Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 2x11 The Hunting Party

2013. április 30. 13:00 - Szencsike

Jack flashbackjével kezdünk, apjával konzultál egy súlyosan gerincbeteg férfiról. Apu még a józan, normális korszakát éli. Rangidős orvosként ő mondja el a betegnek, aki egyenesen Olaszországból érkezett hozzájuk, és a feltűnően csinos lányának, hogy a műtét nem kivitelezhető az állapotában. Az olasz viszont nem az idősebb dr. Shepard-öt akarja operáló orvosnak, hanem Jacket. A lány kitartóan  győzködi őt, hogy segítsen. Híre ment, hogy csodát tett, egy gerinctörött nőt állított talpra, ha ez sikerült, akkor az apjával is sikerülni fog. Jack végül rááll a dologra, igaz, apjától nem kap elismerést ezért, a csinos olasz hölgytől viszont igen.

pic1.png

Doki a bunkerben riad föl álmaiból, sehol senki, úgy hiszi, egyedül van. Meghallja Locke nyöszörgését, aki a fegyvertárban hever a földön. Mike bukkan fel mögöttük, fegyvert fog Dokira, ő bizony Walt után megy. Mike teljesen fel van spannolva, neki ez apai kötelessége, senki nem állhat az útjába. Ha igen, akkor a világmegmentő komputer látja a kárát, ezek után bezárja Dokit és Locke-ot a kis helyiségbe. Főcím után Locke is ébredezik, nincsen semmi baja, így Dokinak tarthatná a bakot, hogy kimásszon a szellőzőn keresztül. A szellőző rögzítve van, így Doki nem tud kimászni. Jön a számonkérés, miért kellett Mike-ot lőni tanítania, de sokkal fontosabb, hogy a világot meg kell menteniük. Erre sok esély nincsen, mert ők voltak beosztva, a következő párosig, max Sawyer ugorhat be az új kötéséért.

pic2.png

Sawyer békésen szunyókál a parti sátra előtt, Kati vág hozzá egy banánt reggeli gyanánt. Sawyer következő programja a kötéscsere lesz, így célba veszik a bunkert. Ott feltűnik nekik is Doki-Locke páros hiánya, mindannyiuk szerencséjére megtalálják egymást. Sawyer nyitja az ajtót, Kati a gépen pötyögi be a világmegmentő számokat, mert a visszaszámláló elérte a kritikus utolsó négy percet. Az ajtó kinyitása után Doki már szedi is a cuccokat, Mike után kell menni. A csapat tagja lesz még Locke, aki csalódott képet vág, mert nem mentheti meg egy ideig  világot, és Sawyer. Flashback, olasz apu kivizsgálása már jó egy hónapja zajlik, Doki alapossága ellenére az eredményei nem túl jók. A lánya nem hisz a csodákban, Jack sem, micsoda egyetértés. A hölgy is alapos, tudja, hogy Jacknek a balesetes nő a felesége. Dokinak viszont rohannia kell, nagyon sokáig bent volt a kórházban. Otthon Sarah nem alszik, sőt kifejezetten morcos a férjére. Doki lefekszik aludni, Sarah viszont felkel, neki már kezdődik a munkanap. Csak úgy mellékesen Sarah terhességi tesztje negatív lett. Doki megkönnyebbül.

pic3.png

A trió a bunker közelében lévő nyomokat kutatja, Kati fedez fel egy használható jelet a földben. Ő is akar menni, ám Doki így is felborzolt idegeinek Kati lesz az áldozata, kiabálva utasítja hogy maradjon és nyomogassa a gombokat. Az úton Sawyerrel átváltanak gyerekesbe és egymást bosszantják fel Kati miatt. Egyikük a miért kellett vele ordibálni témát kergeti, a másik meg durcáskodik. Locke viszont kerüli a kakaskodást, Sawyertől kér útbaigazítást, hiszen ő ezen a vidéken járva tért vissza a csapathoz, így ismerős terepen kell lennie. Sawyer összeszedi az emlékeit, a terep ismerős, meg is mutatja a Locke által kért irányt. Ez viszont teljesen ellentétes Mike útirányával, ő észak felé tart, nem oda megy vissza, ahonnan Ana-csapattal jöttek.

pic4.png

A parton Yin figyeli, ahogy Kati fűzi Ducit, helyettesíteni kéne őt néhány óráig. Duci nehezen áll rá, Yin a távolból figyeli őket, mikor kedves és szerető felesége egy sapkát nyom a fejére az erős napsütés miatt. Érzik ők is, hogy baj van, Kati elmegy, Sun ráköszön Ducira, aki elmeséli Mike kommandós akcióját, majd rohan a bunkerbe. Yin is elkezd pakolni, megy a barát után, ám Sun közbeszól. Azt se tudta, él-e, hal-e ura, mialatt elvolt, nem akarja még egyszer átélni ezt, nem megy sehova és pont. Yin hallgat a feleségére és marad. A keresők csak mennek, Sawyer a lassú hármuk közül, így Doki továbbra is sietne tovább, de Locke hallgat Sawyerre a pihenő ügyében. Doki és Locke Mike céljait elemzi, Doki visszahozná Mike-ot, Locke hagyná őt, nem mondja meg Mike-nak senki, mit tegyen.

pic5.png

Flashback, az olasz lány a műtéti nyilatkozatot írja alá, ez az apjának az utolsó esélye. Még ha nem is sikerül, hálás Jacknek, hogy megpróbálta. A ki nem mondott szavak csendes pillanatát az idősebb Shepard zavarja meg, így gyorsan elbúcsúznak egymástól. Apu a korlapokra hivatkozva látogatta meg a fiát, de igazából figyelmeztetni akarja. Ne lépjen át határokat, mert hibát követhet el. Hát persze, pont ő beszél, vág vissza a gyerek. Christian szerint pont Jacknek nem szabad hibáznia. A trió továbbra is Mike ösvényeit járja, Sawyer nem hiszi el, hogy Mike milyen úttalan utakat választott. Locke kap egy új becenevet, a tisztítószeres fazon után Mr. Proper lesz belőle. Locke nevet egyet, majd megemlíti, miért lett Sawyerből Sawyer, mert az igazi neve James Ford. Sawyer elég ingerülten reagál erre, de nem vitatkozhat Locke-kal, mert lövéseket hallanak. Doki a lövések irányába szalad.

pic6.png

A futás után megérkeznek a lövések helyszínére, sehol senki. Doki és Sawyer vitázni kezd, Sawyer csak nem a bosszú miatt tart velük? Megállapodnak abban, hogy mindkettejüknek jó oka volt rá. Flashback, a műtét nem sikerült. Hét és fél órás küzdelem, de az olasz szíve feladta. Doki dühöng az öltözőben, apu nyugtatja, kevés sikerrel. Doki megmondaná a lányának, de apu már megtette helyette. Attól még beszélni akar vele, de a nő már elment. Jack hazaindul, a kocsijánál egy meglepetés várja, ott van az apját elvesztő Gabriela. Doki már kezdené a sajnálom szöveget, de a nő zokogva a karjaiba omlik, és megcsókolják egymást. Mindketten zavarban vannak, Doki elhúzódik tőle és elmegy. Gabriela sír tovább.

pic7.png

A szigeten már beesteledett, Locke elvesztette Mike nyomát. Doki fáklyát nyom a kezébe, keresse tovább, de Locke köti az ebet a karóhoz, elvesztette a nyomot. Doki kiakad, simán nem akarja őt megtalálni. Locke indul vissza a táborhelyre, Doki még nem ereszti el, kiselőadást tart, hogy az ő hibájuk lesz, ha nem viszik haza a férfit. Egy váratlan vendég helyesel Doki állítására, és bukkan fel a bokrok mögül. A hobó a hajóról. Sawyer is felismerte, ő lőtt rá, hát most visszalő, de egy láthatatlan erőtérbe csapódik a lövedéke. A hobó beszélgetni akar a csapattal. A bunkerban Rocker és Duci szemlézik a lemezkészletet, majd Duci tervet sző, hogy hívja randira Libbyt, Rocker reméli, hiányzik Claire-nek. Arab is betoppan, szerinte a dalválasztás lehangoló, és a többieket hiányolja. Arab le van maradva, nem tudott Mike-ról, de nem kell aggódni. A szupercsapat utána ment. Kati is.

pic8.png

A túsztárgyaláson a hobó biztosítja őket, hogy Walt jól van, majd a vendéglátásról oktatja őket. Idegen helyen vannak, ne viselkedjenek udvariatlanul, ők itt csak azért lakhatnak, mert az őslakosság megengedte. Ez az ő szigetük, ne feszegessék a határokat. Doki szerint az egész csak blöff, a hobónak talán egy kísérője van a közelükben, ők vannak többen, sőt, ha olyan erősek, mint amit mond, nem kellett volna kémkedni utánuk Ethannel. A hobó utasítására fáklyák tucatjai gyulladnak fel, körbevéve a triót. Most ahol vannak, az egy határvonal a két csoport között, ha Dokiék átlépik, megtorlás lesz a vége. Még át kéne adni a fegyvereket, majd szépen hazamenni. Doki makacs fajta, nem megy sehova, hobó kihozatja az adu ászt. Kati fegyenc, megkötözve, fején zsákkal hozza elő egy Alex nevű alak. Hobó lelövi Katit, ha Doki tovább makacskodik, vagy átadja őt, ha elmennek és békén hagyják őket. Szerencsére Doki hallgat a józan észre, lerakja a fegyvereit, majd utána Locke és Sawyer is lerakja azokat. Hobó is betartja az ígéretét, a fegyvereket elteszi és átadja Katit. A fények kialszanak, ők eltűnnek, Dokiék magukra maradtak.

pic9.png

Másnap reggel Yin magányosan üldögél a parton, Sun ül le mellé. Szerencsére le tudják zárni a vitájukat, egyikük sem szereti, ha megmondják neki mit tegyen. Szupercsapat visszafelé tart, a szótlanságot Kati töri meg a folytonos bocsánatkérésével. Doki nem akar vele foglalkozni, egy sajnálomot ő is kinyög, de megy tovább. Flashback, Doki hazaért a csók után, Sarah a vacsora maradványait szedi össze az asztalról. Anyukájával vacsizott, Jack segít a mosogatásban, majd szóba kerül a műtét és Gabriela is. Jack kinyögi, hogy megcsókolták egymást, Sarah egy határozott mozdulattal zárja el a csapot. Jack tényleg zavarban van, sajnálja amit tett és azt, hogy ennyire eltávolodtak Sarahval. Rendbe akarja hozni a kapcsolatukat, és minden megváltozik köztük. Sarah viszont nem ezt akarja: elhagyja Jacket. Az édesanyja azért volt itt, mert segített pakolni. Dokit ez kész pofonként éri, szólni sem tud. Sarahnak van valakije, nem tud tovább ebben a kapcsolatban maradni.

pic10.png

A csapat visszaért a partra, Kati szorosan Doki mellett, aki viszont ügyet sem vet rá. Sawyer is hasonlóan cselekedne, nyugtatja meg Katit, majd ő is tovább áll, Locke-kal együtt. Locke bácsi Claire-t és Áront látogatja meg, Rocker féltékenyen figyeli őket. Doki az új barátnőjéhez Anához csatlakozik, Mike a téma. Ana sem hiszi, hogy Mike-ot bárki megállíthatja. Doki témát vált, tudja, hogy Ana valakit megölt a Többiek közül. Sőt, tudja, hogy Ana rendőrként dolgozott. Doki ki akar képezni egy csapatot, mert kell egy sereg.

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása