Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 2x03 - Compass

2013. október 29. 11:00 - Szencsike

A Második ezredbe visszatért a béke és a boldogság, Weaver lelkiismerete újra dolgozhat Tom személyében. Ben és Jimmyfiú esti járőrözésével nyitunk, a srácok nem unatkoznak, kilőnek egy kósza Fürgét, aki még próbálkozik egy támadással, de Ben megöli a dögöt. Főcím után ugorjunk a Második új tanyájára, egy reptér lett az új bázis. Tom a srácait ellenőrzi, Matty játékmackó helyett egy géppuskával alszik, de Hal legalább a tárat kiszedte belőle. Tom Weaverhöz igyekszik, megtudni mikor állhat újra csatasorba, előtte Dokinéninek segít pakolni. Szegény Anne teljesen el van havazva, a reptér nem tesz jót az emberek egészségének, eddig szerencsére csak a megfázással küzdenek a legtöbben. Tom javasolni fogja a távozást, ő is menne tovább, de Anne-nek egy kicsit pihennie kéne, ám a jó doktornő sosem alszik, a munka nem engedi. Van egy szokása, számon tartja a naptárában az élve eltöltött napokat, ez erőt ad neki.

1.png

Weavernél haditanács, az ellenség nagy erőkkel keresi a Második ezredet, egyre több a felderítő a környékükön. Északra, a Catskills felé fognak menni, a hegyekben bevackolják magukat a téli hónapokra és túlélnek. Tom ezt mind megérti, de ez egyben azt jelenti, hogy feladják a harcot. Tél tábornok és a Fürgék ellen küzdeni sok energiát felemészt, nem éri meg a kockázatot. Tom hiába tiltakozik, Weaver parancsa az érvényes, a töritanár leléphet. Tom kiment friss levegőt szívni, valami zajt hall, Pope van hozzá a legközelebb, ő amúgy is akar vele beszélni. Pope jelt ad, egy Vandál zsákot húz Tom fejére, viszik kivégezni az élien besúgót. Tomot kiviszik egy félreeső helyre, Pope még felajánlja az önkéntes távozás lehetőségét, állítása szerint elég sokan szeretnék, hogy Tom elmenjen. Végignézve a Vandálok arcát, ez talán korántsem olyan biztos, vagy Pope-ot nem merik nyíltan megcáfolni. Még mielőtt bármi erőszakos történne, váratlanul megjelenik Ben és Jimmyfiú, Pope é s a Vandálok elfogva, Weaver majd dönt a sorsukról.

2.png

Másnap reggel parancsnok első dolga Anthonyt kihallgatni, kényszerűségből (Pope bostoni életmentése miatt) ő a Vandálokat erősíti, de semmit sem tudott erről a magánakcióról. Az ítélet szerint Pope és a csapata maradnak a seggükön, a Második szépen itthagyja őket. Tom a Vandálokat, mármint akik csak Pope parancsát teljesítik, nem hagyná a sorsukra, ők még átnevelhetőek. Anthony annyiban igazat ad Pope-nak, hogy senki sem tudja, hogy mit tettek Tommal az idegenek. Tom igazat ad neki, a parazita kikerült belőle, de kitudja mit rejtettek még el? Tom inkább harcolna, amúgy is kevesen vannak, nem éri meg embert pazarolni a bébiszitterének. Pope-ra ugyanez igaz, a Vandálokkal sok olyan piszkos munkát elvégeznek, amit más nem. Tom önként kész csatlakozni a Vandálokhoz, két legyet üthetnek egy csapásra. Tom harcol és őt is figyelik, Pope is harcolhat és őt is figyeli valaki. Ítélethirdetés következik, Weaver parancsát általános derültség fogadja a Vandálok részéről, de mivel a büntetés nagyobb lenne ha ellenkeznének, Pope kénytelen elfogadni az alkut.

3.png

Újra este lett, Ben és Jimmyfiú ismét járőröznek, találnak is három Fürgét, köztük Vöröskét, akik mintha haditanácsot tartanának a réten. Mivel Ben hangosan köhögni kezd, a Fürgék elindulnak a hang irányába, addig Jimmyfiú beüzemelheti a lángszórót. Fürgék közül kettő lőtávolban, a fegyverrel, mintha csak tábortüzet gyújtanának, elégetnek kettőt, a harmadik, Vöröske túléli. Jimmyfiú rohan a dög felé, aki egy fához vágja, Ben rohan utánuk, de valami történik. Ben csavarjai kéken kezdenek világítani, a Fürge mintha kommunikálna vele. Vöröske elengedi Bent, aki felocsúdik a telepátiából, Jimmyfiúhoz rohan, a gyomrából egy ág áll ki. A srác bekerült Dokinéni és Lourdes kezei közé, Weaver addig lecseszheti Bent az óvatlanságukért, mert öncélúan Fürgékre vadásznak. Ben azt gondolta, hogy nemes cselekedetet hajtanak ezzel végre, de tévednie kellett. Aputól és Weavertől csak leszúrást kaphat ezért. Bent Hal viszi fürdeni, addig Tom és a parancsnok dühökben szétverhetik a parancsnoki sátor belsejét. Szerencsére mindketten saját magukat hibáztatják a történtek miatt, Tom a „Rossz apa” lemezt teszi fel, Weaver meg a „Rossz döntést hoztam” slágerrel dobálózik. Viszont mivel bizonyítható, hogy a Fürgék erre járnak, nincsenek biztonságban, a Vandálokat be kell vetni.

4.png

Vandáljaink járőröznek, Tom megtalálta Jimmyfiú iránytűjét, és Fürgezajok hallatszanak körülöttük. Gyorsan fedezékbe húzódnak, tényleg jön két Fürge, a csapat pont lőtávolban van velük, de itt lesz egy kis vita. Pope tüzparancsot ad, Tom felülbírálja ezt, hisz a dögök csak a halottaikért jönnek vissza, talán nem is tudják, hogy van valaki a közelben. Szerencsére a csapat hallgat Tomra, és mivel jön még egy Mecha is, aki a holttesteket szedi fel, megúsztak egy mészárlást. A táborban feszült a légkör a tesók között, Hal megszállottként figyeli a tesóját, Ben pedig mélabúsan szemlélődik és csak egy veszekedés erejéig támadja a bátyót. Mivel Hal józan eszét Maggie jelenti, aki megérteti a dühös nagytesóval, hogy Ben magát hibáztatja a történtekért, Hal ne tegye még rosszabbá a helyzetét. Tomék visszaértek, Ben megkapja Jimmyfiú iránytűjét megőrzésre, Dokinéni is végzett a műtéttel, innen már Jimmyfiún múlik. Ben elrohan, Tom Halt küldi utána. Tom kint a kocsiknál várakozik, mikor Hal visszatér a kutatásból, tesó elmenekült a bánatával. Már épp ecsetelnék, Ben már elég nagy ahhoz, hogy feldolgozza a történteket, amikor váratlan meglepetés éri az ezredet. Látogató jött, egy régi együléses kisrepülőgép szeli át az eget, és egyenesen hozzájuk száll le. A pilóta egy bizonyos Avery Churchill és Weaverrel akar beszélni.

5.png

A vendégünk egyenesen Charlestonból jött, egyike a négy pilótának, akik az eget átszelve keresnek túlélőket. A városban egész szép kis kompánia jött össze, majdnem háromezer civillel és van hivatalosan megválasztott kormány is. Sőt, ő innen tovább halad észak felé, majd Grönland, Izland, Anglia és végül Európában zárhatja le a túlélőkeresést. Össze kell fogni a megmaradt milíciákat, hogy egységesen tudjanak fellépni a megszállókkal. Az idegenek nem mérték be, mert alacsonyan repült, így nem látták a radarok. Ez mind szép és jó, de Weaver nem is önmaga lenne, ha rögtön keblére ölelné a pilótánkat, ő bizony bizalmatlan a nővel szemben, semmi bizonyíték a néhány hivatalosnak tűnő papíron kívül amit odaadott. Szóval Avery további döntésig őrizetben marad. Négyszemközt Tom Charlestonra szavaz, mégis csak kellemes idő van ott télen, és ez reményt adhat az embereknek. Parancsnok még megrágja megában a helyzetet, addig Tom Ben után megy. A gyereket Jimmyfiú mellett találja, mindkettejüknek bűntudata van,  egyikük sem tudja, hogyan kezelje a másikat.

6.png

Avery terjeszti az igét az Ígéret Földjéről, Weaver továbbra sincsen meggyőződve, hogy Charleston helyes lépés lenne. Rasztasrác jelent a konvoj állapotáról, a kocsik többsége indulásra kész, Weaver a téli hegyi utak miatt hóláncokat akar rájuk. Avery Tomot is megkörnyékezi, Charlestonba is eljutott a tanár híre, ilyen alakokra van szükség az ország újjáépítésére. Anne rossz híreket kap Jimmyfiúról, azonnal kezelni kell, még nem halhat meg. Hiába tesznek meg mindent Lourdesszel, a fiú elment. Weaver maga ássa meg sírt, de Avery még ezeket a pillanatokat is megzavarja, most arra alapozza a kortesbeszédét, hogy a Második ezred bárhova követné Weavert, mert ő csapat vezetője. Weaver morcosan folytatja tovább az ásást, Avery mehet amerre lát. Tom és Ben öltöztetik a temetésre Jimmyt, Ben az iránytűt is mellétenné, de az eltűnt. Tom az egységéhez megy, Pope-ék nagyban hédereznek és piálgatnak, Tom pakolni akar, ez volt a parancs mindenkinek, Jimmy temetése után indulás. Tom inkább lazítson, szóval Pope a füle botját sem fogja mozdítani, sőt kegyeskedik engedélyezni, hogy Tom részt vegyen a temetésen. Elejt egy sértést Benre is, de Tom még mindig nem veri meg. Viszont mikor észreveszi Pope nyakában Jimmy iránytűjét, ő és a bandavezér végre-valahára összeverekednek. Érett már a bunyó, a meccs Tom győzelmével ér véget, jól helyre teszi az ősellenségét. Visszaszerezte Jimmy iránytűjét, Pope pedig bosszút foga.

7.png

Weaver elé került az eset, Pope hiába feketíti be Tomot, parancsmegtagadásra és erőszakra hivatkozva, Weaver felhozza az előző estét, Tom miatt nem az ő temetésüket szervezik, szóval egálban vannak. Pope-nak itt a vége, ő és a csapata nem kíván a Második tagja lenni. Fura, de a Vandálok nem mennek vele, kivéve Anthonyt, akinek a lelkiismerete azt diktálja, Pope-pal kell tartani, neki sem tetszik, de számára ez a helyes út. Érzékeny búcsút vesz Weaveréktől és a csapattól majd Pope után indul. Tom az orvosiban vall Anne-nek a történtekről, a pillanat hevében még csókot is váltanak, de Anne-nek túl sok ez mára. Ma van a kisfia születésnapja, és Jimmy halála megviselte, Tom jó barátként egy öleléssel vigasztalja.

8.png

Elérkezett Jimmy búcsúztatása, az iránytű Benhez került, Weaver búcsúztatja a szívéhez nőtt srácot, igazán büszke arra, hogy vele harcolhatott. Szép sorban megy mindenki a sírhoz, a Második egy fontos katonát vesztett el. Később a temetés után, Weaver Jimmy sírjánál mereng a világon, Avery ekkor húz el a gépével. Ben a parancsnokhoz jött, visszaadja az iránytűjét, Ben pedig most omlik össze, a parancsnokot ismét egy riadt tinédzser ölelgeti. Anne ismét áthúzhatott egy napot a naptárban, mikor behallatszik a parancsnok beszéde: Charlestonba mennek. 176-an maradtak a 300 főből, a halottaiknak tartoznak azzal, hogy eljutnak oda és tovább küzdenek. Ben Jimmy sírjánál van, Vöröske találja meg, a csavarok világítanak, a Fürge valamit mondhatott Bennek, de Hal feltűnése miatt Vöröskének mennie kell. Hal összeszedi Bent, aki nem számol be a Fürge-randiról, mehetnek az ezred után.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása