Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 2x18 - All In

2013. szeptember 16. 09:00 - AaannnaaA

A részt kedvenc visszatérő célszemélyünkkel, Leonnal indítjuk. Hotelszobában egy lilára festett hajú nőcivel enyelegnek, amikor a nő az ágyhoz bilincseli. Leon odáig van a csajért, de sajna a bilincs nem egy szexjátékokkal tarkított éjszaka kezdete, mert két hatalmas fekete ront be, a csaj kezébe nyomnak ötszáz dollárt, köszönik a melót, hogy tálalta Leont. Ő persze hadoválással húzná az időt, pl. szerinte tolvajok meglopása nem is bűn, de a rosszfiúk nem így gondolják, egyikük jókora kést, vagy inkább kisebb kardot vesz elő. Leon szerint rossz lóra tettek, ha őt próbálják megölni, inkább menjenek el, míg nem késő. A két támadó ledermed: mi van? Nos Leon már tapasztalt, tudja mi következik, és tényleg, ebben a pillanatban kivágódik az ajtó, Medve az egyik támadót hatástalanítja, John a másikat. Pár másodperc múlva Medve már boldogan ugrál Leonon az ágyon, és össze-vissza nyalja a képét, John pedig kiszabadítja, és közben morcosan megfenyegeti: ha még egyszer ilyen szituba keveredsz, szabin leszek. Ezzel távozik, új szám jött. Mielőtt tovább moziznánk, ajánlom visszatekerni a jelenetet párszor, hogy kellően kiröhöghessük magunkat, én is ezt tettem.

1.jpg

1.2.jpg

Az új célszemélyért Johnnak Atlantic Citybe kell mennie, egy kaszinóban lel rá az idős emberre, akit Lou Mitchellnek hívnak. Annyit lehet még róla tudni, hogy civilben órás a foglalkozása, és özvegy. Hát ez nem valami sok infó, Johnnak a közelében kell maradnia, ha többet akar tudni róla. Az rögtön látszik, hogy a férfi épp veszít, baccarázik. Főncsi magyarázni kezdi a szabályokat, de John közbevág: nemzetközi kém voltam, tudom hogy kell baccarát játszani. Mehh. Azt mindenesetre megállapítják, hogy Lou törzsvendég itt, és elég sokat veszít, utána kellene nézni, honnan van a pénze.

John másnap reggel gyógyszertárba, aztán egy kávézóba követi a célszemélyt, míg Főncsi feltöri a banki adatait, és kiderül, a tagnak nincs ez vasa sem. Talán uzsorások pénzén játszik, azt próbálja visszanyerni? Hősünk ekkor meglátja Lou kezeit, így már közelebb lehetnek az igazsághoz: a férfi kezén ugyanis látszik, hogy anno az összes ujja el volt törve. Ez egyértelműen maffia kapcsolatra utal. John hallgatja a kávézóban az öreg zsörtölődését, aki imádja a helyet: kicsit kötözködik a pincérnővel, ő viszont elmondja, hogy a helyből hamarosan parkoló lesz a közeli kaszinó számára, mire Lou még jobban morog. John somolyog, szerintem kezdi megkedvelni Lout. Főncsi közben előkaparta a férfi házassági hirdetését a helyi újságokból, anno a szüleik nélkül házasodtak – talán helytelenítették a dolgot, mert a férfinak tényleg köze volt a maffiához. Ideje, hogy Carter is szaglásszon kicsit.

2.jpg

Az őrsön nem sokkal később Szymanski (kedvenc szervezett bűnözéssel foglalkozó nyomozónk) megerősíti mindezt Carternek, Lou tényleg a maffiához köthető, szerencsejáték adósságok miatt keveredett összetűzésbe velük. És még mindig a maffia az úr a környéken? Hát, még rosszabb, magát a Venus Casino-t (ahol célszemélyünk játszik), illetve annak tulaját próbálják drogügyek miatt elkapni.

Közben itt van Terney nyomozó is, aki Cartert fárasztja az eltűnt Stills nyomozóról kiderült részletekkel (emlékszünk ő volt Fuszkó egykori munkatársa, aki el akarta tenni Johnt a legelső részben láb alól, de végül John ölte meg, és használja azóta is a jelvényét). Carter füle botja most nem mozdul a kapott információtól, plusz megérkezik Cal Beecher, vele is édelegni kell egy kört. Cal újra vacsira hívja, nyomozónőnk pedig majd meggondolja, de addig is a férfi segítsen kicsit a kaszinó ügyében – ha már egyszer a drogosztagnál dolgozik. Oké.

3.jpg

John visszatért a kaszinóba, merthogy Lou ismét itt van, most váltott be 1500 dollárt zsetonra. Mégis honnan lehet a zsé? Főncsi rájött, hogy Lounak tagkártyája van, meg kell hekkelni a kaszinó rendszerét, ott majd látni fogja a férfi játékos-történetét. Amíg ezzel bajlódik, John leül egy géphez játszani, mire Főncsi közli: épp ellenem játszol. John újfent konstatálja, hogy nem ajánlatos ujjat húzni a hekkerek királyával. Közben Lou asztalánál megjelenik a kaszinó tulaja, Darien Makris, a férfi persze megint veszít, bár ennek a tulaj nyilván örül. Mindenesetre Lou odébb kullog, használja a tagkártyáját, így már Főncsi is látja a kaszinós múltját: az elmúlt hat hónapban háromszázhúszezer dollárt vesztett. Mi a fene!

John másnap reggelre visszamegy az irodába, ott agyalnak Főncsivel tovább az ügyön. Úgy döntenek, John elmegy, megdolgozza kicsit Lou régi játékos cimboráit, hátha egyikük ad uzsorát a férfinak; így Főncsi fogja megfigyelni a célszemélyt. John szerint nem árt, ha óvatos, lehet Lou nem is kapja, hanem maga szerzi a pénzt, de Főncsi legyint: ez csak egy öreg ember, nem aktív bűnöző.

4.jpg

Az őrsön Carter épp a munkájába temetkezik, amikor egyszercsak megdöbbentő eseményre figyel fel, rabláncon hozzák be ugyanis Szymanski nyomozót. Mi a fasz van, kérdi a nő felháborodottan? Szymanski mentegetőzik, valaki felnyomott a belsősöknél, egy valag pénzt találtak nálam. De ártatlan vagyok, ez elterelés, mert ma tanúskodnék Peter Yogorov ügyében. (Emlékszünk ugye a Yogorov csemetére, aki maga is maffiózó, ahogy az apja egykoron. Ez az orosz – a testvérével együtt – Elias egyik ellenlábasa, az 1. évad 7. részében láthattuk, mikor megpróbálta megölni Eliast). Szóval Szymanski váltig állítja, hogy ártatlan, Carter pedig kérdi, ki dobta fel? Valaki a kábítószeresektől. Nyomozónőnknek felszalad a szemöldöke.

A bíróságon Yogorov tárgyalása nem kezdődik el Szymanski hiányában, ezért az ügyésznő (illetve, hogy pontos legyek ügyész-helyettes nő) győzködi a bírónőt, hogy napolja el a tárgyalást, míg a rendőr tisztázódik a kamu vádak alól. Yogorovot kikísérik a tárgyalóteremből, megjelenik Simmons, és átveszi a rabot, elviszi kocsikázni. Igen, Alonzo Quinnhez, a HR fejéhez hozta el. És mit akar a főnök? Pénzt a ruszkiktól, és ígéri, eltakarít minden akadályt az útból: Yogorov és a testvére is szabad lesz. Egymás tappancsába csapnak, áll az alku.

5.1.jpg

5.2.jpg

Főncsi eközben Lout követi, a férfi megint a gyógyszertárban van; John pedig meglátogatta a régi cimboráit, némi információért, így mindannyian térdüket vagy fejüket fogva fetrengenek körülötte. Annyit kihúzott belőlük, hogy Lou egykori alvilági kapcsolatai már halottak, nem tartozik uzsorásnak sem. Főncsi ekkor figyel fel egy különös dologra: több, a kaszinóban látott idős ember itt van ma a patikában, akárcsak Lou. Sőt célszemélyünk tegnap is itt járt receptet kiváltani. Ennyire azért nem néz ki sem öregnek, sem betegnek Főncsi úgy dönt, megkér valakit, nézzen utána a dolognak, merthogy ő most nincs gépközelben. Igen, Leont kéri meg rá, aki épp egy körmös szalonban van pedikűrön (behalok a csávótól), és közben némi hekkeléssel kideríti, hogy a patika tulaja nem más, mint Darien Makris, akié a kaszinó is, ugye.

Főncsi ezeket az adatokat már Lou törzskávézójában hallgatja végig, de amikor leteszi a telefont, kénytelen rájönni, hogy lebukott, célszemélyünk ugyanis kedélyesen odabattyog hozzá, és megkéri, ha már egész nap követi igazán kávézzon vele – azzal elveszi Főncsi kabátját, felakasztja, őt pedig az asztalához kormányozza. Főncsi Harold Quail-ként mutatkozik be, és azt kamuzza, az adóhatóságtól jött, a kaszinót figyeli, és Lou is bajban lehet, tehát mondjon el neki mindent. Az öreg azonban erre nem hajlandó, előkap egy pakli kártyát, játsszunk bakkarát, aki nyer, az válaszol a másik kérdésére. Főncsi szerint ezt nem kéne, Lou ugyanis mindig veszít. Majd meglátjuk, így az öreg. És tényleg, kétszer ő nyer, és kérdez: Főncsi miért hiszi, hogy veszélyben van, és miből gondolja, hogy nem a saját vagyonát vesztette el? Főncsinek elege lesz a kártyázásból és a kérdésekből, de Lou nem hajlandó együttműködni, feláll az asztaltól, és távozik. A bejárattól még visszakiabálja: szereted a tengeri herkentyűket? Akkor halásszál – azzal bedobja Harold kocsikulcsát a bejáratnál álló akváriumba. Gondolom akkor szedte el tőle, amikor a kabátját felakasztotta. Ügyes. Főncsi meg mérges.

6.1.jpg

6.2.jpg

Visszaüget az irodába, John pedig átveszi Lou megfigyelését, aki ismét a kaszinóban van. Főncsi azért a nagy bosszankodásban arra felfigyelt, hogy az öreg a kaszinón kívül meglehetősen szerencsés játékos, lesz itt némi ellentmondás, talán direkt veszít. Főncsi megnézi a Lou asztalánál ülő többi játékos törzskártyáját is, és látja, hogy ők ugyanúgy folyamatosan veszítenek, szintén nem kevés lóvét. És bezony néhányat közülük látott a gyógyszertárban.

Szóval a drogkereskedelemmel vádolt Makris így mossa tisztára a drogos pénzét: a gyógyszertárban az öregeknek adják, akik elvesztik a kaszinóban, ahol az immár legális bevétel. John végre kiszúrja, hogy az egyik öreg gyógyszeres dobozból veszi ki a lóvét, és amikor a szemeteshez sétál, látja, hogy az bezony tele van ugyanilyen dobozokkal. Oké, de miért lehet veszélyben csak Lou, és miért nem a többi öreg is? Nos azért, mondja John, mert látom, ahogy ő zsebretesz néhány zsetont, és ha ezt a főnök is tudja, akkor tényleg bajban van.

7.jpg

Az őrsön Szymanski kihallgatása folyik, Carter és Cal kintről figyelik. Kihallgatója azt kérdezi éppen, beszélt-e Elias emberével, tudjuk a sebhelyes arcú mélynövésűvel, aki gyakran öltözik rendőrnek. Nem a válasz. Csak azért említettem meg ezt a rövid párbeszédet, mert a kihallgató kérdése nyomán végre neve is van Elias jobb kezének, Anthony Marconi. Már épp ideje volt, hogy nevet kapjon. De haladjunk.

Odakint Carter megkérdezi Beechert, ugyan melyik drognyomozótól ment a tipp a belsősöknek Szymanski bűnösségéről? Cal olyan beszédes fejet vág, hogy rögtön egyértelmű, ő volt a besúgó. Carter iszonyú dühös lesz, elcsörtet – szerintem ezzel lőttek a kapcsolatuknak. Nyomozónőnk a társáig rohan, és arról kérdezi, tud-e valamit Beecherről, ami alapján egyértelműen sáros. Fuszkó nem tud konkrétumot, de elmondja, hogy a HR még nagyonis él és virul, bárkit beszervezhettek. De ha társa Szymanskit akarja menteni, inkább a lefoglalt pénz nyomába eredjen, azzal többre jut.

8.jpg

Lou távozik a kaszinóból, ekkor azonban két rosszfiú állja útját, és fegyver fognak rá a lenyúlt pénz miatt. John érkezik, és kiüti őket, majd elviszi az öreget Főncsihez, tartozik neki pár válasszal. Már látjuk is, a kocsijában beszélgetnek egy buszállomáson. A férfi elmondja, hogy a felesége rákos volt, és csak a kezelésére kellett pénz, így a kaszinóból hozott el rengeteget, ugyanis profi kártyacsaló. Az asszony azonban meghalt, Makris pedig utólag rájött, hogy átverték. Megjelent a pénzéért, de az addigra már nem volt meg. Így pénzmosásra kényszerítette Lout, ő pedig bosszúból lopott tőle.

Főncsi elkezdi győzködni az öreget, hogy menjen el a városból, kap tőle buszjegyet és elég pénzt új életet kezdeni. Lou vitatkozik, itt a felesége sírja, nem hagyhatja őt hátra. Főncsi kontráz: én is hátrahagytam valakit, tudom milyen érzés, de van, hogy muszáj. Lou elmeséli, hogy negyven éve a maffia kicsinálta, már a halálán volt, amikor egy kávézó mögött rátalált a pincérnő, és megmentette. Ő lett a felesége, miatta tért jó útra, lett órás a kártyacsalóból. Főncsi szerint a felesége is azt akarná, hogy most mentse magát, ők majd sittre juttatják Makrist. Ez végül meggyőzi az öreget, és felbaktat a buszra. Este az irodában John és Főncsi arra jut, hogy még nincs elég bizonyíték Makris ellen, meg kellene szerezni azt a könyvelést, amit a csalásokról vezet. Így hát irány vissza a kaszinó.

9.jpg

Először Leon jelenik meg, mint milliomos playboy, nagy tételben játszani kezd, hogy elterelje a figyelmet. Főncsi már itt van a dolgozók egyenruhájában, és persze John is. Leon egy millerrel indul játszani (még jó, hogy Főncsi milliárdos, van miből finanszírozni, ugye), Makris hajbókol a gazdag vendégnek – ez pont elég arra, hogy Johnékra senki ne figyeljen. John egy laza mozdulattal leveszi az egyik biztonságis belépőjét annak mellkasáról, sunyiban átadja Főncsinek, aki besunnyog a kaszinó szervereihez, hozzáférni a titkos adatokhoz. John visszaüget a játéktérbe figyelni, ahol Leon már javában csinálja a fesztivált, tényleg hatalmas tömeg figyel rá, itt van Makris is.

Csakhogy John kiszúrja, hogy az egyik kártyaasztalnál csini öltönyben Lou üldögél. Na baszki. Azonnal hozzá üget, hiszen az öreget Makris és az emberei halottnak hiszik, rohadtul nem kellene itt lennie. Elhívja az asztaltól, és Főncsit adja át telefonon, vitatkoznak egy kört, amit az öreg nyer, mert nem akar vesztesként elkullogni és meghalni. Hát jó, bólint Főncsi, de akkor játsszunk nagyban, és ajánlom hogy sokat nyerjen. Lou visszamegy a kártyaasztalhoz, és érkezik két miller, lehet játszani. Hm. Persze baccarát játszik, és naná hogy csal.

Körülötte is gyűlik a tömeg, az igazgató is felfigyel rá, átbattyog Leontól és leesik az álla, mikor meglátja, ki a ma esti másik nagy nyertes. Szó nélkül odébbáll, hívná a biztonsági emberét, de John lép mellé fegyverrel a kezében, plusz Főncsi időközben megszerezte a titkos könyvelést, így hősünknek két érve is van, amivel le tudja állítani az izgága kaszinótulajdonost.

10.jpg

Már bőven az éjszakában járunk, Főncsi végzett minden titkos adat begyűjtésével, Lou hatalmas összeget nyert, Leon totál elázott a rengeteg tequilától, ideje hát távozni. Az öreg a kasszához viszi a zsetonjait, több mint húsz millert zsugázott össze. A kasszás kérdőn néz az igazgatóra, mire az kényszeredetten bólint. John és Lou távoznak, hősünk Főncsit hívná, de az nem felel. Helyette az igazgató lép elő, elcsípte Főncsit és Leont, így John és Lou megadja magát, hősünknek elveszik a fegyverét, és egy jól irányzott ütéssel az eszméletét is.

A következő jelenetben már Leon, Lou, Főncsi és John ül egy asztal körül, mindannyian megkötözve, Makris pedig játszadozni kezd. Kiszabadítja Lou egyik kezét, aztán arra kényszeríti, hogy egy pisztolyba egyetlen golyót tegyen bele, majd indulhat az orosz rulett: először Johnra fogja, és kényszeríti, hogy meghúzza a ravaszt.... nincs találat, a golyó még a tárban. A következő Leon... ismét nincs találat. A következő Főncsi... ezt viszont már John nem hagyja annyiban, felugrik székestül, Makrisra rúgja az asztalt, és már látjuk, hogy egyik kezét kiszabadította, így kiüti a mögötte lévő biztonságist, kirántja annak fegyverét, és azzal a másik őrt lövi le. Makris veszettül tüzel hősünkre, de az az egy golyó csak nem akar kijönni a tárból. Lou mellé lép: csaltam, te disznó, azzal meglóbálja a golyót, amit neki kellett (volna) a tárba töltenie, majd egy jobb egyenessel kiüti a tagot. Rosszfiúk lerendezve.

11.1.jpg

11.2.jpg

Kora reggel a rendőrök kísérik ki Makrist a kaszinóból, John és Leon távolabbról figyeli az eseményeket. Ez utóbbi panaszkodik egy kört, hogy nincs szerencséje a nőkkel, talán inkább embereket kéne mentenie, mint Johnéknak. Hősünk bólint, majd Leon felé tartja a markát. Leon adja az ártatlant, de végül csak kivesz a zsebéből egy százezer dolláros zsetont, miközben morog, hogy az embermentés drága mulatság. Johnnak a szeme sem rebben.

12.1.jpg

Az őrsre Carter rongyol be nagy boldogan, és meséli Terney nyomozónak és Fuszkónak, miszerint lekövette a Szymanskinál lefoglalt pénz útját, és az bizony korábbi FBI akcióból van, amit Elias egyik boltjában hagytak. Hat nappal később viszont a rendőrség razziázott a boltban, és addigra nem volt meg a pénz, egyszerűen eltűnt. Szerinte a HR vitte el, és most ezzel akarták felültetni Szymanskit. Terney gratulál, hogy kihúzta kollégája fejét a hurokból, de Fuszkó figyelmezteti: ha Szymanski valakinek útban volt, és be akarták sározni, te viszont bebizonyítottad az ártatlanságát, most te kerülsz ugyanannak a valakinek az útjába.

Még aznap este Lou törzskávézójában az öreg és Főncsi beszélgetnek. Lou bukta a húsz millát, amit Makrisnál nyert, mert az bizonyíték a rosszfiú ellen. Főncsi szerint kár, mert így nem tudja megvalósítani a tervét - megvenni a kávézót. Lou bólint, tényleg ezt szerettem volna, a feleségemmel ez volt a törzshelyünk. Főncsi ezért előveszi a korábban Logan Pierce-től, a milliárdostól kapott órát, ami két millert ér (és amire ő rálépett, mert poloska volt benne - 2. évad 14. rész), és átadja az öregnek, hogy javítsa meg, és az árából már megveheti a helyet. Lou szerint Főncsi felesége, aki meghalt, most büszke rá odafentről, hogy ilyen kedves ember. Főncsi fura arcot vág, mire az öreg levágja: nem is halt meg? Akkor keresd meg, és legyél vele együtt!

Az irodában John Medvével labdázik, amikor bebattyog Főncsi. Hősünk persze hallotta, miről beszéltek az öreggel, és ő tudja, hogy Főncsi miért hagyta el Grace-t, és próbál pár vigasztaló szót mondani, de erre igazából nincsenek szavak, így inkább csendben marad.

12.2.jpg

Végül Peter Yogorov cellájába váltunk, az orosz morcosan hívja Simmonst: még mindig sitten vagyok, nincs üzlet a HR-rel. Simmons tromfol: bízzon a főnökömben. Már látjuk is, amint Alonso Quinn, a HR feje az ügyésznővel és az immár szabad Szymanskival poharazik. Amikor a nyomozó elmondja, hogy ezentúl még inkább Yogorovék nyomában lesz, Quinn fegyvert vesz elő, és mindkettejüket szemrebbenés nélkül lelövi. Ekkor belép Terney nyomozó, bazmeg, és a hihetőbb sztori érdekében belelő egyet Quinn vállába. Nesze neked!

13.jpg


... végül pedig Medve, akiről most sem tudtam igazán jó képet lőni, így maradt a nyali-fali, ahogy Leonnak örült...

Bear1.jpg

Bear1-2.jpg

Bear1-3.jpg

11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

higeona 2013.09.16. 09:43:28

Olyan jót kacagtam Főncsin, amikor lebukott Lounál, hogy követte. Meg, hogy mennyire bosszantotta Lou pimaszsága. De a legjobb mégis az eleje.

Flankerr 2013.09.16. 10:05:54

Ez milyen jó rész volt. Pedig a főszálban most a "mellékszereplők" haladtak előrébb. De jelzi a sorozat értékét, hogy ez is milyen veszettül szórakoztató volt. A rést végi csavar meg.. És ennél csak jobb lesz..:)

Is 2013.09.16. 11:18:12

Jól alakul, nagyon jóóóól... :)

Llew 2013.09.17. 15:08:38

A elején marha nagy amikor Leon be van tojva, hogy megverik vagy hasonló, aztán mikor közlik vele, hogy megölni akarják, akkor látványosan megkönnyebbül és közli, hogy ha ez a helyzet akkor inkább lépjenek le, amíg tehetik.

higeona 2013.09.17. 20:41:32

@Llew: Igeeeeeeen! Szenzációs! Azok az arckifejezések a rosszfiúktól... Szakadtam. De a végén is, amikor Makris ezerrel lő, és már várom, hogy csak kijön az a golyó, és jaj mit fog akkor John csinálni. Erre odalép az öreg, hogy "csaltam". Ráadásul a célszemély üti ki a főgonoszt.
Észrevettétek amúgy, hogy ennél a résznél még nem hizlaltuk a kedves blogíró máját? De ne félj, AaannnaaA, rám számíthatsz: nem csak a rész király, a hogyvolt is!

AaannnaaA 2013.09.17. 21:07:15

@higeona: Köszi, aranyos vagy :)
Egyetértünk, Leon jelenete egyszerűen zseniális!! Ja, és azt is nagyon bírtam, hogy Medve már mennyire kedveli, pedig nemrég még épp hogy fel nem falta.

higeona 2013.09.17. 21:13:34

@AaannnaaA: Ja, mert Leon egyet jelent azzal, hogy kimozdulhat. :)

lorelai21 · http://thepeoplewithdisabilities.wordpress.com/ 2013.09.18. 15:13:41

Kiváló hv ismét!!! :)) Én azon is röhögtem, amikor Leon belép a kaszinóba, mint vmi milliomos koreai/kínai playboy, és féltékeny lesz a tulajra a 8 számjegyű csalás miatt, majd gyorsan kijavítja magát, hogy: Öööö, dühös vagyok! :))))

higeona 2013.09.18. 16:07:42

@lorelai21: tééényleg :DDD az is nem rossz...

Kapitánylány 2013.09.19. 08:31:51

nagyon jó sorozat, köszi a hogyvoltot, az is jó! :)
süti beállítások módosítása