Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 2x07 The Other 48 Days

2013. április 01. 17:00 - Szencsike

Békés óceánparti idillel nyitunk, kellemes szellő lengedez, hullámzik a víz, felhőtlen kék az ég. A táj csendjét valami zúgás bontja meg, és az égből egy utasszállító repülőgép farokrésze csapódik a vízbe. Rém egyszerű rész lesz, megnézzük mivel töltötte az idejét 48 napon keresztül a sziget túlfelére zuhant, állandóan félő, Ana Lucia és Dzsungelharcos vezette csapat. 1. nap: Zuhanás a vízbe, az emberek többsége megfulladt, de néhány szerencsés kiúszik a partra, köztük Ana és Mr Eko. Teljes káosz, sikoltozás közepette Ana ugrik a vízbe kihozni az embereket, Mr. Eko is aktívan kiveszi a részét a mentésben, aki két gyerkőcöt ment meg. Egy testvérpárt, egy fiút és egy kislányt. A kisfiúnál egy játékmaci van, és szerencsére ő jól van, a tesója viszont eszméletlen. Ana odasiet hozzájuk és újraéleszti a kislányt. Mr Eko üzletemberféle lehet, mert ázott öltönyében arrébb viszi a srácot, ne a húga újraélesztését figyelje, ami sikeres. Ana megígéri a kislánynak, hogy hamarosan hazamehet az édesanyjához. Főcím.

pic1.png

A túlélők az első sokkot igykeznek kiheverni, Mr Eko a stewi Cindyre bízza a gyerekeket, ő a halottakat húzza ki a vízből. A szőke Libby egy lábtöréses fickót hoz helyre, Ana asszisztál mellette. Egy fickó rohan ki a dzsungelből, túlélőt talált, segítség kiáltozik, Ana máris rohan a fickó után. A túlélő Bernard, Rose férje, fennakadt a fán, üléssel együtt. Ana irányításával sikerül lehozni Bernie-t. Esteledik, a kiabálós fickó jelzőtüzet rak, a Békehadtesben szolgál, világosítja fel Anát, a neve pedig Goodwin. Később Bernie Mr Ekotól kérdi, nem volt-e a halottak között afroamerikai, de szerencsére nem. Bernie nagyon aggódik, hol lehet a hölgy, és hol késnek a mentőcsapatok. Mr Eko mindkettőért imádkozni fog.

pic2.png

Éjszaka van, mindenki békésen alszik, mikor váratlan dolog történik: lépések zaja hallatszik, Ana és Goodwin azonnal reagálnak, a hangok irányába rohannak. A bokrok mögött Mr Eko véresen mered maga elé, mellette két szakadt ruhás alak fekszik, holtan. 2. nap, mindenki a rejtélyes idegenek hullája körül, semmi sincsen náluk, amivel azonosítani lehetne őket. Népszámlálás is volt, három fővel kevesebben vannak. Mr Eko a találgatások közepette válik Dzsungelharcossá, leveti a véres ingét és egy hosszú faágat tör magának. Ana javasolja a csapatnak, hogy keressenek biztonságosabb helyet, egy férfi lázad, nem jó ötlet a költözés, hogy veszik őket észre, ha őrizetlenül hagyják a jelzőtüzet. Goodwin támogatja a lázítót, Ana a fekete dobozzal érvel, azt a műholdak látják, megtalálják őket. Cindy viszont cáfol, elmeséli, hogy kénytelen voltak visszafordulni, rossz helyen keresnék őket.

pic3.png

3. nap, a lábtöréses fickó állapota romlik, meghallhat, jelenti Anának Libby, Ana nem tud segíteni. 5. nap, a lábtöréses tényleg meghalt, ez a csapat is szép, rendezett sírokba helyezte a halottait. Mr Eko külön gyászol. 7.nap, Találtak tyúkot! A kaja nem adja könnyen magát, egy egész csapat kell, hogy elkapják, de estére már finom szárnyas húst vacsorázhatnak. Az élet apró örömei, ha valaki lezuhanna egy szigeten. Mr. Eko még mindig különc, botja egyik végére bibliai idézetet vés, mikor Libby viszi neki a vacsorát. Libby felmenti őt, nem az ő hibája, hogy önvédelemből két embert megölt, csak beszéljen végre. 12. nap, már mindenki kihegyezett végű botokkal mászkál. A közelben malacok is vannak, ők lesznek a következő fogás. Lázító egyedül ment wc-re, ez a szabályok ellen van, Ana kiosztja a srácot, Lázító bocsánatot kér.

pic4.png

Este van, alszik a csapat, zavartalan az álmuk. A mezítlábas, koszos ruhás alakok visszatértek, elragadják a gyerekeket és néhány felnőttet. Ana a Szakadtak után veti magát, egy csuklyás alak teríti le, viszont ő az erősebb, egy nagyobb darab kővel fejbe vágja a támadóját, aki elterül a földön. Libbyvel és Goodwinnal kiabál, merre mentek a támadók. A kettőstől nem kap választ, inkább a leütött Szakadttól akar válaszokat, de a támadó meghalt. Ana átkutatja a zsebeit, egy kést és egy listát talál a Szakadtnál. A listán azoknak a neve szerepel, akiket elvittek. 9 ember neve. Később a tűznél mindenki a történteket emészti, Dzsungelharcos jön vissza a kutatásból, semmi nyomuk a Szakadtaknak. Dzsungelharcos továbbra sem beszél. Ana nagyon fel van spanolva, minden útjába kerülőt kioszt, köztük Lázítót is, aki egy kis higgadtságot és gondolkodást javasol. Lázító úgy véli, azért tudják a Szakadtak, kicsodák, mert a korábban elvittek mesélhettek róluk, vagy figyelik őket, valaki beépülhetett közéjük. Anának Lázító gyanússá vált, Goodwin szakítja meg a vitájukat. Bernie sem tartja ésszerűnek, hogy beépített ember lenne a csapatban. Libby a költözést javasolja, Goodwin támogatja.

pic5.png

15. nap, ez is vándorlással telik. Lázítónak van mersze a patakból inni, így Ana kénytelen szünetet rendelni, mert többen is követik a férfi példáját. Bernie szóvá teszi, már három napja csak mennek. Lázítónak is elege van a túrából, ő itt letáborozna. Van víz, gyümölcs, elélhetnek egy ideig a környéken. Ana nem kis gyanakvással, de belemegy. 17. napon Ana lyukat ás a földbe, Libby jön és Lázítóról kérdezi őt, tényleg lelépett-e a második támadás napján, valóban valaki beépített ember lenne? Ana pont ezért ássa a vermet. 19.nap, Bernie és Lázító csapdát állítanak fel, Anát üdvözli lelkesen Bernie, aki Lázító fejét rúgja le inkább köszönés helyett. Viszi is a férfit a lyukba, ki fogja őt vallatni. Lezárja a verem tetejét, a férfi kiabál, Ana a többieknek fejti ki a gyanúját, Lázító nem ült a gépen. Az út során nem is látta őt, nem lehetett a gépen. Goodwin szerint ez hülyeség, nagy a gép, sok ember utazott rajta. Cindy viszont Ana pártját fogja, ő sem emlékszik Lázítóra. Libby is konspirál, Lázító sosem beszélt magáról. Bernie még mindig átgondolná a dolgokat. A háttérben Dzsungelharcos figyeli a többieket. Este lett, Ana vallatni kezdi Lázítót, a férfi állítólag csapatépítésre jött Ausztráliába, pár napot még ráhúzott az üdülésre, ezért nem utazott a kollégáival.

pic6.png

23.nap, a vallatás folytatódik, Lázító makacsul hallgat. Ana észreveszi, hogy valamit dugdos előle, megdobja egy kővel, egy banánhéj van a földön. Ana számon kéri a többieken, miért etetik a férfit, rögtön Bernie-t találja meg ezzel, aki nem ad a fegyencnek kaját. Libby megfigyelte, mióta Lázító a föld mélyén van, nem volt több támadás. A kaját a szótlan Dzsungelharcos adta férfinak, Ana nagy csalódására. Később, Ana és Goodwin a pataknál lelkiznek, a férfi Lázító felszabadítása mellett van, ők nem vademberek, nem olyanok mint a Szakadtak. Ana inkább Lázító ujjainak a levágását tervezi, ami másnap fog lezajlani. Beesteledett, Lázítóhoz váratlan vendég jön, Goodwin. Ledob egy látrát, kiszabadítja az árulót, aki kapva kap a menekülésen. Goodwin gyorsan útjára engedi a férfit, menjen, mert Ana bántani akarja. Lázító alig indul el, Goodwin elkapja és kitöri a nyakát. Hoppá.

pic7.png

24. nap reggel, Cindy rossz hírrel kelti Anát: Lázító eltűnt. Ana azonnali indulót vezényel. 26. nap a csapat visszatér a partra. 27. nap már a dzsungel belsejében vannak, és megtalálják a bunkert. Szintén Dharma jelzés a falon, a Nyíl állomáson vannak. Van egy működő generátor, annak beindításával a lámpák is kigyulladnak. Találnak egy dobozt, benne takarókkal, egy Bibliával, sőt egy üvegszem is van a tárgyak között. A legnagyobb kincs egy rádió, amit kint működésbe is hoznak. Sajnos a hegyek árnyékolnak, így Goodwin bedobja, hogy magashegyi túrára megy, hátha ott fog rádiójeleket. Ana vele tart, és útközben a Szakadtak a téma. Miért azokat vitték el, akiket elvittek? Goodwin arra tippel, hogy először az erősek kellettek nekik, mint Dzsungelharcos, de ha ez így van, akkor Goodwin miért maradt? Talán a kettős veszteség miatt, hangzik a nem túl meggyőző válasz.

pic8.png

A férfi pihenést javasol a dombtetőn. Goodwin a késsel felvág egy mangót, megfelezi az útitárssal, mire Ana a késre tereli a szót. Legalább húsz éves katonai kés, a támadóiknak még cipője sincsen, de egy ilyen kés volt náluk. Majd Bernie megtalálására tereli a szót, Goodwin a partról hallotta, ahogy az öreg kiabál. Ana nem veszi be a mesét, Goodwin néhány perccel a zuhanás után rontott ki a dzsungelből, szárazon, tehát nem lehetett a vízben. Kik a barátai, miért ölte meg Lázítót? Ha Ana levágja Lázító ujjait, talán belátja, hogy a férfi igazat mondott, a gépen utazott, de már mindegy. Lázító rossz ember volt, ezért nem szerepelt a listán. A gyerekek is jól vannak, sőt jó helyre kerültek. Anának ez már sok, verekedni kezd Goodwinnal. Lezuhannak a domboldalon, Ana a férfi mellkasába állítja egy farudat. Ezután Ana visszatér a társakhoz, biztonságban vannak.

pic9.png

41. napra ugrottunk, a csapat békésen éli mindennapjait, Bernie a rádiót hangolja. Mindennap bekapcsolja, hátha hall valamit és csoda történik. Ez a csoda pont ma éri a csapatot, egy segélyhívás szól a rádióból. Boone az, a sziget másik felének lakója, Locke repülőgéproncsából találta meg ugyanezt a jelet, és kommunikálhat Bernie-vel. Az öreg köré sereglik mindenki, és reménykednek, ám Ana kikapcsolja a rádiót, a Szakadtak azok, átverés az egész. Mi van, ha tényleg vannak még más túlélői az O815-ösnek, veti fel Bernie. Ana sajnos pesszimista, nincsen senki rajtuk kívül, a kis kommunájuk az új családjuk életük hátralevő részére. Ana ezek után a pataknál üldögél magányosan és sírva fakad. Dzsungelharcos tanúja a lány gyengeségének, és láss csodát beszélni kezd, megvigasztalja Anát, aki kisírhatja magát a karjai között.

pic10.png

45. napon a hullámok a partra sodornak egy eszméletlen férfit, akit Libby és Cindy talál meg.  Riadóztatják Anát, kikötözik a férfit, akit Eko próbál vallatni, de mivel a férfi csak a koreai nyelvet érti meg, nem tud a kérdésekre válaszolni. A gyűlésen megoszlanak a vélemények a bűnös vagy ártatlan kérdésben, mialatt Yin már kiszabadult és a partra rohan, Mike és Sawyer már ott vannak. Yin a Többiek szót kiabálja, mire megjön Dzsungelharcos és leüti a triót. Az eszméletlen hármast bedobják a verembe. Ana kideríti, vajon tényleg jófiúk-e a hajótöröttek vagy sem, csak Eko üsse őt meg és dobja a le őt is a lyukba. Ana kideríti a srácokról, hogy ártalmatlanok, csak Sawyer szája nagy, és kijöhetnek a veremből. Megtörténik a bemutatkozás is, és elindulnak hazafelé. 47. nap már javában járják a sziget bugyrait, hogy egyesüljenek a másik csapattal. 48. napra, vagyis mikor a két csapat egyesül, addigra Sawyer kidől a sorból, Cindy eltűnik. Az erdőben suttogás hallatszik, mikor a bokorból egy szőke lány bújik elő, Ana lelövi őt Sawyer pisztolyával. Előkerül Sayid, Ana nagy bajban van.

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása