Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 03x04

2013. június 06. 15:00 - Segna

Ma kiderül, hogy a fejnélküli lovas Hawaii-n is a bosszút jelenti valamint, hogy nem is olyan könnyű az anyánkat sarokba szorítani, főleg nem is igazán akarjuk hallani a válaszait.

01.jpg

 

Honolulu kínai negyedében nyitunk, lihegő arany sárkányok, sülő kacsák, párolódó dimsun gombócok között. Máris összefutott a nyál a szánkban. Talán rizsbort kellene a mai epizódhoz a kezünk ügyébe készíteni? A fiatal pár, akiket követünk, viszont nem éhes, csak csellengenek, és a lány javaslatára betérnek egy jóshoz. A fiú tüntetőleg nem foglalkozik a szép kártyavetővel, és jóslataival, pedig az, azt jósolja a lánynak, hogy meg fogja érinteni a halál. Míg emésztgetünk, hogy a szemrevaló lányt vajon hogyan fogják megölni, máris ugrunk, és másnap vagyunk egy lovas-tanyán. Kiderül, hogy a srác egy menő lovaspóló-játékos, a lány meg az egyik legnagyobb helyi lovas klub tulajának a lánya. Létezik még önzetlen szerelem, jegyezzük meg párás szemekkel! A lányt valaki lesi, és mi máris izgulunk, de aztán csak a srác idétlen tréfájáról van szó. Megkönnyebbülten dőlünk hátra, hogy megtekintsük a helyi lovaspóló klubok fizetett hirdetését, amikor is az ellenszenves ifjú elveszíti a fejét. …és Főcím!

Még magunkhoz sem térünk, és máris újabb sokkoló események következnek. A McGarrett házban vagyunk, ninjánk ébredezik, decens mellszőrzetébe takarózva… máris kiszáradt a szánk, aki felvételről nézi, az állítsa meg gyorsan, és hozzon valami hűs itókát. Aki nem, az el ne mozduljon még pár percig! Várjuk, hogy nyulángjon még egy kicsit, és lassan öltözzön fel. Nagyon lassan.

02.jpg

Sajnos azonban zaj hallatszik lentről, így a felöltözés gyors lesz, és ninjánk a toalettjét egy, az éjjeliszekrényből előkapott pisztollyal is kiegészíti. Most vesszük észre, hogy hálótársa is volt a drágának. Élete méze, a pisztoly kibiztosításának a hangjára kinyitja a szemét, majd fojtott párbeszéd következik, a „mehet-e a gyönge nő a barlangba betolakodott vérmedve likvidálásában segíteni, vagy inkább habos-babos selyem hálóruhájában, pihegve várja-e vissza a hőst” témakörben. McGarett az utóbbi a verzió mellett kardoskodik, míg emancipált nem-barátnője rövidre zárva a vitát, baseball-ütőt ragad és egyszerűen lemegy. Megjegyzem a lentről érkező zajok, kém-kiképzés nélkül is, tipikus reggeli zajok, mosogatóba tett edény zörgése, vízcsobogás, olaj sercegés stb. A konyhában mégis sokkoló a látvány, igazuk volt, ide pisztoly és baseball-ütő kell! Ninja anyuka készít ugyanis reggelit, mintha mi sem történt volna. „Jösztök reggelizni? Jaj, ugye nem zavartam meg semmit?” – csacsog a némber. Ninjánk kezében a pisztoly nem mozdul a célról, a szemében semmi jó. Némely pasi roppant aranyos tud lenni, ha dühös. A nem-barátnő rögtön valami eligazításról beszél, és kihátrál a szituációból, védtelenül hagyva kedvenc ninjánkat a kém-anyával. Az ifjabbik McGarrett ideges. Sorjáznak a kérdései az anyjához; miért nem ment el, és ha már úgy döntött, hogy marad, miért bujkált eddig előle? Anya nem veszi a fiát komolyan, amolyan „te ehhez még kicsi vagy, te ezt még nem értheted” mosollyal gyógypedezik vele. Ja, itthon akar maradni, elég a menekülésből… és azért nem jött eddig, mert gondolkodott, hogy hogyan adja ezt be, mert tartott tőle, hogy Steve hogyan fogadná. Azt kell, mondjam a nő nem egy intuitív lélek. Hetek alatt annyit sikerült kitalálnia, hogy úgy állít haza, hogy reggel kijátszva a biztonsági berendezéseket, beoson, aztán mintha mi sem történt volna, nekiáll reggelit készíteni? Ja, a csomagjai is itt vannak, marad. Ebben a házban. Végül is az otthona. Ninjánk nem találja a szavakat. Az idegösszeomlástól, illetve az anyja fojtogatásától, megmenti a telefon. Na, esetre!

03.jpg

Míg a helyszínre érnek, ninjánk jól kipanaszkodja magát élete párjának. Dannó együttérző, de óvakodik állást foglalni az anyós ügyben. Hiába a rutin! Inkább a „hogy-hogy nem kérdezted meg, hogy miért nem lőtt Wo Fatre” témát forszírozná. Ninjánk feszeng. Kono referál, hogy egy fejnélküli lovassal van dolgunk. Szerencsére Max már megtalálta a fejét, és a kapuk közé kifeszített fojtózsinórt is. Megállapítják, hogy ezt valaki nagyon kiszámolta, és ennek a paskónak szánta, vagyis itten előre megfontolt szándékról, és személyes indítékról van szó. A barátnő rögtön megemlíti a jóst, így Kono és Dannó hozzá indulnak, Steve meg nekiáll a nyomozói aprómunkának, leellenőrzi az áldozat hátterét. A jósnő csak abban tud segíteni, hogy az áldozat nem vett fel egy Al nevű pasitól érkező hívást, de ideges lett tőle, és az nyomasztotta, hogy „Ő” tud-e róla. Hát ez kevés, mint fidesz-frakcióban az egyéni kezdeményezés.

Ugrunk is, vissza a McGarrett házba. Széparcú Félkínaink érkezik, bébiszitternek. Kém-anya két perc alatt rájön a látogatás okára, és elhajtja dolgozni Chint, bár előtte a régi szép idők emlékére, meghívja kávézni. szívesen csatlakoznánk mi is, de nem bontják ki a témát jobban.

04.jpg

A csapat többi része a csodaasztalnál rakosgatja a rejtvény darabjait. A fejnélküli lovasnak még mindig fizetett a régi csapata, holott felmondott nekik. A volt csapat főmenedzserét pedig Al-nak hívják. Al még egy ló-doppingolásért leültetett dokinak is fizetett. Na, meg is van az 1. számú elmélet; a fejnélküli lovas zsarolta a menedzsert, az megunta, és lefejezte. Irány a lovaspóló klub! A menedzser persze bepánikol őket látva. A rész kötelező üldözése kezdődik, a változatosság kedvéért lovak közt, cikk-cakkban. Dannó nem díjazza a nagytestű akadályokat, de Al-nak így sincs esélye a fiúkkal szemben. Ellenben van neki alibije a gyilkosság idejére. Na, vissza a helyszíni nyomokhoz. Például egy csizma lenyomathoz. Egyedi darab, azé a klubé, ahol a fejnélküli lovast meggyilkolták. Párszáz darab van csak belőle. Bagatell! Majd Kono lejárja őket. Befut közben a milliárdos tulaj zaklatott fiacskája is, és szerinte ő volt a célpont, mert reggel neki kellett volna gyakorolnia a pályán. Hoppá!

Mielőtt ráállnánk az új irányra, még kém-anya rövid ámde velős monológját kell meghallgatnunk az irodában, miszerint ő nem gyerek, hagyja élni Steve stb. Majd, elrohan. Ninjánk beletörődőnek látszik. Wo Fat megmenekülése szóba sem kerül. Már megint.

Közben a csodaasztal segédletével, nem akármik derülnek ki s zaklatott ifjúról. Nehány éve elrabolták, és mivel anyáék nem siettek fizetni, a srácnak a rablók bosszúból levágták az ujját. Ő meg erre megszökött, majd vallott a rablók ellen, akiket a tanúvallomása rács mögé juttatott. Mit tesz ég, az egyik épp most szabadult, és máris nyoma veszett. Gyorsan épül a 2. számú elmélet; zakkant gyerek-rabló bosszút állna zaklatott ifjoncon, de ellenszenves ifjú veszíti el a fejét. Az elmélet olyannyira tetszetős, hogy a főnök menten védőőrizet alá vetetné az ifjoncot, ámde az események úgy tűnik a csapat előtt járnak, a fiú ellen újabb merénylet bontakozik ki.

05.jpg

Azonban srác kéz a kézben jár a mázlival, mert mesmeg megússza, néhány karcolással. Ádáz hajsza kezdődik a volt elrabló ellen. Az ex-fegyenc eléggé kijött már a bujkálási gyakorlatból, mert hipp-hopp, a nyomára lelnek. Ninjánk űzőcskézik vele – lehet mély átéléssel nyögdécselni a mozgását látva – de sajnos csak egy rövid ideig, mert hamarost elcsípi a valahai gyerekrabló grabancát.

06.jpg

Csak Dannó fanyalog, és a víz kétes tisztaságáról értekezik. McGarrett hallgat élete párjára, és tetanuszt ad be – magának. Dannó már megint fanyalog. Mi nem tesszük, mert ninjánk ehhez az eszementséghez letolja a nadrágját, és hosszú-hosszú másodpercekig mutogatja a csípőcsontja környékét. Kár, hogy nem szifilisz veszélyben forgott…

07.jpg

na, de több komolyságot, vissza az esethez! Az elkapott ex-fegyenc kihallgatása érdekes részleteket tár fel. Tényleg ő helyezte el a bombát, de pénzért. Ez persze nem menti fel a fiúk szemében a rohadékot.

Mire belendülnének az események és már igazán kíváncsiak lennénk, hogy akkor most ki és miért fejezett, megint Doris, alias kém-anya, lelkivilágával kell foglalkoznunk. Nem kicsit kezd a nő idegesíteni! A nagy hazaköltözés örve alatt, a nappali padlóját feszegeti, és lám-lám, újabb titokos ládika kerül elő alóla. Kezdjük sejteni, hogy a néhai McGarrett honnan vehette a bajnok-láda ötletét. Ez a ládika mikrofilmet rejt, gondolom heveny tisztelgésként a régi sorozat előtt. Sajnos az nem derül ki, hogy mi van a kicsinyke szalagon, mert visszakapcsolunk az ügyhöz.

08.jpg

A bomba házilagos gyártmány volt, és egyértelműen a zaklatott fiú anyjának szánták, akiről kiderül, hogy viszonya volt, a fej nélküli lovassal. Hoppá! 3. számú elmélet; vagy a barátnő, a vagy a férj tehette. Irány a kórház! Az események már megint beelőznek, anyát valaki közben elteszi láb alól. Valaki itten nagyon zaklatott, hogy ne mondjam, zakkant, és bosszúálló természetű. Szerencsére a Nagy Testvér mindenütt figyel, így a fiúk a biztonsági kamerák felvételein hamarost megpillantják Jake-t, a szegény elrabolt gyermeket, amint bemegy az anyjához, majd kijön, aztán anya szobájában vészesen pingelni kezd a figyelő monitor, de a srácnak az arcizma sem rezdül, elsétál. Nem nehéz összerakni, ő ölte meg anyát. Uff! Ez már a 4. elmélet. Irány a birtok!

Milliárdos apuka ül magába roskadva a kanapén, és meséli el, hogy a felesége anno, nem engedte kifizetni elsőre a váltságdíjat, hogy ne váljanak célponttá, és az emberrablók ezután vágták le a kisfiú ujját. Jake egy életre megtanulta, hogy csak magára számíthat. Most amikor az anyja megcsalta az apját, és az megint nem akart semmit sem tenni, újra a kezébe vette az ügyeket. Mondom én, hogy zakkant! „Meg kell érteniük, csak dühös…” Hát persze, milliárdos apukának pedig meg kellene már értenie, hogy folyton nem mentegethető valaki csak azért, mert 10 évesen valami szörnyű történt vele. És abban is biztos vagyok, hogy a kicsi Jakenek nem ez volt az első kisiklása, „dührohama.” Jócskán megkeseríthette a kortársai, és a környezete életét. Könnyű a szeretteinknek, a kedvenceinknek, az általunk választottaknak mentségeket találni, de egyszer be kell fejezni a mentség keresést! Magunkba kell nézni, és kimondani, hogy hibáztunk, mert nem akartuk elhinni, hogy a mi vérünk ilyen, vagy ami még rosszabb, hogy átvertek minket, hogy ostobák, megalkuvók vagy csak kényelmesek voltunk. Egyszer megálljt kell mondanunk minden lelki nyomorultnak, hibbant prédikátornak, és világmegváltó pszichopatának, még ha Aranyszájú Szt. János tehetségével is bír. Lehetőleg az előtt, mielőtt jóvátehetetlen történik. Minden pszichopata kicsiben kezdi, aztán ha kellőleg sokan mentegetik maguk előtt a „dührohamait” a végén tönkre tud tenni akár egy országot is. Ha hagyjuk, ha csak ülünk a kanapén, és hajtogatjuk, hogy a mi fiúnk, hogy közülünk való, és el kell neki nézni, mert szegénynek komplexusai vannak, mert alacsony, mert csúnya, mert vörös vagy fehér, mert nem került be az NBIII focicsapatba sem, mert nem kellett a lányoknak, vagy mert nem mert a fiúknak udvarolni.

09.jpg

Jaket elkapják a fiúk, mert Hawaii egy ilyen állam. Jó lenne hinni még az ilyesmiben.

A parton zárunk, ahol ninjánk végre összeszedve minden bátorságát, rákéredzkedik kém-anyánál a Wo Fat témára. Kém-anya hazudik, mint a vízfolyás, ninjánk meg úgy mosolyog rá, mint aki hisz neki. Hiába minden családban vannak kisebb-nagyobb pszichopaták. Remélem kedvenc ninjánk hamarost megállítja a sajátját. Még jó, ott van neki Dannó, akivel őszinte lehet, még ha az olyan kényelmetleneket is kérdez, hogy hisz-e az anyjának…

10.jpg

Erre a komor zárásra valami derűs, de ütős koktélt javaslok, például  cranberry kick-et;1 rész vodka,ey fél lime leve és 4 rész áfonyalé.  Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2013.06.08. 22:05:16

Köszi az írást!
Jó volt újra olvasni. Tetszett ez a rész, amikor az elején lerepült a feje a csávónak, csak lestem.

Jó ez az alvós Ninja kép, ott az elején, lehet gyönyörködni :)

Ja, és zseniális az a mondat, hogy "Kár, hogy nem szifilisz veszélyben forgott…" Hatalmasat felröhögtem :D

És jó, hogy van újra koktél ajánló. Ugye...

Segna 2013.06.10. 12:33:43

@AaannnaaA: bocsánat a hosszabb szünetért, de május 31 a pénzügyi beszámolók határideje, és a cégnél finoman szólva is bolondokháza volt. Ígérem felzárkózok!
Koktélt külön keresni fogok neked, ígérem. Valami söröset - ha van ilyen.

AaannnaaA 2013.06.10. 12:44:22

@Segna: Jó Neked, hogy már túl vagy a nehezén, én épp most vagyok szopóágon idebent, június 15 pályázat leadás, azt sem tudom, hova nézzek. (Most még kaja időben netezek, szerintem ez a héten az utolsó ilyen nap :)
Koktélt külön köszönöm, tök jó olvasni őket, bár sörös épp nem vagyok, de az mindegy is!
Szóval köszi a hogyvótokat, várom a többit, bár látom másik sorit is viszel, tudom, hogy úgy nem könnyű.
//Épp hétvégén tudtam meg, hogy a Célszemély júliustól visszatér, heti két résszel, a hajam fog hullani, hogy az "adás / másnap hogyvót" szokásomat tartani tudjam. Muszáj előre dolgozni. Olyankor értékelem, hogy milyen jó néha arról írni, ami nincs adáshoz kötve. Na jó, már megint jár a szám :) //

Segna 2013.06.10. 12:51:20

@AaannnaaA: Te jó ég! Sőt OMG! Csak most néztem utánad, te írtad a Válaszcsapást?! Imádtam! Nagyon köszi poszt humusz is, mindet olvastam. Nagy tisztelője vagyok a borongós szemű keltáknak (mint Richard Armitage is) és vess meg, de nekem Collins is nagyon bejött! :-)
Bírom az angol sorozatokat, olyan jó kiszámíthatatlanok, mert lássuk be az amcsik naon szeretik a klisséket...

Segna 2013.06.10. 12:55:16

@AaannnaaA: én is kaja mellett írok ;-))
Pályázat nálunk is játszik, hál istennek, abban csak besegítek, azért nem én éjszakázom benn.
Oké, nem sörös koktélokat keresek. Milyen alapanyag legyen? Csak neked!

AaannnaaA 2013.06.10. 13:19:47

@Segna: Hát nagyon szívesen. Öröm volt írni ilyen alapanyagból, főleg ilyen jó pasikkal. Armitage nekem is nagy kedvencem, úgyhogy megbeszéltem sixx-el, hogy folytatom a Hobbit előtti munkásságának feldolgozását, nemsokára jön az Észak és Dél hogyvót. (Tudom, tudom, csajos meg minden, de romantikusat még nem írtam. És hát nagyon jó a sztori, épp most olvasom a könyvet másodszor).
Ha már angol sorozatok, Luthert láttad? Zseniális! Nyáron jön az új évad, alig várom.

Koktélban milyen alapanyag legyen? Rád bízom, itt Te vagy a góré. Ahogy jónak látod. Igazából csak olvasom, és elképzelem, milyen lehet :)

Segna 2013.06.10. 17:08:31

@AaannnaaA: Észak és Dél?! Ó, te jó ég! Irigyellek! És nagyon várom! Imádom azt a kis sorozatot, rongyosra néztem már a DVD-jét. Könyvben még nem botlottam bele, de igazad van, rá cuppanok, otthon most úgy se nincs TV. De ezt ne mondd el Sixx-nek! ;-)
Már találtam is neked egy klassz olasz laza nyári csajos koktélt - ezt ki is próbáltam. (nem mindet szoktam, mert inkább a bort szeretem tisztán. - a sört meg mocskosul ;-))

AaannnaaA 2013.06.10. 21:16:10

@Segna: Ugyehogyugye? Már régóta szerettem volna megírni, csak féltem sixx elhajt vele, de írta, hogy nyugodtan. Már alig várom.. Majd teszek bele jó sok képet, mint a Válaszcsapásba, jó?? :)
Könyvben elég nehéz megszerezni, a kiadótól sikerült(Artemisz), mert nekik volt csak belőle, de megérte. Vagy ha könyvtárazol... Vagy én is szívesen kölcsön adom :)

Ja, egy csónakban evezünk, TV-m január óta nekem sincs, nem is hiányzik.

A koktélt várom, kíváncsi vagyok mit találtál!

Segna 2013.06.19. 17:06:31

@AaannnaaA: én már megírtam 3x5 is lesd Sixx munkásságát, de MIKORTÓL LESZ AZ ÉSZAK-DÉL? Teljesen kíváncsi lettem rá, a napokban újra néztem a teljes sorozatot és erőst érdekel, h neked milyen mozzanatok jönnek be...
Célszemély... hát a történet érdekes, de valahogy az a pasi nekem vérszegény. Nem hoz tűzbe na. A történet meg önmagában nem olyannyira átütő. Nekem, de mindjárt beleolvasok a hogyvoltjaidba. Érzed a felelősséget? Rajtad múlik, h rajongó leszek-e? ;-))

higeona 2013.06.19. 17:32:54

@Segna: Ahogy én azokat az írásokat ismerem, biztos, hogy rajongó leszel.
És bocsi, hogy eddig nem kommenteltem a hogy voltjaid alá, de SZENZÁCIÓSAK! Imádom.

AaannnaaA 2013.06.19. 17:34:50

@Segna: Aranyos vagy!! Láttam, hogy holnap 3-kor lesz új Five-o írás. Már majdnem beletrollkodtam a másik hogyvótodba, hogy jó-jó, de hol a Five-o? :))
Észak és Dél ma 11-kor jelent meg, szeretettel!
Célszemély? Khm, már másik hogyvótírót, nyauuu-t is sikerült Célszemély fanná tennem. Nem tudom nézted-e, vagy csak olvastad a beharangozóját?
A 4. résztől vettem át a hogyvót írását. Ha nézed, hagyd, hogy berántson. Szerintem mocskos jó, de nem mindenkinek jön be.
A Homeland-et írom még, azt ismered?

Azt szeretném még kérdezni, hogy innen a blog felületről üzenhetek Neked egyet, amit csak Te látsz? Kérdeznék vmit priviben. Ha nem, nem gond.

AaannnaaA 2013.06.19. 17:41:33

@higeona: Ugye, hogy milyen jól ír?? Régebben én is csak olvastam, de aztán rájöttem, hogy ha már olvasok, illenék is visszajelezni :)

Segna 2013.06.19. 17:55:36

@AaannnaaA: persze, h persze.
Homeland? Nem ismerem, de én réteg vagyok, és bele fogok olvasni, ígérem.
Tudod nincs TV-m ráérek... ;-)

Segna 2013.06.19. 17:58:55

@higeona: Köszönöm, jól esik. Sokáig azt hittem, magamnak írogatok, de tudom, h legalább 4-en vagytok ;-)
Jót tesz a határidőknél...
Még a Csillagkapu Atlantiszt folytatom (03x07-től) az a nagy-nagy-nagy kedvencem, de az erőst réteg, nem tukmálom.

higeona 2013.06.19. 18:14:58

@AaannnaaA: Hát igen, de te se vagy semmi azért... Most, hogy rájöttem, mi volt a jelszavam, a Célszemélyes hogyvoltokhoz is rohanok majd rajongani.

AaannnaaA 2013.06.19. 18:17:22

@higeona: :)) Szeretettel várlak.

higeona 2013.06.19. 18:17:59

@Segna: Már nagyon várom a következőt! Holnap 3? A Csillagkaput is mindig elolvasom, bár nem mindig világos, hogy mi a helyzet, mert nem sok részt láttam még belőle.

Segna 2013.06.20. 12:22:26

@higeona: Mit lehet erre mondani? AZ elejétől meg kell nézni, de lagalább a HV-ját olvasni. GonoszBojt előd-kollegám némileg távolságtartóbb stílusban és kevéssé Shappard-fanként írta, de nagyon szerethető az is.
Ha valami nem világos, kérdezz, mert én már nagyrészt kívülről tudom, így esetleg nem tudom a friss-szemet produkálni. Képet is tudok küldeni, uszkve 3400 db sorozattal kapcsolatos képem van.
süti beállítások módosítása