Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 2x16 - Relevance

2013. szeptember 02. 11:00 - AaannnaaA

Kedves olvasók! A Person of Interest 2x16 egy teljesen más rész, mint amit eddig megszokhattunk. Akik látták, sokakat megosztott, jó volt-e, vagy sem, én az igenlők táborába tartozom, függetlenül attól, hogy nem szeretem Sarah Shahi színésznőt – de ez legyen az én bajom. Jelen rész segítségével bepillanthatunk a „gép” működésének Főncsiéken túli oldalába, és – engedtessék meg ennyi spoiler – a sorozat jövője szempontjából is fontos alapvetésekkel ismerkedhetünk meg. Íme.

Már a főcímet sem nézzük végig, addig jutunk Főncsi szokásos bevezetőjében, hogy „egy gép megfigyel minden nap minden órában” – majd a szöveg megszakad, a gép pedig kiírja a „releváns” szót. Itt már sejthető, hogy nem a Főncsiék által használt irreleváns listához tartozó esetről lesz szó. 2011 van, láthatjuk az adatokból, hogy egy bizonyos Daniel Aquino-t likvidálnak, de most nem tudunk meg részleteket, irány 2013, Berlin.

Fiatal, alacsony, fekete hajú nő vásárol kávét egy utcai árusnál, majd bemegy egy lepukkant helyiségbe – talán valamiféle váróterem lesz. Két rosszarcú férfi állja útját, és németül kérdezik: miért követi őket? A nő azonban nem tud németül. Ekkor belép egy rendőrjárőr, próbál segíteni, de a nő szerint félreértés az egész, és ő különben is siet. Az egyik rosszarc fegyvert ránt, és kéri társát, hogy hívjon egy bizonyos Bekhtit, hogy meneküljön, mert az amcsik rájuk találtak. Nem jut messzire, mindketten egy likkal lesznek gazdagabbak. És hogy ki lőtt? Igen, a fekete hajú nő, aki hirtelen mégiscsak tud németül, térdre kényszeríti az egyre jobban csodálkozó rendőrt, elveszi a halott rosszarc telefonját, aki a társát akarta hívni, kiüti a rendőrt, majd távozik. Fülesén kérdi egy férfi, hogy megtudott-e valamit Bekhtiről, de a nő szerint a telefonszám hiányos, ez alapján kell megtalálniuk, akit keresnek. Társát is látjuk már, aki eddig a fülesén beszélt hozzá: egy furgonban ül, gépek előtt. Szóval informatikus. Is.

1.1.jpg

1.2.jpg

Merthogy ezután terepre mennek ők ketten, egy háztetőre – megtalálták Bekhtit. Kamerát lógatnak a ház kéményébe, hogy kiderítsék, melyik szobában van. Amikor megvan, látják, hogy épp radioaktív bombát készít, hát az bezony szar ügy. A nő úgy dönt, hívja a főnökét, és beavatkozási engedélyt kér, amit meg is kap, így irány lefelé. Társa odafentről egy másik csövet dug a kamera mellé, mert a bombagyárosok ablakai zárva vannak, így leggyorsabb módját választják a kiiktatásuknak: gázt engednek le a most ledugott csövön, a rosszfiúk pedig szép sorban elájulnak. A nőt társa Shawnak szólítja, így már neve is van. Szóval Shaw az ajtó előtt gázmaszkot vesz, megvárja, míg tiszta lesz a terep, aztán indulás befelé.

Odabent megtalálja a veszélyes anyagokat, már venné magához, amikor rájön: egy ablak nyitva van, talán nem is mindegyik rosszfiú dőlt ki. Elindul körülnézni, és tényleg, egy rosszarc még szabadlábon. Némi kergetőzés után végül társa odafentről kiszúrja a kamera képén, hogy hol a tag, így Shaw lelövi, majd faarcal nekilát, hogy kiszedje a halottból a lövedékeket. Társának is lesz neve végre, őt Cole-nak hívják. Shaw távozása után a lakás felrobban – így mondjuk tutira nem marad nyoma az ottlétének. Cole és ő külön hagyják el a várost, mert „újabb számot kaptak”, irány New York. Nos, most már kétségeink nem lehetnek, munkáltatójuk, akit ők maguk „Irányítás”-nak hívnak, szintén a géptől kapja a számokat, csakhogy a relevánsakat, tehát azokét, akik veszélyt jelentenek ámerikára.

2.1.jpg

2.2.jpg

Shaw, immár New Yorkban találkozik főnökével, Wilsonnal, éjjel egy parkban. A férfi átadja az új számot, és még ugyanennek a napnak a délelőttjén látjuk is, amint Shaw már figyeli a tagot, akit James Mercernek hívnak, egykori katona, és 10 ropit kapott egy offshore számláról egy hete. Shaw Mercer figyelése közben észreveszi a távolban Johnt, de aztán hősünk elsétál, a nő pedig úgy dönt, nem érdemes vele foglalkozni. A rosszfiút valaki hívja telefonon (Shawék is mobilklónozással dolgoznak), ezért úgy döntenek, este betörnek a lakásába, és csekkolják a számítógépét.

Mielőtt így tennének, még a furgonjukban beszélgetnek kicsit. Cole szkeptikus, nem érti, honnan jöhetnek a számok, amit a „Kutatás”-tól kapnak, nyilván ez is egy felettes szervük lehet (mint az Irányítás), bár nem ismernek onnan senkit, ez a beszélgetésükből nyilvánvaló. Shaw ránt egyet a vállán, szerinte vallatással szerzik rosszfiúktól. Na persze.

Cole tovább beszél: két éve, mikor megölték Aquino-t (ezt láttuk a rész legelején) kétségei támadtak, hogy a férfi talán ártatlan. Egy CIA-s kapcsolata segítségével utánanézett a pénzügyeinek, és kiderült, a pénz, amit kapott, és ami miatt ők megölték, nem arab terroristáktól jött, hanem az USA kormányától, bassza meg. Cole ezért felhívta a felettesüket, Wilsont, és belső ellenőrzést kért az egész történetre. Shawnak felszalad a szemöldöke, de nincs idő beszélgetni: Mercer elindult otthonról, irány a lakása.

3.jpg

Amikor Cole lecsekkolja a férfi gépét, megdöbbentő dolgot lát: Mercer kapcsolata nem más, mint ő maga és Shaw!! Mindkettejüknek leesik az álla. Ez csapda, írja ki egy figyelmeztető kis ablak a tag gépén (vajon kitől jön a figyelmeztetés?), Cole-nak még annyi ideje marad, hogy Shawhoz ugorjon, a testével fogja fel a golyókat, amik a szobára kezdenek záporozni. A nő sértetlen, így a befelé csörtető kommandósokat kiiktatja, elveszi egyikük fülesét, hogy hallja a támadók további terveit, így tudja, hogy nincs több idő, indulni kell, Cole azonban nem megy sehova, rövid agonizálás után kileheli a lelkét. Shaw elindul kifelé a lakásból, hatástalanít még egy kommandóst, majd egyszercsak előlép John feltartott fegyverrel. Bemutatkozik, és kéri, hogy a nő bízzon benne, mire az viszonzásul beleereszt egy sorozatot. Ó, hogy rohadnál meg!

4.jpg

A nő visszamegy a házba, és az egyik ablakon át kiugrik, pont a szemetesekre esik, így nem lesz baja. Ahogy továbbtámolyog, hallja a fülesén, hogy támadói azt ordítják egymásnak: van itt még valaki, aki segít Shawnak. És tényleg, az utcán szanaszét térden lőtt emberek hevernek. Na ja, elég egyértelmű ismertetőjel.

Ekkor egy sarkon előlép a főnöke, Wilson, Shaw pedig hallja, ahogy épp a támadókhoz beszél: megöltétek már a nőt? Azt hiszem ennél egyértelműbben nem is lehetne jelezni, hogy saját munkáltatója fordult Shaw és Cole ellen. Némi tűzpárbajt folytatnak ők ketten, de Shaw végül elmenekül. Wilson hívja a főnökét a rossz hírrel, miszerint a nő meglépett - a főnök pedig nem más, mint… igen, régi ismerősünk, kőarcúnk (Hersh) főnöke, a titkos kormányügynökség egyik fejese, akiknél a gép van. A kör bezárult.

5.1.jpg

5.2.jpg

Telefonbeszélgetésüket a titkárnő betrappolása zavarja meg, aki, mint már tudjuk, Forrás. Hozott egy dokumentumot, amire ma este főnökének még szüksége lesz, amikor a külügyminiszterhez megy – majd távozik. Odakint azonban lehallgatja főnöke beszélgetését, csodálkoztam volna, ha nem így történik. Wilson megnyugtatja, hogy ismeri annyira beosztottját, hogy nemsokára el tudják kapni. Most ugyan búvóhelyet keres, hogy rendezze a sorait, de biztos benne, hogy eltalálta, sérülten pedig nyilván könnyebb préda.

Már látjuk is, Shaw elköt egy autót, majd lepukkant környéken dílerektől kábszert vásárolna. Amikor egyikük behajol a kocsija ablakán, a nő berángatja az autóba, és elhajt vele. Mi vaaan, kérdem bambán, míg a következő jelenetet nem látom: Shaw ugyanis kényszerítette a dílert, Lewist, hogy hozza el abba a lakásba, ahol az anyagot gyártják. Amikor bejut, lefegyverzi Lewis odabent lévő társát, és a fellelhető eszközökkel nekiáll kiműteni a golyót a saját oldalából, amit ezek szerint tényleg begyűjtött. Arrrghhh... Lewis kérdi, hogy csinált-e már ilyet, mire Shaw válaszol: ja, egy darabig jártam az orvosira, de aztán beléptem a tengerészgyalogosokhoz, mert rájöttem, jobban tudok embert ölni, mint gyógyítani. Khm. Golyó kint, Shaw az ájulás szélén, úgyhogy Lewis legyen kedves megkötözni magát, majd amikor megtörténik, a nő kiájul.

6.jpg

Később magához tér, de már nemcsak ő, és a két megkötözött drogdíler van a szobában – megjött még két társuk is, akik elszedték Shaw fegyverét, eloldozták a többieket, és épp Lewist püfölik, hogy mindez megtörténhetett. Látják, hogy Shaw magához tért, kérdik ki ő? A nő azzal válaszol, hogy egy Axis 2 nevű személyiségzavarban szenved. Az mégis micsoda, kérdi az egyik rosszfiú? Nos az, hogy élvezni fogom, ahogy megöllek. A férfi felröhög – a pisztolyod nálam, kisanyám! Én a tartalék fegyveremre gondoltam, válaszol Shaw, azzal lelövi a három rosszfiút, csak Lewist engedi el, halállal fenyegetve, ha nem kussol róla. Mikor a tag eltakarodik, elővesz egy sört, és kényelmesen leül az egyik hulla mellé a kanapéra. Behalok.

7.jpg

Helyszínt váltunk, Hersh és főnöke beszélgetnek: Shawt Hersh képezte ki, nehéz lesz őt elcsípni. Azt találgatják, mit akarhat Shaw? Őket megölni bosszúból, hogy likvidálni akarták, vagy utána járni Daniel Aquino ügyének, aki miatt Cole kérdezősködni kezdett? (Ez a kérdezősködés okozta Cole halálát, és Shaw üldöztetését, ez szerintem tény – az ügynököknek a likvidálás a dolga, nem azon merengeni, hogy a megfelelő embert ölték-e meg). Hersh szerint Shaw mindkettőt meg fogja próbálni (őket megölni és Aqiuno ügyét lenyomozni), ezért elő kell keríteni Cole kapcsolatát a CIA-nál, aki segített a férfinak – Veronica Sinclair-nek hívják.

Eközben Shaw még mindig a drogdílerek lakásában van, a cuccai közül előveszi Cole pendrive-ját, kerít egy laptopot, hogy megnézze, mi van rajta. Nos, többek között a CIA-s, Veronica Sinclair telefonszáma. Felhívja azzal, hogy másnap találkozzanak egy hotelben. A nő nehezen, de kötélnek áll.

8.jpg

Másnap délután a találkozójuk előtt Shaw még felhívja Wilsont (egykori felettesét) és megfenyegeti, hogy nyilvánosságra hozza Aquino ügyét, kivéve, ha találkozhat a nagyfőnökkel, aki az Irányítást vezeti. Wilson kényszeredetten bólint. Shaw közben megérkezett Veronicához a hotelbe. A nő ajtót nyit, és Forrás az bazmeg!! Hát igen, épp jó helyen titkárnősködik, hogy a megfelelő információkhoz jusson. Ezek szerint nem tett le a tervéről, hogy megtalálja a gépet.

Előadja Veronicát, meglepően sokat tud arról, miről beszélhetett Cole és Veronica. A Kutatás évekkel ezelőtt épített valahol egy titkos létesítményt, Aquinonak köze volt hozzá, de ő halott, más nevet pedig nem tud. Shaw esetleg? A nő nem válaszol, mert furcsa zajokat hall a fürdőszobából. Nyugalomra inti beszélgetőtársát, aztán fegyverrel a kezében benyit a helyiségbe, ott pedig a fürdőkádban nem más fekszik, mint az igazi Veronica – ezt már Forrástól tudja meg, miközben az egy sokkolóval kiüti Shawt.

A nő eszméletén marad, de tehetetlen, Forrás pedig beszél tovább: Veronica nem tud semmit, de Te talán igen – egy nevet akarok, ki tudhat még a titokban épített létesítményről? Shaw nem válaszol, ezért Forrás tovább locsog: tényleg azt hiszed, hogy a számokat megkínzott, összevert emberek információi alapján kaptátok? Hülye vagy kisanyám. Aquino egy nagyon különleges építményt épített, ahol van valami, amit meg akarok találni (a gép, mint tudjuk), úgyhogy ideje információt adnod – azzal egy forró vasalót vesz elő és kigombolja Shaw blúzát.

9.1.jpg

9.2.jpg

Tovább nem jut, mert a telefonja jelzi, hogy közelednek az ügynökök, akik Veronciát keresik, így pá-t int, és odébbáll. Szinte azonnal a távozása után meg is érkezik három ügynök, akik jelentik a felettesüknek, hogy megvan Shaw és Veronica. Gondolom kivégzési parancsot kaphatnak, mert egyikük egy tűt szúr Shaw vállába, a nő azonban lelövi a férfit a saját fegyverével, majd a másodikat is, a harmadik viszont elmenekül. Nem jut messzire, egy lövés kintről, hulla el, John be. Kéri Shawt, hogy most ne lője le. Miért, kérdezi a nő? Nos, mert jó gyerek vagyok, válaszol John, én meg felnyihogok a monitor előtt.

Hősünk kiszedi a nő vállából a tűt – a hozzá tartozó fecskendőben nyilván valamiféle méreg van, jobb ha nem próbálják ki. John ezután végre ráveszi, hogy tartson vele – nem mennek messzire, gyanítom a hotel legfelső, üres szintjén vannak. Főncsi már itt várja őket, majd beszélni kezd, úgy ahogy csak az tud, aki minden lényeges információ birtokában van: Shaw egy titkos szervezetnek dolgozik, ami egy Kutatás nevű egységtől számokat kap, melyek veszélyes terroristákat jelölnek meg. A nő bólint, Főncsi pedig átad egy papírt, amin Shaw és Cole száma van, és elmondja, hogy társát sajnos nem tudták megmenteni, de rajta még segíthetnek. A nő azonban nem akar bujkálni, csak a főnököt akarja, aki a kivégzésére adott parancsot.

Főncsi szerint nem fogja elérni a célját, sőt hatalmas veszélyben lesz. Miért is? Mert tud valamiről, egy óriási titoknak egy kisebb részéről, és ezért a titok őrzői a halálát akarják majd. Mégis miről tudok? Arról, hogy a Kutatás nem létezik (naná hogy nem, a számokat nem foglyokból verik ki, hanem a gép adja, de haladjunk). Főncsi tehát kéri, hogy álljon le a bosszúja tervével, mert nem tudják megvédeni, de Shaw nemet mond, még Főncsi telefonszámát sem fogadja el – nem kér a segítségből. Basszus!

10.1.jpg

10.2.jpg

Pár órával később elegáns ruhában sétál be egy rendezvényre, egyenesen a naffőnök elé. Igen, ahhoz az emberhez lép, aki Hersh főnöke, és akinek épp Forrás a titkárnője, csak neve nincs még mindig. Shaw azonban rögtön levágja, hogy még ő sem az Irányítás igazi feje, a férfi pedig bólint.

A nő kérésére kivonulnak a teremből, két ügynökkel a nyomukban (az egyik Wilson). A főnök előadja, hogy Aquino megölése szükséges volt, hogy védjék az ügyüket, hiszen amerikaiak millióinak megvédéséről van szó. Shaw bólint, érti a témát, meg különben is jó alkalmazott, még ha ki is rúgták, így átadja a Cole kutatásainak eredményét tartalmazó pendrive-ot a főnöknek. Csak lesek, ahogy a góré is. Shaw azonban nem hülye, ha már erre jár, bosszút is áll, fegyvert ránt, és lelövi Wilsont, majd elsétál.

11.jpg

Az épület előtt megszabadul fegyverétől, elindul az utcán, de csak az első sarokig jut, Hersh lép mögé, és tőle megkapja a méreginjekciót, amit John korábban még kiszedett belőle. A gyilok távozik, Shaw pedig összeesik. Nemsokára zsákolják is be, holtteste mellett Carter és Fuszkó áll. Elzavarják az intézkedő járőrt, majd Carter utasítja a mentőst, hogy ne a hullaházba vigye a testet. A mentős bólint – ahogy az arcába nézek, látom, Leon az, baszki, kedvenc visszatérő célszemélyünk, egyben Medve névadója. Mégis mi folyik itt?

12.jpg

Másnap kora reggel, egy temető közepén a mentőkocsiban Shaw arra ébred, hogy Medve nyalogatja a képét. Közben Leon morog Johnnak és Főncsinek: azt nem mondtátok, hogy a csaj őrült!! Mi történt, kérdi John? Nos, beadtam neki a méreg ellenszerét, ahogy kértétek, meg nyugtatót, de út közben felébredt, és majdnem kinyiffantott. Kapott tőlem még egy adag nyugtatót, mondja, majd felháborodottan közli: nem fizettek eleget ezért a veszélyes munkáért. John faarccal válaszol: nem is fizetünk semmit. Mehh.

Leon látja, hogy Shaw magához tért, ezért sietősen odébbáll. A nő hőseinkhez sétál, John vízzel kínálja, de csak vasvilla tekintettel találkozik, így zsebre vágja az innivalót. Főncsi mondja, hogy most már hivatalosan halott, így megnyugodhat, de Shaw fegyvert ránt – John nyugodtan konstatálja, hogy Leon nem motozta meg a nőt. Főncsi bizonygatja neki, hogy segíteni akarnak, Shaw azonban elveszi a mobiljaikat, sőt végre Főncsi névjegykártyáját is. Azzal bevágódik a mentőbe, és elhajt, Főncsi pedig reményét fejezi ki, hogy legalább egy taxit küld értük, ide a semmi közepére.

13.1.jpg

13.2.jpg

... végre ismét láthattuk egy rövid jelenetben Medvét, de igazán jó képet nem tudtam róla lőni, így marad ez a kettő, itt feljebb, és Shaw ébresztője alant ..

Medve2.jpg

43 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nautilus64 2013.09.02. 11:50:27

nem nagyon tetszett a rész, a csajszi meg még úgyse, úgy hogy számomra ez a rész felejthető...

a hogyvolt persze ennek ellenére jó :) (hízzon a májad :P )

Flankerr 2013.09.02. 12:04:05

Hatalmas rész volt, nekem nagyon bejött Shaw karaktere, Sarah Shahi meg pláne..:)

AaannnaaA 2013.09.02. 13:30:45

@nautilus64: @Flankerr: Igen, ezért is írtam, hogy megosztó a rész, mert nem mindenkinek jön be.
Egy rész erejéig vígan elvoltam főhőseink nélkül, ez oké, így is izgalmas volt, naná. Shahit is lenyeltem (főleg mert nemrég daráltam a Life-ot, és ott jó volt, lassan megbékélek a színésznővel). De.
SPOILER!!!
Inkább az állandó státusza aggaszt. Eddig John egyedül mindent megoldott, el is hittük neki, mert igazi kemény gyerek, akkor meg minek mellé mégegy? Mit hoznak ki mindebből a harmadik évadra, főleg most, hogy Jonathan Nolan távozik a stábból? Szóval ettől parázok kicsit. Majd ha látom, hogy jó irányba viszik, ügyesen egyensúlyoznak a karakterekkel, az átívelő szálak is megmaradnak, megnyugszom.
Persze mindenkinek más tetszik, szóval kinek a pap, kinek a paplan. Ugye :)

nautilus64 2013.09.02. 14:03:18

@AaannnaaA: SPOILER! olvastam erről az állandó szerepről, nem örülök neki, nem kell! (hisztizik) :D

Is 2013.09.02. 14:03:25

Leírva nem érezte igazán gáznak ezt a részt sem. Persze lehet, hogy csak a pazar hogyvolt az oka :)

AaannnaaA 2013.09.02. 14:12:01

@nautilus64: SPOILER!! Maradjon köztünk, hiszti itt is :) És még jónéhány rajongónál, mint olvastam. Különben az állandó státusz nem azt jelenti, hogy minden részben szerepel, csak azt, hogy ez előbbre való, ha más szerepajánlata is van.) De még jól is kisülhet, majd meglátjuk.

@Is: Aranyos vagy. Azért érezték sokan gáznak, mert John és Főncsi szinte nem is szerepelt benne, és ezen a fanok kiakadtak. Szerintem tök jó volt.

Is 2013.09.02. 14:14:28

@AaannnaaA: Lehet, hogy itt üt vissza, hogy nem nézem, csak olvasom, ezért nem kötődöm úgy a főszereplőkhöz. Persze, azért furcsa volt úgy olvasni, hogy alig voltak benne, de a történet - és annak tálalása ;) - megfogott.

nautilus64 2013.09.02. 14:19:53

@AaannnaaA: én is kiakadtam, nem a terrorelhárítók miatt nézem :D

most néztem, hogy az adminok (vagy mi a státuszuk) most kék színűek voltak, tudsz erről valamit, hogy mikor miért milyen színűek?

AaannnaaA 2013.09.02. 14:56:55

@Is: Igen, ezt lehet. Gondolom az írásból és a kommentekből kitűnik, hogy a rajongók viszont nagyon is kötődnek :) Örülök, hogy tetszett.

@nautilus64: Jelen állás szerint: Főncsi sárga, és John is. Az ellenség, mint Root (Forrás) piros, Shaw pedig azért kék, mert ő a másik oldalnak dolgozik. Legalábbis én így figyeltem.

Többiek? Neo, Flankerr, ha még jártok erre??

higeona 2013.09.02. 15:02:15

Nekem nagyon tetszett ez a rész. Még Shaw is szimpatikus. (már amennyire egy félőrült gyilkológép szimpatikus lehet...) Én már a rész közben vártam, hogy mikor kezdik el Johnnal együtt gyomlálni a gonoszokat kifelé. Szóval kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki belőlük.
A hogyvolt remek, mint mindig!

Flankerr 2013.09.02. 15:03:47

@AaannnaaA: Én aktívan követem a Radar-ral a bejegyzéseket.
A színeket nem figyeltem, passzolom a kérdést..
Én nem aggódok a 3.évad miatt előre, feleslegesnek tartom. Majd a részek magukért beszélnek. A Shaw/John páros simán működhet.

lorelai21 · http://thepeoplewithdisabilities.wordpress.com/ 2013.09.02. 15:05:25

A hv szuper, ahogy szokott!!! SPOILER!!!! Én azt olvastam a commenten, hogy csak egy-két alkalommal szerepel majd... Úgy legyen!!!

AaannnaaA 2013.09.02. 15:07:10

@higeona: Köszi! Gyomlálásban jók, ez nem vitás, majd meglátjuk mi sül ki belőle.
@Flankerr: Úgy legyen :)

AaannnaaA 2013.09.02. 15:08:24

@lorelai21: Köszi! Egyszerre írtuk le a kívánságunkat, most már teljesülnie kell :)

nautilus64 2013.09.02. 15:14:36

@AaannnaaA: én is ezt kívánom

most úgy figyeltem, hogy John-ék is kékek voltak, de nem biztos, hogy jól emlékszem

marihun 2013.09.02. 15:58:29

Most kommentálok először, de rendszeres olvasó (és persze néző) vagyok, először is, én is hízlalni fogom a májadat, szokás szerint remek a hogyvolt :)

Ami a színkódokat illeti, alapjáraton minden ember fehér. Sárgák azok, akik tudnak a Gépről, lásd John és Finchi bácsi, a flashback-ekben Nathan, Alicia Corwin, stb. A veszélyforrások a veszélyesség mértékének megfelelően fehér-pirosak vagy teljesen pirosak, Shaw-ék pedig a releváns oldal miatt kékek :)

higeona 2013.09.02. 16:03:16

@nautilus64: @AaannnaaA: Bocsi, azt hiszem valamiről megint lemaradtam, világosítsatok fel, kérlek! Milyen színekről van szó?

higeona 2013.09.02. 16:05:38

@marihun: Üdv a klubban! ;)
Most már hozzád is szól a kérdés. Milyen színkódokról vagyok lemaradva a bambaságom miatt?

marihun 2013.09.02. 16:16:28

@higeona: Kösz az üdvözlést :)

Azoknak a kockáknak a színeiről, amikkel a Gép lát el mindenkit, akit éppen figyel :)

AaannnaaA 2013.09.02. 16:17:17

@marihun: Szia! Üdv a klubban, a májam és én is üdvözlünk :)
Köszi a kiegészítést! Én nem is emlékeztem, hogy a flesbekkekben Nathan is sárga. Jó tudni. Meg azt is, hogy most már van a csapatban egy ilyen kedves kommenter, aki a részletekben is így otthon van. Szóval gyere máskor is beszélgetni, jönnek itt még olyan részek, hogy bőven lesz mit kitárgyalni :)

@higeona: Nem vagy lemaradva, arról beszélünk, ahogy a gép megjelöli az embereket, tudod a fejüknél a kocka, amikor az ő "szemével", azaz a kamerák képein át látjuk az embereket.
Pl. Shawt, amint kék:

kepfeltoltes.hu/view/130902/K_k_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Llew 2013.09.02. 16:28:54

Baromi jó rész volt. Remekül működött a főszereplőkkel a partvonalon is. Shaw jó karakter szerintem, jók Johnnal együtt.

@AaannnaaA: a színkódok a következők szerint oszlanak meg
Sárga: aki tud a gép létezéséről, itt John kicsit kakukktojás, mert már akkor is sárgával van jelölve amikor még nem tudott róla flashbackek, első évad nagyrésze

Piros: Veszély a gépre vagy Haroldra

Piros + célkereszt: közvetlen erőszak elkövető

Kék: az "állami" csapat, aki nem tud a gépről, jelenleg csak Shaw akit ismerünk.

Ahogy nézem nem volt szó most sem a kódokról, amik a 2x13-as vírusfeltöltés óta egy-két képkockányi időre felvillannak a "Gép" által használt kamerák felvételeiben:
personofinterest.wikia.com/wiki/Category:Embedded_Codes

A fenti oldalt egyébként érdemes olvasni, mert sok érdekes apróságról lemarad az ember "sima" nézés közben.

Llew 2013.09.02. 16:35:07

@AaannnaaA: mondok jobbat, valamelyik rész végén miután Nathan összeveszett Finchel a Gép célja kapcsán, akkor a gép pirossal jelölte meg Nathant is lehetséges veszélyforrás szöveggel

AaannnaaA 2013.09.02. 16:50:09

@Llew: Köszi a plusz infót! Az általad linkelt oldalon jártam még valamikor rég, de amúgy nem használtam, viszont tényleg tök hasznos dolgok vannak rajta.
És hát tényleg fannak kell lennie, aki(k) szerkeszti, hogy olyen apró hibákat is észrevegyen, amik ott az egyes részeknél fel vannak sorolva. Sima nézésnél tényleg nem buknak ki ilyesmik, de ha többször látod, néha kibökik a szemed pl. ha nem stimmelnek az időugrások. Mondjuk én nem tartozom a szőrszálhasogató hogyvótírók közé, már nagyon böki a csőröm, ha ilyesmit megemlítek.

Szóval sok hasznosság van ott, köszi a linket, a többieknek is bátran ajánlom.

Na, erre meg plane nem emlékeztem, hogy Nathan piros volt valamikor, ezek a színkód-ügyek kevéssé érték el az ingerküszöbömet, pedig időnként lényegesek, mármint abból a szempontból, hogy ki-kivel van.

nautilus64 2013.09.02. 17:28:09

mit kirobbantok én itt :)

kössz mindenkinek a választ! :)

marihun 2013.09.02. 20:42:42

@AaannnaaA: Köszi az üdvözlést :D Ami a részletekre figyelést illeti, egyfelől tényleg szeretek sasszem brigádot játszani, másfelől meg sajnos TWoP-addikt vagyok, és amit az ottani fórumon ki nem veséznek mikroszkóp alatt, az nem is létezik :DDD Egyébként ha már a részleteknél tartunk, az a szám, amit Finch megadott a végén Shaw-nak, valódi, és bár üzenetrögzítő, azért aranyos :D És még most is működik. Őőőőő, nem mintha felhívtam volna... még egyszer... vagy kétszer... :DDD Mindenesetre, ha valaki tesztelni akarja: 00-1-917-285-7362 :DDD

Ja, és azt gondolom, mondanom se kell, hogy a Viasat kivágta a sebösszevarrós részt Shaw nagyjelenetéből :/

AaannnaaA 2013.09.02. 21:10:03

@marihun: Lehetsz nyugodtan hogyvót-alatt-beszélgetés-addikt is, ha gondolod :)) Látod a hozzászólók itt is nagyon felkészültek, bár nyilván a hazai pályát nehéz übelni.
Igen, a számot én is láttam, hogy jól olvasható, de eszembe nem jutott volna, hogy létező szám, és hogy valahol kicseng. Gondolom nem véletlenül rögzítő :)

A Viasat kivágásait ne is említsd, vörös posztó. Jobb is, hogy nincs tévém, még kárt tennék benne :(

marihun 2013.09.02. 21:38:01

@AaannnaaA: Én imádom, hogy ennyire alaposak a készítők, és hogy ilyen apróságokra is ügyelnek. Egyébként a Universal Heritage Insurance-nek honlapja is van, a sarkában ugyanezzel a számmal :D (www.universalheritageinsurance.com) Mondjuk sokmindent nem lehet rajta megnézni... :DD

higeona 2013.09.03. 10:10:22

@marihun: Na, jó azért ez a telefonos, honlapos dolog már egy kicsit durva. Mármint az durva, hogy ennyire alaposan megcsinálják a sorozat hátterét, csak kicsit félek, hogy emiatt az emberek túl komolyan veszik...

Flankerr 2013.09.03. 10:22:05

@higeona: Más sorozatokra is jellemző ez. A telefonos dolog már igen régóta, pl. már a Scrubs-ban is, ott fel is vette egy random stábtag, aki arra járt, ha épp forgatás volt.
A honlapokból az Így járt Anyátokkal-nak meg már több tucat van...:)

higeona 2013.09.03. 13:48:27

@Flankerr: Hát, én nem vagyok ilyen tapasztalt sorozatnéző, szóval köszi az infókat. Az milyen poén már, hogy fel is veszik! :D Halló!... Igen, ez a Dokik forgatása... Nem, nem én csak a jelmezfelelős vagyok... Igen, igen az csak ketchup... Viszont hallásra!

Llew 2013.09.03. 16:17:28

@marihun: jaj tényleg, ezt is akartam írni

@AaannnaaA: persze, hogy nem véletlenül rögzítő, hisz Harold rejtőzködő életmódját, ismeretlen személyazonosságait figyelembe véve elég furcsa lenne, ha csak úgy felkapkodna mindenféle telefonokat, még ha ő is adta meg Shawnak a számot. :)

marihun 2013.09.03. 18:39:46

@Flankerr: jaja, a HIMYM-ben az összes felbukkanó honlapcímet érdemes megnézni, mert tényleg léteznek :D Ahogy a Chuck-ból is a mai napig él a Buy More oldala :D Az ilyen extrák szerintem sokat hozzátesznek a sorozatok élvezetéhez. Bár a pálmát ezen a téren a Richard Castle-féle Nikki Heat-regények viszik :D

AaannnaaA 2013.09.03. 19:04:11

@higeona: Ezen a képzelt párbeszéden besírtam :) Hogyvótot kéne írnod, csak mondom! Épp most vannak kiadók, irány lecsapni rá. Érzel rá affinitást?
Ha nem lennék ennyire széjjelzuhanva, én bizony vinném a Vikingeket, de hát örülök, hogy élek, nem hogy még egy hogyvót. Szegény Ray Donovan is parkolópályán pihen.

higeona 2013.09.04. 15:01:09

@marihun: Na jó, most rohanok és megnézem a Buy More honlapját, aztán rákeresek, hogy honnan lehet Castle regényeket beszerezni, de ha van egy tuti tipped, annak is örülök.
@AaannnaaA: Már gondolkodtam rajta, de szerintem nem lennék annyira jó. Majd ha megnövök, és nagy leszek meg erős, megpróbálom.

higeona 2013.09.04. 15:04:59

@AaannnaaA: Ja, meg tényleg idő kérdése is... Csodállak titeket, hogyvoltírókat, akik bírjátok. De komolyan! (Hmmm májacska...)

marihun 2013.09.04. 15:13:43

@higeona: A Heat Wave-et és a Naked Heat-et itthon is kiadták, a Könyvmolyképző Kiadó oldalán vagy a Librinél meg is rendelheted őket! Ha meg eredetiben akarod olvasni, akkor Amazon.com, most szeptemberben jön ki az ötödik regény. Ja, és a Derrick Storm sorozatból is megjelent néhány darab :))

AaannnaaA 2013.09.04. 15:22:38

@higeona: Hát izé, általában jól bírjuk. Ha kevésbé, akkor átváltunk csökkentett üzemmódra, mint pl. én most :)

higeona 2013.09.04. 16:24:44

@marihun: Köszi! Ilyenkor örülök, hogy vannak ilyen lelkes rajongók, akik megkímélnek engem a keresgélés fáradalmaitól.
@AaannnaaA: Azért örülök, hogy neked is a Célszemély a nagyobb kedvenc, és nem azt állítottad parkolópályára.

AaannnaaA 2013.09.04. 16:58:33

@higeona: Dobhatok Neked innen a blogfelületről egy mélt priviben, nem zavar? Kérdeznék valamit.

higeona 2013.09.04. 17:25:17

@AaannnaaA: Persze. Mármint persze, dobhatsz, nem zavar. :)

Gabba 2017.03.24. 08:21:15

@Flankerr: @AaannnaaA:
Sarah Shahit szeressük az L Word óta, még jóhogy :)
süti beállítások módosítása