Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 03x01

2013. április 25. 11:00 - Segna

Új évad, régi problémák, plusz egy anyós, ez sosem vezet jóra. Ebből a részből kiderül, hogy a szerelem csodákra képes, és még egy rabszállító is repülhet, de nagyon nem jó, ha az anyánk egyszerre kém és pedagógus. 

001.jpg

Új évadunk a magyarul beszélő kanálisokon még nem megy, így aki nem akar spoilereket olvasni, óvakodjon a jövőbelátó visszatekintésünktől!

 Az évadzáróra emlékeztető képsorokkal nyitunk, kit hol is hagytunk el; Chin öleli lelőtt feleségét kétségbeesetten, Konó zuhan mesmeg leragasztott szájjal és összeragasztózott kézzel a sötétlő óceánba, és ninjánk lép be a japán kunyhóba, majd rebegi elképedve, hogy anyám… és itt vesszük fel a fonalat. Ninjánk még hosszú másodpercekig döbbent, mi pedig megismerhetjük McGarrett anyukát, aki ahhoz képest, hogy halott, egész jól néz ki. Mondjuk ninjánk nem tőle örökölte borongós kelta szemeit és sötét haját, az már biztos.

Aztán párhuzamos életrajzokkal folytatjuk, szinte egyszerre áll meg Chin asszonykájának a szíve és ernyed el Konó a víz alatt. A szimpatikus dokinéniért mentősök küzdenek, Konóért pedig az izgalmas előéletű Rómeója érkezik úszvást, majd kicipeli egy motoros gumicsónakba, és szívmasszásba kezd. Őszintén irigyeljük Konót. Ezért a masszásért szíves örömest fuldokolna az ember egy kicsit.

02.jpg

A kis jakuza jár sikerrel, Konó tér magához. Rómeónk mosolyával ki lehetne világítani egy kisebb várost. Széparcú Félkínaink közben megözvegyül, amit nézni is rossz. … és Főcím!

03.jpg

Váltunk, és visszamegyünk Japánba, és mi mással is múlathatná az időt a két hawaii haule, mint teázással. Hát ennyit a sztereotípiák kerüléséről. Az amcsik szerint a japánok vagy teáznak, vagy gésákkal szakéznak vagy pedig harakirit követnek el. Ide úgy tetszik, a teázás passzol a csillagos-sávosok szerint. Na, haladjunk! Anyáról kiderül, hogy kém volt, aki kicsinálta Wo Fat apukát, de aztán visszavonult és példás családanya lett, tanár meg minden. Aztán a kicsi Wo-ból a kínai elhárítás nagykutyája lett, aki kém-anyukára kezdett el vadászni, és aki erre úgy látta jónak, ha eljátssza a halálát, és lelép a záp családanya szerepből, és megentelen kémnek áll. Ninjánk a kezdeti meghatódáson túljutva eléggé nehezményezi, hogy anya otthagyta a családot, mint Szt. Pál az oláhokat. Hánytorgat. Anya előveszi a pedagógus modorát és nevel, noha kissé megkésve. Magyarázatában gyakran fordul elő, az „ez komplikált” mentség-szagú kifejezés, ami általában a fogalmam sincs, miért csináltam, illetve a nem akarlak megsérteni, de rohadtul nem érdekel, hogy mi lett veletek szinonimája. Ninjánk neheztelő arca kísér minket át a szigetekre, ahol az első, amit megpillantunk, kedvenc Teljesen Kínai Főgonoszunk csinos narancssárgába csomagolt feneke és bilinccsel felbizsuzott bokái.

04.jpg

Megerősítettnél is erősebb őrizet alatt szállítják valahonnan valahová. Na, fogadjunk, hogy kiszabadul! Kisfiús mosolya a szokásosnál keskenyebb, és éberen figyel. Mindenképp drukkolunk neki, mert a lelkünk mélyén szeressük az ilyen gonosz pasikat is. Bár Tündéri Manóarcú halálát nem bocsájtjuk meg neki, és sejthető, hogy ninjánk is fel fogja ezt még hánytorgatni, és akkor Wo Fat mélyen-mélyen fogja bánni, hogy lelőtte a csajt.

Sötét Lovagunk kiszabadítása kissé túl kalandos, már-már a sci-fi kategóriát súrolja, és még a fotel kényelméből nézve sem tűnik túlélhetőnek. A száguldó páncélautót egy helikopter kapja ki a konvojból, és repül el vele az óceán fölé. A rend őrei persze észre sem veszik a madarat ,csak már amikor az felmarkolja a rabszállítót – elsőre! –, és persze-hogy-persze nem is lőnek rá. Eztán a helikopter uszkve 4-6 emelet magasból gyengéden leejti a vízbe a teherautót. Szerencsére Wo Fatnek a haja sem kócolódik meg, nyilván speciális ütközéselnyelő a padja, mint a menőbb helikopterekben a pilóta-üléseknél szokás, és nyilván nem vágja be a fejét becsapódáskor, sem a mennyezetbe, sem pedig a saját térdébe …mert nem!

05.jpg

A rabszállítót búvárkommandósok várják az erő sötét oldaláról, és pikk-pakk kilángvágják az ajtót, leszigonyozzák a golyóálló mellényes őröket – lézerkeresős szigonnyal! – és oxigénnel látják el a Sötét Lovagot. Aztán kiviszik egy hajóhoz. Nem mintha kötözködni akarnék, de hogy a fészkes fekete nyavalyába szabadította ki a Szép Teljesen Kínai a lábait?! Hová lettek róla a bizsuk? És persze a kezéről is… ha meg már ennyit vesződött a toalettjével, a jó nehéz golyóálló mellényét miért nem vetette le?

Egy hajó várja mázlista Főgonoszunkat, a fedélzetén az önelégült Baldwin fiú, aki egy nagy dobásról beszél és szövetséget ajánl. Wo Fat elérkezettnek látja az időt, hogy megszabaduljon a kevlárjától, hiszen vadidegen fegyveres férfiak veszik körül, fenyegetik meg burkoltan, és ilyenkor egy jól képzett harcos gyorsan leveti a mellényét, hátha bele akarják lőni a tengerbe, nehogy gondot okozzon a golyóálló mellény az ellenfélnek! Más most nem jut eszembe ekkora nettó hülyeség láttán. Hogy élt túl el az ember eddig?! Úgy látszik ez a kérdések része lesz…

Közben megérkezik a csonka ninja család, majd akkora készültség mellett, mint Wo Fat szállítása. Végre feltűnik a felség Dannó is, némileg szorongva várva a titokzatos Shelburnet. Persze csíkosban van a drága. Azt hiszi, a csíkos slankít. Ha-ha. A kezdeti sokkon túljutva, hogy Shelburne az anyósa a társa anyja, Dannó megokolja a készültséget, Wo Fat megszökött. Ninjánk homloka menten francia-kockás lesz a hírre, anyából meg kitör a vérszomj, és vadászatot javasol. Ninjánk leinti, van neki jó kis csapata, Konó majd… Dannó informálja, hogy Konó most nem, sőt Chin sem, mert gyászol. Ninjánk homlokán már keresztrejtvényt lehetne fejteni… Szomorú rész következik, aki nem bírja a megnyugtatóan zölddel plafonig csempézett hullaházakat, illetve a Chopin-utánérzet aláfestő zenét, az most menjen ki sörért, tekintettel a megérkezett jó időre. Én Kozelt iszom, Velkopopovicky Kozelt.

A csapat vigasztal, és nagyon sajnál, mintha számítana. Kedvenc párosunk is csak szőrmentén faggatózik, hogy miért nem kért segítséget, de Chin elmagyarázza a dilemmáját és az akkor rendelkezésre álló szűk időkeret lehetőség-behatároló mibenlétét. Delanot emlegeti végül, olyan hangsúllyal, hogy ha a mocskos ex-zsaru ezt hallaná, esze nélkül váltaná meg az első Timbuktuba szóló fapados járatra a jegyét! Érdekes meccs lesz, Wo Fat és ninjánk, Delano és a Széparcú Félkínaink.

Váltunk és kocsiba ülünk, most épp hármasban. Ninjánk a Kormányzó Úr Őfőkopaszságának magyarázza füles telefonon a helyzetet, míg Williams nyomozó az anyósát Shelburne-t kóstolgatja. Anya kicsit pikírt lesz, és taknyos gyerekként kezeli kedvenc párosunkat. Na, ez a baj az anyákkal! Akárhány éves is az ember, az ő szemében mi akkor is csak 12 évesek vagyunk. Most röhécseljünk önfeledten azon, hogy Williams nyomozó osztja anyát, védendő imádott főnökét, mert a húsvéti asztal felett úgy sem volt kedvünk, amikor életünk párját egrecíroztatta a mi anyánk és mi nem tudtuk, melyikből lesz nagyobb balhé, ha segítünk valamelyiknek, vagy ha nem.

06.jpg

Anyának amúgy félelmetesek a radarjai, mert ellentámadásként rögvest azt kezdi boncolgatni a Hauleval, hogy milyen viszonyban is van ő Steve-vel. Dannó kiakad, mint frakció-vezető, ha az A8-áról kérdezik. A csúcs, amikor ninjánk leteszi a telefont és elkanyarít egy cifrát a Kormányzó Úr Őfőkopaszságára vonatkozóan, mire a mester kém főcsalafinta mama mit mond?! Vigyázz a szádra fiam! – Én megszaggatom a skalpom! Ennyire hülyének nézzük a nőket?! Vagy ennyire nem találkoztunk vérprofi elhárítósokkal? Vagy ezt viccesnek gondolták? Mondom, hogy ez a kérdések része…

Anya legalább összekovácsolja a fiúkat, azok együttérző pillantásokat váltanak egymással menten. Aztán folytatódik ez az anyós-komédia, hisz Shelburne-t egy védett házba viszik, és ki fog rá vigyázni? Ninjánk titokzatos tengerészhadnagya. Ninjánk már eléggé feszeng, és magában némán fohászkodik, hogy az anyja legyen annyira tapintatos, hogy csak négyszemközt kérdezze meg, hogy fiam akkor most mégis, melyiket dugod? Ninjánk pillantása, hallva az anyja tapintatlan kérdéseit a csajhoz, lassan kezd elgyötörté válni. Inkább gyorsan Wo Fat után indul…

Na, elég a magánéletből, ügyre fel! Konó a csodaasztallal gyorsan összekapcsolja a két főellenséget. Egy kukkoló kamera lencsevégre kapta, amint Delano Wo Fatet kísérgeti. Chin szeme erőst csillogni kezd, sejtvén, hogy ninjánk ezek után tűzön-vízen át a segítségére lesz Delano levadászásában. Legnagyobb bánatunkra közben Wo Fat felöltözik, és a szövetség a két szemrevaló gonosz közt megköttetik. Delano nagyon jól értesült Wo Fat gyengéjét illetően, így Shelburne-t teszi csalinak a horogra. És Wo Fat rögvest kezet ad. Mindjárt gaztettre is készülnek. Gaztettre, amely jól jövedelmez. Hiába, Delano nem idealista.

Kikapcsolódásként a két teljesen bennszülött csevejébe toppanunk. Chin épp sűrű elnézéseket kér Konótól, hogy nem ment megmenteni az életét. Konó megértő, és nem neheztel.

Anya közben négyszemközt maradva a tengerészhadnaggyal, játssza a szívélyest és barátkozna. Na, a csaj ettől ideges lesz. A helyzetet Lavinakövér Garnélaárusunk menti meg. Ennyit a szigorúan védett titkos házról. Fokhagymás rákot hozott. Brrr…. Hol az a Kecske? Töltök gyorsan egy pohárral.

Közben a csapat a kukkoló kamera által látott félrendszám nyomában lejárja a házakat, és a nyomára is akad Delano bandájának. Sajnos a nyom hűlőfélben van, csakúgy, mint azok a rendőrök, akiket a mocskos ex-zsaru kinyírt, hogy megszerezze az egyenruhájukat. A csapat rögvest kapcsol, ezek olyan helyre akarnak bejutni, ahol sok a rendőr. Pl. a robbantás után épp helyreállítás alatt álló, tehát kaotikus főkapitányságra. Mi van ott, ami érték? Tűnődnek. Semmi komoly, a bizonyíték raktárban lehet jó néhány milla, meg körülbelül ugyanannyi értékű, drog, fegyver, lefoglalt ékszer. Bagatell…

Mielőtt kibontakozna a nagy összecsapás, még gyorsan kocsiba ülnek a fiúk és meghallgatjuk Dannó nyavalygását. Ninjánk igyekszik és konstruktív. Hol a Kecském? Van még abban az üvegben? Lapozzunk.

A csapat homlokig kevlárban és a legnagyobb kaliberekkel a kezekben indul vadászni. Irány a főkapitányság alagsora! Delano előttük jár. Ugyan már csak egy fél lépéssel, de még elmellőzik. Nem adják fel, utcai üldözés következik. Egy dugóban beérik a bandát, és eszelős tűzharc kezdődik. Konó Chint követi és fedezi, amennyire lehet, Dannó Mcgarrettel dolgozik össze. Lassan halad a banda felmorzsolása, a helyzet nehezen áttekinthető, és nekik a járókelőkre is ügyelniük kell. Körben a pánikoló népek tovább növelik a zűrzavart, amit kihasználva Delano máris megpróbál elsunnyogni a passzentos szituációból. Széparcú Félkínai szemét azonban nem kerüli el délceg alakja, és szorosan a nyomában marad.

07.jpg

A szép Baldwin fiúnak esélye sincs Chin hidegvérű bosszúszomjával és kedvenc puskájával szemben. Kap egy térdközeli, majd egy haslövést. Még a földön fekve is hecceli Széparcú Félkínaikat. Nem kellene. Chin most szűkszavú, a puskája beszél helyette, és Delano ellátására az adófizetőknek nem kell költenie a továbbiakban. Közben Konó is kiszúrja a bandából azt, aki belökte az óceánba. A csávó jobbnak látná lelépni a lány várhatóan ingerült kérdései elől, de aztán bájos ex-cylonunk pisztollyal kérdez, és ő már csak vérhabos szájjal tud válaszolni valami olyasmit, hogy Wo Fat meg Shelburne…

McGarrett rögvest talpig pánikban hívja kedvenc tengerészhadnagyát, hogy megvannak-e? A lány megnyugtatja. A trópusi éjszaka ezt a percet választja, hogy leszálljon, így mire a csapat a védett házhoz ér, már öreg este van. A csajok felhúzódnak az emeletre, kém-anyu pisztolyt kap, a kis védelmező meg elindul ellenőrizni a kinti őrszemeket. Wo Fat mint szellem suhan át a képen, és toppan be anyához, az arcán ninjánk döbbenetének mása… de mi váltunk, és végigélvezzük ninjánk titokzatos tengerészhadnagyának és egy még titokzatosabb támadónak a kézitusáját. Mek-mek.

Fentről lövések dörrennek. Ninjánk másik nője, halálra váltan rohan fel, de anya jól van, de elvétette Wo Fatet. Elvétette? Három lépésről?! Egy profi kém?! Mi van?!! És Wo Fat is elvétette? Három lépésről?! Wo Fat?! Mi van itt, járványos látóideg sorvadás? Megint csak a kérdések, de csak a bronzos fényben csillogó óceánt kapjuk válaszul, reméljük csak egyelőre.

08.jpg

Konó ér haza a nehéz munkanap végén elsőként, és igen! A kisjakuza várja a lépcsőn. Nyíltan. Szépeket mondanak egymásnak, és annyira örülnek, hogy élnek, hogy még Wo Fat sem tudja felidegesíteni őket.

Aztán Széparcú Félkínaikat látjuk hazaérni. Az ő hazatérte inkább szívfacsaró. Miért van egyedül? Hol van most az a nagy család?

09.jpg

Ninjánkkal búcsúzunk, aki gépre rakja az anyját. Anya végre némileg magába száll, és bocsánatot kér. Érzelmes búcsúnak lehet tanúja, aki nem ment még el egy másik sörért.

010.jpg

A türelmetleneknek mondom, hogy befut Dannó is, és míg együtt nézik – eléggé megkönnyebbülten – az elrepülő mamát, a Haule elárulja, hogy a ballisztikusok szerint, anya lehetőséget adott Wo Fatnek, hogy meglógjon, a Szép Teljesen Kínai meg szintén mellélőtt.

Röhögném, ha annak is az anyja lenne… Bocsánat, csak a Kecske beszél belőlem… Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2013.04.25. 12:08:35

Jó, hogy írod az új évadot, köszi!
Látom a totál logikátlanságok kicsapták Nálad a biztosítékot!! :)
Mondjuk én könnyen vagyok, csak egyszer láttam, akkor végig izgultam, hogyvót írásnál már biztos bajban lettem volna...
Ettől függetlenül az új évad szeretődik, nagyon. Legalábbis én nagyon bírom.
Chin-t sajnáltam a felesége miatt, és nagyon örültem, hogy Kono túlélte.
Pia ajánló hol marad? Hm? :)

Segna 2013.04.25. 12:26:41

Pia ajánló hol marad? Hm? :)
Hát a Kozel. A velkipopovicky kozel - az egyik kedvenc cseh söröm ;-)
De ügyelni fogok, h legyenek ajánlók - ígérem!
Logikátlanság ide vagy oda, nézzük! Míg ninjánk és Wo Fat csinos feneke és bájos mosolya benne lesz...
Chin (ill. Daniel Dae Kim feleségül vette Grace Parkot aztán lehet, h az új asszonyka féltékeny volt ;-) így a filmbéli asszonynak halnia kellett!

AaannnaaA 2013.04.25. 12:55:42

@Segna: Uhh, igen, mintha ezt a házasság dolgot fél füllel hallottam volna, de aztán el is felejtettem. Hm. Az új részeket majd kicsit ilyen szemmel is nézem (hiába ott unokatesók).
Érdekes ez a házaspár dolog filmeken.
Nekem pl. nagyon bejön a Carrie Preston - Michael Emerson páros, jól játszanak együtt a Célszemélyben, és jól mutatnak a való életben is.
A Dexterben is érdekes látnia Carpenter-Hall házaspárt, ahogy testvért játszanak.
Na jó, nem sorolom, meg más nem is jut eszembe :)

záporeső 2013.05.15. 13:01:00

Utolsó bekezdés. Nekem is egyből az ugrott be, hogy kém mama mindkét kicsi ninjának az anyukája lehet.

Egyébként jól sikerült a hogyvolt. :)
süti beállítások módosítása