Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 6x07 - Like Father, Like Daughter

2013. november 13. 09:00 - Zenóbia

Frank Henson 15 évvel ezelőtt egy piszkavassal agyonverte Kimberley Tolbertet, amiért halálra ítélték. A fellebbezését elutasították, így három nap múlva, éjfélkor felkötik a bitóra. A bíróságon a nézők között Alexis vág nagyon szomorú és kétségbeesett arcot Frank családja mellett, de minden hiába, van amikor nem a jók nyernek, mondja egy szakállas fószer. Castle ennél sokkal viccesebb dolgokkal van elfoglalva, most épp egy űrbéli esküvő tervezésével, mert rohadtul nincs kedve esküvői helyszíneket nézegetni a hétvégén. Alexis még mindig nem szól hozzá, de már nem sokáig lesz ez így, mert úgy tűnik Espoék sem tudnak neki segíteni, hiába kaparták elő neki a srác aktáját, viszont javasolják aput, aki mindig észrevesz valamit, amit más nem. Hát, most épp nem az intelligencia süt róla, vagy nézőpont kérdése, mert épp sikerült neki öt darab ceruzát elhelyezni a felső ajka és az orra között, fel is léphetne vele. Alexis tisztázza a szabályokat, még mindig utállak mint a szart, de most segíts.

6x07_castle1.jpg

A büntetőjogi professzorával dolgoznak Frank ártatlansági felülvizsgálati ügyén, pontosabban most már csak ő. Alexis szerint mivel Franknek négy hónappal a gyilkosság előtt vállműtétje volt, nem tudta volna egy piszkavassal kinyírni a szomszéd lányt. És motornyomokat is találtak a hátsó ajtónál, pedig neki nem is volt motorja, és amúgy is Alexis érzi, hogy Frank nem gyilkos. Ennyi elég is, irány Pennsylvania, van még három napjuk. Amit Castle arra akar felhasználni, hogy újra rendbe jöjjenek köztük a dolgok, de Alexis egyenlőre csírájában fojtja el a próbálkozásait, maradjunk csak a tényeknél. Amik szerint Frank tök normális, élete szerelme is van, Maggie, a gimnáziumi szerelme, akinek két héttel a gyilkosság előtt kérte meg a kezét. És a nő 15 éve vár rá, hogy hátha mégsem kötik fel?! Akkor tényleg élete szerelme kell hogy legyen. Főleg, hogy azóta minden héten beadott valami kérelmet, és küzdött Frankért. Most is ott van a börtönben, és meggyőzik a srácot, aki már nem is annyira srác, hogy ugyan mondja már el tízezredjére is, hogy mi történt aznap, hátha egy krimiíró meg tudja menteni.

6x07_castle2.jpg

A lányok kb. úgy állítják be Castle-t, mintha ő lenne a világmegváltó, biztosan nem érzi úgy, hogy nagy rajta a nyomás, dehogy. Szóval épp autót szerelt, a hegesztéstől beindult a riasztó a házban, és míg intézte a leállítást, meghallotta a sikolyokat a szomszédból. Átrohant, megtalálta a lány hulláját, rákerült a vére, priusza is volt, innentől a dolog egyértelmű volt mindenki számára. Kimberley pár éve lakott ott az anyjával, a naplója szerint szerelmes volt Frankba. Kimnek volt erőszakos expasija, Lyle Gomez, akit egy héttel a halála előtt dobott, de őt nem is gyanúsították, mert minek, ha egyszer ott volt Frank. Alexis-szel és a proffal meg már nem volt hajlandó beszélni, mert túl fájdalmas az emlékezés, óh. Castle ettől az ügytől teszi függővé, hogy Alexis szeretni fogja-e még valaha, enyhén feszes a mosolya. Nki is állnak átnézni az összes anyagot az ügyről, egy csodásan hangulatos motelben, virágos függönnyel. Beckett is izgul, de a rongyiról, amivel Frank megpróbálta letörölni az ujjlenyomatait, és amit a fiúk beküldtek a laborba újravizsgálatra, csak pár hét múlva lesz meg az eredmény.

6x07_castle3.jpg

Az mán bizony késő. A helyi kocsmában nem annyira örül a helyi rendőr, hogy még mindig nem adták fel a harcot, amikor a városka már alig várja, hogy Frank végre elnyerje méltó büntetését. Mármint szerintük. Az össznépi ellenségeskedés jó hatással van Castle-re, és újult erővel veti bele magát az ügybe, egyből rá is jön, hogy aznap négy fok volt, miért is lett volna tárva nyitva a hátsó ajtó. És ha Frank a gyilkos, akkor neki kellett volna kinyitnia, de akkor onnan is letörölte volna a nyomait. Valaki le is törölte, de nem ő, mert neki ehhez olajos rongya volt, az ajtógomb meg olyan tisztára volt törölve, mint a majom segge. Meg ne kérdezzétek honnan szedtem ezt a hasonlatot, de most már itt marad. Ez még nem elég bizonyíték, de majd Lanie segít, aki nem is érti, meg mi sem, hogy Alexis miért nem egyből őt kérte meg. A lényeg, hogy ők is megvizsgálták az összes nyomot Kim testéről, és találtak valamit pluszban, amit az akkori laborosok nem. Ammónium-nitrát nyomokat, ami lehet fertőtlenítőszerekben például, meg olyan pasikon, akik kertészetben dolgoznak, mint pl. Lyle Gomez.

6x07_castle4.jpg

Aki Castle-lel nem fog beszélni, ezt az első pillantásából levonták, úgyhogy marad Alexis, aki roppant fifikás, és sikerül hatnia Lyle lelkére, aki így beengedi. Castle meg közben lerághatja a körmét a kocsiban. Kim aznap este felhívta őt, hogy vigye haza valami erdő széli buliról, egy Jasper Grove nevű farmháztól. Be már nem hívta, mert dühös volt és dolgokat kellett neki átgondolnia. Ezt hogy utálom. Így Lyle lopott egy üveg piát, hogy bánatában jól leigya magát, de a tulaj elkapta és szemetet szedetett vele egy pár órán át, úgyhogy tutira nem ő nyírta ki a lányt. Ajajj. Viszont más srácok is jártak Kimhez, úgyhogy irány Frank, hátha emlékszik valakire. De nem, és már nem is akar, ezt a két napot hagyják meg neki Maggie-vel, ő részéről feladta. A fiúk közben utána néztek Jasper Grove-nak, és a farmházat bezáratták, mert methlabort üzemeltettek benne motoros fiatalok, mert vannak fényképek a nyomokról a birtokon. Vélhetően Kim meglátott valamit, és az egyik srác követte a motorjával, hogy ne tudja őket feladni. Hát, nem is tudta. Starsky és Hutch máris beirányozták Kim anyját.

6x07_castle5.jpg

Addig Beckett aggódik kicsit Lanie-nek, hogy mindig kívülálló lesz Castle és Alexis mellett, de Lanie tök jót mond, még pedig, hogy az ő feladata, hogy legyen közös történetük nekik is. Kim anyja nem hívja be őket muffinozni, de legalább annyit megtudnak, hogy Kim kémiát tanított olyan diákoknak, akik tök hülyék a kémiához, de viszont ezt szégyellték, vagy olyanoknak inkább, akik methet akartak főzni. Alexisnak beugrik, hogy a helyszínen találtak két tök egyforma kémia tankönyvet, és ha valaki egy olyat elhagy, azért büntetés jár. A könyvtáros néni nem követhetné vissza a sztorit 98-ig, de Castle lefizeti, úgyhogy mégis. A másik könyv John Hensoné, Frank öccséé. O-ó, kínos-kínos. Akkor nézzük Johnt. Na szóval, Franknek volt egy balesete a gyilkosság előtti évben, ahol John is vele volt, és csúnyán meg is sérült, emiatt kimaradt a suliból, tehát lehetett oka korrepetálásra járni. Ryan közben lekáderezte, és három hónappal Kim megölése előtt Johnt letartóztatták drogbirtoklásért, de a vádat ejtették. A srác jelenleg Manhattanben él, úgyhogy tudok valakit, akiről azt mondják, egész jó gyilkosok kihallgatásában.

6x07_castle6.jpg

Sarokba is szorítja Beckett, de van itt nekünk egy igazán önfeláldozó báttyunk a börtönben, aki valójában végig tudta, hogy az öccse a gyilkos. A kretén. De szerinte ő az oka, mert a balesetben Johnnak megsérült a feje, amitől elkezdett drogozni, meg nem emlékezni a tetteire. Akkor vegyük végig még egyszer a sztorit, de most már úgy, ahogy valójában történt. Frank autót szerel, riasztó megszólal, ő telefonál a cégnek, hogy csak véletlen volt, állítsák le. Meghallja a sikolyokat, átrohan, ott találja az öccsét véresen, alatta Kim hullájával. Hazazavarja, ő meg ott marad áldozatnak. Utána rájött, hogy az öccse egyáltalán nem emlékszik a történtekre, és azóta lett rendes élete feleséggel, gyerekekkel, úgyhogy ő inkább ilyen nemesen hülye marad, és feláldozza magát érte. Az ügy lezárva. Mármint le lenne zárva, ha Castle nem találna még egy nyomot, azaz az időt. A rendőrséget 20:04-kor hívta valaki, de Kim bináris órája már fél órával előtte leesett a padlóra a dulakodásban. Tehát nem Frank és nem is John volt a gyilkos, csak ő találta meg a hullát.

6x07_castle7.jpg

A diákok csekkel fizettek a korrepetálásért, aminek viszont nyoma van, a fiúk már keresik. Addig Castle nyolcvanhatodjára is megnézi a helyszínelésről készült videót és felfedezi, hogy Kim szerencsekarkötőjéből egy darab a teste alatt volt, pedig elvileg a halála után szakadt el. A szerencsekarkötőt még akkor is illik szerencsekarkötőnek hívni, ha a tulajdonosát agyonverték egy piszkavassal? Nos, a delfines medál nem Kim karkötőjéről való, hanem a gyilkosról szakadt le. Vegyünk róla DNS-t, és hasonlítsuk össze a korrepetálós diákokéval, már ha kiderül végre, hogy kik voltak azok. A várakozás feszültségében Alexis feladja a haragját az apja iránt, na végre. ÉÉÉs, megvannak a nevek, irány a helyi kocsma és a rendőrfőnök, meg a fia, akinek épp volt egy delfines medálja anno, és aki nem véletlenül utálta őket, hogy nem adják fel a nyomozást. Teddy elveszett. Frank pedig végre szabad, menjetek és rúgjatok be jól, aztán csináljatok gyerekeket Maggie-vel, mielőtt még itt mindenről lekéstek. A nyomozópárosnak irány haza, ahol Alexis Beckettnek is megköszöni a segítséget, nagy öleléééééééééééés!

6x07_castle8.jpg

Címkék: castle
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krcsirke 2013.11.13. 23:05:24

Egész tetszetős rész volt. Kedvencem az volt talán, mikor a végén megölelte Beckettet. És remélem nem én vagyok az egyetlen férfi aki nézi :D

Zenóbia 2013.11.14. 16:05:57

@krcsirke: Erről biztosíthatlak, hogy nem te vagy az egyetlen! :) Szerintem is tök jó rész volt.

krcsirke 2013.11.14. 17:29:38

@Zenóbia: Akkor jó:) Igen, bár a mostani se volt semmi, eléggé beerősítettek, jobbnál jobbak jönnek.

2013.11.18. 09:33:52

Köszi szépen a hogyvótot, szuper lett, mint mindig.
Tegnap este jutottam hozzá, hogy végre megnézzem ezt a részt (jókor, épp még mielőtt kijött az újabb).
Meg kell mondjam, nekem nagyon tetszett a rész (amihez az is hozzátett, hogy a Frank-et alakító színész játszott a Célszemélyben is, ami szintén nagy kedvenc).
Szóval én végig izgultam az egészet, az elején még az is átfutott a fejemen, hogy remélem nem a kitartó barátnő a gyilok és akkor Frank hősiesen megy a halálba érte. Amikor felvillant a lehetőség, hogy a testvére tette, rögtön tudtam, hogy érte is vállalná a halált - és tényleg.
A végén nagyon örültem, hogy felmentették, és nem szégyellem leírni, jól kibőgtem magam. Asszem az évad során nem először.
Úgyhogy lehet gyepálni a készítőket rendesen, ha logikai faszságok vannak a részekben, vagy ha a néző már nem érzi azt a fílinget, mint az első évadokban, de én akkor is örömmel nézek minden részt, mert még mindig a kedvenceim között van.

Zenóbia 2013.11.18. 14:05:38

@Dogla: Szívesen, örülök, hogy tetszett! :) én is bírtam ezt a részt, nekem az apa-lánya vonal miatt jött be, hogy végre helyrehozták a viszonyukat, és pont egy ilyen sztorival, ami tipikus Alexis történet volt végre megint. Én is volt, hogy már meghatódtam rajta, az érzelmeimet nekem sem zavarják a logikai vagy bármilyen bukfencek. :))
süti beállítások módosítása