömeg arányukhoz képest aprócska golyókkal áldotta meg őket a természet.
Ezzel szemben azonban impozáns a megjelenésük, fenyegető széles vállakkal és agyarakkal. A versengés ténylegesen a hímek között dől el, nem kell a spermiumokat is csatsorba állítani. Gorilláéknál ugyanis az alfahím nőstényével senki sem szexelhet, csak akkor, ha előbb megöli az alfa hímet. A nőstény gorillák ebből következően nem folytatnak kicsapongó életmódot. A mikroszkóp alatt is lényeges különbség figyelhető meg a csimpánz és a gorilla között, az előbbi spermája olyan, mint a normandiai partraszállás, utóbbi pedig úgy viselkedik, mint egy hadifogolytábor.

No, még semmi sincsen veszve nem tértem ki az emberekre, még leállítható a történet :)

Pácsó Ármándó 2014.02.08. 15:44:14

@nughop: Pár észrevétel :-)

"Tudósok juhokkal és egerekkel végzett tenyésztési kísérletek során" Elsőre szokatlan elképzelés pont a juhokat és az egereket pároztatni, de ...
Azt se gondoltam volna, hogy rokonságban állnak a majmokkal ...

"Aki látott már hím csimpánzt" - Akárhogyis próbálom felidézni vadasparki látogatásaimat, nem rémlik a hím csimpánzok heremérete. Így van ez, ha valaki csak néz ki a fejéből, hogy milyen nagy ez az elefánt, vagy milyen színes az a papagáj, oszt a herefigyelés meg elmarad.

" A mikroszkóp alatt is lényeges különbség figyelhető meg a csimpánz és a gorilla között" - Fiatalabb koromban én mikroszkóp nélkül sem kevertem őket össze!

:-DD

W.Jack. 2014.02.08. 15:54:53

@Pácsó Ármándó: Közben kiegészítettem azzal, hogy "én".

Pácsó Ármándó 2014.02.08. 15:59:20

@nughop: Szóval D-vel kezdődik a neved. Hmm... Dénes? Dániel? Dönci?

Gabba 2014.02.08. 16:06:22

@nughop: le vagyok nyűgözve

de hogy fér be mikroszkóp alá egy csimpánz vagy gorilla? :)

W.Jack. 2014.02.08. 16:14:06

@Gabba: Minden rendes tudós megnézi a gorillát és a csimpánzt is mikroszkóp alatt, ha befér alá, ha nem :)
Erről lehet tudni, hogy komolyan veszi a munkáját :) Meg arról hogy Bunsen-égővel biztosítja a romantikus világítást a hálószobában :)

Pácsó Ármándó 2014.02.08. 16:23:35

@nughop: Az nagyon veszélyes!! A múltkor is, amikor a babgulyás után az asztaltól felállva hirtelen egy hatalmas, feromonokkal átitatott illatfelhőt eregettem mint a csimpánzcsajok, a Bunsen-égős romantikus világítás akkorát lobbant, hogy most a meszelt konyhafalra ráégve ott az egész életkép negatívja, mint egy háziáldás!

W.Jack. 2014.02.08. 16:39:33

@Gabba: Akkor Gabba engedelmével szemügyre vesszük az embereket is.

Mi jellemzi a homo sapiens hímeket? A gorillához képest törékeny kézcsontok, a nőstény homo sapienshez képest erősebb felsőtest, térképolvasási képesség, valamint e képesség használatától való vonakodás. És akkor haladjunk délebbre.
A monogámabb majomfajokhoz képest némiképp terjedelmesek az emberi hímek golyói, akár csak az agyuk. A nagyobb agy értelemszerűen azért fejlődött ki, hogy hatást gyakoroljon a nők nagy agyára, amely viszont azért fejlődött ki, hogy pasik agyára gyakoroljon hatást. Minden, ami nagy a hím homo sapiensen, az a nők kedvéért nagy. Az agya azért, hogy lenyűgözze, a pénisze nyilván azért, hogy szexuális örömben részesítse a nőket. A golyók……
Azok csak annyira nagyok, hogy visszautaljanak arra az időre, amikor a férfiak még vadászni jártak a mamutokra, amíg az asszonyok vagy gyűjtögettek, vagy valami nagyon mást csináltak éppen a barlangban az éppen nem vadászgató hímekkel.

A homo sapiens golyói a csimpánz test-here arányának a negyedét képviseli, a gorilláénak pedig a négyszeresét. Ha abból indulunk ki, hogy a nőstény gorilla nagyon hűséges, a nőstény csimpánz pedig bárkivel, aki csak a szeme elé kerül, nos….. Hadd ne én vonjam le a következtetést ebből, hogy mivel is ütötte agyon az időt az ősasszony, amíg a hímje a vacsorának valót készült leütni. De lássuk be: egy nő megtermékenyítéséhez elegendő sperma megtermeléséhez legföljebb az egyik here felére lenne szükség. (Ez azt is megmagyarázza, hogy Benedict Arnoldnak a háborús sebesülései után hogyan születhettek saját gyerekei)

Pácsónak jelzem, hogy az igazi tudósnak nem csak Bunsen-égő, hanem mikroszkóp is van az ágya mellé készítve :)
Mikroszkóp alatt megvizsgálva a emberi spermiumot, az tapasztalható, hogy valójában nem is úgy csinálnak, mint azt a rajzfilmekben ábrázolják. A spermiumok nagy része összeakasztja a farkát, és afféle védőbástyát alkot a betolakodók ellen, esetleg több napon át. A nőstény megtermékenyítése nem csak abból áll, hogy erőfeszítést kell tenni az esetleges fogantatás érdekében; a szó szoros értelmében el kell zárni a hüvely bejáratát a rivális spermiumok elől.
Ha férfiak mindennap találkoznak a párjukkal, akkor csak mértékletes mennyiségű spermiumot mutatnak fel. Minél hosszabb ideig vannak azonban távol az asszonyuktól, annál több pluszenergiát éget el a férfi a fokozott spermiumtermelésben. És a spermiumok nem csak azért hívnak erősítést, hogy versengjenek egymással. Csapatmunkához folyamodnak. Sokan közülük nem is igyekeznek elérni a petét, hanem sugárirányban kirajzanak, afféle kamikaze manőverrel blokkolják az utat, hogy spermium bajtárs könnyebben elérhesse az áhított petét. Nagyon hasonlít ez az amerikai focira: a csapat biztosítja a labdával futó játékostárs útját. Ezért van az, hogy a férfiak, ha néhány napig nem találkoztak a szeretőjükkel, akár háromszorosára is növelhetik a spermiumaik számát. Ez nem következik be akkor, ha a férfi otthon tartózkodik, de néhány napon át nincsen szex (mármint az otthoni asszonnyal) Mit sem számít, hogy a hazatérő hím tudatos elméje biztos a párja hűségében, a spermája az evolúció teljes története során egy pillanatig sem hallgatott az agyára. A spermiumok attól tartanak, hogy köztük és a petefészkek között idegen spermiumok egységfrontja húzódik, és harcra készen érkeznek a hüvelybe. A távollét felszítja a lobogást, mert a távollét riválisokat teremt, a lobogást pedig a természetes kiválogatódás teremtette, mert ez erősíti meg az ősi családi köteléket. (Bármennyire is romantikusan hangzik az első tagmondat, az egészet nem érdemes idézni komolyabb udvarlásnál)

De foglaljuk össze: az, hogy a golyók miként viselkedtek az egyedfejlődés során, egyedül a nők viselkedésén állt vagy bukott :)

W.Jack. 2014.02.08. 16:54:08

@Pácsó Ármándó: Meg sem kérdezem mitől vagy ilyen schlagfertigen formában ma, de gyanús vagy :)

W.Jack. 2014.02.08. 17:08:13

@nughop: És amivel adós maradtam az az irodalomjegyzék:
[1] David Cohen: Szexbeszéd, Park kiadó, Budapest, 1994
[2] Paul Joannides: A nemi örömszerzés enciklopédiája, Athenaeum 2000 Kiadó, 2003
[3] Joe Quirk: A nő petevédő, a férfi spermavető, Park Könyvkiadó Kft, 2009

Gabba 2014.02.08. 17:12:59

@nughop: na de az üveggolyók és az einstand a Múzeum-kertben hol marad?

W.Jack. 2014.02.08. 17:14:38

@Gabba: Ha most még a Pál utcai fiúkra is kitérek, (ne adja az ég még zeneileg is), akkor végképp szétoffolok itt mindent, és a végén ki leszek innen golyózva :)

W.Jack. 2014.02.08. 18:10:55

@Pácsó Ármándó: Az első része kicsit elvetemültebb :)

Pácsó Ármándó 2014.02.08. 18:14:10

@nughop: Nem ecset? :-DDDD
Hát valóban nem, de ennyi erővel lehetett volna csimpánz is. vagy gorilla. Már ha van különbség köztük szabad szemmel is :-)

Pácsó Ármándó 2014.02.08. 18:17:05

@nughop: Jó a copfod! :-) Olyan Lara Croftos!

Gabba 2014.02.10. 10:10:01

@nughop: kegyetlen vagy

ettől a képrejtvénytől egész hétvégére kidőltem és még a golyómat is összetörtem

W.Jack. 2014.02.10. 13:22:03

@Gabba: Amint olvastalak egyből elővett a lelkifurdalás, de összeegyeztethetetlen volt eddig az autóvezetés és a bocsánatért esedezés.....de inkább képben :) mondom el, hogy Nughop lh3.googleusercontent.com/-JQQFFL7kFmo/UvjDsRos5XI/AAAAAAAAAvI/PqFIfZqg58k/w640-h480-no/EtmL.jpg

W.Jack. 2014.02.11. 08:56:45

@Gabba: Tényleg elnézést, most már a nughop "szánja-bánja Bű-nét" képért is, nehogy egész hétre kidőlj most nekem!
Elmegyek a játékboltba, milyen üveggolyóval lehetne kiengesztelni? :)

Gabba 2014.02.11. 18:31:39

@nughop: nem kell kiengesztelni, bírom, amiket csinálsz :)

pl. minden este a Pácsónak linkelt mesédre alszom el

Pácsó Ármándó 2014.02.11. 18:40:39

@Gabba: Annyira azért nem unalmas szerintem :-)

Gabba 2014.02.11. 19:10:48

@Pácsó Ármándó: a nughop-Csukás páros hogy is lehetne az? :)

Pácsó Ármándó 2014.02.11. 19:26:58

@Gabba: Én valami szamárra emlékszem ... :-)

W.Jack. 2014.02.11. 19:37:29

@Gabba: :) Pedig már éppen akartam írni, hogy ha üveggolyókkal sem ment az engesztelés, akkor elviszlek Boatshow Special Nights elnevezésre hallgató pénteki programra, de ha nem volt harag, akkor hogy hozakodjak elő vele :)

Zelk Zoltán három nyulaira pedig szerintem könnyebb elaludni :)

@Pácsó Ármándó: Jó a memóriád :)

Gabba 2014.02.11. 20:11:31

@nughop: attól függ, hol lesz a boatshow?

W.Jack. 2014.02.14. 14:15:37

@Gabba: A tegnapi részhez feltétlenül szeretnék hf-t kapni :)

Gabba 2014.02.14. 21:38:01

@nughop: feltétlenül... ha nem is sikamlósat, de síkosat :)

W.Jack. 2014.02.14. 21:41:17

@Gabba: Ó, tudom, hogy a házi feladat nem kívánságműsor, de ha lehet, akkor a tegnapi rész történéseit figyelembe véve inkább szeretnék síkos témát, mint érzelgős, szentimentálisat :) Sikamlósat meg bármiből tudok alkotni, ha kell, ha nem :)
De nem leszek majd windeburdi :)

W.Jack. 2014.02.15. 10:00:01

@Pácsó Ármándó: Amíg a Tanár Úr nem árulja el, hogy pontosan mi lesz a feladat, addig nem tudomomomomomom :)

Gabba 2014.02.15. 11:31:29

@nughop: @Pácsó Ármándó: ma még biztos nem, mert csak valamikor délután fogok elkészülni a poszttal :(

Pácsó Ármándó 2014.02.15. 11:46:43

@Gabba: Rendben. Ideje van a posztírásnak, ideje van a feladatoknak és ideje van ... , a többinek is :-)

W.Jack. 2014.02.15. 12:26:33

@Gabba: Nem sürgettünk, és nem türelmetlenkedtünk :) Abszolút megértőek vagyunk, hogy van még más szegmense is az életednek a posztíráson kívül :) Csak ez fura nekünk, akik itt lakunk :)

Gabba 2014.02.15. 18:07:03

@nughop_Dacjuk: és olyanok is vannak, akik úgy ráérnek, hogy hetente váltanak avatárt :)

W.Jack. 2014.02.15. 18:10:29

@Gabba: Cserélődik az gyakrabban is, illik aktualizálni :) Boatshow-hoz most hajós illik :)
Most túltengek itt, aztán majd könnyes szemmel gondoltok erre az időszakra, amikor nyáron hónapokig nem jövök majd :)
süti beállítások módosítása