Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 6x04 – Number One Fan

2013. október 23. 11:00 - Zenóbia

Egy halott pasi van a szőnyegen, Emma Riggs meg veszettül rohangál fel-alá a lakásban, az ágy alól még egy pisztolyt is kikotor, de ebből tűzlétrás menekülés lesz, mert az ajtóban már ott a rendőrség. Akár én is írhatnám a forgatókönyvet, irány a tűzlétra, de mielőtt még elvegyülhetne, üldözőbe veszi egy biciklis rendőrlegény, szemből meg egy kocsival érkeznek, úgyhogy marad az élesen jobbra. Az élesen jobbra egy fogorvosi rendelőbe vezet, szerencsétleneknek nem volt elég trauma a mai napra, hogy ott vannak ahol, még túszul is ejtik őket. Mert hogy ez a fantasztikus ötlete támadt Emmának. Na nézzük, van-e legalább egy terhes nő, meg egy kutya. Beckett nem alszik, és Castle-t sem hagyja, mert nem nagyon tud mit kezdeni a munkanélküliséggel, ugyanis a NYPD nem veszi vissza valami záradék miatt, amit még nem értek, de majd biztos. Egyenlőre van az, hogy elmegy biztonsági őrnek, meg az, hogy eltartja Castle, míg kitalálja mit akar kezdeni magával. A helyében nem az elsőt választanám, attól tartok. Sosem tudjuk meg, mi lesz, mert Pi besétál a hálószobájukba, egy szál türcsiben, de nincs nála egy fia zöldségturmix sem, ki érti ezt.

6x04_castle1.jpg

Kölcsönkér egy borotvát, és ha már úgyis nyitva az ajtó, akkor belibben Martha is, kávéval, hogy csökkentse a megrázkódtatást az önvédelmi órája miatt. Amit negyed óra múlva a nappaliban tart meg, mert nála festenek. Ha már így együtt van a csipet-csapat, jön Alexis is, aki telefont hoz, a túloldalán a Vaslady. Beckett kiugrik a takaró alól, de nem ő kell, hanem Castle. Ó. A helyszínen a táblára felszögelve Angelo Vazquez, és Emma Riggs, ebből Angelo a hulla, Emma meg a barátnője, a túszejtő gyilkos. Aki mit ad Isten, senki mással nem hajlandó tárgyalni, csakis Richard Castle-val. Senki sem érti, ne nézzetek így! Castle-nak nem ismerős a lány, aki amúgy mellékállásban pincérnő. Hát, most majd megismerheti közelebbről. Öt túsz van, egy fogorvos, az asszisztense, egy fiatal fickó lukas foggal, meg egy nő a 9 éves kislányával, és egyik sem terhes, francba. És kutyájuk sincs. Ez nem is igazi túszejtős történet így már. Castle kicsit aggódik, hogy mi történik, ha elbassza a beszélgetést, de igaza van Kate-nek, mert ha valamiben, akkor beszédben jó. A nő maga az élő Nikki Heat enciklopédia, ezzel teszteli Castle-t, hogy valóban ő e Castle, szerencsére tudja a válaszokat, milyen vicces lett volna, ha nem.

Emma nem mond semmit, legalábbis telefonon nem, mert nem bízik a csúnya-gonosz-büdös zsarukban, így meginvitálja Castle egy fogkőszedésre. Amire igent mond, cserébe a kislányért és az anyjáért. Ügyes húzás, bár Kate nem kimondottan repdes örömében. Jöhet a writer mellény, meg az instrukciók, van jelszó is, hogy ha baj üt ki, mit kell üvölteni, hogy jöjjenek a kommandósok. SAJTBURGER! Ezt.  Castle bent van, kislány anyuval kint, éljen. Emma követelése nem pénz meg helikopter, hanem az, hogy Castle bizonyítsa be az ártatlanságát. Nosza. Lassan tele lesz az NYPD olyanokkal, akiknek megengedik, hogy nyomozgassanak, anélkül, hogy ott dolgoznának, de nem baj, mert Beckett már nem is érzi magát haszontalannak. Ruganyos léptekkel távozik, hogy kiderítse, miért rühelli Emma annyira a rendőröket, ha egyszer nincs priusza. Castle meg beveti magát, nézzük, hogyan indult a sztori Emma szemszögéből. A három maradék túsz is nagyon kíváncsi, hegyezik a fülüket, lesz mit mesélni az unokáknak. Emmának ma van a születésnapja, lett volna ünnepi vacsi este, pezsgőbe pottyantott gyűrűvel, meg minden. Emiatt tegnap vett magának egy csodaszép ruhát, emiatt későn ért haza, de azért ivott egy pohár whiskey-t, majd lefeküdt.

6x04_castle2.jpg

Reggelre meg nem maradt, aki megkérhetné a kezét a szülinapján. Oké, két ujjnyi whiskey-től még senki nem válik ámokfutó gyilkossá, de azt is elég nagy művészet átaludni, hogy bevonszolják a lakásodba a pasid hulláját, mert hogy nem laktak együtt. Reggel meglátta, pánik, rohanás, túszejtés, Castle. És akkor most?  A lukas fogú fiatal pasi nem fogja túlélni, ha még sok megjegyzést tesz Emma sztorijára, sose becsüld alá a fegyverrel hadonászó nőket. Emma lakásán végre találkozunk Lanie-vel is, aki a fiúkkal karöltve érdeklődik, hogy miért nem inkább az esküvőt szervezi. A bizonyítékok mind Emmára mutatnak, három szúrás egy véres konyhakéssel a lány fiókjából, sms-ek Angelo telefonjában, amikből kiderül, hogy megcsalással vádolta, majd arra kérte este, hogy jöjjön át, mert részeg és magányos. Ez olyan romantikus. Angelonál van egy cetli, amiről kiderül, hogy járt Scarsdale-ben, ahol elvileg félre kellett volna, hogy lépjen. És van egy üres whiskey-s üveg is, meg gyógyszerek elmebajra. Remek, a csaj nem normális, és ráivott a gyógyszereire, simán lehet, hogy nem emlékszik rá, hogy kinyírta Angelot. Először elfelejtette megemlíteni Castle-nak, hogy gyanakodott a pasijára, mert az túl sokat járt Scarsdalebe, és nem mondta meg, hogy miért.

6x04_castle3.jpg

Valaki ezt  nagyon jól megszervezte, mert a lány állíthatja, hogy nem itta meg az egész whiskey-t, és nem ő írta az sms-eket, ha még a fogdoki is közbedumál, hogy lehet, hogy csak nem emlékszik rá. A lukas fogú továbbra is roppant flegma, tulajdonképpen ők végül is ráérnek, éppen folytathatnák is a gyökérkezelést. Castle kiolvassa Emma telefonjából, hogy egészen más hangvételben íródtak a régebbi sms-ek, és amúgy sem úgy írja a szeretleket, ahogy az írta, aki rá akarja kenni a gyilkosságot. Pedig Emma már épp kezdett volna elbizonytalanodni, hogy mégis kinyírta élete szerelmét egy konyhakéssel, de akkor mégsem. A telefonját már küldi is kifele Castle-lel, hogy szerezzenek róla ujjlenyomatokat. Mickey (a lukas fogú flegma fasz) hepciáskodik, hogy és velük mi lesz, ha ők nem tesznek semmit, akkor majd ő a tettek mezejére lép. Baszki, mennyire rettenetes gáz nyakkendője van ennek a fickónak. Castle immáron writer mellény nélkül a kapitányságon, próbálja meggyőzni őket Emma ártatlanságáról, de persze a mobilon nem találtak semmit. Sully egyedül vidul azon, hogy Castle-t le is sántíthatta volna az őrült rajongó, mint ahogy a Tortúrában történt. Szerintem jó poén volt. A Vaslady hisz Castle-nak, mert bár tök hülye, de az elméletei általában bejöttek, úgyhogy fogjanak össze hárman Sully-val, aztán hajrá.

6x04_castle4.jpg

Angelo rendes gyerek volt, a fiatalkori betörésekkel felhagyott, annyira, hogy még önkénteskedett is. Marad Scarsdale, ahonnan valaki bejelentette három napja a rendszámát, mert látta, hogy Angelo két órán át ücsörög egy kávéval a kocsijában. De rohadtul unatkoznak emberek. Sully asztaláról előkerül egy rohadó bagel, de nem baj, ő most nem azt szagolja, hanem Angelo utazótáskáját, ami tele van mindenféle betöréses kellékekkel, ház alaprajzzal, pajszerral, ilyesmi. A munkanélküli Angelo visszatért a régi életéhez? Majd Emma megmondja. Mickey és a randa nyakkendője kidolgozták a csodás tervet, miszerint a doki tegyen úgy, mintha agyvérzést kapott volna, ő meg addig letámadja Emmát, és aztán berúgnak a sarki kocsmában. A másik kettő totál hülyének nézi, mert hogy az is, de ez nem tartja vissza, elkezd settenkedni a lány háta mögött, de még időben érkezik Castle és a fánkok. Ennek gluténmentes kéne, nem is csodálkozom én már semmin. Emma nem vevő az ötletre, hogy Angelo felcsapott megint betörőnek, de a túszokat sem hajlandó elengedni, míg ki nem derül, hogy ártatlan. A fiúk közben találtak róla egy aktát, amiből kiderül, hogy tizenévesen kinyírta a mostohatestvérét egy késsel, miután berúgott. Micsoda véletlen, persze meghallja, hogy Castle-nak javasolják, hogy kezdje el üvölteni, hogy SAJTBURGER!, így aztán lőttek a menekülésnek.

6x04_castle5.jpg

A sztori a következő:  16 évesen nevelőszülőkhöz került, ahol lakott már egy szimpatikus ikerpár, akik hetekig zaklatták, amit a szülők leszartak. Aztán egyszer csak úgy döntöttek, hogy jól megerőszakolják, mert az milyen vicces, ő meg védekezett. Billy meghalt, Warren viszont azt hazudta a rendőröknek, hogy ő támadt rájuk, amit azok szépen el is hittek. Így aztán azóta utálja a rendőröket mint a szart, micsoda meglepetés. Oké, akkor mi van Warrennel most, hiszen ő a tökéletes gyanúsított jelen pillanatban, hiszen bosszút állhatott Emmán, a tesója miatt. Emma szerint börtönben van, ő meg nevet változtatott meg minden, hogy Warren soha ne találja meg. Visszatért a Szent Heléna otthonba, amiről Castle-nak beugrik, hogy ez volt a cetlin Angelo zsebében, de mit akart ő ott? Ellopni a lány zárolt aktáját, mert abban benne volt, hogy kik Emma igazi szülei, amit az mindig is tudni akart. Hát akkor ez lett volna a szülinapi ajándék, nem gyűrű a pezsgőbe, hanem anyu meg apu. Emma megrendülését kihasználva az önjelölt John McLaine akcióba lendül, és megpróbálja elvenni tőle a fegyvert, ami persze elsül, és mellkason találja Castle-t. Nem lehet mondani, hogy Emmára nem jár rá a rúd. Castle-on segít a mellény, és azt is tudja, hogy ki a gyilkos. Apu meg anyu, akik nem akarták, hogy kiderüljön az igazság.

6x04_castle6.jpg

Espoék átkutatják még egyszer Angelo lakását, hátha elrejtette valahova a papírokat, addig meg ők rájönnek, hogy a gyilkos csak akkor tudhatott Emma erőszakos múltjáról, ha hozzáfért a zárolt aktához. Meg is nyitotta valaki három napja, még pedig Julien Carter, de kétlem, hogy ő Emma apja, ahhoz kicsit fiatal. Julien hivatásos aktanyitogató, és egészen véletlenül infókat ad ki egy ügyvédnek, jó pénzért. Mr. Vance rettentő mód arrogáns és nem árulja el, hogy ki az ügyfele, de szerencsére Sully és Espo megtalálta a papírokat masnival átkötve Angelo lakásán. Anyu meghalt tíz éve, aputól meg leesik az álluk, mert Aaron Stokes az ingatlanfejlesztő, aki kormányzói posztra tör. Ami egy gyilkos leánnyal a háttérben nem annyira lehetséges. A Vaslady leszedi a fejüket, mert Aaron együtt bagelezik a rendőrfőnökkel, úgyhogy ha mégsem ő a gyilkos, akkor nekik annyi. A kihallgatást ő vezeti, meg Beckett, mert neki már úgyis mindegy. Szóval Emma anyja a szeretője volt, és akárhogy is szerette volna megtalálni a lányát, nem merte megtenni a nagy lépést.

6x04_castle7.jpg

Meg a feleségének sem volt kedve bevallani, hogy figyi kisszivem van egy 31 éves lányom egy másik nőtől, mit gondolsz, meghívjuk egy pacalpörköltre? Az ő házukat figyelte meg Angelo három napja, de ő nem is volt otthon akkor, de viszont otthon volt a veje, aki nem más, mint az arrogáns ügyvédünk. Angelo elmesélte neki a sztorit, ő meg kinyírta, mert a szegény árvalány felbukkanásával kevesebb vagyon jutott volna a feleségének, és ezáltal neki is. Emma viszont kap egy apai ölelést a születésnapján, legalább ez. Aaron pedig megköszöni a munkát a Vaslady-nek és Beckettnek, és ha már így erre járt, a Vaslady megjegyzi neki, hogy amúgy mondhatná a puszipajtásának, hogy ne csökkentse már annyira a költségeket, hogy nem vehetik vissza az évszázad nyomozóját. Aaron rendes gyerek, egy perc múlva már az egész őrs Beckettnek tapsol, hogy visszatért. És akkor már Castle is, de csak ha profin viselkednek és nem szexelnek a liftben. De most még smárolhatnak egyet, mert csak holnaptól hivatalos, hát hajrá! 

6x04_castle8.jpg

Címkék: castle
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása