Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Onedin család 3x09 - A Proposal of Marriage (Lánykérés)

2013. december 14. 10:00 - Gabba

James és Robert hajókázik a kis kikötői gőzösön és a formálódó Onedin-flottáról beszélget, ami már négy tagból áll: Oberon, Oleander, Osborne, na és persze a Charlotte Rhodes, ami jelenleg Venezuelából hajózik New Orleansba Baines kapitánysága alatt, plusz teherként az aktív hátramozdító öreg Websterrel a fedélzeten. Lenne még persze az Anne Onedin nevű gőzös is, de azt ugyebár Frazer szenior átjátszotta a Mirrell Gőzhajózási Társaságnak és átnevezte Skót Lányra. A gőzös is épp a kikötőben vesztegel, James összehúzott szemmel vizsgálja volt tulajdonát. De nem mereng hosszan a múlton, új ruhát és cipőt készül venni a kikötőben, Robert némi megütközéssel hallgatja, hiszen öccse nem nagyon szokott magára költeni.

Proposal01

A vásárlás eredményéről mi is meggyőződhetünk, James vagány zöld kockás öltönyben, cilinderrel és sétapálcával állít be Elizabeth-hez, a hugi alaposan meg is lepődik az ünnepi viseleten: Pomádé, manikűr, pedikűr, barkónyírás, epilálás, mire készülsz? Caroline itthon van?, kérdez vissza James, de aztán válaszol is: Úgy döntöttem, elveszem Caroline-t feleségül. Sz Sz még jobban meglepődik, csavaros viktoriánus virágnyelven rákérdez, hogy vajon teherbe ejtette-e James Caroline-t, azért ez a sietség? James csak nehezen érti meg, mire céloz Sz Sz, de aztán legyint: Ugyan dehogy, hagyjuk meg a szexualitást a hanyatló Nyugat ópiumának, ja, hogy mi vagyunk a Nyugat? De nem, semmi ilyesmi, csak most már kezdek egyenesbe jönni, alakul a flottám, jól megy az üzlet. (A múltkori csókváltásról azért szemérmesen hallgat.) Végszóra belép Caroline, de csak azért, hogy bejelentse, Buxtonba utazik, mert az egyik ismerősének a 73 éves anyja megy férjhez. James zavartan topog, most akkor mondja vagy ne mondja, de mire eldönthetné, Caroline már el is viharzik.

Proposal02

Nézzünk át Venezuelába, ahol Baines hiába várakozik az ígért rakományra. A helyi hatóságok szerint az országban zajló felkelés miatt nem jön a szállítmány, a katonai parancsnok, Flores ezredes próbálja nyugalomra inteni Bainest, de nem sok sikerrel. Az öreg tengeri medve aggódik, hogy nem tudja gazdája megbízását teljesíteni, a szeszkazán Webster két pohár közt csak annyit jegyez meg, hogy ilyen államcsíny közeli helyzetekben bizony még a papokat sem kímélik.

Proposal03

Liverpoolban Sarah és Robert az újságból értesül Mr. Mitchell haláláról, akiről azt kell tudni, hogy ő volt a Mirrell Társaság vezetője. Robert politikustól szokatlan éleselméjűséggel gyorsan átlátja, hogy itt mostan remek alkalom nyílhat a Skót Lány visszaszerzésére, csak beszélni kell az özveggyel, Ada Mitchellel. Akit ráadásul gyerekkora óta ismer, hiszen anno rendszeresen járt az apjuk vegyesboltjába vásárolni. Robert hetykére pödört bajusszal indul kondoleálni, az együttérző szavak sorát azonban Ada gyorsan leállítja. Egyből átlátja ugyanis a szitut, mármint hogy Robert a Skót Lányt akarja visszavásárolni, sőt azt is tudja, hogy a hajó eredetileg Jamesé volt. Igen, de őt már nem érdekli a dolog, bizonygatja Robert, de a nő határozottan kijelenti, hogy James-szel akar tárgyalni. Annak idején különben is a nyulánk James miatt járt olyan sokat a vegyesboltba, és nem a köpcös Robert érdekelte. Robert konya bajusszal távozik.

Proposal04

Jamesnek persze már úgy adja elő a dolgot, hogy az ő közbenjárása miatt akarja Ada Mitchell eladni a Skót Lányt, James hajlandó is felkeresni az özvegyet, de arra sehogy sem bír visszaemlékezni, hogy lánykorában a nő olyan sokat járt volna az üzletükben. A vételi szándék híre szárnyakon jár, a Skót Lányon kapitánykodó Fogarty úgy dönt, kicsit kivonja a hajót a forgalomból és azt kezdi terjeszteni, hogy a gőzössel Toulonba készül szenet szállítani, még a néhai Mitchell megbízásából. James éppen a Biddulph irodában beszélget Leonorával, amikor Fogarty jön, hogy kifizesse a szenet. James sejti, hogy itt valami suskus vagy kuszkusz van a háttérben, de Fogarty persze nem mond semmi konkrétumot.

Proposal05

Venezuelában nem elég, hogy felkelés van, még a trópusi eső is rákezdi, csurog a víz a sombrerókról meg a kikötőben veszteglő Charlotte Rhodes árbocairól. Baines elkenődve nézi a kabinban a műszereket, az ablakon a vízfüggönytől úgysem lát ki, de bizony a barométer esőre áll, a fene enné meg Hajmási Pétert, morogja magában. Webstert továbbra sem zavarja semmi, szorgalmasan töltöget magának a különböző borospalackokból, ez a mandró a „maradt még némi vér az alkoholjában" tipikus példája. Flores ezredes viszont üzleti ajánlattal áll elő: a felkelők elől felettesei megbízásából biztonságos helyre kell menekítenie egy láda templomi kincset, vigyék el Maracaiboba, és ha a lázadásnak vége, a kormány majd meghálálja a segítséget kápéban vagy legalább egy zsíros trafikkoncesszióval. Baines egy darabig töpreng, végül beleegyezik, hátha így tényleg bejön valami pénz és nem lesz mínuszos az út. Hamarosan megjönnek a hórukkfiúk, és a sombrerók fedezékében a hajóra emelik a ládát.

Proposal06

Kihajóznak, a rutinos Bainesben persze motoszkál a kétség, egyházi kincsek, na persze, tengeri medve legyek, ha nem fegyver és puskapor van benne, mondja Websternek, de az csak ürítgeti a poharakat, egy epizódban többet iszik mint, a Dallas egész stábja egy évad alatt, az biztos. Magának nincs joga belenézni abba a ládába, mondja nehezen forgó nyelvvel, de Baines kijelenti, hogy ő nem akar illegális fegyvercsempészetben részt venni, és a végére jár ennek a dolognak. Így aztán amikor az idő lecsendesedik, egy csendes órán Baines csendben beoson Flores kabinjába, csendben felnyitja a ládát és kivesz belőle valami fekete tömböt. Csendesen szemléli (de unom már ezt a csendest) a corpus delictit, hát ez nem puska, de nem is papírnehezék. Belép Flores (szerintetek hogyan?) és kölcsönösen kérdőre vonják egymást: Hogy merészelte felnyitni? – Hát maga meg mit csempész itt? Flores előveszi a kését és megkaparja vele a fekete tömb felszínét, persze hogy aranyrúd, a teljes rakomány kb. 5 millió pezót ér, ami a Lloyds Bank árfolyamán számolva 1 millió font. Az ezredes 50 ezer font részesedést ajánl Bainesnek, ha elviszi őt Port of Spainbe,Trinidadra, az öreg gondolkodás időt kér és visszavonul.

Proposal07

Odahaza James azon idegeskedik, hogy semmi hírt nem kap már hetek óta a Charlotte Rhodesról, kínjában nekiáll levelet írni, hogy abban kérje meg Caroline kezét. Elizabeth leinti, ne csináld már, levélben, nemsokára újra itthon lesz, majd akkor intézd el vele élőszóban. Megérkezik Ada Mitchell meghívása az üzleti megbeszélésre, a nőre csitrikorából Elizabeth is emlékszik, de Jamesnek továbbra sincs halvány segédfogalma a régi időkről és a bakfis Adáról, őt nyilván már akkor is jobban érdekelték a vitorlavásznak, mint a vászoncselédek. (Na ebben például különbözünk.) James felkeresi Adát és egyből a Skót Lány dolgára tér, a nő örül, hogy nem kell megjátszania a bánatos özvegyet. Sőt, kokettálni is kezd a barkókirállyal, aki persze ebből semmit sem vesz észre, pedig olyasmi is elhangzik, hogy Ada esetleg újból férjhez menne, és a jelenlévő üzletember előkelő helyen állna a jelöltek listáján. Már-már közel a megállapodás, amikor James csak úgy mellesleg megemlíti, hogy ő is újra kíván házasodni, de a hölgy nevét illendőségből még nem mondhatja meg. Ada erre berág, a Skót Lány nem eladó, aviszonlátásra! James hökkent arccal távozik.

Proposal08

Eközben Fogarty is kavarja a kavarnivalót, maga mellé veszi MacWhirter gépészt és titokban kihajózik a gőzössel: Ez a hajó nem fog Onedin kezére kerülni, akárhogy is szeretné, közli a gépésszel. Jópár mérfölddel odébb, Wallasey közelében lehorgonyoznak, bár MacWhirter szerint pont alattuk fut a tengeri kábelvezeték, ha azt elszakítják a horgonnyal, lehet kártérítést fizetni. Fogarty persze ezt is jobban tudja és leinti az aggodalmaskodót: Maga csak tartsa alacsony nyomáson a gőzt, majd lassan keringünk a horgony körül, itt nem férnek hozzánk, a többit meg bízza rám.

Proposal09

Caroline visszatér Buxtonból, Elizabeth profi kerítőnőként komoly hidegtálakat rendelt az ünnepi lakomára: Különösen ajánlom a mandarinos kacsát, int fejével az asztal túlvégén szájában kacsamellet tartó kínai felé. Majd örömmel közli, hogy az ebédre Jamest is elhívta, de neki (mármint E-nek) sajnos most el kell mennie. Eközben Robert is Jamest keresi, mert fontos hírt akar vele közölni, egyik ismerőstől a másikhoz rohan, de mindenhol pont lekési. James megérkezik az ebédhez, de a hideg sültek hidegen hagyják, mert ő most más dologra készül. Rendkívül hosszas fejtegetésbe kezd, sokat gondolkodtam, nem pillanatnyi fellángolás, stb, Caroline biztató mosollyal hallgatja, ám pont ekkor beront Robert. Csakhogy megtaláltalak, lihegi, gyere gyorsan, a Skót Lánynak elromlott a kondenzátora, ami fogalmam sincs, micsoda, de a tengeren nem javítható, most megszerezheted, csak egy vontatógőzöst kell kerítened! James mentegetőzve szól oda Carolnine-nak: Bocsásson meg, de amit mondani akartam, az még várhat, ez viszont most üzleti ügy, el kell mennem! Még hogy üzlet!, vágja oda mérgesen Caroline, de már csak a csukott ajtónak.

Proposal10

A tengeren eközben Baines kapitány döntésre jutott, neki nincs egyebe a becsületénél és a jó hírénél, ezért visszautasítja Flores ajánlatát. Eddig sem vettem részt semmi törvénytelenben, ezután sem fogok, úgyhogy most irány New Orleans, ahol az egész esetet jelenteni fogom, közli az ezredessel. Az fegyverrel kényszerítené Bainest, de a rutinos kapitány már jóelőre elzárta az ezredes pisztolyát a saját kabinjába, így Flores hiába kapkod az övtáskájához. Irány New Orleans, mindenki a vitorlákhoz, adja ki Baines sztentori hangon a parancsot, az admiralitás tisztje a fedélzeten, int még Webster felé a fejével, mire az öreg alkoholista teljes kapitányi díszben büszkén kidülleszti mellét a szélben.

Proposal11

James és Robert sikeresen kibérli az epizód elején látott kis gőzöst és indul a Skót Lányért, amit szerencséjükre a korábban odaérkezett vontatók a kábel miatt nem mertek elvontatni. James ajánlatot tesz Fogartynak, 5000 fontért bevontatja Liverpoolba, viszont így a megmentő jogán övé lesz a hajó. Fogarty mérgesen rágja a szakállát, de végül kénytelen beleegyezni. Még egy dologban bízik, hogy James is kudarcot vall a kábel miatt, de hamar be kell látnia, hogy a jó kapusnak szerencséje van, James a vontatógőzös ügyes lavírozásával kiakasztja a Skót Lány horgonyát és szépen lassan elindulnak Liverpool felé.

Proposal12

James másnap reggel újból felkeresi Caroline-t a szép zöld öltönyben: Rég volt olyan jó napom, mint tegnap, közli sugárzó arccal, visszaszereztem a gőzhajómat és hírt kaptam Bainesről, akit valami becsületbeli ügyért kitüntetett a venezuelai kormány, Elizabethtől is nyugtunk lesz, átküldtem Robertékhez. Még hosszasan örömködik, majd az előző napi témát veszi fel újra és köntörfalazás nélkül kijelenti: Úgy döntöttem, elveszem magát. Kitűzzük az esküvőt, azt hív meg, akit akar, utána meg körbehajózzuk a világot – na jó, egy részét. Caroline egy darabig gúnyos mosollyal hallgatja, majd visszavág: Úgy látom, magánál a sorrendben első a hajói, utána Baines, majd Elizabeth és csak aztán jövök én, úgyhogy inkább nem akarok a maga felesége lenni, bár a házassági ajánlatát óriási bóknak tekintem. James azt hiszi, rosszul hall: De hát miért, nincsenek káros szenvedélyeim, nem iszom, és különben sem szoktam bókolni, maga viszont a bolondját járatta velem! Dühösen elrohan és a sarkon túl mérgében földhöz vágja a jobb sorsra érdemes cilindert.

Hát ezt elszúrtad, James, vigasztalásul küldöm valami no name liverpooli zajkeverő bandától a Kentbámilávot.

Proposal13

Címkék: onedin család
66 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.14. 11:22:04

Jamesnek gyakrabban kéne mosolyognia. Határozottan jót tesz neki. (csak a kép alapján ítélkezem, mivel nem nézem, csak a spektrumot, azt is a szomszédnál, mert nincs tv-m)

Gabba 2013.12.14. 12:17:00

nekem sincs tévém, se szgépem, Londonba kell kijárnom a BBC archívumába a képekért

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.14. 12:38:11

@Gabba: Akkor téged kedvelhetnek ott mint visszajáró törzsvendéget. Bezzeg itthon az MTVA archívumba sem lehet bejutni egyeseknek, erősebb pajzsuk van az Enterprise-nál.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.14. 12:40:42

@Gabba: "gyalog" a képed alapján a végtagjaidnak nagy kihívást jelenthet. Elkötelezettséged az olvasóid iránt dicséretes.

Gabba 2013.12.14. 12:57:49

@aggyistenbiri: igen, a lejártam a lábam szó szerint vehető

Pácsó Ármándó 2013.12.14. 13:36:49

@aggyistenbiri: @Gabba: Nem tudok hozzátok szólni, mert nekem sincs szgépem. Onedin történetére még személyesen emlékszem az ezernyólcszázjhuizuihhilhho8hziu évekből

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.14. 13:49:14

@St. Pácsó Ármándó: Nem emlékszem rád, nem láttalak az utaslistán sem. Te lapátoltad a szenet a kazánba? @Gabba: Pont most olvastam egy GRRMartin könyvet, ott is volt szó gőzösökről, 1857-1870ben játszódik, és a kapitány disznózsírt is felhasznált üzemanyagként, attól sokkal gyorsabban hasítottak. Vitorlájuk nem volt, és csak a Mississippin meg az Ohion közlekedtek.

Gabba 2013.12.14. 13:56:19

@St. Pácsó Ármándó: azt hittem, legalább a sombrerora ráugrasz, de ha nem, hát nem

Szencsike 2013.12.14. 14:01:32

Hejhó! Gondoltam beköszönök :) Kiváló munka a hv! túl fiatal voltam mikor ment a tvben, csak annyi maradt meg, hogy családilag néztük, úgyhogy frissíthetem az emlékeket :)

Pácsó Ármándó 2013.12.14. 14:26:52

@Gabba: Még nem volt időm elolvasni, azért is nem köszöntem meg a hogyvoltot :-)

@aggyistenbiri: Ha nem akarom, nem vesznek észre. De hallottam magát csapongani esténként a kémény körül.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.14. 14:29:23

@Szencsike: Végre valaki, akinek volt tévéje! Illetve a szüleinek. :)
@Gabba: @St. Pácsó Ármándó: Sombreró nekem is szemet szúrt, de biztos levette a kazánházban, azért nem vette észre az utalást.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.14. 14:32:18

@St. Pácsó Ármándó: Szokásom a mai napig, sajnos valamelyik nap elkezdték kiírtani a tesóimat valahol Ausztráliában. Gyászba borult a szívem.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.14. 14:41:52

Lázálom. Ez volt a hajó neve. Jó kis beszippantós könyv, de én elfogult vagyok az Éjszaka Népe javára.

Gabba 2013.12.14. 14:54:47

@Szencsike: örülök, welcome, und so weiter :)

Pácsó Ármándó 2013.12.14. 15:14:07

@aggyistenbiri: Az a kő?

@Gabba: Most már elolvastam, köszönöm a hogyvoltot! Kellemes kis írás, többször elmosolyodtam. Ismét bebizonyosodott, hogy Onedin mennyire szereti a kackiás kockásat. Én is rutinos lehetek, mert egyből gyanús volt Flores ajánlata. Miből van egy vászoncseléd? Olyan mint Lőw rabbi agyaggóleme vagy esetleg guminő helyett használták az olcsóbb szövet változatot?
Na, megvan miért nem láttad ezt a részt: Mert Fogarty elszakítatta a kábeltévékábelt a vasmacskával!
"int fejével az asztal túlvégén szájában kacsamellet tartó kínai felé" - ez kifejezetten szellemes volt! :-)
A New Orleansi usákok viszaadták az aranyat Venezuelának?
A sombréró említését is köszönöm.

@Szencsike: Szia! Azt láttad, hogy itt is lett a hv. végén linkelt zene? :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.14. 15:37:16

@Szencsike: zene linkelős pionír lettél! :D A Cure-t pótoltad már?

Szencsike 2013.12.14. 16:10:51

@St. Pácsó Ármándó: @aggyistenbiri: @Gabba: Ha rendszeres lesz másoknál is, valóban hagyományt teremtettem :D

Ha Cure-kérdés nekem szól, még nem, de nem zárkózok el előle.

Ezek a szép régi női ruhák, imádom :)

Gabba 2013.12.14. 17:13:02

@Szencsike: @aggyistenbiri: nem azé', de volt már párszor zene linkelve Onedin posztban.... :)

Gabba 2013.12.14. 17:26:21

@aggyistenbiri: ezt bírom a női logikában :P

Pácsó Ármándó 2013.12.14. 17:56:57

@aggyistenbiri: Senki sem látta :-)

@Gabba: Volt, de nem a legvégén :-)

Egyébként én adok az írói véleményedre. Érted!

@Szencsike: Valóban :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.14. 18:26:32

Szétoffoltam a posztodat. Annyira szégyellem magam. (hazugság) Többet nem csinálok ilyet! Ígérem! (hazugság)

Pácsó Ármándó 2013.12.14. 18:32:28

@aggyistenbiri: Ööö... A hosszúhajú Boborján és a pufók eunuch?

@agyistenbiri_2.komment: Ezért szeretnének, ha szeretnélek! :-)

Gabba 2013.12.14. 18:45:29

@aggyistenbiri: dögös a szerkód, és én se nézek ki rosszul

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.14. 18:57:58

@Gabba: Nem emberi szemnek valók vagyunk. A szárnyaim a legjobbak. @St. Pácsó Ármándó: Nem egy filmet nézünk, az lehet?

Gabba 2013.12.14. 19:47:07

@aggyistenbiri: @St. Pácsó Ármándó: biri a bőrszerkós a dekolktázssal, én a kövér eunuch

Pácsó Ármándó 2013.12.14. 20:02:35

@Gabba: De Biri szőke és van az a Hello Kittys tetkó a bal cickóján ...

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.14. 20:36:35

a helló kittis tatu a te fenekeden van, többen látták. (mesélték)

Szencsike 2013.12.14. 21:55:52

@aggyistenbiri: @Gabba: @St. Pácsó Ármándó: Kis Buddha és a Holló, viszont jó a zene :)
Cure: még hallottam őket, de holnap hv szerkesztés alatt menni fog és véleményezem :)

Csigataposó 2013.12.15. 02:40:50

Helyes, Caroline ugyis roppant ellenszenvesz szemelyesig volt. Leonoraval jobban jar a James. Legkozelebb irok is neki egy levelet es jol megmondom neki. Mint a blinkman professzornak amikor nem hagyta, hogy az asszony nala szuljon.

Pácsó Ármándó 2013.12.15. 10:10:54

@Csigataposó: Lehet, hogy Karolinnal még kerülgetik egymást pár részen át, nem biztos hogy vége van már annak a szálnak.

Gabba 2013.12.15. 12:26:37

@Csigataposó: @St. Pácsó Ármándó: ez a "Caroline vagy Leonora" szerelmi szál kitart az évad végéig (még négy rész)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.16. 11:21:59

Kicsit megkésve, de csaxólok:
nekem nemcsak nincs számítógépem se, de sosenemis láttam olyat, asse tudom mi az.

Pácsó Ármándó 2013.12.16. 17:30:25

@Hoppácska: @Gabba: Állítólag nyereményként kérhetsz egy képet Gabbától(ról) a következő hogyvoltba :-)

higeona 2013.12.16. 18:03:19

@Hoppácska: Hű, de menő! Neked postagalamb szállítja a hogyvoltot? Vagy hogy csinálod? Én próbáltam pár papagájt beidomítani rá, de nem működtek... :(
@St. Pácsó Ármándó: @Gabba: Monokiniset? (Még nem döntöttem el, hogy azt szertném-e)

Gabba 2013.12.16. 18:09:19

@higeona: és hollókat tanítani repülni a víz alatt próbáltál?

amúgy nem tudom mi a baj egy kockahasú hutt képével...

Pácsó Ármándó 2013.12.16. 18:48:35

@higeona: Nem figyelsz? Már most egy monokinis képe az avatárja! :-)
Mondd, hogy a tied is :-D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.16. 18:59:39

@Gabba: Teljesen rendben van, még a mellkasodat is főrtelemítetted a kép kedvéért, Pista

higeona 2013.12.16. 19:04:22

@St. Pácsó Ármándó: Jaj, tényleg! :D Tudod, mit? Az enyém is az, csak te nem látod!
@Gabba: Még nem, pedig az is egy érdekes kísérlet.

Gabba 2013.12.16. 20:13:45

@higeona: a Galla-féle Holló Színház kapcsolódó jelenete megvan?

higeona 2013.12.16. 22:56:10

@St. Pácsó Ármándó: Hát, az élet, mint tudjuk, kegyetlen.
@Gabba: Nincsen, avass be!

_Molly 2013.12.17. 01:38:35

"James sejti, hogy itt valami suskus vagy kuszkusz van a háttérben." :D :D :D

@aggyistenbiri: Tényleg gyönyörű a pasi mosolya, nekem is ez volt az első gondolatom, mikor megláttam a fotót.

Tévém és számítógépem persze nekem sincs, de mázlim volt. Sikerült elkapnom Gabba postagalambját Londonból hazafelé jövet.:)

Ezért a nyelvi humorért külön grat Gabbának: "nyilván már akkor is jobban érdekelték a vitorlavásznak, mint a vászoncselédek. (Na ebben például különbözünk.)"
Meg a különbözésért is.;P

Gabba 2013.12.17. 02:16:39

@higeona: beavatás? boldogan! itt a link, abból az időből, amikor Galla M még sovány volt: www.youtube.com/watch?v=0ypNv5yGGyU (3:30-tól indul)

@_Molly: a köv posztban Londonba is megyünk (többek között)

amúgy ha ennyire nincs itt senkinek se tévéje, se szgépe, mehetnénk a comment:comra is eszet osztani :P

fofofo 2013.12.17. 12:59:28

az a jó ebben a sok hsz-ben, hogy ha nem is veszek észre elsőre egy poént (mert enniy között nem nehéz elvéteni egyet-egyet), itt mindig megtalálom.

egyszer csak -nem tudom honnan - beugrott, hogy mi lesz ezzel a Caroline-Leonora üggyel. dcsak azt nem értem, hogy emlékszem én ilyenekre?

higeona 2013.12.17. 17:32:45

@Gabba: Ez nagyon fáj! De tényleg.

Pácsó Ármándó 2013.12.17. 19:12:59

@_Molly: Nekem még most sem árulta el Májszter Dzsí, hogy miből vannak a vászoncselédek :-)

Gabba 2013.12.17. 19:13:07

@higeona: ne hari! de nekem az egyik kedvencem

_Molly 2013.12.17. 19:35:42

@St. Pácsó Ármándó: "miből vannak a vászoncselédek"

Hát a Deákné vásznából.
Vagy nem?
:-o

Gabba 2013.12.17. 19:36:02

@St. Pácsó Ármándó: ugyanabból, amiből a fehérszemélyek :)

_Molly 2013.12.17. 19:50:20

Bár ha belegondolok, hogy a cseléd és a család etimológiailag ugyanazt jelenti... nagggyon bonyolult...

Pácsó Ármándó 2013.12.17. 19:59:52

@_Molly: :-) Ó, erre gondolnom kellett volna

@Gabba: Akkor hogy lehettek a szerecseny nők vászoncselédek? Mer' ők nem fehérszemélyek...
Igaza van _Mollynak, nagggyon bonyolult...

Gabba 2013.12.17. 20:20:06

@St. Pácsó Ármándó: de a tenyerük meg a talpuk fehér

Jut eszembe, valaki tekintette a múltkor ajánlott Ondine-t? Mármint rajtam kívül.

higeona 2013.12.18. 08:53:30

@Gabba: "de a tenyerük meg a talpuk fehér" :DDDDD

_Molly 2013.12.18. 18:29:00

@Gabba: Nekem is felcsillant a szemem, mikor megláttam a port.hu-n, de aztán végül mégis elmaradt.:(

Sajnáljam, amiért lemaradtam róla? Jó film volt?

Gabba 2013.12.19. 00:44:54

@_Molly: sztem jó, a mondához ugyan csak elméleti síkon volt köze, de nekem tetszett
süti beállítások módosítása