Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 2x07 - Molon Labe

2013. december 11. 09:00 - Szencsike

A Mason-klán egy gyerkőc mínuszban van, gonosz Karen elcsalta Bent, és visszatért Pope, ugye milyen jó? Ott hagytuk abba, hogy Ben és Karen elszöktek a kórházból. Most az erdőben bandukolnak, a srác a lázadó Fürgékhez viszi a lányt, sőt még mesél is róluk. Néhányan képesek ellenállni a béklyónak, elhatározták, hogy leverik Halpofáék uralmát. Karen hasznos tag lenne, ha beállhatna, hisz sokat tud a feljebbvalók terveiről. A tüskéik felvillannak, Fürgék vannak a közelben, de nem a lázadók, hanem a vezető Halpofa csapata, vagyis Karen besúgó. Főcím után, Karenen már ott a béklyó, Bent szívesen visszahozná az új családba, annyi mindent megtehetnének egymásért. Szerencsére felbukkan a felmentősereg, Tomék támadják a Fürge-Mecha sereget, Halpofához eljut Tom, a lény kereszttűzbe kerül, a Mechák nem lőnek rá, Tom elviheti túszként a Feljebbvalót.

1.png

A kórházban utazáshoz készülődnek, Maggie Dokinéni kezei között van, szerencsére nem sérült súlyosan Karen miatt, max az egója szenvedett nagy károkat. Matty az ablakból figyeli Tomék visszatértét, Lourdes Rasztasráccal romantikázik egy kicsit, majd a kisfiúra terelődik a szó. Rasztasrác szeretné hinni, hogy Tomék visszatérnek, de ha Karen tudja, hol rendezkedtek be, a Fürgék is megtalálhatják őket. Matty meghallja a hitetlen beszédet és kiabálni kezd a sráccal, Morcos parancsnok is kijön a purparléra, a srácot elzavarja autót szerelni, Dokinéni és Lourdes menjen gyógyszereket összeszedni, Matty megfigyelőszolgálatban lesz mellettük. A dicső had visszatért, sőt még ajándékot is hoztak: Halpofát. Hát Weaver nem feltétlenül örül ennek, de a Mechák követték Tomékat és nagyban támadnak, hogy kimenekítsék az urukat. Nagy az esély rá, hogy ez egy elterelő támadás, néhány Mecha a hátsó bejáraton is próbálkozhat, Tom rohan az alagsor felé és bizony egy Mecha készül betörni oda. Ugyanezekben a pillanatokban, Matty, Dokinéni és Lourdes igyekszik felfelé az alagsorból, de Tom egy robbantásos Mecha-ölése darabokra szakítja Dokinéniék felett a mennyezetet, vagyis ott ragadtak.

2.png

Kint elcsendesedett a helyzet, a támadók visszahúzódtak, Tomot a parancsnok emlékezeti, hogy eljött a nehéz döntések pillanata. Ben miatt az egész Második veszélyben van, túl sok a kockázat. Tom talán másképp látná a helyzetet, ha nem lenne szülő, de Karen hangja jut el hozzájuk. A lány fehér zászlóval közelít a barikádhoz, az urát akarja visszakapni, ha nincs alku, csúnya világ lesz. Tom és Hal megy hozzá alkudozni, Tomék szabadon engedik a lényt, ha elmehetnek a kórházból, Karen vonja vissza a csapatait. Egyikük sem tud biztosítékot adni, miért bízzanak egymásban, szóval patthelyzet. A berobbantott alagsorban Dokinéniék szedik össze magukat és találnak egy épségben lévő kiutat. Fent parancsnokék semmi esetre sem akarnak tárgyalni, két csapat megy felderítésre, hol lehetne kijutni az ellenség gyűrűjéből. Egyik esetben a felszerelés nagy részét nem vihetik magukkal, a másik simán veszélyes. Tomnak végre feltűnik Dokinéniék hiánya, de Weaver nem engedi el őt keresni őket, Rasztasrác mehet utánuk. Ben Halnek önti ki a szívét, nagy slamasztikába sodorta a csapatot, ha vége lesz, elhagyja az ezredet. Természetesen ezt Apunak is meg kellett hallania, kezdődik az öntudatára ébredt tinédzser és a féltő apa balhéja. Sikerül lehiggadni egy kicsit, Ben az érvei közé még felveszi Halpofát is: az erdőben megpróbált a tüskéin keresztül a fejébe látni, hogy a lázadók után kutasson, de nem sikerült. Ben attól fél, hogy ismét megpróbálja és akkor sikerülhet neki. Viszont úgy érzi, a lázadó Fürgéktől tartanak a Feljebbvalók, ez hasznos infó lehet. Tom lemegy Halpofához, a cellájában üldögél mint egy szobor.

3.png

Dokinéniék rohannak kifelé a romos épületből, mikor megtalálják a folyosón súlyosan megsebesült Rasztasrácot, nem ilyen állapotban volt, mikor Weaver elküldte őt. Folyton egy ajtóról beszél, amit nem szabad kinyitni, ez ott van mellettük, óriási karomnyomokkal. Hal&Maggie egy alagsori menekülőfolyosót derítenek fel, mikor egy lezárt vasajtó kinyitásával vacakolnak, Maggie lelkizni szeretne Karenről. Hal nem igazán tudja, hogy mit is érez Karen iránt, de Maggie segít dönteni: végre megcsókolja Halt, ez elég meggyőző érv lehet, de fogunk még néhány kört futni. Végre kinyitották a vasajtót, kis pókszerű lények masíroznak feléjük, egyik kibújik a visszacsukás előtt, Hal agyontapossa. Dokinéniéknél Rasztasrác egyre rosszabbul van, és kaparászó hangokat hallanak a csukot ajtó mögül. Vagyis Rasztasrác a pókizék miatt sérült meg, csak ezt még nem tudják. Matty az ajtót lesi, Dokinéni elhúzza onnan, közben Rasztasrác szemei fennakadnak és újszülött pókizék kelnek ki belőle, azonnal futni kezdenek, de Lourdes sokkosan követeli, hogy vigyék magukkal a halott srácot. Ám végre sikerül bezárkózniuk egy nagyobb laborba, a szellőzőt nézik ki maguknak menekülőútként.

4.png

A halott pókizé teste fölött haditanács van, a kis pókizék elől minden nyílást le kell zárni, vagyis a szellőzőket is pincétől a padlásig. Tom még mindig Dokinénit hiányolja, Weaver Rasztasrácot korábban utána küldte, de Tom inkább maga jár utána a dolgoknak, Bennel és új segítőjükkel, Pope-pal. Fent Mecha-lövéseket hallanak, vagyis a felderítőiket lövik éppen. Dokinéni Mattyt küldi be a szellőzőbe, keressen segítséget és mondja meg, hol rekedtek. Karen újra tárgyalni akar ezúttal Weaver parancsnokkal. Dokinéni egy rögtönzött védőfelszerelést gyártana Lourdessel, de a lány dühösen néz maga elé és a halálukon mereng, Anne kénytelen rákiabálni, hogy mozduljon végre. Tomék az alagsorban járnak, az egyik szellőzőnyílásból nyöszörgést hallanak, Pope kész pókizéket gyilkolni, de meghallják Matty hangját. Kiszedik a gyereket, Pope pedig lődözhet, mert pókizék jöttek a fiú után. Fent Karen üzenetet hozott, az egyik felderítőt, Boone-t adná vissza nekik. Boone elindul feléjük, a Mechák célba veszik és pár méterrel a barikád előtt holtan esik össze a katona. Ez volt Karen utolsó figyelmeztetése.

6.png

Dokinéniék kitörésre készülnek, Lourdesnél van a puska, Anne egy oxigénpalackot alakított át lángszóróvá. Kinyitják az ajtót, Lourdes tüzel ezerrel, Dokinéni begyújtja a palackot, jönnek Tomék is, a lányok meg vannak mentve. Kiérnek a lépcsőházból, ajtó lezár, rögtönzött számvetés, Boone halott, Rasztasrác halott, Weaver megrendül ettől a hírtől, Lourdes dühösen viharzik el tőlük. Tom meglátogatja a foglyot, Ben a tolmács. Halpofa előad egy szép mesét a békéről és az emberiség kijavításáról: túlszaporodtak, a készletek hamarosan kimerültek, tiszta lappal kezdhetik, ha elvégezték a küldetésüket. A küldetésről viszont semmit sem mond, helyette az érzelgős és ezért gyenge emberiségről kezd szövegelni. Tomot is gyengének tartja, ekkor kilép Ben fejéből, asrác összeesik, Tom a gyerek mellett dönt. Halpofa ultimátumot ad neki, engedje el, vagy megbánja. Tom egész egyszerűen fejbe lövi Halpofát. Később, Weaver parancsnok tájékoztatja őt, Dokinéni varrja össze a lelőtt ET-t, és jön a lecseszés, hogy előbb gondolkodni kéne, mint cselekedni. Mondani könnyű, mindenesetre Halpofának megérte Benért kockáztatni az életét, vagyis a Fürge-felkelés valós veszélyt jelent a Feljebbvalókra. A másik veszély a műtőben lévő Halpofa, Karen reakciója is kockázatos lehet.

7.png

Karent két fegyveres kíséri be a kórházba, Hal viszi tovább az urához. Karen szövegel valamit a kozmikus kapcsolatokról, amit az ura tanított neki, Hal alig figyel rá. Találkoznak Bennel, a lány bocsánatot kér tőle, de megérzi, hogy valami baj van a mesterével és rohan hozzá. Halpofa a földön fekszik, még él, de talán nincsen sok ideje hátra. Egyrészt Dokinéni talán nem végzett elég alapos munkát, másrészt a szoba és szinte az egész szint tele van élesített bombával. Ha Karen nem viselkedik jól, akkor mind a Második, mind Halpofa itt fog meghalni. Ha hagyja elmenni az ezredet, életben maradhatnak Halpofával. A döntés értelmében a Második távozhat, a Mecha-sereg visszavonul. Matty megkapja a dicséreteket, bizony jól végezte ma a dolgát. Az ezred reggelre már biztonságban van, Weaver hamarosan elindítja a menetet Charlestonig. A csapatban Tector emészti magát Boone halála miatt, Dai, Maggie, Anthony a charlestoni fogadtatást várják. Dokinéni pakolja a cuccokat a szekrénybe, mikor egy pók mászik fel a karjára, szegény élőlényen vezeti le a dühét. Tom nyugtatja le őt és nagyon örülnek, hogy viszontlátják egymást, nehéz éjszakán vannak túl. Tom lelép, Anne a betegeit csekkolja, csak úgy mint Lourdes. A lány ellenségesen reagál Anne szavaira, semmi sem hozza vissza Rasztasrácot, hiába a szép szavak, a halál mindenkit elvisz, csak várni kell. Ben az út széléről figyeli a tesóit, indulna a magányos útjára, de Apu résen van, legalább tőle búcsúzzon el, ha már szó nélkül szeretne eltávozni. Ben kész megtenni mindent, amit megkövetel a haza, Tomnak eszébe jut egy régi emlék a kisfiáról, amikor ő még csak sírós kisgyerkőc volt, most pedig felnőtt és a saját útjára készül. Tom fájó szívvel és könnyekkel, de útjára engedi a gyerekét, az útról felhangzik a parancsnok indulási parancsa, mehetnek Charlestonba.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása