Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 1x06 - Sanctuary I.

2013. október 04. 09:00 - Szencsike

Orvosiban kezdünk, Dokinéni vizsgál egy srácot, mellettük az ideges szülők ácsorognak. Lourdes Scott bácsihoz megy el néhány elemért és gumicukrot kérni a gyereknek, mert jól bírta a vizsgálatot. Anyu becsukja Lourdes mögött az ajtót, Anne a vizsgálat után pakolászik, majd arra fordul vissza, hogy a gyerek apja fegyvert fog rá. Gyógyszert, kötszert a táskába, a család bizony el fog menni, veszélyben érzik magukat, ahol egy Fürge megölhetett egy embert. Kint biztonságosabb, mi? A gyógyszerrel fognak üzletelni, ha szükségük lenne valamire. Anne kihasználja, hogy a férfi egy pillanatra nem figyel és menekülni próbál, de a tag elfogja, a felesége rémülten szól rá, hagyja abba a durváskodást, majd a férfi összeszedi magát és lelépnek, Anne döbbenten néz utánuk. Főcím.

pic1.png

A család az utcán menekül, utánuk Porter, Tom és Mike mennek. A derék parancsnok hódolhat kedvenc elfoglaltságának, Tomot cseszi le a civilek elkanászodásáért, de Tom vegzálását pisztolylövések miatt kell abbahagyni. Szökevény Apu nem akarja, hogy utánuk jöjjenek, Weawer a gyógyszereket kéri vissza, utána mehetnek amerre látnak. Szökevény nem üzletel és lő, mire őt is célba veszik, egy katona egyenruhás férfi bukkan fel a család háta mögött. Ő Terry Clayton, a 7. Mass. ezredből. Elengedi a családot, gyógyszerek nélkül, a katonatársak pedig találkozhatnak. A hetedik ezred Wilmingtonnál állomásozott, de a támadók elpusztították őket és most a Második ezred felé tartanak. Clayton már a suliban meséli, mi is történt velük, a támadás túlélői alig néhány tucatnyian vannak, egy közeli, biztonságosnak tűnő farmon rostokolnak. Beszélt Porterrel is, ők is megerősítették, hogy Fürge és Mecha csapatok tartanak a Második ezred irányába. Viszont lenne erősítés, a Harmadik ezredet kellene megvárni, ők pont félúton vannak Weawerék felé, vagyis addig kell az iskolát tartani, amíg a Harmadik ide nem ér, utána együtt mennek tovább. Három napig kellene várni, ezalatt Clayton elvinné a gyerekeket a farmra, Porter tábornok is engedélyt adott erre. Tom él a vétójogával, Weawer elrendeli az erősítést és a felderítést, de amint elérkezik a pillanat, Tom és mindenki más gyereke elindul a farmra és ezt Tom fogja megmagyarázni a civileknek.

pic2.png

Dai elindul felderíteni, a többiek elkezdenek felkészülni az evakuációra. Közben a tömeg már zúgolódni kezd, valaki a gyerekek miatt aggódik, más a támadás miatt. Az orvosiban Anne egy vitamint ad Maggie-nek, vigye a terhes lánynak. Igazából Maggie más miatt is szeretne a Dokinénivel beszélni, hallott a reggeli verekedésről, és biztos ami biztos egy pisztolyt hagy Anne-nél, hogy megvédje magát. Tomék lakrészében Hal szunyókál, a frissen béklyótlanított Ben fekvőtámaszozik, kisöcsi 102-t számolt össze, ez új rekord, korábban 10 lehetett a maximum. Matty kérésére Ben mesél egy kicsit, fura módon egész nyugodt élete volt a Fürgék mellett, egy közösség voltak, a maguk alienes módján még törődtek is velük. Hal persze a szoba másik végében mindent hall, még azt is, hogy Bennek néha-néha hiányzik a béklyós élet boldog tudatlansága.

pic3.png

Az orvosiban Dokinéni egy fiatal lányt kezel, apja lázadozik Weaver és a gyerekmentés módszere ellen. Mikor apu három lépésre van az ajtótól Anne pánikolva szól rá, apu visszahőköl és mivel a lánya ellátása kész, mehetnek. Új beteg jön, Hal, Dokinéni most pszichológus lesz, a srác nehezen dolgozza fel, hogy az öccse megváltozott. A tipikus könyvmoly gyerekből lett egy ismeretlen srác, akivel Hal nem tud mit kezdeni. Később Anne Tommal beszéli meg a problémát, miközben a derék töritanár ott segít a felkészülésben, ahol tud. Tomnak nem tűnt fel nagy változás, úgyhogy más téma, mint katona egyet ért a srácok elküldésével, de mint apa, önző módon maga mellett tartaná őket, mi legyen? A parancsnoki irodában Weawer a kevés befogható emberen kesereg, ám pont jókor érkezik az eddig parkolópályán lévő 12 éves Jimmy, ő bizony beállna, tudja a feladatát. Weawer szíve megenyhül, így beosztja őt társnak egy megfigyelő mellé. Az orvosiban Anne-ék pakolnak, Dokinéni még mindig traumás. Lourdes elmegy dobozokért, Anne előkeresi a fegyvert, Maggie-től pedig vesz is néhány lövő leckét.

pic4.png

Tesiteremben civil gyüli van, Clayton a gyerekek elküldésének előnyeit magyarázza, egy lázadó apuka ennek az ellenkezőjét szajkózza. Tom ebbe a veszekedésre csöppen bele, a hivatalos álláspont az, hogy még nincs eldöntve a gyerekek elmenekítése, és a széthúzásra van most a legkevésbé szükségük. Tom fog dönteni arról, hogy mennek-e a gyerekek vagy maradnak, és így lesz a legjobb, mert ő is apa, tehát ha menni kell, akkor az ő szájából az indulási parancs valóban hiteles lesz. Beesteledett, Jimmyfiú az őrhelyére megy, egy sulibuszban társa már várja, kicsit túl nagy az önbizalma a srácnak, de egy közeledő Mecha lövései elhallgattatják a gyereket. A tornateremben is készültség lesz, hamarosan evakuáció. A buszban van egy halott őrszem és remegve menekülni próbáló Jimmyfiú, a gép már bontja le a buszt, de az emberek tüzelnek a rá, Jimmyfiú menekülhet. Weaverék az iskola másik feléből futnak Jimmy őrhelye felé, srác pedig az iskola hátsó lépcsője felől kiabál segítségért, sajnos nincs egyedül egy árny alapján egy Fürge közvetlenül mögötte van, pár másodperccel később Jimmyfiút elkapja a dög. Parancsnokék kiértek a buszhoz, Jimmynek bent sikerül előszednie a pisztolyát, néhány lövéssel leszedi magáról a Fürgét, ám még mindig fogoly. Kint a Mecha visszavonul, így Weaverék meghallják Jimmy kiabálását. Jimmy tára időközben kifogyott, utolsó próbálkozásként hozzávágja a döghöz a fegyverét, a lény feje pont ekkor robban szét egy lövéstől, Weaver a megmentő. Jimmy sokkosan bújik a parancsnokhoz.

pic5.png

Túlélve a támadást és a halálközeli élményt Jimmy az orvosiban beszél, beszél és beszél a támadásról, ki fogja heverni a srác. Tom és Clayton is visszatértek az ellenőrző körútról, néhány órájuk van csak a következő csapásig, Tomnak súlyos döntést kell hoznia. Az ebédlőben egy fazon Ben csavarjait sasollja, és beleköt a srácba, veszélyes vagy kölyök! Maggie és Hal teszik helyre a férfit, aki Hal családjával kekeckedni mer, az ne számítson sok jóra, mindegy, hogy Fürge vagy ember. Ben meg sem köszöni tesójának a segítséget, inkább apuhoz rohan és megadja a döntéshez a végső lökést. El akar menni a farmra, így mindenkinek sokkal biztonságosabb lesz. Ezekben a fontos pillanatokban lelkizni is kell, Ben örül, hogy a családdal lehet, apu boldog, hogy visszakapta a gyereket. Ítélethirdetés van, Tom elküldi a saját gyerekeit, Bent és Mattyt, tessék róla példát venni. A csapattal fegyveres kísérők is mennek, mivel kevesen vannak, gyorsan a menedékhez fognak érni, egy óra múlva indulás.

pic6.png

Minden gyerek indulásra kész, Ben egy régi családi fotó nézeget, amit Halnek ajándékoz, őrizze meg amíg visszatér. Hal rohan apuhoz, a régi fotó felkavarta, szerinte az édesanyjuk azt akarná, hogy menjen a tesóival, így Hal a menedékhez megy. Kint az utolsó egyeztetés zajlik, Jimmyfiú Weavernek köszöni meg a segítségét, a parancsnok számít rá később is, csak nőjön még egy kicsit. Kedvenc családunk is búcsúzkodik, majd a csapat Clayton vezetésével útra kelhet. Kicsit kerül a csapat, a kereszteződés helyett egy erdei ösvényen keresztül mennek a menedék felé, Halnak is feltűnik a módosítás, de Clayton szerint ez így biztonságosabb. A csapat megérkezett a farmhoz, Clayton csapata a napi feladatokat végzi, tüzelő gyűjtés, őrködés, ilyesmik, míg az új  srácoknak lefekvést vezényel a hosszú menetelés után. Clayton később egy 10 év körüli kisfiúval, Eli-jal találkozik, megígérte neki, hogy láthatja a szüleit, ehhez fura módon az erdőbe kell vinni őt. Ott már várja őt egy hasonló korú lány, akinek béklyó van a hátán. Eli megijed, nem akar a lánnyal menni, de a srácot egy kábító lövedékkel állítják le. Felbukkan egy Fürge és egy Mecha, a lány a Fürge mérges gondolatait továbbítja Claytonnak. Két nap múlva újabb gyerekeket fog hozni, vagyis Tomék gyerekeit készül átadni nekik. Rohadt áruló! A meglepetéseknek viszont még nincsen vége, Clayton visszatér a farmra, egy elkülönített raktárban van egy fogoly: Pope. Elfogták, ő meg szépen köpött a Második ezredről, de úgy látszik, Pope megbánta, hogy beköpte volt csapatát.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása